Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
elSaik

#1176 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by elSaik »

Vrijeme je za prvu pobjedu pod Osimovim novim vodstvom. Sarajevu svakako neće smeta poraz, jer će u Europu jer uzimamo Kup. Doduše, mogli bismo ih zajebati duplom krunom, ali eto. Ko ne riskira ne profitira. :mrgreen:
cappy_tempo

#1177 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by cappy_tempo »

elSaik wrote:Vrijeme je za prvu pobjedu pod Osimovim novim vodstvom. Sarajevu svakako neće smeta poraz, jer će u Europu jer uzimamo Kup. Doduše, mogli bismo ih zajebati duplom krunom, ali eto. Ko ne riskira ne profitira. :mrgreen:
dobro ljepo je sanjati ali sad ozbiljno. ako vi uzmete kup onda idu prva 4. na tabeli,a ako celik uzme idu prva 3. ili je skroz drugacije? :D
LSD

#1178 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by LSD »

cappy_tempo wrote:
elSaik wrote:Vrijeme je za prvu pobjedu pod Osimovim novim vodstvom. Sarajevu svakako neće smeta poraz, jer će u Europu jer uzimamo Kup. Doduše, mogli bismo ih zajebati duplom krunom, ali eto. Ko ne riskira ne profitira. :mrgreen:
dobro ljepo je sanjati ali sad ozbiljno. ako vi uzmete kup onda idu prva 4. na tabeli,a ako celik uzme idu prva 3. ili je skroz drugacije? :D
Tako je i nikako drugacije...s tim što Željo hoce duplu krunu jer nam je prošle godine izmakla za dlaku....a ako se to desi, e u tom slucaju onda idu prva 3 tima u Evropu...pa nek se 4-ti žali UEFI zbog nenormalnih pravila :-)
bosnovizija

#1179 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by bosnovizija »

Lista strijelaca nogometne Premijer lige BiH nakon 25. kola:
- 13 golova: Fajić (Travnik)
- 11 golova: Zeba (Željezničar)
- 10 golova: Džafić (Rudar), Roskam (Široki Brijeg), Lendrić (Zrinjski)
- 9 golova: Nikolić (Borac), Adilović (Čelik), Radovanović (Slavija), Tosunović (Zvijezda)
- 8 golova: Wagner, Šilić (Široki Brijeg)
- 7 golova: Mujić (Sloboda), Višća (Željezničar)
- 6 golova: Velagić, Okić (Velež), Haskić (Budućnost), Kantar (Rudar), Šiljak (Travnik), Savić (Željezničar)
- 5 golova: Obuća, Jahović (Sarajevo), Maletić (Borac), Stojanović (Leotar), Šešlija (Slavija), Bekić (Sloboda), Zakarić (Široki Brijeg)...
Eborg

#1180 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Eborg »

Je li ko gledao ovog Fajića, kako dade ovoliko golova u ovako slaboj ekipi?
bosnovizija

#1181 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by bosnovizija »

PREMIJER LIGA BiH, 26.KOLO:

Parovi, sudije i satnica
subota
17 sati
TUZLA: Sloboda – Rudar (Darko Obradović)
BANOVIĆI: Budućnost – Zvijezda (Muamer Bureković)
MOSTAR: Velež – Drina (Vladimir Dominković)
19. 30 sati
SARAJEVO: Sarajevo – Željezničar (Emir Alečković)
20 sati
BANJALUKA: Borac – Olimpic (Anto Živković)
nedjelja
17 sati
MOSTAR: Zrinjski – Travnik (Edin Golać)
ISTOČNO SARAJEVO: Slavija – Leotar (Denis Begović)

Izvor: SportCentar.ba
ZENICA: Čelik – Široki Brijeg (Robert Zrilić)
ultima_palabra

#1182 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by ultima_palabra »

Eborg wrote:Je li ko gledao ovog Fajića, kako dade ovoliko golova u ovako slaboj ekipi?
Isti Raščić :D
smoki_choko

#1183 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by smoki_choko »

:roll:
U Rudaru ogorčeni na suđenje
"VUKASOVIĆ I ĆULE SU NAS POKRALI"

http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/vuka ... rali/56376
Eborg

#1184 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Eborg »

ultima_palabra wrote:
Eborg wrote:Je li ko gledao ovog Fajića, kako dade ovoliko golova u ovako slaboj ekipi?
U kojoj fazi? "Grbavički kloc", "Koševski heroj", "Norveški antifašista" ili "Olimpicova zvijezda"? :lol:
smoki_choko

