Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
sumirprimus
#28702 Re: Premijer liga BiH
S pitarima se ne nadam nego ocekujem krv znoj i suze.
kad vec lete.grehota ne.gledat ateriranje
- Herr Flick
#28703 Re: Premijer liga BiH
Jel ovo BHT još snima VHS kamerama,kakav je ovo kvalitet slike jbt,kao da gledamo prenos iz 1988 a ne 2016

-
5korpus
#28704 Re: Premijer liga BiH
ne.varas sesumirprimus wrote:Eno manijaka na tusnju ako se. Ne.varam?5korpus wrote:BHF manijak je normalan za razliku od onog pederka.Raigor Stonehoof wrote:BH Manijak?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#28705 Re: Premijer liga BiH
Kod mene na BHT HD odlicnaHerr Flick wrote:Jel ovo BHT još snima VHS kamerama,kakav je ovo kvalitet slike jbt,kao da gledamo prenos iz 1988 a ne 2016![]()
-
Eborg
#28706 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Premijer liga BiH
Varaš se itekako. Pa samo prije par mjeseci je u ovakvoj sjebanoj situaciji na ulicama bilo preko 6000 ljudi isključivo zbog Čelika.emigrazione wrote:Da se ne lazemo Celik u Zenici vise nikoga ne zanima, ili zanima jako mali broj ljudi...SDA ga moze veceras ugasiti opet ce dobiti glasove na ovim izborimaEborg wrote:Nisu Zeničani već zenička SDA strahovlada nad njima izabrana od okolnih sela.emigrazione wrote:Zenicani su prodali Celik za reprezentaciju i zmajevo gnijezdo i to je sva filozofija
Svi su se spremni odreći reprezentacije i pratećeg vašara za dobrobit kluba samo zna se ko koči. Otimačinu kakvu je Velež doživio u ratu, Čelik je doživio u miru.
- Logovan
#28707 Re: Premijer liga BiH
Mogli bi uskoro gledati reprezentaciju na terenu od drugoligaša.
-
sumirprimus
#28708 Re: Premijer liga BiH
Suljo ubica...

-
Eborg
#28709 Re: RE: Re: Premijer liga BiH
To bi bilo još dobro. SDA ide na gašenje da prikrije kriminal.Logovan wrote:Mogli bi uskoro gledati reprezentaciju na terenu od drugoligaša.
- mp3sa
#28710 Re: RE: Re: Premijer liga BiH
Ja koliko znam u Zenici postoji samo jedan klub i tamo je sda na svakim izborima pobjednik ubjedljivo, i ti opet kazes da je za sve kriva sda? Pa ko glasa za njih? Jel to raja protiv celika? Zar nisu ovi sad u vrhu kluba redom sdp i fahrini? Ili i ti iz neke svoje stranke dekretom gdje god stignes pljujes po sda pa negdje ce valjda upalit...Eborg wrote:To bi bilo još dobro. SDA ide na gašenje da prikrije kriminal.Logovan wrote:Mogli bi uskoro gledati reprezentaciju na terenu od drugoligaša.
-
Mobile_Disco
#28711 Re: Premijer liga BiH
More bit´ al ne mora da znaciLogovan wrote:Mogli bi uskoro gledati reprezentaciju na terenu od drugoligaša.
-
maida95
#28712 Re: Premijer liga BiH
SKillersumirprimus wrote:Suljo ubica...![]()
mrtav 'ladan uvali dva
-
Eborg
#28713 Re: RE: Re: RE: Re: Premijer liga BiH
"Gradska raja" koju tangira Čelik ne izlazi na izbore i to je njihov dio krivice, okolna sela uvijek glasaju za zelene pulene a njima je Čelik bitan koliko i meni vaterpolo. Svo rukovodstvo kluba je SDA, bilo i ostalo.mp3sa wrote:Ja koliko znam u Zenici postoji samo jedan klub i tamo je sda na svakim izborima pobjednik ubjedljivo, i ti opet kazes da je za sve kriva sda? Pa ko glasa za njih? Jel to raja protiv celika? Zar nisu ovi sad u vrhu kluba redom sdp i fahrini? Ili i ti iz neke svoje stranke dekretom gdje god stignes pljujes po sda pa negdje ce valjda upalit...Eborg wrote:To bi bilo još dobro. SDA ide na gašenje da prikrije kriminal.Logovan wrote:Mogli bi uskoro gledati reprezentaciju na terenu od drugoligaša.
I nisam član nijedne političke stranke niti sam odlučio za koga ću glasati u oktobru, samo govorim o stvarima koje svako iz Zenice zna. Čelik je FK SDA - nabijanje ljiljana, promjena imena, pretakanje para iz ABiH usred rata pa do danas.
