Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
elSaik
#1176 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Vrijeme je za prvu pobjedu pod Osimovim novim vodstvom. Sarajevu svakako neće smeta poraz, jer će u Europu jer uzimamo Kup. Doduše, mogli bismo ih zajebati duplom krunom, ali eto. Ko ne riskira ne profitira. 
- cappy_tempo
#1177 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
dobro ljepo je sanjati ali sad ozbiljno. ako vi uzmete kup onda idu prva 4. na tabeli,a ako celik uzme idu prva 3. ili je skroz drugacije?elSaik wrote:Vrijeme je za prvu pobjedu pod Osimovim novim vodstvom. Sarajevu svakako neće smeta poraz, jer će u Europu jer uzimamo Kup. Doduše, mogli bismo ih zajebati duplom krunom, ali eto. Ko ne riskira ne profitira.
-
LSD
#1178 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Tako je i nikako drugacije...s tim što Željo hoce duplu krunu jer nam je prošle godine izmakla za dlaku....a ako se to desi, e u tom slucaju onda idu prva 3 tima u Evropu...pa nek se 4-ti žali UEFI zbog nenormalnih pravilacappy_tempo wrote:dobro ljepo je sanjati ali sad ozbiljno. ako vi uzmete kup onda idu prva 4. na tabeli,a ako celik uzme idu prva 3. ili je skroz drugacije?elSaik wrote:Vrijeme je za prvu pobjedu pod Osimovim novim vodstvom. Sarajevu svakako neće smeta poraz, jer će u Europu jer uzimamo Kup. Doduše, mogli bismo ih zajebati duplom krunom, ali eto. Ko ne riskira ne profitira.
-
bosnovizija
#1179 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Lista strijelaca nogometne Premijer lige BiH nakon 25. kola:
- 13 golova: Fajić (Travnik)
- 11 golova: Zeba (Željezničar)
- 10 golova: Džafić (Rudar), Roskam (Široki Brijeg), Lendrić (Zrinjski)
- 9 golova: Nikolić (Borac), Adilović (Čelik), Radovanović (Slavija), Tosunović (Zvijezda)
- 8 golova: Wagner, Šilić (Široki Brijeg)
- 7 golova: Mujić (Sloboda), Višća (Željezničar)
- 6 golova: Velagić, Okić (Velež), Haskić (Budućnost), Kantar (Rudar), Šiljak (Travnik), Savić (Željezničar)
- 5 golova: Obuća, Jahović (Sarajevo), Maletić (Borac), Stojanović (Leotar), Šešlija (Slavija), Bekić (Sloboda), Zakarić (Široki Brijeg)...
- 13 golova: Fajić (Travnik)
- 11 golova: Zeba (Željezničar)
- 10 golova: Džafić (Rudar), Roskam (Široki Brijeg), Lendrić (Zrinjski)
- 9 golova: Nikolić (Borac), Adilović (Čelik), Radovanović (Slavija), Tosunović (Zvijezda)
- 8 golova: Wagner, Šilić (Široki Brijeg)
- 7 golova: Mujić (Sloboda), Višća (Željezničar)
- 6 golova: Velagić, Okić (Velež), Haskić (Budućnost), Kantar (Rudar), Šiljak (Travnik), Savić (Željezničar)
- 5 golova: Obuća, Jahović (Sarajevo), Maletić (Borac), Stojanović (Leotar), Šešlija (Slavija), Bekić (Sloboda), Zakarić (Široki Brijeg)...
-
Eborg
#1180 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Je li ko gledao ovog Fajića, kako dade ovoliko golova u ovako slaboj ekipi?
