Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ultima_palabra

#34976 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

bjelave wrote:
ultima_palabra wrote:
bjelave wrote:Ma nemaju ti oni nista vise sa radnickom klasom. To je nekada bilo.
Sad je drugacije. Pogledaj parole na jugu. Oni ti sad stoje na braniku drzave i bosnjaka.
Kakvi, proleteri, radnici, i crni Rade iz Bora.Izbrisano. Promjenio se sistem pa se valja uslihtat i opet biti avangarda ne bi li se sta klepilo pa makar i bespravnom nadgradnjom.
Jbg, tom logikom onda FKS stoji na braniku ubice Edina Vuka. Nisu baš maloljetni bubuljičavci sa tribine mjerodavni da kažu šta je filozofija kluba.
Nategnuta ti je ta paralela, poput one jucerasnje Radovac-Bogi. Mislio sam da mozes bolje od Blue Blood. A i pomalo peksina jer time otvaras pricu o krimosima medju navijacima pa da ne pominjem ono sto se desavalo kod vas iz postovanja premam mrtvima.

Uglavnom ova parola koja je dignuta na jugu, a bilo je jos slicnih stvari a na koju sam se referirao, nije ekces maloljetnih bubuljicavaca, kako tvrdis, vec zeljine navijacke grupe koja valjda zna i tumaci ono sta je filozofija kluba. U suprotnom to Manijaci ne bi dozvolili ili bi se barem poslije ogradili.

Uglavnom za pohvalu je sto se stidis da se hrace po svemu sto je klub bio dojucer :thumbup:
Pa ko vodi obje navijačke grupe? Slabo ih ima sa ličnom kartom.

Ne mislim da se hrače, jednostavno klinci imaju višak hormona i ispoljavaju to nekom vrstom patriotizma. Ne slažem se uvijek sa njima, ali ne mislim da to nešto posebno šteti imidžu kluba.
bjelave

#34977 Re: Premijer liga BiH

Post by bjelave »

Nije to bas tako relativno, ali eto. Mrsko mi se raspravljat.

Bitno je da se razumijemo.
Stroj-2

#34978 Re: Premijer liga BiH

Post by Stroj-2 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Ovaj je u rangu Alena Škore, koja ono liga bijaše ? Austrijska treća, čini mi se :D
Olimpik Marsej :izet:
Trpanje

#34979 Re: Premijer liga BiH

Post by Trpanje »

Wolsburg,City,Roma? Nemoj mi tih smrda iz Velesica i vjecnih talenata...taj Skoro Sarajevu nije donjeo 16km
Stroj-2

#34980 Re: Premijer liga BiH

Post by Stroj-2 »

Šta ti je kompleksašu. Ne znaš ni o čemu je riječ. Odma te sofra pere.
Logovan

#34981 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Trpanje wrote:Wolsburg,City,Roma? Nemoj mi tih smrda iz Velesica i vjecnih talenata...taj Skoro Sarajevu nije donjeo 16km
Hahah :lol: :lol: Hajde pročitaj opet postove. :-)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#34982 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

Stroj-2 wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Ovaj je u rangu Alena Škore, koja ono liga bijaše ? Austrijska treća, čini mi se :D
1 godina....6 utakmica....0 golova hahahahaha strasna statistika...jedan od rijetkih igraca koji je nogiran iz Olimpica nakon jedne godine.
Nakon toga ode u Servete i za godinu dana odigra jednu jedinu utakmicu
Vrati se u Sarajevo i naravno u nasoj kukuruz ligi raszvali za dvije godine iz 53 utakmice postigne 34 gola
Poslije toga napravi spektakularan transfer u austrijski klub ciji je kapacitet stadiona 2000 mjesta i za tri godine odigra 63 utakmice i postigne 17 golova.

nema sta impresivna karijera :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nema me tamo

#34983 Re: Premijer liga BiH

Post by nema me tamo »

