Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#10076 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Jes, zato Zelju trenira Murinjo :roll:
Mani me te jeftine patetike.
I jedni i drugi mijenjali trenere ko carape.
I sve je dobro dok ide, dok se dobijaju utakmice.
Cim neki kiks, odmah se ospe paljba.

I velika neka euforija veceras na forumu. Pogotovo onih sto i nisu bas glasni, osim kad nama ne ide.
Mi najbolje znamo kako euforije zavrsavaju :D
Uostalom, jos smo ispred vas, tako da :skoljka: nije'ne, dok nas ne prestignete.
A bice i derbi, pa eto prilike da se ima materijala da nas handrite u zdrav mozak 8-)
MOSALJOZE

#10077 Re: Premijer liga BiH

Post by MOSALJOZE »

Nije Murinjo,al jes Simeone 8)

Sjekiraš povuci se,trenutno traje rafalna paljba,nigdje ovih iz bordo dzemata.
Rilkoni

#10078 Re: Premijer liga BiH

Post by Rilkoni »

MOSALJOZE wrote:
ganjeta wrote:Dulja je u januaru vrijedio 2. miliona evra a na ljeto vrijedi 4. miliona....znači sad je negdje na 3.miliona :izet: .
Dulja realno vrijedi 300 000 milja :mrgreen:
Kako se samo Miske mogao zajebat i bacit 400 hiljada eura na ovog "igraca" :roll:
Hvala Bogu pa su pitari odbili ponudu, mada kakva je situacija kod njih, sad bi bez razmišljanja pristali na nasu ponudu..
north

#10079 Re: Premijer liga BiH

Post by north »

Lijep je čitati kako su megamixove i gibraltarove investivije jače i čestitije od čovjeka koji može kupiti cijelu državu...Tan se ne razumije, ali zato gibraltar sa lisicama na rukama je doktorirao ovu igru, proslavljeni sportista i biznismen kojeg poznaje cijela Evropa, kao i badel i zvečevo otkopčane košulje ....I to od onih koji su iste jebavali prije ne više od mjesec dana, sad je sve med i mlijeko, šta rade pobjede protiv Mladosti i raspalih Veleža i Borca....Objektivno, nema šta...neka, fino, pobjede su dale vjetar u leđa, nije zabranjeno, jest da su košpe još 6 na tabeli, da je kako ne gledati tu tabaeli, ali dream team će to sve pošamarati...samo da još da se podvuče crta na kraju :oops:
cvrčak_na_hedonizmu

#10080 Re: Premijer liga BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Tomahawk11 wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Prodali klub liku koji haman da ne zna pravila fudbalske igre i kojeg fudbal zanima kao što mene zanima botanika :D
Hvala Bogu pa svi oni sheici po Engleskoj imaju fudbal u malom prstu :mrgreen:
Ne znam koliko je to bitno uopste za finansijski aspekt. Imas lovu, placas ljude koji se razumiju u fudbal.
Jel to porediš Tananog sa šeicima :D Etihad je strašna reklama, uložili su, ali im se vraća na drugi način, kroz marketing. Abramović je recimo u minusu, lik voli fudbal i fura se ( to je problem za konkurenciju ).

U BiH, na žalost ili na sreću :D toga nema. Jedini, ozbiljan, način zarade je preko Europe i prodaje igrača. Gledajući šta je urađeno preko zime, ovog vašeg zanima prodaja igrača i to je to. Mislim da ste ispucali kredite što se tiče dovođenja igrača, odnosno možete nekoga dovesti, ali u skladu sa novčanom situacijom i reakcijama ostalih klubova.

