Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Analiticarr
#119026 Re: Premijer liga BiH
Hvala @Charuga
Evo napisacu na ovoj temi ukratko sta vam ovaj biznismen sprema.
Naime, nakon sto je u Londonu otvorio i zatvorio slovom i brojem dvadeset 20 firmi koje su sve do jedne bankrotirale nakon samo nekoliko mjeseci ''poslovanja'' zatvorene, ovaj put je dosao na ideju da klub iz BiH, FK Zeljeznicar registruje kao firmu tj dionicarsko drustvo U LONDONU. Posto je to nemoguce on ce registrovati firmu pod imenom fk zeljeznicar london a kao presjednik Zelje pokusace pronaci(prevariti) investitore koji bi ulozili novac u Zelju tj u njegovu firmu.
To nije sve jer u slucaju blokiranja Zeljinog racuna, sto je zbog dugova vrlo moguce, buduci transferi ili prodaja imovine bi se vrsili preko njegovog racuna ''fk zeljeznicar london'' sto znaci da bi on raspolagao Zeljinim parama.
Zanimljivo je da je Amar uradio slicnu stvar prije odlazka na ''godisnji'' jer je i tada Zeljin racun bio blokiran a novac od prodaje Zeljinih igraca isao na njegov racun od cega je on vise od pola zadrzao a ostatak ''dao'' Zelji pa ih kasnije tuzio za dug zbog istog.
Evo napisacu na ovoj temi ukratko sta vam ovaj biznismen sprema.
Naime, nakon sto je u Londonu otvorio i zatvorio slovom i brojem dvadeset 20 firmi koje su sve do jedne bankrotirale nakon samo nekoliko mjeseci ''poslovanja'' zatvorene, ovaj put je dosao na ideju da klub iz BiH, FK Zeljeznicar registruje kao firmu tj dionicarsko drustvo U LONDONU. Posto je to nemoguce on ce registrovati firmu pod imenom fk zeljeznicar london a kao presjednik Zelje pokusace pronaci(prevariti) investitore koji bi ulozili novac u Zelju tj u njegovu firmu.
To nije sve jer u slucaju blokiranja Zeljinog racuna, sto je zbog dugova vrlo moguce, buduci transferi ili prodaja imovine bi se vrsili preko njegovog racuna ''fk zeljeznicar london'' sto znaci da bi on raspolagao Zeljinim parama.
Zanimljivo je da je Amar uradio slicnu stvar prije odlazka na ''godisnji'' jer je i tada Zeljin racun bio blokiran a novac od prodaje Zeljinih igraca isao na njegov racun od cega je on vise od pola zadrzao a ostatak ''dao'' Zelji pa ih kasnije tuzio za dug zbog istog.
-
Plunkett
#119027 Re: Premijer liga BiH
Ah, kakve informacije iz prve ruke sa sportskih foruma.
Stvarno je analitičar upućen, glavni insajder za sarajevske fudbalske klubove.
Stvarno je analitičar upućen, glavni insajder za sarajevske fudbalske klubove.
- Charuga
- Globalni moderator
#119028 Re: Premijer liga BiH
FK Zeljeznicar d.o.o. postoji od vremena Senada Misimovića, i preko njega posluje Fan shop. To nije ništa novo, to je javno rekao i sam Cerić, tako da to nije nikakva insajderska informacija. Spominjao je i London, i neke ideje, ali ja u tu priču ne vjerujem još uvijek.
Razočarao si me, mislio sam da je neka ekskluziva u pitanju, a ti nama iz njegovog intervijua priču, samo je malo posolio nekim mahalskim.
Razočarao si me, mislio sam da je neka ekskluziva u pitanju, a ti nama iz njegovog intervijua priču, samo je malo posolio nekim mahalskim.
- Analiticarr
#119029 Re: Premijer liga BiH
Slucajno ili namjerno, nisi dobro procitao prijatelju. Preskaces ono glavno, investicije i poslovanje FK Zeljeznicar preko njegove firme FK ZELJEZNICAR LONDON. U prijevodu to znaci legalna pljacka jer ce on biti ovlasteno lice koje ce poslovati u ime vaseg kluba.Charuga wrote: ↑30/01/2021 20:23 FK Zeljeznicar d.o.o. postoji od vremena Senada Misimovića, i preko njega posluje Fan shop. To nije ništa novo, to je javno rekao i sam Cerić, tako da to nije nikakva insajderska informacija. Spominjao je i London, i neke ideje, ali ja u tu priču ne vjerujem još uvijek.
