Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Rauber

#951 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Rauber »

LSD wrote:
hz__semir wrote:A onda će druga strana kad (kao što to i jeste običaj u zadnjih 5-6 godina) dobije po ušima, plakati kako je Kojašević bio u ofsajdu.
Dok ce prva strana (kao što i jest obicaj) plakati kako je Nijaz opet kupio titulu.
A onda opet druga kuka kako ih je izdao visegodisnji klupski doktor.
Potplatili ga pitari da svoje igrace kljuka nekim omamljujucim lijekovima.
LSD

#952 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by LSD »

Ocekujem i ja o tebe i slicnih pajdaša da dostaviš dokaze (bilo kakve) o zajednickom pecenju Žuje i veležovaca kod Gojka gdje su Viđeni :lol: .
A i ocekujem dokaze o "100% namještenom derbiju" u kojem ste bili pripemljeni u vidu žrtvenog bekana, mada je rezultat na kraju bio sasvim drugaciji ali nebitno sad.
limeni

#953 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by limeni »

JThomas wrote:pa to je upravo vaš mentalitet, čast vrlo rijetkim izuzecima.

pred derbi predviđam provjerene informacije o nijazovom povratku i sređivanju derbija, naravno, informacije će prenijeti stariji, pouzdani ljudi koji znaju šta pričaju... :D
ne valjaj gluposti, vecina navijaca zelje je 4-5 godina sve do prosle sezone govorilo kako ovu ligu ne treba pratit,
kako je sve namjesteno, kako se sudije kupuju a cim se zeljo popravio je liga postala rega, beton....
i nemoj vise nikada generalizirati jer to kvari atmosferu u gradu, navijaci zelje i sarajeva su jarani,braca,komsije, otac i sin..a huligani svih strana neka se skupe na poljani i nek se medjusobno karaju...
punk's not dead
Location: Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,al' ja sam prvo rek'o ŽELJO,pa sam poslije rek'o tata

#954 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by punk's not dead »

LSD wrote:Ocekujem i ja o tebe i slicnih pajdaša da dostaviš dokaze (bilo kakve) o zajednickom pecenju Žuje i veležovaca kod Gojka gdje su Viđeni :lol: .
A i ocekujem dokaze o "100% namještenom derbiju" u kojem ste bili pripemljeni u vidu žrtvenog bekana, mada je rezultat na kraju bio sasvim drugaciji ali nebitno sad.

:lol: :lol: :lol: nemoj ih vise.... :dance:
Obuca9

#955 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Obuca9 »

LSD wrote:Ocekujem i ja o tebe i slicnih pajdaša da dostaviš dokaze (bilo kakve) o zajednickom pecenju Žuje i veležovaca kod Gojka gdje su Viđeni :lol: .
Ja niti sam pričao o Veležu, niti o Žuji, niti o Željezničaru.

Ti si taj koji postavlja izjavu Rizvića, te navodiš to kao dokaz da je Sarajevo kupilo sudiju, pa te zato pitam zašto ne postaviš i izjavu Varešanovića o istoj toj utakmici. Nije li malo čudno da kupljeni sudija ne dosudi čist jedanaesterac ekipi koja ga je platila?
LSD

#956 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by LSD »

hz__semir wrote:
Ja niti sam pričao o Veležu, niti o Žuji, niti o Željezničaru.

Ti si taj koji postavlja izjavu Rizvića, te navodiš to kao dokaz da je Sarajevo kupilo sudiju, pa te zato pitam zašto ne postaviš i izjavu Varešanovića o istoj toj utakmici. Nije li malo čudno da kupljeni sudija ne dosudi čist jedanaesterac ekipi koja ga je platila?
Ma jašta...jok eto ja sam pricao o Žuji i pecenju kod Gojka, Nijazovoj kožnoj torbici koja je obletila citavu BiH, provjerenim informacijama iz čaršije pred derbi i slicno ;-) svakako.
Obuca9

#957 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Obuca9 »

Za tebe ne znam, za sebe znam.

