Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Samprotivsviju

#10226 Re: Premijer liga BiH

Post by Samprotivsviju »

jeza u ledja wrote:
Rilkoni wrote: Za razliku od njih Željo je postavio dobre i zdrave temelje na kojima ce i u buducnosti funkcionisati. Dug je prakticno vracen(pare su pripremljene i ostavljene sa strane, samo je pitanje modaliteta kako ce se vratiti) , stadion se lagano gradi, klub finansijski stoji odlično, zna se gdje ide svaka marka, sve je transparentno itd..

Hahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Znaci mi - nula dugova.
Vi - nekoliko miliona dugova.

Za nas napise "ne zna se kome smo duzni", za nijh napise "dug je prakticno vracen". Hahahahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Prosto nevjerovatno. :sax:
"Klub je imao izvršnih presuda na osnovu neizmirenih obaveza blizu 815.000 KM, dugovanja blizu 600.000 KM, i prema igračima i članovima 650.000 KM. Kumulativno s 90 posto sigurnošću obaveze su bile blizu 3.300.000 KM. U 2015. godinu kroz isplate i pregovore, klub je izmirio dug u iznosu od 1.880.000 KM", kazao je Vukotić i dodao da je stanje duga na današnji dan blizu 1.420.000 KM.
On je naglasio da je klub potencijalno izložen dodatnom dugu u visini od 2.800.000 KM.
"Potencijalno postoji 2,2 miliona KM duga prema nalazu Poreske uprave zbog neizmirenih obaveza. PU po službenoj dužnosti može provesti službenu proceduru. Klub se odlučio da sam sprovede radnje, tj. da se utvrdi kako je ovaj dug nastao. Vještaci rade na utvrđivanju uzroka nastanka ovih dugova. Klub ima blizu 600.000 KM pozajmica koje nisu zavedene u bilansima kluba, ali postoje indikacije da je klub posuđivao novac u tom iznosu. Mi ne znamo kako će se to riješiti", rekao je potpredsjednik FK Željezničar."
ultima_palabra

#10227 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Dead Man Walking wrote:Ma ne govorim uopste zbog ova tri, govorim generalno. Ni ja ne vidim penale po ovim snimcima osim ovog iz Mostara. Evo, recimo, ovaj penal iz Tuzle oko kojeg se frka digla. Ovi su pjenili nije penal, dosao snimak, sad vi kazete cist. Ja se pitam kako? Ja sve sto vidim su dva lika koja padaju u blato, a ko koga vuce sa onog snimka ko moze zakljuciti nek se odmah prijavi za kakve paranormalne aktivnosti. :D Slicno i sa ovim penalom iz Zenice sad, itd itd.
Penal iz Zenice djeluje baš neuvjerljivo, ovo iz Tuzle je nemoguće reći sa ovakvim snimkom.

Ali evo, sad imamo trenere koji se žale zbog par faulova na sredini terena :roll:
damirc_sa

#10228 Re: Premijer liga BiH

Post by damirc_sa »

Mi danas pocinjemo sa rekonstrukcijom stadiona za Evropske utakmice i sve to zavrsavamo najkasnije do 31.05.2016. Mislim da je to dovoljan dokaz da je stub finansijski stabilan, da zivi i radi na zdravim temeljima. Transparentni smo do maksimuma i samo tako se moze ici naprijed, a ne sa nekim lihvarima poput Ibrakovica kojeg ste dizali u zvijedze a koji vas je povalio kao i sve druge klubove gdje je prije radio.
Tomahawk11
Globalni moderator

#10229 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:
Dead Man Walking wrote:Ma ne govorim uopste zbog ova tri, govorim generalno. Ni ja ne vidim penale po ovim snimcima osim ovog iz Mostara. Evo, recimo, ovaj penal iz Tuzle oko kojeg se frka digla. Ovi su pjenili nije penal, dosao snimak, sad vi kazete cist. Ja se pitam kako? Ja sve sto vidim su dva lika koja padaju u blato, a ko koga vuce sa onog snimka ko moze zakljuciti nek se odmah prijavi za kakve paranormalne aktivnosti. :D Slicno i sa ovim penalom iz Zenice sad, itd itd.
Penal iz Zenice djeluje baš neuvjerljivo, ovo iz Tuzle je nemoguće reći sa ovakvim snimkom.

Ali evo, sad imamo trenere koji se žale zbog par faulova na sredini terena :roll:
Vezano za ovog Ibru....izgleda je postala mantra iskoristiti priliku, pa se nagovoriti svima u ligi i obezbijediti nekakav alibi kako si ti posten, a svi ostali kradu, potplacuju, imaju stele.....
Istu pricu prica Husic, oni su ugrozeni, ako osvoje titulu, bice to najpostenija titula (jer su svi ostali krali kad su osvajali :roll: ), sve se usmjerilo protiv njih.
Nismo Premiership, al ga pojedini kenjaju opasno.
bjelave

#10230 Re: Premijer liga BiH

Post by bjelave »

damirc_sa wrote:Mi danas pocinjemo sa rekonstrukcijom stadiona za Evropske utakmice i sve to zavrsavamo najkasnije do 31.05.2016. Mislim da je to dovoljan dokaz da je stub finansijski stabilan, da zivi i radi na zdravim temeljima. Transparentni smo do maksimuma i samo tako se moze ici naprijed, a ne sa nekim lihvarima poput Ibrakovica kojeg ste dizali u zvijedze a koji vas je povalio kao i sve druge klubove gdje je prije radio.
Dokaz finasijske stabilnosti i zdravih temelja kluba je nepostojanje dugova istog kluba.

Kad je pak rijec o transparetnosti znate li barem koliki su ti dugovi i prema kome. Barem toliko?

Opet kad je rijec o transparentnosti moze li vise informacija o vasoj relaciji sa Megamixom. Tu takodjer nema nikakvih papira. Nije jasna, niti legalna, priroda tog odnosa.

Lijepo da cete rekonstrukciju stadiona zavrsiti do ljeta. Samo kako znas i otkuda ta sigurnost da ce se na njemu igrati Evropske utakmice ove godine.
Stanje na tabeli na to za sad ne ukazuje.
Mea_parvitas

#10231 Re: Premijer liga BiH

Post by Mea_parvitas »

Velez je onda bas onako stabilan jer haman nema dugova. :lol:

Tendencija konacnog stanja na tabeli ukazuje da bi ipak vi mogli ne igrati Evropu ove godine, a onda slijedi raspad "sistema".
Tomahawk11
Globalni moderator

#10232 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Mea_parvitas wrote:
Tendencija konacnog stanja na tabeli ukazuje da bi ipak vi mogli ne igrati Evropu ove godine, a onda slijedi raspad "sistema".
Cuj tendencija :-)
Mi smo jos uvijek na poziciji za Evropu. Pusti se ti price. Vama je svaka kvalifikaciona.
damirc_sa

#10233 Re: Premijer liga BiH

Post by damirc_sa »

bjelave wrote:
damirc_sa wrote:Mi danas pocinjemo sa rekonstrukcijom stadiona za Evropske utakmice i sve to zavrsavamo najkasnije do 31.05.2016. Mislim da je to dovoljan dokaz da je stub finansijski stabilan, da zivi i radi na zdravim temeljima. Transparentni smo do maksimuma i samo tako se moze ici naprijed, a ne sa nekim lihvarima poput Ibrakovica kojeg ste dizali u zvijedze a koji vas je povalio kao i sve druge klubove gdje je prije radio.
Dokaz finasijske stabilnosti i zdravih temelja kluba je nepostojanje dugova istog kluba.

Kad je pak rijec o transparetnosti znate li barem koliki su ti dugovi i prema kome. Barem toliko?

Opet kad je rijec o transparentnosti moze li vise informacija o vasoj relaciji sa Megamixom. Tu takodjer nema nikakvih papira. Nije jasna, niti legalna, priroda tog odnosa.

Lijepo da cete rekonstrukciju stadiona zavrsiti do ljeta. Samo kako znas i otkuda ta sigurnost da ce se na njemu igrati Evropske utakmice ove godine.
Ti ili se pravis lud ili ne zelis da citas sta su momci prije mene napisali. Klub ima zaokruzenu finansijsku konstrukciju vezanu za reprogram duga, samo se ceka odgovor Poreska da se vidi na koji nacin ce se to rijesiti. To je odmah znak da su steceni svi uslovi za dobijanje licence i za pozitivno poslovanje kluba.
Kada me pitas za Megamix, reci ti meni da li ti znas detalje sponzorskih ugovora sa TA ili Al Shidi ili slicnim vasim sponzorima, ne znas dakle odmah niste ni vi transparentni. Kako ti znas da nema nikakvih papira i da to nije legalan nacin sponzorstva daj mi jedan dokaz. Vama je Misimovic trn u oku jer covjek radi u interesu Želje i dovodi renomirana fudbalska imena, a ne neke brazilce iz Mijanmarske lige. Za razliku od vas mi se nismo nikome prodali i ne strepimo sta ce Amidža da uradi od naseg kluba.
Sto se tice igranja Evropskih utakmica, ja koliko znam do kraja ima jos 9 kola, ko vama garantuje da cete igrati Evropu niko kao ni nama, ali smo u dosta boljoj poziciji. Mi ne gradimo stadion samo za ovu godinu vec i za slijedecu i za naredne godine, jer zelimo na svom stadionu igrati prva dva pretkola.
bjelave

#10234 Re: Premijer liga BiH

Post by bjelave »

damirc_sa wrote:
Ti ili se pravis lud ili ne zelis da citas sta su momci prije mene napisali. Klub ima zaokruzenu finansijsku konstrukciju vezanu za reprogram duga, samo se ceka odgovor Poreska da se vidi na koji nacin ce se to rijesiti. To je odmah znak da su steceni svi uslovi za dobijanje licence i za pozitivno poslovanje kluba.
Kada me pitas za Megamix, reci ti meni da li ti znas detalje sponzorskih ugovora sa TA ili Al Shidi ili slicnim vasim sponzorima, ne znas dakle odmah niste ni vi transparentni. Kako ti znas da nema nikakvih papira i da to nije legalan nacin sponzorstva daj mi jedan dokaz. Vama je Misimovic trn u oku jer covjek radi u interesu Želje i dovodi renomirana fudbalska imena, a ne neke brazilce iz Mijanmarske lige. Za razliku od vas mi se nismo nikome prodali i ne strepimo sta ce Amidža da uradi od naseg kluba.
Sto se tice igranja Evropskih utakmica, ja koliko znam do kraja ima jos 9 kola, ko vama garantuje da cete igrati Evropu niko kao ni nama, ali smo u dosta boljoj poziciji. Mi ne gradimo stadion samo za ovu godinu vec i za slijedecu i za naredne godine, jer zelimo na svom stadionu igrati prva dva pretkola.

Dijete prestani ovdje lupati. Za tebe su jedini relevantan izvor ovih par koji rade u Megamixovom skladistu :roll:

Koliki je taj dug, koji ce te reprogramirati? Zna li to iko? Bez suplje, interesuje me cifra i potrazivaci?

A sto se tice Megamixa on vam uopce nije na listi sponzora, za razliku od recimo poliklinike Sunce :-) Cak ni toliko ne znas a drzis predavanja.

Dakle ako ima kakvih papira o suradni sa Megamixom na sunce. Ispada, da svrsavate sto vas je neko kupio ispod stola a da se uopce jasvnosti ne predocavaju barem generalne odredbe tog deala.

A ja uopce ne tvrdim da cemo mi u Evropu iako nam trenutna pozicija na tabeli to omogucuje.Za razliku od vas. Mada ti tvrdis da ste u boljoj poziciji :-)
Ili nikako stojis sa logikom ili znas da vam je neko dao neke ''transparentne'' garancije.
nosara

#10235 Re: Premijer liga BiH

Post by nosara »

damirc_sa wrote:
bjelave wrote:

Ne pravi... :D
bjelave

#10236 Re: Premijer liga BiH

Post by bjelave »

nosara wrote: Ne pravi... :D
Kad svi racuni dodju nannaplatu onda ces taj grb sto drzis na avataru zamijeniti jos jednim nedavno preminulim proleterskim kolektivom. Draga ti je nekrofilija...
nosara

#10237 Re: Premijer liga BiH

Post by nosara »

bjelave wrote:
nosara wrote: Ne pravi... :D
Kad svi racuni dodju nannaplatu onda ces taj grb sto drzis na avataru zamijeniti jos jednim nedavno preminulim proleterskim kolektivom. Draga ti je nekrofilija...
Nije, vidis da te ne mogu smislit... :D
bjelave

#10238 Re: Premijer liga BiH

Post by bjelave »

nosara wrote: Nije, vidis da te ne mogu smislit... :D
Ne znam sta je u pitanju ali mi se stalno obracas. Treba ti paznje, sta li :D
nosara

#10239 Re: Premijer liga BiH

Post by nosara »

bjelave wrote:
nosara wrote: Nije, vidis da te ne mogu smislit... :D
Ne znam sta je u pitanju ali mi se stalno obracas. Treba ti paznje, sta li :D
Drzi se teme... Znam da vam je fudbal ogadjen, ali pravila su pravila... :D
Mea_parvitas

#10240 Re: Premijer liga BiH

Post by Mea_parvitas »

Tomahawk11 wrote:
Mea_parvitas wrote:
Cuj tendencija :-)
Mi smo jos uvijek na poziciji za Evropu. Pusti se ti price. Vama je svaka kvalifikaciona.
Bilo -6, sad vec -2, toplije, a proljece za 7 dana. :D Sve je moguce do kraja, mi imamo sada tesku utakmicu sa Slobodom ali imate i vi sljedece kolo sa Borcem, itd.
bjelave

#10241 Re: Premijer liga BiH

Post by bjelave »

Opet price o buducnosti :D javite se kad prispije. U medjuvremenu, mirni
vryzas

#10242 Re: Premijer liga BiH

Post by vryzas »

sumirprimus wrote:
vryzas wrote:Jao lige, sudija, terena... :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
I onda se neki bune kad kazem kokuruz liga...

Gledao sinoc pregled na BHT :shock: :? :roll: ...divim se nama koji pratimo ovaj cirkus. :lol: :lol:

:skoljka: :run:
Tomahawk11
Globalni moderator

#10243 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Pa realno ste morali ove tri dobiti, Siroki kuci, domaci teren, pripremalo se mjesecima za tu utakmicu, onda Velez raspad sistema i Mladost koja se bori za opstanak, opet na domacem terenu....tu svakako nije bilo prostora kiksu.
Nista to nece biti bitno kad sudija odsvira kraj 30. kola. Onda cemo vidjeti ko je gdje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#10244 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

vryzas wrote:
sumirprimus wrote:
vryzas wrote:Jao lige, sudija, terena... :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
I onda se neki bune kad kazem kokuruz liga...

Gledao sinoc pregled na BHT :shock: :? :roll: ...divim se nama koji pratimo ovaj cirkus. :lol: :lol:

:skoljka: :run:
Suti, gledati utakmicu sa Rudarom je bio pravi sadomazohizam :roll: :oops:
BlueBlood

#10245 Re: Premijer liga BiH

Post by BlueBlood »

malo mi je tesko pao ovaj primljeni pogodak nakon toliko vremena... nadam se da se ovo nece ponoviti vise do kraja prvenstva :oops:
Mea_parvitas

#10246 Re: Premijer liga BiH

Post by Mea_parvitas »

Da, vi imali Zrinjski, niste morali dobiti, i niste, imali Celik, morali dobiti, jedva na guzove, niste zasluzili pobjedu, Rudara morali dobiti i niste. Zasto, zato sto imate katastrofalnu ekipu, loseg trenera, nemate igru, doveli sumnjive igrace, sve to sa tendencijom da bude jos gore, da ispadnete iz kupa, itd. Ako cemo pricati o izgledima, onda su vasi losiji.
Last edited by Mea_parvitas on 14/03/2016 09:36, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#10247 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:Pa realno ste morali ove tri dobiti, Siroki kuci, domaci teren, pripremalo se mjesecima za tu utakmicu, onda Velez raspad sistema i Mladost koja se bori za opstanak, opet na domacem terenu....tu svakako nije bilo prostora kiksu.
Nista to nece biti bitno kad sudija odsvira kraj 30. kola. Onda cemo vidjeti ko je gdje.
Idealno za kiks :D Ako nisi prava ekipa mentalno.

Realno ste i vi morali dobiti Rudara.
MOSALJOZE

#10248 Re: Premijer liga BiH

Post by MOSALJOZE »

sumirprimus wrote: I onda se neki bune kad kazem kokuruz liga...
Tako su i pitari pričali,dok je nisu osvojili.Onda je liga postala znatno kvalitetnija. :izet:
vryzas

#10249 Re: Premijer liga BiH

Post by vryzas »

Tomahawk11 wrote:
Suti, gledati utakmicu sa Rudarom je bio pravi sadomazohizam :roll: :oops:
Mogu misliti, meni se zamantalo nakon izvjestaja :lol: ...jos Dulja puca penal po zemlji :D

Sinoc izvjestaj iz Lukavice i kaze onaj "blato i odbrana Travnika su zaustavili sut". :lol: :lol: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#10250 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:
Tomahawk11 wrote:Pa realno ste morali ove tri dobiti, Siroki kuci, domaci teren, pripremalo se mjesecima za tu utakmicu, onda Velez raspad sistema i Mladost koja se bori za opstanak, opet na domacem terenu....tu svakako nije bilo prostora kiksu.
Idealno za kiks :D Ako nisi prava ekipa mentalno.

Realno ste i vi morali dobiti Rudara.
Realno i jesmo, al se ne dade.
Da, kiks svakako, igrali smo s ekipom koja je prakticno otpisana.
Ali pogledaj njihove rezultate na onom krompiristu. Jedan gol po utakmici, sve ostalo je incident. PL ce sa njihovim ispadanjem itekako dobiti.
Locked