#1185 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by smoki_choko »

Eborg wrote:
ultima_palabra wrote:
U kojoj fazi? "Grbavički kloc", "Koševski heroj", "Norveški antifašista" ili "Olimpicova zvijezda"? :lol:
mislio je fizicki, pljuniti rascici :lol:
Eborg

#1186 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Eborg »

Ma sjajno! :lol:
ultima_palabra

#1187 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by ultima_palabra »

Eborg wrote:
ultima_palabra wrote:
Još prije, negdje 2004., kad je zabijao u Želji i primao ponude iz Rusije :)
Eborg

#1188 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Eborg »

Nešto se ne mogu sjetiti da je ikad valjao, bio je kao Popović samo je Popović svima simpatičan postao sa svojim fulanjima. :D Napadač koji u ovakvoj ligi postigne ispod 10 golova po sezoni nije napadač. :-)
Charuga
Globalni moderator

#1189 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Charuga »

"VUKASOVIĆ I ĆULE SU NAS POKRALI"

Čelni ljudi prijedorskog Rudara razočarani su suđenjem na jučerašnjoj utakmici, a prije nekoliko trenutaka javio nam se i direktor Rudara, Zoran Janjetović, koji nije mogao sakriti ogorčenje.

Rade Vukasović i Drago Ćule u Prijedor su došli sa samo jednim ciljem, a to je pomoći Borcu da dođe do pobjede. Doista ne znam šta reći, ali suđenje pomenutog dvojca je za svaku osudu. Ako Borac mora biti prvak, onda su nam to trebali i reći, pa da odigramo jednu revijalnu utakmicu", rekao je Janjetović za naš portal.

Sudije spavale u Banja Luci

"Po prvi put otkako sam u fudbalu sudije nisu spavale u Prijedoru. Noć pred utakmicu proveli su u Banja Luci. Donijeli su nam hotelske račune iz Banja Luke i mislim da to dovoljno govori o svemu. Ne znam čemu sve ovo vodi. Ponašanje čelnih ljudi Borca je također za svaku osudu. Sudijskim krađama u Premeijr ligi se mora stati u kraj. Fudbal se igra radi gledalaca, a ne sudija. Sjajnu atmosferu u Prijedoru pokvarili su Vukasović i Ćule, a naši navijači ni danas ne mogu vjerovati šta nas je snašlo na jučerašnjoj utakmici", dodao je razočarani Janjetović.

E da je trener nekog tima ovo napisao poslije utakmice sa Željom bio bi opsti belaj na forumu. Ali ovaj trener Rudara vjerovatno "nema pojma sta prica" .. 8-)
Baltazar_khan

#1190 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Baltazar_khan »

zbog čega čelik nije dobio licencu za evropu?
Eborg

#1191 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Eborg »

Zato što se boje da ćemo dominirati 10 godina! :oops:

Prvi put čujem, zar nije dobio licencu?
Baltazar_khan

#1192 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Baltazar_khan »

Eborg wrote:Zato što se boje da ćemo dominirati 10 godina! :oops:

Prvi put čujem, zar nije dobio licencu?
Čelik za sada ne može u Evropu sve i da pobijedi Želju u finalu Kupa!

Svi klubvi koji su odbijeni od strane Prvostepene komisije imaju pravo žalbe Drugostepenoj (Apelacionoj) komisiji za licenciranje N/FS BiH

Prvostepena Komisija za licenciranje N/FS BiH razmotrila je danas zahtjeve bh. premijerligaša za dobijanje licence za evropske nastupe u sezoni 2011/2012.

Borac, Željezničar, Sarajevo, Široki Brijeg, Olimpic i Zrinjski su dobili pozitivan odgovor, dok su Budućnost, Travnik, Čelik, Leotar, Rudar, Zvijezda, Velež, Slavija, Drina i Sloboda dobili - odbijenicu. Tako Čelik i ako osvoji Kup, odnosno u revanšu bude bolji od Želje i prestigne gola zaostatka iz prve utakmice (0:1), te naravno, ako nam FIFA i UEFA u međuvremenu ukinu suspneziju, bar prema trenutnoj situaciji ne bi mogao nastupiti u UEFA Ligi Evrope.

Svi klubvi koji su odbijeni od strane Prvostepene komisije imaju pravo žalbe Drugostepenoj (Apelacionoj) komisiji za licenciranje N/FS BiH.

