Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Raigor Stonehoof

#119076 Re: Premijer liga BiH

Post by Raigor Stonehoof »

ma nemoj :lol: ovo se pretvara u jos jedan mit o malom jadnom zelji kojem veliko sarajevo krade titule :lol: kako smo to mi mogli "ne dozvoliti da nam se titula pokloni" alaha ti
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#119077 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

Raigor Stonehoof wrote: 31/01/2021 19:34 ma nemoj :lol: ovo se pretvara u jos jedan mit o malom jadnom zelji kojem veliko sarajevo krade titule :lol: kako smo to mi mogli "ne dozvoliti da nam se titula pokloni" alaha ti
Mozda ste ukrali Zrinjskom nisam ja napisao da ste ukrali Zelji...mogli ste kao i vecina evropskih klubova reci da ne zelite da tako osvojite titulu...nemoj da ti opet postavljam izjave klubova iz Evrope koji nisu htjeli tako titulu da uzmu......ali to su sportski klubovi a ne sportski jad i cemer.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#119078 Re: Premijer liga BiH

Post by bordo gandalf »

:lol: Jeben vakat za navijat za zelju
90minut

#119079 Re: Premijer liga BiH

Post by 90minut »

hrasno38 wrote: 31/01/2021 19:38
Raigor Stonehoof wrote: 31/01/2021 19:34 ma nemoj :lol: ovo se pretvara u jos jedan mit o malom jadnom zelji kojem veliko sarajevo krade titule :lol: kako smo to mi mogli "ne dozvoliti da nam se titula pokloni" alaha ti
Mozda ste ukrali Zrinjskom nisam ja napisao da ste ukrali Zelji...mogli ste kao i vecina evropskih klubova reci da ne zelite da tako osvojite titulu...nemoj da ti opet postavljam izjave klubova iz Evrope koji nisu htjeli tako titulu da uzmu......ali to su sportski klubovi a ne sportski jad i cemer.
Mogao si i ti reci da ne zelis u evropu jel tako?

bum, tras 9 godina he he
hrasno38

#119080 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

bordo gandalf wrote: 31/01/2021 19:40 :lol: Jeben vakat za navijat za zelju
Nikad, bolje i casnije navijati za klub koji svoje rezultate ostavaruje na terenu pa makar oni bili i losi nego za jadove koji jedva cekaju da im se nesto pokloni.
bordo gandalf

#119081 Re: Premijer liga BiH

Post by bordo gandalf »

hrasno38 wrote: 31/01/2021 19:45
Nikad, bolje i casnije navijati za klub koji svoje rezultate ostavaruje na terenu pa makar oni bili i losi nego za jadove koji jedva cekaju da im se nesto pokloni.
Ko o cemu k**va o postenju
hrasno38

#119082 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

bordo gandalf wrote: 31/01/2021 19:47
hrasno38 wrote: 31/01/2021 19:45
Ko o cemu k**va o postenju
Vidis kako ti to znas iz vlastitog iskustva predpostavljam!
bordo gandalf

#119083 Re: Premijer liga BiH

Post by bordo gandalf »

Pratim vas pa znam :lol:
hrasno38

#119084 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

bordo gandalf wrote: 31/01/2021 19:49 Pratim vas pa znam :lol:
Ispravno uvijek treba pratiti bolje :D
bordo gandalf

#119085 Re: Premijer liga BiH

Post by bordo gandalf »

hrasno38 wrote: 31/01/2021 19:50
bordo gandalf wrote: 31/01/2021 19:49 Pratim vas pa znam :lol:
Ispravno uvijek treba pratiti bolje :D
Volim humor pa vas zato pratim :mrgreen:
Analiticarr

#119086 Re: Premijer liga BiH

Post by Analiticarr »

MITOMANIJA LEVEL PRO :lol:
Sarajevo je titulu osvojilo na terenu. Svako sa svakim je odigrao po dvije utakmice i Sarajevo je nakon toga imalo najvise bodova i sasvim zasluzeno slavili titulu.
Jedini klub u BiH koji je tada ispunio sve uslove za nastavak sezone i bio spreman igrati je bio FKS. Zeljo npr ne samo da nije bio ispunio uslove nego nije ni testirao igrace, trener kluba pobjegao na selo itd.
hrasno38