Nego, sretno vam gledanje u pakaš idućih 15 dana (a i duže), bićemo fini, nećemo vam prditi u facu. Obećavamo. Ćao, ćao.
Joey Tribbiani

#958 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Joey Tribbiani »

ja dobre emisije :lol: :lol: :lol:

činjenica je da ste kukali kad vas nije islo...kad ste prvi svima je dobro :-) . Ok, niste bas principijelni, jebi ga, kontam ja sve, navijački to ide kod svih. Ali mame vam nemojte vise Želju uvlacit u svoje probleme (kad nema evrope i kad se yebete sa upravom).

Ne pratim vas bas previse tako da ne mogu komentarisat sudjenje. Ono, ko gubi ima pravo da se ljuti. Ljutili su se protiv nas cijelu proslu sezonu jer su bili "donji", navikli smo. Tako ce biti i buduce. Po vama, to znači da kupujemo iako nemate ni jedan jedini dokaz. Znaci, trebo je Amar kukat protiv Marka Clettenburg-a, vi bi se kao dobri prijatelji javili i rekli da je hapoel namjetio tekmu :D
amar007 wrote:Image

Jah.. :oops:

pogledaj na "izvor".ba intervju sa amarom pa nek ti kaze o sudijama. btw. u cemu je problem ako smo trazili posteno sudjenej? Ne smijemo to imati? Smijesno.

Da se nastavim na dio posta iznad isječka iz novina... Isto tako ne trebamo ni mi iznositi neprovjerene info. Odakle iko zna da "big bljeks :D " namjesta? Mozda to i radi, ali necemo ko komsinice govorit da je to sigurno dok ne vidimo. Ako je posteno, onda ljudski treba cestitat na prvoj poziciji. Samo, nemojte se puno radovati, kratko cete bit tu, eto Želje :dance:

LSD :lol: :lol: :lol: lave
siki_sa

#959 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by siki_sa »

doro je poznato da su se i u ex jugoslaviji kupovale utakmice cak i za deset cevapa :mrgreen: zasto se ovdje kupuju sudija, pa zato su nisu dobro placeni, jedan od razloga, sjecam se jedne utakmice to je davno bilo kada je jedan navijac bacio novcanicu od 2KM, sudija je uzeo i stavio u dzep, ne kao dokaz da su ga gadjali nego da sebi kupi pivu :mrgreen: sad da se uozbiljimo, ova je liga i dan danas rinaka, trenuto jedini svjetli primjer ove lige je sarajevo jer zaista ulaze u igrace i u marketing, pogledajmo novi semafor na kosevu sve ce vam se raci da su u FK Sarajevo ulaze, i jos mnogo toga ce se uloziti u FK Sarajevo.I kad se sudije ne namjeste onda se nadje neki mangup pa prijeti igracima ili sudijama, sjecam se primjerau trebinju kad su neki krkani usli u svlacionicu sarajeva i zaprjetili da ne smiju pobjediti :twisted: poslije rata jedini svijetli primjer klubskog fudbala su sarajevo i zeljo, jer su oni i najvise pokazali u euro nastupima(zeljo trece predkolo lige prvaka), sarajevo(play off lige uefe, trece pretkolo lige prvaka, ....)
kad je bio zrinjski sampion vazda su ispadali u prvom maksimalno u drugom predkolu lige prvaka, isto tako i sa sirokim, sa leotarom, i sa modricom, to je dokaz da je to namjesteno bilo i da su te ekipe morale da budu prvaci.Siroki ima solidnu ekipu svi govore kako siroki ima rezultate jer oni osam godina(ja mislim)uzastopno igraju euro nastupe, pa naravno kad moraju da igraju, i kad to ne zasluze na tabeli onda se javi neki prolem sa nekom drugom ekipom koja "ne ispunjava uslove"siroki ima veliki uticaj u ns BiH, ljudi imaju svoje ljude.Sramota je da imamo u prvoj lige onake stadione, cast pojedinim klubovima, ali stadion veleza, drina zvornik, laksta(ispali) i jos nekih ekipa su stvarno uzasni....
LSD

#960 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by LSD »

hz__semir wrote:Za tebe ne znam, za sebe znam.