-
made_in_sarajevo
#119030 Re: Premijer liga BiH
Hoce li otvoriti ili nece ne znam, ali da ce uciti svjetske klasike ako ikad pridje granici to svakako hoce. Eto vam ekskluziva jebala.vas ekskluzivamade_in_sarajevo wrote: ↑30/01/2021 19:24 Evo mogu li ja poceti da macak nikad nece prici granici BiH. Ako se kad pojavi ide da uci svirati mozzarta i betovena, kao pravi umjetnik
-
LSD
#119031 Re: Premijer liga BiH
Ja vjerujem sve Analiticaru...sve što kaže je istina
koja boli
koja boli
- Charuga
- Globalni moderator
#119032 Re: Premijer liga BiH
Ne može firma biti njegova. Ne može registrovati firmu pod imenom FK Željezničar, ne ide to tek tako.Analiticarr wrote: ↑30/01/2021 20:27Slucajno ili namjerno, nisi dobro procitao prijatelju. Preskaces ono glavno, investicije i poslovanje FK Zeljeznicar preko njegove firme FK ZELJEZNICAR LONDON. U prijevodu to znaci legalna pljacka jer ce on biti ovlasteno lice koje ce poslovati u ime vaseg kluba.Charuga wrote: ↑30/01/2021 20:23 FK Zeljeznicar d.o.o. postoji od vremena Senada Misimovića, i preko njega posluje Fan shop. To nije ništa novo, to je javno rekao i sam Cerić, tako da to nije nikakva insajderska informacija. Spominjao je i London, i neke ideje, ali ja u tu priču ne vjerujem još uvijek.
Ali hajde dobro, neka si nam napisao ...
Vrijeme će svakako pokazati hoće li ostati duže od 30.06., ili je došao da se šprda sa nama.
- Analiticarr
#119033 Re: Premijer liga BiH
Naravno da moze. On otvara firmu koja ce se zvati kao vas klub a bice u njegovom privatnom vlasnistvu. Uporedo sa tim on je na papiru predsjednik Zelje i sa tom titulom pregovara sa investitorima i sponzorima a Zeljin ''rezervni racun'' je racun firme FK ZELJEZNICAR LONDON ciji je on vlasnik.Charuga wrote: ↑30/01/2021 20:30Ne može firma biti njegova. Ne može registrovati firmu pod imenom FK Željezničar, ne ide to tek tako.Analiticarr wrote: ↑30/01/2021 20:27Slucajno ili namjerno, nisi dobro procitao prijatelju. Preskaces ono glavno, investicije i poslovanje FK Zeljeznicar preko njegove firme FK ZELJEZNICAR LONDON. U prijevodu to znaci legalna pljacka jer ce on biti ovlasteno lice koje ce poslovati u ime vaseg kluba.Charuga wrote: ↑30/01/2021 20:23 FK Zeljeznicar d.o.o. postoji od vremena Senada Misimovića, i preko njega posluje Fan shop. To nije ništa novo, to je javno rekao i sam Cerić, tako da to nije nikakva insajderska informacija. Spominjao je i London, i neke ideje, ali ja u tu priču ne vjerujem još uvijek.
Ali hajde dobro, neka si nam napisao ...![]()
Vrijeme će svakako pokazati hoće li ostati duže od 30.06., ili je došao da se šprda sa nama.
- Charuga
- Globalni moderator
#119034 Re: Premijer liga BiH
Hvala još jednom na informacijama.
- Analiticarr
-
90minut
#119036 Re: Premijer liga BiH
tebe treba banovati preventivno svaki 3 dan 
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#119037 Re: Premijer liga BiH
Ma frajer gled'o intervju Coqueta na AJ i sad kao eksluzivu ovdje pise! Mozda cak nije ni gledao nego mu neko prepricao?!
Doduse istina je ovo sto je napisao, LLC Zeljeznicar London.