Što se tiče licenci za nastup u Premijer ligi BiH iduće sezone, ona je uskraćena Drini, Slaviji, Slobodi, Veležu i prijedorskom Rudaru, koji za sada ne ispunjavaju potrebne uslove za nastupe u elitnom rangu takmičenja bh. fudbala. I njih čeka žalba Apelicionoj komisiji.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1193 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by -LIBERO- »

Stele Listici.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1194 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by bordo gandalf »

Ofirno
Dammme

#1195 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Dammme »

-LIBERO- wrote:Stele Listici.
Da ne bude kao one sezone kada su nas u Evropi predstavljali lištica, Orašje i Žepče :shock:
LSD

#1196 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by LSD »

Dammme wrote:
-LIBERO- wrote:Stele Listici.
Da ne bude kao one sezone kada su nas u Evropi predstavljali lištica, Orašje i Žepče :shock:
Sve su prilike da ce tako i biti ;-) samo što ce ovaj put biti Čelik "kolateralna šteta" kako stvari stoje... te sezone je bilo Orašje i Žepče u Evropu , a Željo i Sarajevo (koji su ,ispostavilo se na kraju, bezveze igrali citavu tu sezonu) sjedite kod kuce :shock: :x .

Zato je vrlo bitno da ovaj Komitet na celu sa Osimom normalizuje stvari i rastjera sav taj metilj koji je vedrio i oblacio godinama :x u našem fudbalu....hoce li moci, ostaje da vidimo...možemo se samo nadati.
Samo u njega polažem nade za neko bolje sutra.
Last edited by LSD on 05/05/2011 22:13, edited 1 time in total.
Eborg

#1197 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Eborg »

Nadajmo se da ovo nije kompenzacija Bevandi i kompaniji za glasove. Ne vjerujem da bi Osim pristao na to već neko iz pozadine. Jao kako mrzim teorije zavjere ali kod nas sve može. :x
LSD

#1198 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by LSD »

Eborg wrote:Nadajmo se da ovo nije kompenzacija Bevandi i kompaniji za glasove. Ne vjerujem da bi Osim pristao na to već neko iz pozadine. Jao kako mrzim teorije zavjere ali kod nas sve može. :x
Ja ne znam stanje u Čeliku, ti vjerovatno bolje znaš...znam da se licenca ne može izdati i zbog nesređenih finansija, između ostalog...pa moguce , ponavljam moguce, da je to uzrok (dakle finansije, dugovanja, neki neisplaceni ili nezatvoreni racuni, razna potraživanja od kluba bla bla bla) NEizdavanja licence za nastup u evropi.
Ali znam isto tako da, kad je stadion Čelika u pitanju, UEFA dozvolila da se tamo takmici Reprezentacija...znaci, da stadion B.Polje nije i ne može biti (po svakoj logici) uslov za ne dobijanje licence.
Eborg

#1199 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Eborg »

Činjenica je da Čelik ima dugogodišnji dug prema Poreznoj upravi FBiH ali ovo je prvi put da Čeliku ne daju licencu. Uostalom, dugove imaju i Željezničar i Sarajevo u sličnom obimu pa eto njima su dali licence.

Što se tiče likvidnosti, mislim da igrači redovno dobijaju plate i nema dugova prema istima.
BSn

#1200 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by BSn »

LSD wrote:
Eborg wrote:Nadajmo se da ovo nije kompenzacija Bevandi i kompaniji za glasove. Ne vjerujem da bi Osim pristao na to već neko iz pozadine. Jao kako mrzim teorije zavjere ali kod nas sve može. :x
Ja ne znam stanje u Čeliku, ti vjerovatno bolje znaš...znam da se licenca ne može izdati i zbog nesređenih finansija, između ostalog...pa moguce , ponavljam moguce, da je to uzrok (dakle finansije, dugovanja, neki neisplaceni ili nezatvoreni racuni, razna potraživanja od kluba bla bla bla) NEizdavanja licence za nastup u evropi.
Ali znam isto tako da, kad je stadion Čelika u pitanju, UEFA dozvolila da se tamo takmici Reprezentacija...znaci, da stadion B.Polje nije i ne može biti (po svakoj logici) uslov za ne dobijanje licence.

Sumnjam da su ovo licence za stadione, vjerovatno samo za klubove. A ako zele, naci ce oni i Bilinom zamjerku, jer zna se da Bevandini opcepoznati cimbenici športskog rakursa, pod moranjem moraju nastupiti na internacionalnoj šmotri nogometnog umijeća.
Locked