Bio je ono i u Mexicu jelde dao škaricama jedan go'..
Ne znam za ostale utakmice kakav je bio, ocigledno loš cim nije bilo vijesti.. :D

Inace istina nema šta dobar je samo za našu ligu..
Charuga
Globalni moderator

#34984 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

Fakat ne mogu da vjerujem o ćemu pišete i oko kakvih stvari se raspravljate ... :roll:
jeza u ledja

#34985 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

Bila prica o penalima Krupe. Gledam beze pregled, vidim Kajkut se raspuco cim je dosao pa reko da pogledam. Drugi penal nidze veze. :-) Totalno van 16erca :-) . Pa blizi je faul Balica na Krstanovicu 16ercu nego ovaj. :-) Hem je diskutabilno uopste ko je nad kim napravio faul. Hem je diskutabilno da li je uopste bilo za crvenog kartona. Koliko znam pravilo posljednjeg covjeka i automatskog crvenog vise ne vazi?

Mozda je bila vec rasprava ne znam. :D

Image
1946--1987

#34986 Re: Premijer liga BiH

Post by 1946--1987 »

hrasno38 wrote:
Stroj-2 wrote:
1 godina....6 utakmica....0 golova hahahahaha strasna statistika...jedan od rijetkih igraca koji je nogiran iz Olimpica nakon jedne godine.
Nakon toga ode u Servete i za godinu dana odigra jednu jedinu utakmicu
Vrati se u Sarajevo i naravno u nasoj kukuruz ligi raszvali za dvije godine iz 53 utakmice postigne 34 gola
Poslije toga napravi spektakularan transfer u austrijski klub ciji je kapacitet stadiona 2000 mjesta i za tri godine odigra 63 utakmice i postigne 17 golova.

nema sta impresivna karijera :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jbt bolje od njega samog znas statistiku, aferim :thumbup: :mrgreen:
BHF_Manijak

#34987 Re: Premijer liga BiH

Post by BHF_Manijak »

jeza u ledja wrote:Bila prica o penalima Krupe. Gledam beze pregled, vidim Kajkut se raspuco cim je dosao pa reko da pogledam. Drugi penal nidze veze. :-) Totalno van 16erca :-) . Pa blizi je faul Balica na Krstanovicu 16ercu nego ovaj. :-) Hem je diskutabilno uopste ko je nad kim napravio faul. Hem je diskutabilno da li je uopste bilo za crvenog kartona. Koliko znam pravilo posljednjeg covjeka i automatskog crvenog vise ne vazi?

Mozda je bila vec rasprava ne znam. :D

Image
Ovo svirano kao penal??? Pa ovo je tuga u sta se liga sto se sudija tice pretvorila! :( :( :(
I dolazimo opet na onu da u nasoj ligi dosta sudija jednostavno ne zna suditi, nije spremna dovoljno, ne vide ocite stvari i slicno. To odgovorno tvrdim jer se ponavlja iz utakmice u utakmicu.
Necu ulaziti u raspravu kome se pomaze, koga guraju, kome naklonjeno sude, ne sporim da ima i toga, ali isto tako njihovo neznanje iz kola u kolo je evidentno, tako da sam ja siguran da oni vrlo cesto "zakolju" klub bez neke ocite namjere jer jednostavno ne znaju!
jeza u ledja

#34988 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

Penal i crveni karton, i to 5 minuta nakon prvog penala, koji je doduse cist.

I naravno, tu je kraj utakmice, pri 2-0 s igracem vise kod kuce.

Sudija, Haris Kaljanac iz Sarajeva.

A ne vidi se ovdje najbolje, ovaj napadac Krupe vuce ovog drugog za majicu. Sad je diskutabilno je li tada vec padao.
Mislim da jeste bio faul u odbrani, ali van 16erca, i....ako sam dobro shvatio nova pravila fudbala - ne vazi vise pravilo automatski crveni za zadnjeg igraca odbrane, osim ako nije divljacki faul ili namjerno igranje rukom.
biske

#34989 Re: Premijer liga BiH

Post by biske »

jeza u ledja wrote:Penal i crveni karton, i to 5 minuta nakon prvog penala, koji je doduse cist.