- Analiticarr
#119038 Re: Premijer liga BiH
Na koga ciljas?Pitar sa Kariba wrote: ↑30/01/2021 20:51 Ma frajer gled'o intervju Coqueta na AJ i sad kao eksluzivu ovdje pise! Mozda cak nije ni gledao nego mu neko prepricao?!![]()
To neko rekao u nekom intervjuu za ovaj plan koji je spremio Ceric?
Ja sam to saznao od jedne gospodje koja njega poznaje preko 20 godina i od ljudi iz Zelje koji ne zele ili ne smiju javno da pricaju o tome.
Ranije sam pisao da je mene isti ovaj frajer pokusao izlevatiti za 200 000$ i to na veoma slican nacin, samo sto je tada imao firmu koja se toboze bavila nekom konfekcijom.
-
LSD
#119039 Re: Premijer liga BiH
Hvala ti što nam otvaraš oči 
-
Iker C
#119040 Re: Premijer liga BiH
Hocemo li se sutra okupiti na Grbavici da sprijecimo ovo sto nam je covjek u povjerenje rekao???? Ja sam za 
-
made_in_sarajevo
#119041 Re: Premijer liga BiH
Ja sam isti naziv moje firmi nasao u banja luci i jos negdje. Moguce je da macak otvori fk zeljo u londonu i tako skrene paznju man. City, utd. I ostalih velikana da gurnu pare u zelju i da zeljo vlada svijetom.
Mislim cak u dvije opstine u KS je moguce otvoriti firmu sa istim imenom.
Mislim cak u dvije opstine u KS je moguce otvoriti firmu sa istim imenom.
- emigrazione
#119042 Re: Premijer liga BiH
ljubomorne pitarske pičke mogu da ga puše......
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#119043 Re: Premijer liga BiH
He vidim dusebriznici ne posustaju. Ajde u potpunosti podrazumjevam podjebavanje jer smo i mi njih podjebalavli i dan danas podjebavamo za Tana, Nama itd itd ali usrat ce se naprezuci se da nam dokazu kako ce nas Ceric zajebati i uzeti nesto sto nemamo. Pri tome zaboravljaju da je taj isti Ceric odradio aposlutno sve za Formulu E koju je obecao a sto nije odrzana treba pitati Skaku i doduse Covid-19.
U svakom slucaju i sam Ceric je rekao da ni slucajno se nece primjeniti sistem kako je napravilo FK Sarajevo u kojem Nam i Tan imaju sve ili ajde da budem blazi 90% od onoga SVE i mogu da rade sta hoce sa klubom.
Kao sto kazu moje plave kolege do 30.06 ili ce biti pukovnik ili pokojnik.....
Nemojte se toliko sekirati komsije da vam hercika ne prepukne, bit ce sta bude jer bez rizika nema dobitka.....samo ne znam sta cete od sebe ako ovo sa Koketom krene kako je izedklamovao...
Pa sa dva milionera na celu kluba em ne mozete da nas dobijete em vam savez poklanja titule a zamisli da nama dodju neke pare ili samo da budemo na nuli....vas onda nema nigdje...mene je toga najvise strah
U svakom slucaju i sam Ceric je rekao da ni slucajno se nece primjeniti sistem kako je napravilo FK Sarajevo u kojem Nam i Tan imaju sve ili ajde da budem blazi 90% od onoga SVE i mogu da rade sta hoce sa klubom.
Kao sto kazu moje plave kolege do 30.06 ili ce biti pukovnik ili pokojnik.....
Nemojte se toliko sekirati komsije da vam hercika ne prepukne, bit ce sta bude jer bez rizika nema dobitka.....samo ne znam sta cete od sebe ako ovo sa Koketom krene kako je izedklamovao...
Pa sa dva milionera na celu kluba em ne mozete da nas dobijete em vam savez poklanja titule a zamisli da nama dodju neke pare ili samo da budemo na nuli....vas onda nema nigdje...mene je toga najvise strah
-
90minut
#119044 Re: Premijer liga BiH
1 - Skaka ga odjebao jer je vidio kolika je ubleha.
2 - Od pocetnog zajebavanja za Tana i Nama sve se svelo na minimum rijetkost je više da vidim provociranje jer svi zavide.
Tek se sad opet aktivirala zajebancija u vezi njih jer su naši poceli o kinezima lutvama i tako.