Nego, sretno vam gledanje u pakaš idućih 15 dana (a i duže), bićemo fini, nećemo vam prditi u facu. Obećavamo. Ćao, ćao.
A baš ste fini :thumbup: važi, dogovoreno...dat cemo vam i mjesec dana fore ako treba da gledamo u vaš pakaš.
A onda....zna se jbg :mrgreen: allmighty Nijaz se vraca i opet sve po starom.
The 51st State

#961 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by The 51st State »

ekskluzivno, nijaz brkovic se vratio vjeri pradedovskoj, otud ovakvi rezultati Sarajeva.
Deriguz

#962 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Deriguz »

Evo snimak na Vogosci
Neelix

#963 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Neelix »

Rauber wrote: A onda opet druga kuka kako ih je izdao visegodisnji klupski doktor.
Potplatili ga pitari da svoje igrace kljuka nekim omamljujucim lijekovima.
kad se sjetim ovog "opravdanja" za poraz u derbiju :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kakve teorije zavjere, ljudi nisu sletili na mjesec, dodik je superbice, i slicno :D
JThomas

#964 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by JThomas »

limeni wrote:
JThomas wrote:pa to je upravo vaš mentalitet, čast vrlo rijetkim izuzecima.

pred derbi predviđam provjerene informacije o nijazovom povratku i sređivanju derbija, naravno, informacije će prenijeti stariji, pouzdani ljudi koji znaju šta pričaju... :D
ne valjaj gluposti, vecina navijaca zelje je 4-5 godina sve do prosle sezone govorilo kako ovu ligu ne treba pratit,
kako je sve namjesteno, kako se sudije kupuju a cim se zeljo popravio je liga postala rega, beton....
i nemoj vise nikada generalizirati jer to kvari atmosferu u gradu, navijaci zelje i sarajeva su jarani,braca,komsije, otac i sin..a huligani svih strana neka se skupe na poljani i nek se medjusobno karaju...
nikakve ovo veze s huliganstvom nema, ne d'o mi bog. samo ste brate, principijelno neprincipijelni. dovoljno je pogledati vaše komentare prošle godine u ova doba i sad.
jeza u ledja

#965 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by jeza u ledja »

U cemu treba biti principijelan?
Protiv Celika gol padne 10 sekundi prije isteka zadnje minute produzetka, cist gol ko suza, vama to problem. Utakmica produzena 4 minute nakon suzavca, sta je u tome cudno?
Protiv Buducnosti Sarajevu daju 6 zutih, a Banovicima 3 zuta kartona. Bas namjesteno nema sta.
Protiv Zrinjskog i pored pobjede Blekic se zali na sudjenje.
Ne kontam sta hocete? Ne postoje nikakve indicije da postoje bilo kakve mutne radnje.

Sto se tice Nijaza, on je reputaciju stekao jos prije 8-9 godina. Zbog toga je bio toliko na tapetu.
Uostalom hrpa navijaca Zeljeznicara je takodje bila uvjerena u mutne radnje, prosle godine.

LSD se satra pisuci o namjestanju Blekica, da li on to zeli reci da su i Blekic i Nijaz i svi ostali lopovi, ili zeli reci da ni Blekic ni Nijaz nisu krivi, ili zeli reci da je Blekic lopov, a Nijaz postenjacina? Bas me zanima koje od ovog troga LSD zeli reci?
AndrewMexes

#966 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by AndrewMexes »

jeza u ledja wrote: Ne kontam sta hocete? Ne postoje nikakve indicije da postoje bilo kakve mutne radnje.
Postoje. Sigurno ekipa Budućnosti ima kvalitet zabiti 3 gola u Lukavici, a Sarajevo koje nije imalo poštenog šuta u Lukavici rastavi Budućnost u Banovićima. Možda ovo i ne bi bilo čudno da u pitanju nije BiH PL i ekipa koja je namještala utakmice i 2003.
Baltazar_khan

#967 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Baltazar_khan »

jeza u ledja wrote:
Hrpa navijaca Zeljeznicara je takodje bila uvjerena u mutne radnje, prosle godine.
Također su se mogli uvjeriti poslije debakla od Hapoela. Nije se tamo moglo mutiti kao vamo :oops:

No, ne kvarimo temu, u 23 sata ima pregled premijer lige na BHT 1 pa ovi mogu da vide regularnu pobjedu Sarajeva u Banovićima :!:

Zrinjski je slavio nad Slobodom 1-0, tako da je kompletirano peto kolo.