Usput, Tanovi klubovi se baš i nisu proslavili u ligaškim takmičenjima. Kotrijk je u sredini tabele, Kardif je ispao iz lige, kod vas nema ulaganja više. Nisam baš siguran da je ovaj u rangu ( što se tiče razmišljanja ) sa šeicima :D

Umalo da zaboravim,

Strašni Željezničar, against modern football

:D
MOSALJOZE

#10081 Re: Premijer liga BiH

Post by MOSALJOZE »

Da napomenem,nije -6,vec šesto mjesto :zdravkocolic:
Tomahawk11
Globalni moderator

#10082 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

MOSALJOZE wrote:Nije Murinjo,al jes Simeone 8)

Ovo ko trojanski rat :D :D
poCeraju jedni, pa onda drugi....i tako u krug :lol: :lol:

Ma nista, ko da mene ni nema, samo vi :run:
Ras Al Ghul

#10083 Re: Premijer liga BiH

Post by Ras Al Ghul »

IVAN LENDRIĆ > zlatan ibrahimović :serbo:
MOSALJOZE

#10084 Re: Premijer liga BiH

Post by MOSALJOZE »

Tomahawk11 wrote:

Bez jogeta nema ćeranja,samo da se zna.
cvrčak_na_hedonizmu

#10085 Re: Premijer liga BiH

north wrote:Lijep je čitati kako su megamixove i gibraltarove investivije jače i čestitije od čovjeka koji može kupiti cijelu državu...Tan se ne razumije, ali zato gibraltar sa lisicama na rukama je doktorirao ovu igru, proslavljeni sportista i biznismen kojeg poznaje cijela Evropa, kao i badel i zvečevo otkopčane košulje ....I to od onih koji su iste jebavali prije ne više od mjesec dana, sad je sve med i mlijeko, šta rade pobjede protiv Mladosti i raspalih Veleža i Borca....Objektivno, nema šta...neka, fino, pobjede su dale vjetar u leđa, nije zabranjeno, jest da su košpe još 6 na tabeli, da je kako ne gledati tu tabaeli, ali dream team će to sve pošamarati...samo da još da se podvuče crta na kraju :oops:
Pisao sam, smijali mi se, tamo negdje u Maju da ste vi sve karte bacili na kvalifikacije LŠ i da će Sarajevo imati velikih problema sa cash flow-om ako ništa ne urade u LŠ ili na kraju sezone opet ne osvoje titulu.

Ništa bolji ljetni prelazni rok nećete imati, vidjećeš. Ako sam u pravu, šta onda ? Lik vas posjeduje, kako dalje ?

Jeftino ste se prodali :-D
Tomahawk11
Globalni moderator

#10086 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Tomahawk11 wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Prodali klub liku koji haman da ne zna pravila fudbalske igre i kojeg fudbal zanima kao što mene zanima botanika :D
Hvala Bogu pa svi oni sheici po Engleskoj imaju fudbal u malom prstu :mrgreen:
Ne znam koliko je to bitno uopste za finansijski aspekt. Imas lovu, placas ljude koji se razumiju u fudbal.
Jel to porediš Tananog sa šeicima :D Etihad je strašna reklama, uložili su, ali im se vraća na drugi način, kroz marketing. Abramović je recimo u minusu, lik voli fudbal i fura se ( to je problem za konkurenciju ).

U BiH, na žalost ili na sreću :D toga nema. Jedini, ozbiljan, način zarade je preko Europe i prodaje igrača. Gledajući šta je urađeno preko zime, ovog vašeg zanima prodaja igrača i to je to. Mislim da ste ispucali kredite što se tiče dovođenja igrača, odnosno možete nekoga dovesti, ali u skladu sa novčanom situacijom i reakcijama ostalih klubova.

Usput, Tanovi klubovi se baš i nisu proslavili u ligaškim takmičenjima. Kotrijk je u sredini tabele, Kardif je ispao iz lige, kod vas nema ulaganja više. Nisam baš siguran da je ovaj u rangu ( što se tiče razmišljanja ) sa šeicima :D

Umalo da zaboravim,

Strašni Željezničar, against modern football

:D
Kad spominjes Tanove klubove i uspjehe, mogao si i nas spomenuti, osvojismo kup i ligu 8-)
Jbg, covjek ima malo cifru sa malo vise nula na racunima.
Nisu ni sheici neka velika pamet, vec su poceli kukati zbog niskih cijena nafte. Da sutra presusi, ne bi hljeba za godinu dana imali jesti :D :D
Tan svakako ne ulaze blesavo ko seici po pola milijarde u par godina, onako kako to rade seici.
Cardiff je sanirao dugove, mi smo sanirali dugove, ne znam sta je sa Kortijkom.
Tako da nemamo o cemu pricati u smislu nacina ulaganja sheika i Tana.
ganjeta