3 - Raja se zajebava jer joj se može ljudi izmišljaju price u vezi Cerica jer im se može sve je to dio price da vam se na muku s dvije noge nagazi još više i da se ne popušta taj pritisak dok stvarno mentalno dođete do toga da vas svaki dan brine to što titule nema sace 9 godina i usput što najveci rival dominira u svakom pogledu.
Ceric mu rekao da ce doci do nule i da ce se kupati u parama i to sve bez toga da nece imati nekoga na celu poput Tana ili Nama i on poletio da mu vjeruje.
Znaci pazi ovo potencijalni investitor ce uloziti 6+ miliona da ih vrati na nulu i to je to nece imati vecinski udio u klubu niti bilo šta.
Zamisli ti procesa razmišljanja..
2 - Od pocetnog zajebavanja za Tana i Nama sve se svelo na minimum rijetkost je više da vidim provociranje jer svi zavide.
Tek se sad opet aktivirala zajebancija u vezi njih jer su naši poceli o kinezima lutvama i tako.
3 - Raja se zajebava jer joj se može ljudi izmišljaju price u vezi Cerica jer im se može sve je to dio price da vam se na muku s dvije noge nagazi još više i da se ne popušta taj pritisak dok stvarno mentalno dođete do toga da vas svaki dan brine to što titule nema sace 9 godina i usput što najveci rival dominira u svakom pogledu.
Ceric mu rekao da ce doci do nule i da ce se kupati u parama i to sve bez toga da nece imati nekoga na celu poput Tana ili Nama i on poletio da mu vjeruje.
Znaci pazi ovo potencijalni investitor ce uloziti 6+ miliona da ih vrati na nulu i to je to nece imati vecinski udio u klubu niti bilo šta.
Zamisli ti procesa razmišljanja..
- Ricken
#119045 Re: Premijer liga BiH
Kod nas je ovlašteno lice direktor uz su -potpis predsjednika UO. Znači teško. Drugo, za neke transfere imovine, treba mu odluka skupštine. Frajer obavlja funkciju predsjenika UO, isto kao i rahmetli Džubur ili Senad Misimović, onomad, U tom UO nema većinu.Analiticarr wrote: ↑30/01/2021 20:27Slucajno ili namjerno, nisi dobro procitao prijatelju. Preskaces ono glavno, investicije i poslovanje FK Zeljeznicar preko njegove firme FK ZELJEZNICAR LONDON. U prijevodu to znaci legalna pljacka jer ce on biti ovlasteno lice koje ce poslovati u ime vaseg kluba.Charuga wrote: ↑30/01/2021 20:23 FK Zeljeznicar d.o.o. postoji od vremena Senada Misimovića, i preko njega posluje Fan shop. To nije ništa novo, to je javno rekao i sam Cerić, tako da to nije nikakva insajderska informacija. Spominjao je i London, i neke ideje, ali ja u tu priču ne vjerujem još uvijek.
Naša skupština nema "većinskog vlasnika upravljačkih prava" tog izmišljenog pojma kojeg nema u Zakonu o UG.
Drugim riječima, i da jeste tako kao što govoriš, neke pljačke, ne može biti, bez odobrenja i saradnje klupskih struktura.
Ali je prosto zanimljivo koliko ste se uzjebali oko ovog novog predsjednika UO. Redate ekskluzive iz dana u dan, ne zna se koja je maštovitija.
- Analiticarr
#119046 Re: Premijer liga BiH
Pokusajte procitati moj prvi post i shvatiti o cemu pisem.Ricken wrote: ↑31/01/2021 02:52Kod nas je ovlašteno lice direktor uz su -potpis predsjednika UO. Znači teško. Drugo, za neke transfere imovine, treba mu odluka skupštine. Frajer obavlja funkciju predsjenika UO, isto kao i rahmetli Džubur ili Senad Misimović, onomad, U tom UO nema većinu.Analiticarr wrote: ↑30/01/2021 20:27Slucajno ili namjerno, nisi dobro procitao prijatelju. Preskaces ono glavno, investicije i poslovanje FK Zeljeznicar preko njegove firme FK ZELJEZNICAR LONDON. U prijevodu to znaci legalna pljacka jer ce on biti ovlasteno lice koje ce poslovati u ime vaseg kluba.Charuga wrote: ↑30/01/2021 20:23 FK Zeljeznicar d.o.o. postoji od vremena Senada Misimovića, i preko njega posluje Fan shop. To nije ništa novo, to je javno rekao i sam Cerić, tako da to nije nikakva insajderska informacija. Spominjao je i London, i neke ideje, ali ja u tu priču ne vjerujem još uvijek.
Naša skupština nema "većinskog vlasnika upravljačkih prava" tog izmišljenog pojma kojeg nema u Zakonu o UG.
Drugim riječima, i da jeste tako kao što govoriš, neke pljačke, ne može biti, bez odobrenja i saradnje klupskih struktura.
Ali je prosto zanimljivo koliko ste se uzjebali oko ovog novog predsjednika UO. Redate ekskluzive iz dana u dan, ne zna se koja je maštovitija.![]()
Svako dobro vam zelim prijatelju.
-
made_in_sarajevo
#119047 Re: Premijer liga BiH
@Ricken kako nema vecinu kad ga je osim aminovo tu, a osim ima vecinu? Fakat pitam jer sam tako citao na svim mogucim forumima pa i vasim sto je raja kopirala sa vasih foruma.
Vidi hrasnog sad mora sve nadoknaditi da odbrani macka
.
Hocete li 30.06 i osima otjerati jer je aminovo za ovog,a ovog ceka ucenje klavira i kako da sapun ne ispadne
. Vi ste jos jedna tacka gdje se ceka samo sta ce uraditi pa da se doda ili prekrizi.
Vidi hrasnog sad mora sve nadoknaditi da odbrani macka
Hocete li 30.06 i osima otjerati jer je aminovo za ovog,a ovog ceka ucenje klavira i kako da sapun ne ispadne
-
LSD
#119048 Re: Premijer liga BiH
Vrlo je jednostavno, samo pojedinci imaju problema da shvate te vrlo jednostavne stvari.
Mačku je data šansa ali i rok do 30.06. da nešto učini i poduzme.
Ne bude li od tog datuma donio investicije i milione u klub - doviđenja i prijatno po kratkom postupku.
Nije to neki dug period, vec pola godine.
Ne bude li od tog datuma donio investicije i milione u klub - doviđenja i prijatno po kratkom postupku.
- Analiticarr
#119049 Re: Premijer liga BiH
Dobro jutro.LSD wrote: ↑31/01/2021 09:03 Vrlo je jednostavno, samo pojedinci imaju problema da shvate te vrlo jednostavne stvari.
Vrlo jednostavno njemu je dato da radi sta pozeli (uz pomoc i saradnju gazde). Jedini uslov je da legne neka para ali ne na racun kluba nego na racun ''Zelje'' iz Londona.
Samo meni nikako nije jasno kako niko od navijaca Zelje nema hrabrosti da pise javno o svemu sto se desava. Ja razumijem i strah i neznanje i nezanimanje, ali ipak je Zeljo klub sa mnogobrojnim navijacima, drugi klub u drzavi, a niko da digne glas?!? KAKO????
A price o nekakvim rokovima su glupost jer ''macak'' nema nikakav vremenski ugovor, ali zato ima ovlastenje kluba da ga zastupa kao predsjednik.
A macak se snasao i otvara firmu sa imenom kluba ali u Londonu. Sve je to NEKO aminovao i NEKO ce vidjeti hajra od toga a Zeljo ce uci u jos vece dugove.
Zavrsavam sa ovom temom, prelazimo na segu i ostale teme
-
made_in_sarajevo
#119050 Re: Premijer liga BiH
Osim i osimovi u skupstini ce ga prvi otjerati, a oni ga doveli bez ikakve provjere ili vi navijaci ce te galamiti i on ce se prepasti u londonu? Vise raja preko google saznala i iz mahalski nego oni koji su trebali istraziti do 10 koljena ko je i sta jeLSD wrote: ↑31/01/2021 09:03 Vrlo je jednostavno, samo pojedinci imaju problema da shvate te vrlo jednostavne stvari.
Bez zajebancije pitam ko ce ga otjerati 30.06. i fakat jel vjerujete da ce donijeti milione, osoba koja nema pozitivnog clanka na internetnu, kinez koji je veca ubleha ili firma ta koja ne postoji uopste. Ako lazem ja ne laze google. Macak kojeg ceka sviranje klavira cim pridje nasoj granici vi ocekujete da navuce milione.