1. Sarajevo 5 4 0 1 8:3 12
2. Borac 5 3 1 1 10:5 10
3. Velež 5 3 1 1 7:3 10
4. Željezničar 5 3 0 2 13:4 9
5. Zrinjski 5 3 0 2 8:5 9
6. Olimpik 5 3 0 2 5:4 9
7. Zvijezda 5 3 0 2 5:7 9
8. Rudar 5 2 2 1 5:6 8
9. Travnik 5 2 0 3 7:6 6
10. Sloboda 5 2 0 3 4:5 6
11. Široki 5 2 0 3 7:9 6
12. Slavija 5 2 0 3 8:12 6
13. Čelik 5 1 2 2 4:5 5
14. Budućnost 5 1 2 2 6:8 5
15. Leotar 5 1 1 3 2:11 4
16. Drina Zvornik 5 0 1 4 3:9 1
JThomas

#968 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by JThomas »

nikad ja u svom životu neću komentarisati utakmice i situacije koje nisam vidio. samo kažem - dovoljno je pogledati vaše komentare prošle godine u ova doba i sad da bi se vidjelo koliko ste neprincipijelni. naročito odnos prema komentarima gostujućih trenera, i šuplju prije i poslije derbija na grbavici :D

a ako ćemo na osnovu reputacije, nije ni blekićeva baš za ramazana, samo što dosad nije bio u fudbalu.
LSD

#969 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by LSD »

jeza u ledja wrote:U cemu treba biti principijelan?
Protiv Celika gol padne 10 sekundi prije isteka zadnje minute produzetka, cist gol ko suza, vama to problem. Utakmica produzena 4 minute nakon suzavca, sta je u tome cudno?
Protiv Buducnosti Sarajevu daju 6 zutih, a Banovicima 3 zuta kartona. Bas namjesteno nema sta.
Ne kontam sta hocete? Ne postoje nikakve indicije da postoje bilo kakve mutne radnje.

Sto se tice Nijaza, on je reputaciju stekao jos prije 8-9 godina. Zbog toga je bio toliko na tapetu.
Uostalom hrpa navijaca Zeljeznicara je takodje bila uvjerena u mutne radnje, prosle godine.

LSD se satra pisuci o namjestanju Blekica, da li on to zeli reci da su i Blekic i Nijaz i svi ostali lopovi, ili zeli reci da ni Blekic ni Nijaz nisu krivi, ili zeli reci da je Blekic lopov, a Nijaz postenjacina? Bas me zanima koje od ovog troga LSD zeli reci?
Pošto me javno prozivaš da odgovorim.
Kažeš LSD se satra pišuci o Blakicu, a zapravo LSD postavio samo jedan link, a to je ovaj podsjecam opet:

http://www.biznis.ba/index.php?option=c ... &Itemid=59

E ako je to sad neko satiranje, onda OK ;-)
Baš mene zanima što ti Nijaza sad spominješ?? kakve veze on sad ima sa ovim linkom.
jeza u ledja

#970 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by jeza u ledja »

JThomas wrote:nikad ja u svom životu neću komentarisati utakmice i situacije koje nisam vidio. samo kažem - dovoljno je pogledati vaše komentare prošle godine u ova doba i sad da bi se vidjelo koliko ste neprincipijelni. naročito odnos prema komentarima gostujućih trenera, i šuplju prije i poslije derbija na grbavici :D
.
Pa dobro, to je nromalno prepucavanje. Ne mozes ocekivati objektivne komentare. :D
north

#971 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by north »

Aaaaaa, šta se sve napriča u posljednjih par stranica.
Pitari ba, ne palite sa na izjave ljubomornih, samo sve na ignore, idemo iz tekme u tekmu, kao što sam rekao naredno kolo idemo na +5 :dance:
Naravno podrazumijeva se da je Blekić sve dogovorio sa sudijama za tekmu sa Borcem pa su odatle ta 3 boda već upisana na naš konto.