#10087 Re: Premijer liga BiH

Post by ganjeta »

Kakav napadački trio Ibraković-Bulić-Muminović :strik: .
Torpedista071

#10088 Re: Premijer liga BiH

Post by Torpedista071 »

Ras Al Ghul wrote:IVAN LENDRIĆ > zlatan ibrahimović :serbo:
Majke mi, štrumpfovi su našli neku opasnu gudru... Neka kombinacija mdma, LSD, marihuane znači opasno haluciniraju, klebere se, i puca ih euforija... I to sve odjednom. I to sve transparentno
LSD

#10089 Re: Premijer liga BiH

Post by LSD »

Torpedista071 wrote:
Ras Al Ghul wrote:IVAN LENDRIĆ > zlatan ibrahimović :serbo:
Majke mi, štrumpfovi su našli neku opasnu gudru... Neka kombinacija mdma, LSD, marihuane znači opasno haluciniraju, klebere se, i puca ih euforija... I to sve odjednom. I to sve transparentno
šta LSD :? hajd bjež' tamo

Lendrić Ivan - momak je divan.

Plava lokomotiva ce pokoriti Tuzlu :nargila: ali to sam vec najavio
north

#10090 Re: Premijer liga BiH

Post by north »

north wrote:Lijep je čitati kako su megamixove i gibraltarove investivije jače i čestitije od čovjeka koji može kupiti cijelu državu...Tan se ne razumije, ali zato gibraltar sa lisicama na rukama je doktorirao ovu igru, proslavljeni sportista i biznismen kojeg poznaje cijela Evropa, kao i badel i zvečevo otkopčane košulje ....I to od onih koji su iste jebavali prije ne više od mjesec dana, sad je sve med i mlijeko, šta rade pobjede protiv Mladosti i raspalih Veleža i Borca....Objektivno, nema šta...neka, fino, pobjede su dale vjetar u leđa, nije zabranjeno, jest da su košpe još 6 na tabeli, da je kako ne gledati tu tabaeli, ali dream team će to sve pošamarati...samo da još da se podvuče crta na kraju :oops:
Pisao sam, smijali mi se, tamo negdje u Maju da ste vi sve karte bacili na kvalifikacije LŠ i da će Sarajevo imati velikih problema sa cash flow-om ako ništa ne urade u LŠ ili na kraju sezone opet ne osvoje titulu.

Ništa bolji ljetni prelazni rok nećete imati, vidjećeš. Ako sam u pravu, šta onda ? Lik vas posjeduje, kako dalje ?

Mi smo se odlično prodali, kad se uzme prošlost u obzir i da se napneš ko žaba ne možeš nikoga ubijediti u suprotno, jer je jasno da dušmanluk izvire iz tvojih postova što si uvijek i priznavao...Pišeš da ima problema, ko da mi nismo toga svjesni, ali problemi su tu da se rješavaju..Bitno je da ih samo mi imamo u ligi, dok su ostali ko u dženetu, pitanje je dana kad će grupe zakucati na vrata.....A lakše ih je rješavati kad nemaš milionske dugove i blokirane račune...Naravno da mene kao i ostale to ne zadovoljava, i ne smijemo se uvijek na to vraćati ako nema sportskog rezultata, ali rješavaće se problemi, jer će morati na ovaj ili onaj način...Kako, s kim i kad, nije moje, a pogotovo tvoje da dumaš...Puno ozbiljniji su se problemi riješili, a da se ovi koji je odnose na trenutnu rezultatsku krizu ne riješe...Mi moramo igrati grupe i prodavati igrače za milionske iznose ako mislimo preživiti, dok ćete se vi zadovoljavati sa izlaskom u Evropu treći put zaredom i ti je sve bajno i krasno :D .....Sjajan si, ništa se ne sekiraj :D
sumirprimus

#10091 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

MOSALJOZE wrote:
Tomahawk11 wrote:

Bez jogeta nema ćeranja,samo da se zna.
Poceracemo i vas.
Brez brige... :mrgreen:
sumirprimus

#10092 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

Naravno sportski...
Kaćunak

#10093 Re: Premijer liga BiH

Post by Kaćunak »

Tuzlanski kanton a i Distrikt se bude.
Za Slobodu se opet navija.

Nema Europe ove godine u Sarajevu.Jazuk.
:izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :lol:
cvrčak_na_hedonizmu

#10094 Re: Premijer liga BiH

Tomahawk11 wrote:
Kad spominjes Tanove klubove i uspjehe, mogao si i nas spomenuti, osvojismo kup i ligu 8-)
Jbg, covjek ima malo cifru sa malo vise nula na racunima.
Nisu ni sheici neka velika pamet, vec su poceli kukati zbog niskih cijena nafte. Da sutra presusi, ne bi hljeba za godinu dana imali jesti :D :D
Tan svakako ne ulaze blesavo ko seici po pola milijarde u par godina, onako kako to rade seici.
Cardiff je sanirao dugove, mi smo sanirali dugove, ne znam sta je sa Kortijkom.
Tako da nemamo o cemu pricati u smislu nacina ulaganja sheika i Tana.
Ti si spomenuo šeJkove :D Tan nije levat, daleko od toga, ali koliko sam vidio on napravi stabilan klub sa stabilnim izvorom finansiranja, ali ništa više od toga. U BiH je svaki klub stabilan koji ima bužet preko 2 miliona maraka, ne znam zašto, ali sam prilično siguran da ste to imali i prije Tana.
Vi ste haman sve mogli da uradite i bez Tana, play of EL, prodaja par igrača, šampionska titula = haman iste pare koje ste dobili od Tana.

Nije da se on uvalio 20-30 miliona i da bi vi propali da njega nije bilo. Riješili ste se jednog duga, a natovarili sebi na vrat drugi, vječni, dug u vidu Tana. Ako njega ne zanimaju neka prekucavanja, a čini se da to nije slučaj, onda realno imate problem u budućnosti.
MOSALJOZE

#10095 Re: Premijer liga BiH

Post by MOSALJOZE »

Sliver wrote:

Sta ti je sad Simeone kriv, pa da ga tako nemilosrdno vrijedjas.
Golemo brate,golemo...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#10096 Re: Premijer liga BiH

Post by Velkoski »

Kaćunak wrote:Tuzlanski kanton a i Distrikt se bude.

Pa u tuzlanskom kantonu ima više navijača Sarajeva i Željezničara nego Slobode. :mrgreen:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#10097 Re: Premijer liga BiH

Post by hrasno38 »

nosara wrote:A mi nudili 4 stoje za truta... :cry:

Sreca pa je bahatost komsinica spasila stvar... :oops:
Nije trut nego bosanski Hazard :D 2 gola i dvije asistencije + promašen penal u dvadesetak kola. Šta ti je kvalitet. Lik vrijedi 400.000, al Kuna :D

@hrasno, najskuplji tim po tm, jer neki debil sa ibrakibrak foruma uređuje cijene, navijač komšinica naravno. To je slično da meni daju da sudim derbi za titulu :D Do poluvremena bi vodili 5:0 sa četiri igrača više :-D
U nedostatku nekih drugih izvora dobar je i ovaj :D
Kaćunak

#10098 Re: Premijer liga BiH

Post by Kaćunak »

Velkoski wrote:
Kaćunak wrote:Tuzlanski kanton a i Distrikt se bude.

Pa u tuzlanskom kantonu ima više navijača Sarajeva i Željezničara nego Slobode. :mrgreen:
Jok. Samo su glasniji.
Glas budala se danas daleko cuje.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#10099 Re: Premijer liga BiH

Post by mali_milojica »

Velid Spaho na utakmici Sarajevo-Celik rece da Barbaric ide u Kortrijk za 300k €.
Kontam sto bi jedan Tanov klub placao drugom :roll:
Das mu ispisnicu u jednom i prelazi u drugi kao slobodan igrac,osim ako nije perilica ukljucena u kombinaciji :D
Samprotivsviju

#10100 Re: Premijer liga BiH

Post by Samprotivsviju »

Lik vas posjeduje, kako dalje ?

I vas je Miske, samo jos niste skontali :izet:
Locked