Izvinjavam se ako si se uvrijedio za 'seljačka ekipa', sumirprimuse.
Prvenstveno se misli na stil igre koji ste gajili i gajite godinama prema klubovima iz glavnog grada, a njega odlikuje konstantno valjanje po terenu na Grbavici i Koševu, izuzetno gruba igra na Tušnju gdje vam jedino mesnica Bajra Travnik može parirati, a o međuklubskim, međuljudskim i ostalim odnosima karakterističnim za homo sapiense da ne govorim. OD dolaska Asmira, to se kao i promijenilo bilo, međutim zdrav razum se pogubio negdje i neće više nikad biti tu imam osjećaj.
Pretpostavljam da je tome kumovao poraz Želje u Trebinju kojeg mrzite iz dna duše jer niste bili kadri izgubiti manje od 2 razlike na streljani u Lukavici. Svu ste krivnju i hajku prebacili na rasterećenog Želju u Trebinju, dok je Velež koji je pustio 2 gola Gabeli u 10 minuta bio sporedna uloga.
Nejse, idem na Tušanj kad god igra Željo, sa navijačima ili na Istok incognito. Ono što sam tamo doživio i vidio posmatrajući publiku i psovke, mogu reći da je naš sjever na Grbavici, a koji je inače poznat kao psovačka tribina, kamilica (
lat. Matricaria chamomilla) u odnosu na količinu primitizivma i đutanizma koja se ispolji. Da se razumijemo, ipak je to utakmica, nije to ekipica iz biblioteke... ali uvijek se iznova iznenadim nekim novim stvarima za koje sam mislio da su izumrle u ranom srednjem vijeku.
Očekujem da mi ili pitari uzmemo Kup, i da idete u min. Evropu kao četvrtoplasirani, jer ovo što ste pokazali na Grbavici je dobar fudbal iako ste bili oslabljeni.
I to opet nije razlog da ne volim Tuzlu opet jbg, često sam tamo i u noćnom životu, a imam dosta i prijatelja. I uvijek ću dolaziti i biti tu.
Sloboda - Sarajevo 3:0 ... da se ponovi rezultat sa Koševa i Tušnja i oplodnja mlađeg i netrofejnijeg gradskog kluba.