#119087 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

Analiticarr wrote: 31/01/2021 19:55
Sarajevo je titulu osvojilo na terenu. Svako sa svakim je odigrao po dvije utakmice i Sarajevo je nakon toga imalo najvise bodova i sasvim zasluzeno slavili titulu.
Jedini klub u BiH koji je tada ispunio sve uslove za nastavak sezone i bio spreman igrati je bio FKS. Zeljo npr ne samo da nije bio ispunio uslove nego nije ni testirao igrace, trener kluba pobjegao na selo itd.
Oooooo djesi sveznajuci nisam te prepozno......ima li sta novo za naseg modnog macka? Pa kad ste ispunili sve uslove sto niste bili dzekovi pa rekli javno "MI HOCEMO DA IGRAMO"! Em bi ispali hadzije em bi opet svakkako dobili titulu! Jest da se nije naviklo kroz dugu istoriju puno toga dobijati na guzove! Nije pobjegao nego je covjek najnormalnije otisao jer je znao da ce ona vasa govna u savezu da zavrse da se prvenstvno ne nastavi. Koga ti saltas hljeba ti......
Analiticarr

#119088 Re: Premijer liga BiH

Post by Analiticarr »

hrasno38 wrote: 31/01/2021 20:01

Oooooo djesi sveznajuci nisam te prepozno......ima li sta novo za naseg modnog macka? Pa kad ste ispunili sve uslove sto niste bili dzekovi pa rekli javno "MI HOCEMO DA IGRAMO"! Em bi ispali hadzije em bi opet svakkako dobili titulu! Jest da se nije naviklo kroz dugu istoriju puno toga dobijati na guzove! Nije pobjegao nego je covjek najnormalnije otisao jer je znao da ce ona vasa govna u savezu da zavrse da se prvenstvno ne nastavi. Koga ti saltas hljeba ti......
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Raigor Stonehoof

#119089 Re: Premijer liga BiH

Post by Raigor Stonehoof »

Gdje je onaj sto se pita sto ih zovemo mitomani :lol: :lol:
Logovan

#119090 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Strašna najava. :D

Analiticarr

#119091 Re: Premijer liga BiH

Post by Analiticarr »

Ricken wrote: 31/01/2021 15:35
Analiticarr wrote: 31/01/2021 04:06
Ricken wrote: 31/01/2021 02:52

Kod nas je ovlašteno lice direktor uz su -potpis predsjednika UO. Znači teško. Drugo, za neke transfere imovine, treba mu odluka skupštine. Frajer obavlja funkciju predsjenika UO, isto kao i rahmetli Džubur ili Senad Misimović, onomad, U tom UO nema većinu.
Naša skupština nema "većinskog vlasnika upravljačkih prava" tog izmišljenog pojma kojeg nema u Zakonu o UG.
Drugim riječima, i da jeste tako kao što govoriš, neke pljačke, ne može biti, bez odobrenja i saradnje klupskih struktura.

Ali je prosto zanimljivo koliko ste se uzjebali oko ovog novog predsjednika UO. Redate ekskluzive iz dana u dan, ne zna se koja je maštovitija. :D
Pokusajte procitati moj prvi post i shvatiti o cemu pisem.
Svako dobro vam zelim prijatelju.
Analitičar napisao:
"Evo napisacu na ovoj temi ukratko sta vam ovaj biznismen sprema.
Naime, nakon sto je u Londonu otvorio i zatvorio slovom i brojem dvadeset 20 firmi koje su sve do jedne bankrotirale nakon samo nekoliko mjeseci ''poslovanja'' zatvorene, ovaj put je dosao na ideju da klub iz BiH, FK Zeljeznicar registruje kao firmu tj dionicarsko drustvo U LONDONU. Posto je to nemoguce on ce registrovati firmu pod imenom fk zeljeznicar london a kao presjednik Zelje pokusace pronaci(prevariti) investitore koji bi ulozili novac u Zelju tj u njegovu firmu.
To nije sve jer u slucaju blokiranja Zeljinog racuna, sto je zbog dugova vrlo moguce, buduci transferi ili prodaja imovine bi se vrsili preko njegovog racuna ''fk zeljeznicar london'' sto znaci da bi on raspolagao Zeljinim parama.