-
bosnovizija
#1181 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
PREMIJER LIGA BiH, 26.KOLO:
Parovi, sudije i satnica
subota
17 sati
TUZLA: Sloboda – Rudar (Darko Obradović)
BANOVIĆI: Budućnost – Zvijezda (Muamer Bureković)
MOSTAR: Velež – Drina (Vladimir Dominković)
19. 30 sati
SARAJEVO: Sarajevo – Željezničar (Emir Alečković)
20 sati
BANJALUKA: Borac – Olimpic (Anto Živković)
nedjelja
17 sati
MOSTAR: Zrinjski – Travnik (Edin Golać)
ISTOČNO SARAJEVO: Slavija – Leotar (Denis Begović)
Izvor: SportCentar.ba
ZENICA: Čelik – Široki Brijeg (Robert Zrilić)
Parovi, sudije i satnica
subota
17 sati
TUZLA: Sloboda – Rudar (Darko Obradović)
BANOVIĆI: Budućnost – Zvijezda (Muamer Bureković)
MOSTAR: Velež – Drina (Vladimir Dominković)
19. 30 sati
SARAJEVO: Sarajevo – Željezničar (Emir Alečković)
20 sati
BANJALUKA: Borac – Olimpic (Anto Živković)
nedjelja
17 sati
MOSTAR: Zrinjski – Travnik (Edin Golać)
ISTOČNO SARAJEVO: Slavija – Leotar (Denis Begović)
Izvor: SportCentar.ba
ZENICA: Čelik – Široki Brijeg (Robert Zrilić)
- ultima_palabra
#1182 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Isti RaščićEborg wrote:Je li ko gledao ovog Fajića, kako dade ovoliko golova u ovako slaboj ekipi?
- smoki_choko
#1183 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
U Rudaru ogorčeni na suđenje
"VUKASOVIĆ I ĆULE SU NAS POKRALI"
http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/vuka ... rali/56376
-
Eborg
#1184 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
U kojoj fazi? "Grbavički kloc", "Koševski heroj", "Norveški antifašista" ili "Olimpicova zvijezda"?ultima_palabra wrote:Isti RaščićEborg wrote:Je li ko gledao ovog Fajića, kako dade ovoliko golova u ovako slaboj ekipi?
- smoki_choko
#1185 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
mislio je fizicki, pljuniti rasciciEborg wrote:U kojoj fazi? "Grbavički kloc", "Koševski heroj", "Norveški antifašista" ili "Olimpicova zvijezda"?ultima_palabra wrote:Isti RaščićEborg wrote:Je li ko gledao ovog Fajića, kako dade ovoliko golova u ovako slaboj ekipi?
-
Eborg
- ultima_palabra
#1187 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Još prije, negdje 2004., kad je zabijao u Želji i primao ponude iz RusijeEborg wrote:U kojoj fazi? "Grbavički kloc", "Koševski heroj", "Norveški antifašista" ili "Olimpicova zvijezda"?ultima_palabra wrote:Isti RaščićEborg wrote:Je li ko gledao ovog Fajića, kako dade ovoliko golova u ovako slaboj ekipi?
-
Eborg
#1188 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Nešto se ne mogu sjetiti da je ikad valjao, bio je kao Popović samo je Popović svima simpatičan postao sa svojim fulanjima.
Napadač koji u ovakvoj ligi postigne ispod 10 golova po sezoni nije napadač. 
- Charuga
- Globalni moderator
#1189 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
"VUKASOVIĆ I ĆULE SU NAS POKRALI"
Čelni ljudi prijedorskog Rudara razočarani su suđenjem na jučerašnjoj utakmici, a prije nekoliko trenutaka javio nam se i direktor Rudara, Zoran Janjetović, koji nije mogao sakriti ogorčenje.
Rade Vukasović i Drago Ćule u Prijedor su došli sa samo jednim ciljem, a to je pomoći Borcu da dođe do pobjede. Doista ne znam šta reći, ali suđenje pomenutog dvojca je za svaku osudu. Ako Borac mora biti prvak, onda su nam to trebali i reći, pa da odigramo jednu revijalnu utakmicu", rekao je Janjetović za naš portal.
Sudije spavale u Banja Luci
"Po prvi put otkako sam u fudbalu sudije nisu spavale u Prijedoru. Noć pred utakmicu proveli su u Banja Luci. Donijeli su nam hotelske račune iz Banja Luke i mislim da to dovoljno govori o svemu. Ne znam čemu sve ovo vodi. Ponašanje čelnih ljudi Borca je također za svaku osudu. Sudijskim krađama u Premeijr ligi se mora stati u kraj. Fudbal se igra radi gledalaca, a ne sudija. Sjajnu atmosferu u Prijedoru pokvarili su Vukasović i Ćule, a naši navijači ni danas ne mogu vjerovati šta nas je snašlo na jučerašnjoj utakmici", dodao je razočarani Janjetović.
E da je trener nekog tima ovo napisao poslije utakmice sa Željom bio bi opsti belaj na forumu. Ali ovaj trener Rudara vjerovatno "nema pojma sta prica" ..
Čelni ljudi prijedorskog Rudara razočarani su suđenjem na jučerašnjoj utakmici, a prije nekoliko trenutaka javio nam se i direktor Rudara, Zoran Janjetović, koji nije mogao sakriti ogorčenje.
Rade Vukasović i Drago Ćule u Prijedor su došli sa samo jednim ciljem, a to je pomoći Borcu da dođe do pobjede. Doista ne znam šta reći, ali suđenje pomenutog dvojca je za svaku osudu. Ako Borac mora biti prvak, onda su nam to trebali i reći, pa da odigramo jednu revijalnu utakmicu", rekao je Janjetović za naš portal.
Sudije spavale u Banja Luci
"Po prvi put otkako sam u fudbalu sudije nisu spavale u Prijedoru. Noć pred utakmicu proveli su u Banja Luci. Donijeli su nam hotelske račune iz Banja Luke i mislim da to dovoljno govori o svemu. Ne znam čemu sve ovo vodi. Ponašanje čelnih ljudi Borca je također za svaku osudu. Sudijskim krađama u Premeijr ligi se mora stati u kraj. Fudbal se igra radi gledalaca, a ne sudija. Sjajnu atmosferu u Prijedoru pokvarili su Vukasović i Ćule, a naši navijači ni danas ne mogu vjerovati šta nas je snašlo na jučerašnjoj utakmici", dodao je razočarani Janjetović.
E da je trener nekog tima ovo napisao poslije utakmice sa Željom bio bi opsti belaj na forumu. Ali ovaj trener Rudara vjerovatno "nema pojma sta prica" ..
- Baltazar_khan
#1190 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
zbog čega čelik nije dobio licencu za evropu?
-
Eborg
#1191 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Zato što se boje da ćemo dominirati 10 godina!
Prvi put čujem, zar nije dobio licencu?
- Baltazar_khan
#1192 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Eborg wrote:Zato što se boje da ćemo dominirati 10 godina!![]()
Čelik za sada ne može u Evropu sve i da pobijedi Želju u finalu Kupa!
Svi klubvi koji su odbijeni od strane Prvostepene komisije imaju pravo žalbe Drugostepenoj (Apelacionoj) komisiji za licenciranje N/FS BiH
Prvostepena Komisija za licenciranje N/FS BiH razmotrila je danas zahtjeve bh. premijerligaša za dobijanje licence za evropske nastupe u sezoni 2011/2012.
Borac, Željezničar, Sarajevo, Široki Brijeg, Olimpic i Zrinjski su dobili pozitivan odgovor, dok su Budućnost, Travnik, Čelik, Leotar, Rudar, Zvijezda, Velež, Slavija, Drina i Sloboda dobili - odbijenicu. Tako Čelik i ako osvoji Kup, odnosno u revanšu bude bolji od Želje i prestigne gola zaostatka iz prve utakmice (0:1), te naravno, ako nam FIFA i UEFA u međuvremenu ukinu suspneziju, bar prema trenutnoj situaciji ne bi mogao nastupiti u UEFA Ligi Evrope.
Svi klubvi koji su odbijeni od strane Prvostepene komisije imaju pravo žalbe Drugostepenoj (Apelacionoj) komisiji za licenciranje N/FS BiH.
Što se tiče licenci za nastup u Premijer ligi BiH iduće sezone, ona je uskraćena Drini, Slaviji, Slobodi, Veležu i prijedorskom Rudaru, koji za sada ne ispunjavaju potrebne uslove za nastupe u elitnom rangu takmičenja bh. fudbala. I njih čeka žalba Apelicionoj komisiji.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1193 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Stele Listici.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
- Dammme
#1195 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Da ne bude kao one sezone kada su nas u Evropi predstavljali lištica, Orašje i Žepče-LIBERO- wrote:Stele Listici.
-
LSD
#1196 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Sve su prilike da ce tako i bitiDammme wrote:Da ne bude kao one sezone kada su nas u Evropi predstavljali lištica, Orašje i Žepče-LIBERO- wrote:Stele Listici.
Zato je vrlo bitno da ovaj Komitet na celu sa Osimom normalizuje stvari i rastjera sav taj metilj koji je vedrio i oblacio godinama
Samo u njega polažem nade za neko bolje sutra.
Last edited by LSD on 05/05/2011 22:13, edited 1 time in total.
-
Eborg
#1197 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Nadajmo se da ovo nije kompenzacija Bevandi i kompaniji za glasove. Ne vjerujem da bi Osim pristao na to već neko iz pozadine. Jao kako mrzim teorije zavjere ali kod nas sve može. 
-
LSD
#1198 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ja ne znam stanje u Čeliku, ti vjerovatno bolje znaš...znam da se licenca ne može izdati i zbog nesređenih finansija, između ostalog...pa moguce , ponavljam moguce, da je to uzrok (dakle finansije, dugovanja, neki neisplaceni ili nezatvoreni racuni, razna potraživanja od kluba bla bla bla) NEizdavanja licence za nastup u evropi.Eborg wrote:Nadajmo se da ovo nije kompenzacija Bevandi i kompaniji za glasove. Ne vjerujem da bi Osim pristao na to već neko iz pozadine. Jao kako mrzim teorije zavjere ali kod nas sve može.
Ali znam isto tako da, kad je stadion Čelika u pitanju, UEFA dozvolila da se tamo takmici Reprezentacija...znaci, da stadion B.Polje nije i ne može biti (po svakoj logici) uslov za ne dobijanje licence.
-
Eborg
#1199 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Činjenica je da Čelik ima dugogodišnji dug prema Poreznoj upravi FBiH ali ovo je prvi put da Čeliku ne daju licencu. Uostalom, dugove imaju i Željezničar i Sarajevo u sličnom obimu pa eto njima su dali licence.
Što se tiče likvidnosti, mislim da igrači redovno dobijaju plate i nema dugova prema istima.
Što se tiče likvidnosti, mislim da igrači redovno dobijaju plate i nema dugova prema istima.
- BSn
#1200 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
LSD wrote:Ja ne znam stanje u Čeliku, ti vjerovatno bolje znaš...znam da se licenca ne može izdati i zbog nesređenih finansija, između ostalog...pa moguce , ponavljam moguce, da je to uzrok (dakle finansije, dugovanja, neki neisplaceni ili nezatvoreni racuni, razna potraživanja od kluba bla bla bla) NEizdavanja licence za nastup u evropi.Eborg wrote:Nadajmo se da ovo nije kompenzacija Bevandi i kompaniji za glasove. Ne vjerujem da bi Osim pristao na to već neko iz pozadine. Jao kako mrzim teorije zavjere ali kod nas sve može.
Ali znam isto tako da, kad je stadion Čelika u pitanju, UEFA dozvolila da se tamo takmici Reprezentacija...znaci, da stadion B.Polje nije i ne može biti (po svakoj logici) uslov za ne dobijanje licence.
Sumnjam da su ovo licence za stadione, vjerovatno samo za klubove. A ako zele, naci ce oni i Bilinom zamjerku, jer zna se da Bevandini opcepoznati cimbenici športskog rakursa, pod moranjem moraju nastupiti na internacionalnoj šmotri nogometnog umijeća.