15 dana se svi odmorite, napunite baterije, pa onda opet uz argentinsku atmosferu koja jaš nije viđena na ovim prostorima da slavimo pred 10-15000 ljudi. Everybody dancing :dance:
jeza u ledja

#972 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by jeza u ledja »

LSD wrote:
jeza u ledja wrote:U cemu treba biti principijelan?

Pošto me javno prozivaš da odgovorim.
Kažeš LSD se satra pišuci o Blakicu, a zapravo LSD postavio samo jedan link, a to je ovaj podsjecam opet:

http://www.biznis.ba/index.php?option=c ... &Itemid=59

E ako je to sad neko satiranje, onda OK ;-)
Baš mene zanima što ti Nijaza sad spominješ?? kakve veze on sad ima sa ovim linkom.
Kakve veze ima ovaj clanak sa fudbalom? Meni ovo lici na politicki motivisan clanak. Frajer je biznismen, mnogo veca riba nego Brkovic, jos se bavi politikom. Takvi ce uvijek biti na udaru.

Nijaz je kontroverzan zbog njegovog udjela u namjestanju utakmica Zeljeznicara. Kao sto rekoh, mnogi navijaci samog Zeljeznicara imaju takvo misljenje.
JThomas

#973 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by JThomas »

jeza u ledja wrote:
JThomas wrote:nikad ja u svom životu neću komentarisati utakmice i situacije koje nisam vidio. samo kažem - dovoljno je pogledati vaše komentare prošle godine u ova doba i sad da bi se vidjelo koliko ste neprincipijelni. naročito odnos prema komentarima gostujućih trenera, i šuplju prije i poslije derbija na grbavici :D
.
Pa dobro, to je nromalno prepucavanje. Ne mozes ocekivati objektivne komentare. :D
pa jašta nego neobjektivni. količina šuplje i kad gubite i kad dobijate. da je makar principijelna, nego je različita za 180 stepeni.
jeza u ledja

#974 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by jeza u ledja »

AndrewMexes wrote:
jeza u ledja wrote: Ne kontam sta hocete? Ne postoje nikakve indicije da postoje bilo kakve mutne radnje.
Postoje. Sigurno ekipa Budućnosti ima kvalitet zabiti 3 gola u Lukavici, a Sarajevo koje nije imalo poštenog šuta u Lukavici rastavi Budućnost u Banovićima. Možda ovo i ne bi bilo čudno da u pitanju nije BiH PL i ekipa koja je namještala utakmice i 2003.
To su samo tvoja nagadjanja, a ne indicije. Buducnost je do sada igrala tri utakmice kod kuce i nije nijednu pobjedila. Drina Zvornik je jedini bod uzela u Banovicima. To sto su uzeli Slaviju pokazuje samo da je i Slavija kita od ekipe, koja kao i pola nase lige nema logistiku da vise godina igra fudbal na elitnom nivou, sto je samo dokaz da ligu treba skratiti.
LSD

#975 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by LSD »

Koliko znam o Nijazu i njegovom mešetarenju i malverzacijama ne piše Biznis.ba vec o Blekiću, ali to je onaj isti covjek koji je predsjednik Sarajeva, prvi covjek kluba koji ima prošlost i pozadinu onakvu kakva se navodi u ovom linku. (kandidat SDP-a na njihovoj listi, bivši predsjednik Berze odakle je eskpresno protjeran; dakle vrlo zanimljiva prošlost celnog covjeka kluba za kojeg navijaš)...da nebi bilo da nešto izmišljam iz svoje glave, zato sam i postavio link teksta o tome, a tekst se ne bavi navijackim prepucavanjima na relaciji Sarajevo- Željo vec o njegovom dosadašnjem mešetarenju i malverzacijama ...dobro, vi se pravite slijepi pored ociju - OK vaša stvar.
Locked