- pirmin
#28714 Re: Premijer liga BiH

Izadjite na balkone
pozdravite (nove) sampione
2016/17
- Logovan
#28715 Re: RE: Re: Premijer liga BiH
Kako dobro, zar je to jedino rješenje da Čelik prodiše?Eborg wrote:To bi bilo još dobro. SDA ide na gašenje da prikrije kriminal.Logovan wrote:Mogli bi uskoro gledati reprezentaciju na terenu od drugoligaša.
-
Eborg
#28716 Re: Premijer liga BiH
Pa nije jedino rješenje. Ali bolje biti drugoligaš nego nepostojeći.
Ljudi van Zenice stvarno teško shvataju koliko je Čelik blizu gašenja i koliko ovi to guraju kao opciju. Znam da ima mnogih koji nam to žele ali je horor to sve gledati kako se odvija pred očima uprkos sve borbe protiv toga.
Ljudi van Zenice stvarno teško shvataju koliko je Čelik blizu gašenja i koliko ovi to guraju kao opciju. Znam da ima mnogih koji nam to žele ali je horor to sve gledati kako se odvija pred očima uprkos sve borbe protiv toga.
- mp3sa
#28717 Re: Premijer liga BiH
Pa u sustini to znaci da selo vodi Zenicu i da ste vi gradska raja priznali poraz?
Nije mi jasno kako je moguce da se ugasi Celik, koliko vec godina traje bijkot (2-3?), zar je moguce da nema 1000 momaka koji ce upasti u prostorije i postrojiti upravu i sve koji su krivi? Pa zar nije BP bilo najposjecenije na balkanu prije par godina? Gdje su ljudi? Jesu li se predali? Da li se boje? Ja se godinama sprdam sa rajom iz Zenice jer je njima postala misaona imenica biti bolji od listice, doboja iz kaknja, viteza, i ostalih sportskih sredina. Ima u Ze vise igralista i golova nego stanovnika u pojedinim mjestima koja redovno Celik samaraju i to raja uzima zdravo za gotovo...
Ne kontam...
Nije mi jasno kako je moguce da se ugasi Celik, koliko vec godina traje bijkot (2-3?), zar je moguce da nema 1000 momaka koji ce upasti u prostorije i postrojiti upravu i sve koji su krivi? Pa zar nije BP bilo najposjecenije na balkanu prije par godina? Gdje su ljudi? Jesu li se predali? Da li se boje? Ja se godinama sprdam sa rajom iz Zenice jer je njima postala misaona imenica biti bolji od listice, doboja iz kaknja, viteza, i ostalih sportskih sredina. Ima u Ze vise igralista i golova nego stanovnika u pojedinim mjestima koja redovno Celik samaraju i to raja uzima zdravo za gotovo...
Ne kontam...
-
Nadzorna_ploca
#28718 Re: Premijer liga BiH
Mislim da im neodlaskom na utakmice uveliko olaksavate. Prazne tribine, bez pritiska, nema para i sponzora.. Kao stvoreno da manipulisu kako im odgovara. Uostalom, moze SDA i slični zeliti ovo i ono ali klubova će biti dok je i ljudi koji ih vole. Ne može te neko natjerati ako to ne zelis, pa valjda ima ljudi u strukturama u Zenici vole Celik.
-
Eborg
#28719 Re: Premijer liga BiH
Koju upravu? Čelik je nema skoro godinu dana. Koga izbaciti - polupismenog direktora i dvije čistačice? Oni MOLE da se navijači vrate na tribine - eto koliko im znači prozivanje.
Grad samo dobacuje pare na crno i drži da se stvari održe do izbora. Da 1000 momaka uleti i prebije v.d. gradonačelnika (ni to eto nemamo), jel' to rješenje?
Adilović iz Nadzornog odbora pucao ispred stadiona - nova dva sina mu sad potpisali ugovore za prvi tim.
Sve je to fino ovako pričati a u Zenici Gradsko vijeće tražilo da Čelik dostavi izvještaj o dugovima, Čelik po instrukciji SDA neće da dostavi.
Grad samo dobacuje pare na crno i drži da se stvari održe do izbora. Da 1000 momaka uleti i prebije v.d. gradonačelnika (ni to eto nemamo), jel' to rješenje?
Adilović iz Nadzornog odbora pucao ispred stadiona - nova dva sina mu sad potpisali ugovore za prvi tim.
Sve je to fino ovako pričati a u Zenici Gradsko vijeće tražilo da Čelik dostavi izvještaj o dugovima, Čelik po instrukciji SDA neće da dostavi.