A ne vidi se ovdje najbolje, ovaj napadac Krupe vuce ovog drugog za majicu. Sad je diskutabilno je li tada vec padao.
Mislim da jeste bio faul u odbrani, ali van 16erca, i....ako sam dobro shvatio nova pravila fudbala - ne vazi vise pravilo automatski crveni za zadnjeg igraca odbrane, osim ako nije divljacki faul ili namjerno igranje rukom.
ne, ako je penal jer je tada "dupla kazna". a ako je van 16 onda važi.
ultima_palabra

#34990 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

biske wrote:
jeza u ledja wrote:Penal i crveni karton, i to 5 minuta nakon prvog penala, koji je doduse cist.

Tako nekako... s tim da ako je očigledna namjera da se spriječi gol šansa onda ide penal i crveni i u 16.
biske

#34991 Re: Premijer liga BiH

Post by biske »

ultima_palabra wrote:
biske wrote:

Tako nekako... s tim da ako je očigledna namjera da se spriječi gol šansa onda ide penal i crveni i u 16.
da rezimiram sva tri upisa. van 16 ostaje crveni za faul zadnjeg igrača odbrane. u 16 nije automatski crveni nego samo onda kada je očigledna namjera da se spriječi gol koja podrazumijeva divljački faul ili namjerno igranje rukom (slučaj suarez protiv gane :mrgreen:)
jeza u ledja

#34992 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:
biske wrote: ne, ako je penal jer je tada "dupla kazna". a ako je van 16 onda važi.
Nije vise, odnosno ne moze i penal i crveni samo zato sto je zadnji igrac odbrane.

@ biske, nisam se dobro izrazio. Govorio sam samo o faulovima unutar 16, tj. o duploj kazni. U stvari, radi se o trostrukoj kazni, jer je direktan crveni jos znacio i automatsku suspenziju sljedecu utakmicu ili vise njih.
Od pocetka je bilo glupo pravilo.

Uglavnom, sudija je ovdje pogrijesio prvo jer je svirao penal za prekrsaj koji se desio van 16, a onda i zato sto je dodijelio crveni karton, jer ovo pravilo vise ne vazi.
ultima_palabra

#34993 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Moze ako je imao ociglednu namjeru... povlačenje s leđa u gol šansi ili skidanje lopte rukom iz gola su još uvijek penal i crveni.

Ali ako si išao na loptu i zakasnio i pokupio igrača kao zadnji igrač odbrane, nećeš više dobiti crveni ako je u 16... van 16 hoćeš.

Crveni koji je Balić dobio protiv Širokog bi mogao biti crveni i da je bio penal. S druge strane, penal koji je Kosorić napravio protiv Krupe... po starim pravilima je mogao biti i crveni, a sad je to žuti i penal.
jeza u ledja

#34994 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

Ma da, tako nekako.
bjelave

#34995 Re: Premijer liga BiH

Post by bjelave »

Logovan

#34996 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

bjelave wrote:http://sport1.ba/uefa-sarajevo-najuspje ... ge-prvaka/

Sta reci, koju poruku poslati :D
Poslati poruku da mi/nam je ovih tabela preko glave. :D Ništa nama ovo ne znači.
Stroj-2

#34997 Re: Premijer liga BiH

Post by Stroj-2 »

bjelave wrote:http://sport1.ba/uefa-sarajevo-najuspje ... ge-prvaka/

Sta reci, koju poruku poslati :D
Ovo je laž. UEFA nije dovoljno mjerilo, kone će ovo odma demantovat :D
vryzas

#34998 Re: Premijer liga BiH

Post by vryzas »

OLIMPIC - SLOBODA 2 :zzzz:

MLADOST DK - KRUPA X :roll:

RADNIK - ZRINJSKI 2 :oops: