Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JThomas
#626 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
ili ti je rekao prijatelj manijak koji se u slobodno vrijeme divi hordama?
-
internazionale
#627 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
ovaj je bard bih sportskog novinarstvaNuclear Winter wrote:Mislim stvarno,da nema većeg "riste đoge" u SPORTSKOM novinarstvu od bolesnika jasmina ligate.Prije tri godine,slušam preko radija prenose,javlja se nikola sa grbavice igraju željo-borac ,izdiktira sastave,kaže po lijepom vremenu na grbavici danas oko 1500 gledalaca(mada je u stvarnosti bilo MANJE od hiljadu a borba za OPSTANAK).Sutra u oslobođenju,izvještaj sa grbavice,naravno potpisan sa j.li u kojem piše:oko 3000 gledalaca![]()
Tako da se vi štrumfovi nemojte javljati na temu broj gledalaca.Kod vas ligata uvijek UDUPLA stvarnu posjetu.Kad se samo sjetim rasprave oko posjete na grbavici,tekma željo-videoton,kad su el-saik i ostali "argumentovano" tvrdili da su mađarikoji su bili na grbavici ODOKATIVNO utvrdili da je bilo 25.000 ljudi na stadionu BEZ sjeverne tribine,na koji SA sjevernom tribinom NEMOŽE stati 25.000 ljudi taman da ih ko`sardine u konzervu naguraš.
on je jedini "insan" koji onomad nije vidio kad je duško pekija udario igrača fks šarića
pa je sutradan u oslobođenju u izvještaju sa utakmice pisalo da je neko u gužvi udario igrača sarajeva...
dajte da ga preporučimo saneli, dečko je u usponu
- JThomas
#628 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
ili ti je pričao stariji, iskusniji kolega s tribine koji je u kafani čuo pouzdano da je bilo manje od hiljade?
- svakako_lud
#629 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ma realno nakon povratka garniture koja vas je i zadnji put dovela do titule, i odmah na početku ostvarene pobjede u gostima nakon skoro dvije godine realno je bilo da se i oni povremeni navijači aktiviraju, tako da je ta auforija bila i očekivana.ultima_palabra wrote:Ma ne znam vala, pomalo sretna pobjeda protiv raspalog Čelika nije baš toliko mogla zapaliti raju.hz__semir wrote:Nije bilo euforije, poslije pobjede protiv Čelika, prve gostujuće pobjede poslije 2 godine?
Pa otkud onda parola na jugu "Šampionska kreće, plava pruga"? Otkud priča o šampionskim prugama, ako nema euforije?
A šampionska pruga?Pa to je normala, i prethodne sezone je bilo "samo nas titula interesuje" pa se ništa ne desi
BTW, ne odgovarajte trolovima, pokušavam ovdje sa ozbiljnim ljudima pričati
Nama je sad dobro došlo ove tri domaće tekme, mada mislim da bi sto puta bolje bilo da nije odložena utakmica protiv Čelika u prvom kolu jer je očito da pola novih igrača nije ni znalo u Lukavici šta se od njih očekuje i da moraju ginuti svih 90 minuta na terenu a ne glupirati se. Trenutno je euforija u uzlaznoj putanji tako da očekujem ukoliko uzmemo bodove u Banovićima da protiv Borca bude između 12 i 15 000 ljudi na stadionu a to onda donosi em dodatni motiv igračima, em novac u blagajnu a i sponzorima je lakše odvojiti pare kad znaju da ih gleda veća masa ljudi na stadionu.
-
Omerovim_Koracima
#630 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
jao JThomas-e nemoj nam vise spsutat molim te,ubi nas

- JThomas
#631 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
pa ne, kako on zna da je na toj utakmici bilo manje od hiljadu ljudi? iz kojeg izvora? je li bio na utakmici, jesu li mu pričali, je li prebrojao na brzinu tokom sportskog pregleda iz one kamere pri zemlji?
ja samo naveo one izvore kojima se najčešće služite u sličnim raspravama...
- ultima_palabra
#632 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ma euforija nije dobra kad izmakne kontroli... sjetim se nas i finala kupa, majica i navijanja na razglas... pa se sve obi o glavusvakako_lud wrote:Ma realno nakon povratka garniture koja vas je i zadnji put dovela do titule, i odmah na početku ostvarene pobjede u gostima nakon skoro dvije godine realno je bilo da se i oni povremeni navijači aktiviraju, tako da je ta auforija bila i očekivana.ultima_palabra wrote:Ma ne znam vala, pomalo sretna pobjeda protiv raspalog Čelika nije baš toliko mogla zapaliti raju.hz__semir wrote:Nije bilo euforije, poslije pobjede protiv Čelika, prve gostujuće pobjede poslije 2 godine?
Pa otkud onda parola na jugu "Šampionska kreće, plava pruga"? Otkud priča o šampionskim prugama, ako nema euforije?
A šampionska pruga?Pa to je normala, i prethodne sezone je bilo "samo nas titula interesuje" pa se ništa ne desi
BTW, ne odgovarajte trolovima, pokušavam ovdje sa ozbiljnim ljudima pričati
Nama je sad dobro došlo ove tri domaće tekme, mada mislim da bi sto puta bolje bilo da nije odložena utakmica protiv Čelika u prvom kolu jer je očito da pola novih igrača nije ni znalo u Lukavici šta se od njih očekuje i da moraju ginuti svih 90 minuta na terenu a ne glupirati se. Trenutno je euforija u uzlaznoj putanji tako da očekujem ukoliko uzmemo bodove u Banovićima da protiv Borca bude između 12 i 15 000 ljudi na stadionu a to onda donosi em dodatni motiv igračima, em novac u blagajnu a i sponzorima je lakše odvojiti pare kad znaju da ih gleda veća masa ljudi na stadionu.
A to za odloženu tekmu ima dvije strane, možda bi protiv Čelika izgubili bodove, i ovako vam je malo falilo
-
Omerovim_Koracima
#633 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Nidje veze. Ovako se moze svadjat do besvjesti,kad nema zvanicnog podatka. amaterizam za sad.JThomas wrote:pa ne, kako on zna da je na toj utakmici bilo manje od hiljadu ljudi? iz kojeg izvora? je li bio na utakmici, jesu li mu pričali, je li prebrojao na brzinu tokom sportskog pregleda iz one kamere pri zemlji?
- JThomas
#634 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
pa nigdje veze i jeste. samo sam ga pitao otkud zna, koji mu je izvor, kad već svi mediji na ovom svijetu vama smanjuju posjetu, a nama povećavaju...
-
Omerovim_Koracima
#635 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ne zamaram se time. 
- svakako_lud
#636 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Nije dobra kad se otme kontroli, ali je očito da su naši u upravi našli način kako da je drže pod kontrolom, kad su igrači plaćeni za ono što osvoje i to im na vrijeme bude davano i oni drugaćije gledaju na sve... Nema opuštanja kad znaš za šta igraš, i da ako kiksaš utakmicu nema premije...ultima_palabra wrote: Ma euforija nije dobra kad izmakne kontroli... sjetim se nas i finala kupa, majica i navijanja na razglas... pa se sve obi o glavu![]()
A to za odloženu tekmu ima dvije strane, možda bi protiv Čelika izgubili bodove, i ovako vam je malo falilo
- Charuga
- Globalni moderator
#637 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Pod znatno manje podrazumjevalo bi se da su karte na Grbavici max 3 KM jug i 5 KM sjever.hz__semir wrote: a cijene karata su vam bilo znatno manje, dok je euforija bila otprilike na istom nivou
Na Kosevu poslije duze vremena digli cijene karata i ovo je vec, ne znam koji po redu post u kojem neko od vas naglasava kako su eto na Grbavici jeftinije karte i da su bile skupe kao na Kosevu posjeta bi bila losa..