-
Ali_G
#28720 Re: Premijer liga BiH
Nisam bas upratio od pocetka, al mi nije najjasnije zbog cega SDA zeli da ugasi Celik?
Sent from my iPhone using Tapatalk
- jeza u ledja
#28721 Re: Premijer liga BiH
Da, ni meni nije jasno.Ali_G wrote:Nisam bas upratio od pocetka, al mi nije najjasnije zbog cega SDA zeli da ugasi Celik?
Da ih nije briga to mi je jasno. Ali da hoce da ga ugase? Od toga niko nece imati koristi, osim ako se Djerzelez Zenica ponovo nije aktivirala.
- N.N.
#28722 Re: Premijer liga BiH
Ovaj @eborg vam je strucnjak za sve
Frajer zivi i radi u Sarajevu, skolovao se gore, ne znam je li na 5 gostujucih utakmica Celika otisao od kada zna za sebe, a da nije Celik igrao u Sarajevu, i on je jedan od predvodnikla kao ove borbe za qurac.
I takav lik pise o situaciji u Zenici, o glasanju, o gradu-selu i td td.
Frajer zivi i radi u Sarajevu, skolovao se gore, ne znam je li na 5 gostujucih utakmica Celika otisao od kada zna za sebe, a da nije Celik igrao u Sarajevu, i on je jedan od predvodnikla kao ove borbe za qurac.
I takav lik pise o situaciji u Zenici, o glasanju, o gradu-selu i td td.
-
Eborg
#28723 Re: Premijer liga BiH
Zato što ako bi se klub reformisao po članskom modelu onda bi finansijska revizija koja je prvi zdravorazumski i novim statutom obavezni propisani korak otkrio katastrofalne kriminalne radnje pranja i pronevjere novca koja uključuju Muhameda Islamovića, Muhameda Begagića, Zaima Mujezinovića, Samira Škrgu, Mirsada Ibrakovića pa i Ahmeta Hadžipašića i tako redom. Sve redom visokopozicinirani SDA kadrovi a to zna i trenutni v.d. gradonačelnik Selver Keleštura koji je bio predsjednik Čelika prije 15-tak godina. Znao je to i Husejin Smajlović koji im je slijepo vjerovao i samo bacao pare na problem da se ne stvara afera ko je nakucao 12 miliona KM duga i gdje su pare od transfera.
Svojim ušima sam čuo Zaima Mujezinovića kako izgovara u svom društvu rečenicu: "Ne smije se dozvoliti promjena, najsigurnije je da se ugasi."
I onda da im nije u interesu da ga ugase?
Svojim ušima sam čuo Zaima Mujezinovića kako izgovara u svom društvu rečenicu: "Ne smije se dozvoliti promjena, najsigurnije je da se ugasi."
I onda da im nije u interesu da ga ugase?
- jeza u ledja
#28724 Re: Premijer liga BiH
Reformacija kluba po clanskom modelu i gasenje istog nisu dvije medjusobno iskljucive stvari
-
Eborg
#28725 Re: Premijer liga BiH
Reforma podrazumijeva transparentnost a to logično znači da se mora gledati unazad i vidjeti ko je šta radio. Čisto sa ekonomsko-menadžerskog stanovišta. Naravno da se klub može ugasiti i u članskom modelu ali ako smo kao Zeničani nesposobni da ga vodimo sa sposobnim a ne podobnim - neka se ugasi. Samo smo mi krivi u tom slučaju. Ali ako ga oni gase da sakriju kriminal - to je sasvim druga stvar i nedopustiva je.
Ponavljam - novi statut ima odredbu da se u roku od 3 mjeseca od reforme mora pokrenuti temeljna finansijska revizija cijelog kluba.
Citirat ću donedavnog predsjednika Skupštine i SDA bojovnika Nihada Pašalića: "Jeste li vi normalni i znate li šta tražite? Znate li da Senad Sarajlić preko Elektroprivrede jedini donosi pare u Čelik, da ne kažem da reketira za poslove, i sad bi vi tjerali takvog čovjeka? Hoćete da pola Elektroprivrede završi na sudu?"
Ponavljam - novi statut ima odredbu da se u roku od 3 mjeseca od reforme mora pokrenuti temeljna finansijska revizija cijelog kluba.
Citirat ću donedavnog predsjednika Skupštine i SDA bojovnika Nihada Pašalića: "Jeste li vi normalni i znate li šta tražite? Znate li da Senad Sarajlić preko Elektroprivrede jedini donosi pare u Čelik, da ne kažem da reketira za poslove, i sad bi vi tjerali takvog čovjeka? Hoćete da pola Elektroprivrede završi na sudu?"