Zanimljivo je da je Amar uradio slicnu stvar prije odlazka na ''godisnji'' jer je i tada Zeljin racun bio blokiran a novac od prodaje Zeljinih igraca isao na njegov racun od cega je on vise od pola zadrzao a ostatak ''dao'' Zelji pa ih kasnije tuzio za dug zbog istog."

Ako te dobro shvatam, on će osnovati u Londonu, d.d. koje će u nazivu uključivati i ime našeg kluba. Svi koji budu ulagali u to društvo u Londonu, će bit prevareni, pa će podizati tužbe, a kad tužbe dođu na naplatu, plaćat će se iz Željine imovine.

Ili si htio reći, da će on osnovati društvo u Londonu preko kojeg će prodavati u izvršnom postupku imovina kluba, kao rezultat trenutnih dugova.

Pošto si ti "ozbiljan biznisman" možeš li mi obajsniti kako je to pravno izvodivo, da jedan subjekt sa sjedištem u BiH odgovara za obaveze koje kreira vlasnički i pravno nepovezano lice sa sjedištem u Londonu? Ili kako se pored živog zakona o izvršnom postupku i zakona o UG, prodaja imovine u BiH može vršiti preko društva sa sjedištem u Londonu? Teorije koliko god sočne bile za pitarski puk, ili im fali mesa, ili imaju upotrebu za jutarnje kafe na potezu Koševo-Čaršija u prvenstvenoj pauzi.
Pravno neizvodivo???
Pravno neizvodivo je bilo i to da se igraci Zelje prodaju u Tursku i Belgiju(cini mi se) a da novci od transfera umjesto na Zeljin, idu na racun privatnog lica. Slozices se da bi to lice trebalo biti tuzeno i zatvoreno! Medjutim sta se desava, desava se suprotno jer to lice tuzava klub i uz pomoc rodjaka koji predstavlja klub, dobija sudsku nagodbu po kojoj se klub obavezuje da mu isplati izmisljeni dug plus kamate. Pravno neizvodivo a desilo se.
Ili pravno je neizvodivo da uposlenik neke firme uruci otkaz direktoru iste i to iz razloga jer je direktor podijelio plate drugim uposlenicima. Pravno neizvodivo a desilo se.
E to su ti bile pravno neizvodive stvari a desile su se. A ovo ce biti legalna pljacka
Ima toga jos koliko hoces ali eto naveo sam ta 2 primjera koja svi znaju.
A razlog zasto se takve stvari desavaju je jednostavan; Zeljo nema vlasnika koji bi stitio svoj interes i interes kluba, nego ima mesetare koji se bore samo za sebe i za svoj interes. Ima armiju navijaca koji ga potpuno izdaju i okrecu mu ledja a staju na stranu onog ko unistava tj krade klub.
Ali to je vec drugi problem jer mi smo generalno takav narod. Ne cijenimo nicija djela nego padamo na lijepe rijeci i slijedimo svakog ko nam kaze ono sto volimo cuti bez obzira na to sta ta osoba ili osobe rade. Dokaz za to su i ovi nasi politicari koje slijedimo zbog njihovih rijeci a ne djela.
Pa evo dokaz sam i ja kojeg ovdje mnogi mrze jer napisem istinu i cinjenice o klubovima za koje navijaju a uradio sam za te klubove vjerovatno vise od svih njih zajedno. Tako ti je to kod nas.
Ricken

#119092 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Analiticarr wrote: 31/01/2021 20:44
Ricken wrote: 31/01/2021 15:35
Analiticarr wrote: 31/01/2021 04:06
Pokusajte procitati moj prvi post i shvatiti o cemu pisem.
Svako dobro vam zelim prijatelju.
Analitičar napisao:
"Evo napisacu na ovoj temi ukratko sta vam ovaj biznismen sprema.
Naime, nakon sto je u Londonu otvorio i zatvorio slovom i brojem dvadeset 20 firmi koje su sve do jedne bankrotirale nakon samo nekoliko mjeseci ''poslovanja'' zatvorene, ovaj put je dosao na ideju da klub iz BiH, FK Zeljeznicar registruje kao firmu tj dionicarsko drustvo U LONDONU. Posto je to nemoguce on ce registrovati firmu pod imenom fk zeljeznicar london a kao presjednik Zelje pokusace pronaci(prevariti) investitore koji bi ulozili novac u Zelju tj u njegovu firmu.
To nije sve jer u slucaju blokiranja Zeljinog racuna, sto je zbog dugova vrlo moguce, buduci transferi ili prodaja imovine bi se vrsili preko njegovog racuna ''fk zeljeznicar london'' sto znaci da bi on raspolagao Zeljinim parama.

Zanimljivo je da je Amar uradio slicnu stvar prije odlazka na ''godisnji'' jer je i tada Zeljin racun bio blokiran a novac od prodaje Zeljinih igraca isao na njegov racun od cega je on vise od pola zadrzao a ostatak ''dao'' Zelji pa ih kasnije tuzio za dug zbog istog."

Ako te dobro shvatam, on će osnovati u Londonu, d.d. koje će u nazivu uključivati i ime našeg kluba. Svi koji budu ulagali u to društvo u Londonu, će bit prevareni, pa će podizati tužbe, a kad tužbe dođu na naplatu, plaćat će se iz Željine imovine.

Ili si htio reći, da će on osnovati društvo u Londonu preko kojeg će prodavati u izvršnom postupku imovina kluba, kao rezultat trenutnih dugova.

Pošto si ti "ozbiljan biznisman" možeš li mi obajsniti kako je to pravno izvodivo, da jedan subjekt sa sjedištem u BiH odgovara za obaveze koje kreira vlasnički i pravno nepovezano lice sa sjedištem u Londonu? Ili kako se pored živog zakona o izvršnom postupku i zakona o UG, prodaja imovine u BiH može vršiti preko društva sa sjedištem u Londonu? Teorije koliko god sočne bile za pitarski puk, ili im fali mesa, ili imaju upotrebu za jutarnje kafe na potezu Koševo-Čaršija u prvenstvenoj pauzi.
Pravno neizvodivo???
Pravno neizvodivo je bilo i to da se igraci Zelje prodaju u Tursku i Belgiju(cini mi se) a da novci od transfera umjesto na Zeljin, idu na racun privatnog lica. Slozices se da bi to lice trebalo biti tuzeno i zatvoreno! Medjutim sta se desava, desava se suprotno jer to lice tuzava klub i uz pomoc rodjaka koji predstavlja klub, dobija sudsku nagodbu po kojoj se klub obavezuje da mu isplati izmisljeni dug plus kamate. Pravno neizvodivo a desilo se.
Ili pravno je neizvodivo da uposlenik neke firme uruci otkaz direktoru iste i to iz razloga jer je direktor podijelio plate drugim uposlenicima. Pravno neizvodivo a desilo se.
E to su ti bile pravno neizvodive stvari a desile su se. A ovo ce biti legalna pljacka
Ima toga jos koliko hoces ali eto naveo sam ta 2 primjera koja svi znaju.
A razlog zasto se takve stvari desavaju je jednostavan; Zeljo nema vlasnika koji bi stitio svoj interes i interes kluba, nego ima mesetare koji se bore samo za sebe i za svoj interes. Ima armiju navijaca koji ga potpuno izdaju i okrecu mu ledja a staju na stranu onog ko unistava tj krade klub.
Ali to je vec drugi problem jer mi smo generalno takav narod. Ne cijenimo nicija djela nego padamo na lijepe rijeci i slijedimo svakog ko nam kaze ono sto volimo cuti bez obzira na to sta ta osoba ili osobe rade. Dokaz za to su i ovi nasi politicari koje slijedimo zbog njihovih rijeci a ne djela.
Pa evo dokaz sam i ja kojeg ovdje mnogi mrze jer napisem istinu i cinjenice o klubovima za koje navijaju a uradio sam za te klubove vjerovatno vise od svih njih zajedno. Tako ti je to kod nas.
Prvo nije bila optužba ni za Tursku ni za Belgiju nego za Južnu Koreju.
Drugo, 2014. godine, proveden je nadzor nadležnih organa protiv fizičkog lica, a po prijavi odgovorne osobe, i ta istraga nije dovela do daljnjih pravnih radnji.
To što se neke stvar koriste u borbi za pozicije i vlast u klubu, ne znači da će tvoja ekskluziva dobiti na težini.

Konkretno ovo o čemu pričaš, nije izvedivo, jer postoje kontrolni mehanizmi unutar bankarskog sektora koji ako prije i nisu funkcionisali, u periodu za koji se veže taj transfer, danas funkcionišu jer je EU, natjerala BiH da uljudi platne transakcije. U izvršnom postupku, nema šanse da se nešto dogodi mimo računa koje je neko pravno lice prijavilo kao glavni račun.

Ali dobro da ne smaramo dalje, hvala ti što nam otvaraš oči. Samo probaj biti malo uvjerljiviji, moraš uložiti malo više truda, ovako ispadaš kao neko ko podmeće, i to radiš jako loše :thumbup:

Ja te ne mrzim, nemam ni razloga za to, ustvari nemam nikakav osjećaj ni prema tebi ni prema tvome pisanju. Reagovao sam samo na nešto što zvuči kao mahalaština za kratku upotrebu. To ne znači da imam neko pozitivno ili negativno mišljenje o subjektu naše rasprave.
Last edited by Ricken on 31/01/2021 21:23, edited 1 time in total.
shbc

#119093 Re: Premijer liga BiH

Post by shbc »

https://fksarajevo.ba/vijesti/fudbalski ... nstva/5682

Ricken

#119094 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

shbc wrote: 31/01/2021 21:20
https://fksarajevo.ba/vijesti/fudbalski ... nstva/5682

Pročitaš drugi dio saopštenja, i shvatiš da ne laže, nego da je sve vrlo dobro izrežiran scenarij od strane klubova koji su u toj sezoni imali vlast u savezu.
Usput za tu priču o 2/3 prvenstva nije postojao pravni temelj u aktima saveza, pa je sama odluka nelegalna.

Da se ne bi osporavale ovakve odluke, donesene preko koljena, ažurirana su pravila za sezonu 2020/2021, što samo potvrđuje ono o čemu hrasno govori.
Usput, bilo bi lijepo da se izvineš čovjeku, jer nije lijepo upotrebljavati takve riječi na dijelu foruma koji služi za zezanje. I ovi moderatori svašta puštaju, malo malo neki pitar potegne tu riječ lažeš, kad mu ponestane argumenata. Čisti manjak kućnog odgoja.
90minut

#119095 Re: Premijer liga BiH

Post by 90minut »

:lol: :lol: :lol:

Naravno da ces mu reci da laže jer laže i to laže ocigledno isto kao da se to sve desilo prije 30 godina pa pricamo kroz maglu. :lol:

Jedini klub koji je cita tim testirao uz to klub koji je javno rekao mi zelimo da nastavimo.

Znaci laž koju ako ponoviš 100 puta što on radi valjda misli da ce postati istina?
Kao da zivimo u 70tima pa se ne moze sve provjeriti. :mrgreen:
Last edited by 90minut on 31/01/2021 21:52, edited 1 time in total.
Astronomy

#119096 Re: Premijer liga BiH

Post by Astronomy »

Raigor Stonehoof wrote: 31/01/2021 20:17 Gdje je onaj sto se pita sto ih zovemo mitomani :lol: :lol:
Ja sam te pitao i onda jos postavio par pitanja na koja bi bas volio da odgovoris ti sa svojim prijateljima, ali na tvoju srecu moderator je editovao post.

Kako je analiticar zlobnik poletio da nam oci otvori. :lol: :lol: Nevjerovatno mi je da vas nije stid otvoreno reci kako citate nase forume, pa to granici sa ozbiljnom bolescu. :shock: :shock: To da je nas novi predsjednik ozbiljno diskutabilan, apsolutno nije sporno, ali izmisljati da ce se on sam pitat, nemojte molim vas. Pa ni statut nije promjenjen kako treba, kako to niste upratili na nasim forumima. I opet cu ponovit, nas novi statut nece biti kao vas, tako da se jedna osoba pita, nego ce to biti vise ljudi. Nije lijepo lagati. Takodje, vezano za zavrsetak proslogodisnjeg prvenstva, nismo djeca da mislimo da ste bili za nastavak prvenstva, prekid je bio u interesu jedino vama i c.etniku koji je trenutno na vrhu saveza. Uozbiljite se, bivsi direktor vam je jedna od vodecih figura u savezu. Nema potrebe za izmisljanjem, ne vjerujem iskreno da bi vas stigli, ali opet to niko ne moze znat. Isto ko sto ne mozete reci da nismo bili jako blizu osvajanju kupa. Al dobro, vi ste meni svakako ko srbi, hiljadu puta ponovljena laz, postaje istina. FK Samoprozvani - najbolji klub u BIH, al jok, mi smo mitomani :-) :-)
Ricken

#119097 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

90minut wrote: 31/01/2021 21:49 :lol: :lol: :lol:

Naravno da ces mu reci da laže jer laže i to laže ocigledno isto kao da se to sve desilo prije 30 godina pa pricamo kroz maglu. :lol:

Jedini klub koji je cita tim testirao uz to klub koji je javno rekao mi zelimo da nastavimo.

Znaci laž koju ako ponoviš 100 puta što on radi valjda misli da ce postati istina?
Dana 15.5. vaša uprava donosi saopćenje u kojem piše:

"U slučaju da se ne ispune potrebni uslovi za nastavak prvenstva, Nogometni savez Bosne i Hercegovine je institucija koja će donijeti konačnu odluku. Imajući u vidu da je kompletirano 2/3 prvenstva (sve ekipe igrale međusobno 2 puta), zvanični stav Kluba je da trenutno stanje na tabeli treba biti verifikovano kao konačno, te da prvoplasirana ekipa treba biti proglašena prvakom".

Toliko o tome.

Koga boli neka stvar što se testirali, kada se znalo kako će završiti i kako ste skrojili epilog. Tako ste pričali da vam igrači nisu zaraženi, pa se ispostavilo da nije tako.

Koga boli briga kakvo mišljenje ima vaša uprava u pogledu uslova za igranje, sve dok postoje propozicije takmičenja.

Bili ste na vlasti, proveli ste svoje. Samo ostaje nepoznato koliko će vas to u budućnosti koštati.
Charuga
Globalni moderator

#119098 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

Nećete valjda opet ... :shock:
Logovan

#119099 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Treba otvoriti posebnu temu za sezonu 19/20. :D
90minut

#119100 Re: Premijer liga BiH

Post by 90minut »

Ricken wrote: 31/01/2021 22:01
90minut wrote: 31/01/2021 21:49 :lol: :lol: :lol:

Dana 15.5. vaša uprava donosi saopćenje u kojem piše:

"U slučaju da se ne ispune potrebni uslovi za nastavak prvenstva, Nogometni savez Bosne i Hercegovine je institucija koja će donijeti konačnu odluku. Imajući u vidu da je kompletirano 2/3 prvenstva (sve ekipe igrale međusobno 2 puta), zvanični stav Kluba je da trenutno stanje na tabeli treba biti verifikovano kao konačno, te da prvoplasirana ekipa treba biti proglašena prvakom".

Toliko o tome.

Koga boli neka stvar što se testirali, kada se znalo kako će završiti i kako ste skrojili epilog. Tako ste pričali da vam igrači nisu zaraženi, pa se ispostavilo da nije tako.

Koga boli briga kakvo mišljenje ima vaša uprava u pogledu uslova za igranje, sve dok postoje propozicije takmičenja.

Bili ste na vlasti, proveli ste svoje. Samo ostaje nepoznato koliko će vas to u budućnosti koštati.
Hahahahahahahahaha. :izet: :izet: :izet:

Kljucna stvar bili spremni na nastavak kao i na prekid sezone. :izet:

Vi niste bili spremni nizašta osim za vikendicu i odmor toliko o Amarovoj ljubavi za klub. :lol:
Locked