Koliko su bile cijene karata za sjevernu tribinu stadiona Kosevo proteklih sezona? Ako se ne varam 2-3 KM za razliku od 5 KM koliko je vec dugo godina jug na Grbavici.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#638 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Opet se prica svela samo na Sarajevo i Zelju
i to o kartama
- ultima_palabra
#639 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Pa da se ovo piše na temama klubova, izbrisali bidon_emir wrote:Opet se prica svela samo na Sarajevo i Zeljui to o kartama
- Obuca9
#640 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
To je bilo samo čisto poređenje vaše situacije lani i naše ovogodišnje.Plavih_11 wrote:Pod znatno manje podrazumjevalo bi se da su karte na Grbavici max 3 KM jug i 5 KM sjever.hz__semir wrote: a cijene karata su vam bilo znatno manje, dok je euforija bila otprilike na istom nivou
Na Kosevu poslije duze vremena digli cijene karata i ovo je vec, ne znam koji po redu post u kojem neko od vas naglasava kako su eto na Grbavici jeftinije karte i da su bile skupe kao na Kosevu posjeta bi bila losa..
Koliko su bile cijene karata za sjevernu tribinu stadiona Kosevo proteklih sezona? Ako se ne varam 2-3 KM za razliku od 5 KM koliko je vec dugo godina jug na Grbavici.
Dakle euforija otprilike ista, cijene karata više, a gledalaca u pet deka. Naravno, ako ćemo sagledati realno, pa prvo priznati sami sebi da na cijeloj Grbavici ima oko 8.000 stolica, te da za posjetu od nekih 9-10 hiljada moraju biti popunjeni i to fino popunjeni i oni dijelovi tribine na kojem nema stolica. Da li je bio takav slucaj u tim utakmicama sa listicom i Zrinjskim, koje navodite za primjer, ne znam, nit me plaho interesuje, ali znam da bi isto gledalaca bilo i u subotu protiv Zrinjevaca, da nije bilo suzavca.
I zbog toga mislim da je sva ova rasprava bespotrebno pokrenuta (ultima_palabra, sram te bilo :p), jer nije u pitanju razlika od 5-6 hiljada, nego milja gore-dole.
P.S.
@don_emir
Ne kontam tu kuknjavu, sto se tema najčešće svodi na prepucavanj Sarajevo-željezničar, pa valjda je logično da na forumu Sarajevo-x ima najviše građana Sarajeva, te samim time i navijača ova dva kluba, pa je valjda i logično da se 80% priče vrti oko ova dva kluba. Neće se valjda raspravljati o rudarskom derbiju Budućnost - Rudar Prijedor
- bordo gandalf
#641 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Na kraju ce se prica svesti na to kolika je cijena parkinga kome pored stadiona...ne vidim svrhu rasprave o cijenama karata nama (bila) 3 vama 5 kao velika razlika te 2 KMhz__semir wrote: P.S.
@don_emir
Ne kontam tu kuknjavu, sto se tema najčešće svodi na prepucavanj Sarajevo-željezničar, pa valjda je logično da na forumu Sarajevo-x ima najviše građana Sarajeva, te samim time i navijača ova dva kluba, pa je valjda i logično da se 80% priče vrti oko ova dva kluba. Neće se valjda raspravljati o rudarskom derbiju Budućnost - Rudar Prijedor
-
Nuclear Winter
#642 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Vidiš kako si ti pametan čkode samo kad malo promućkaš glavu prije upotrebe.Pogodio si 90%,jeste stariji i od mene i od tebe,iskusniji,voli lokomotivu,radi na jednoj tv.Rekao mi je da je na tekmi ZA OPSTANAK protiv borca bilo oko 700-800 ljudi,i rekao mi je još za jednu pizd.riju koju ste napravili gostujućoj ekipi na poluvremenu,ali o tom potom.JThomas wrote:ili ti je pričao stariji, iskusniji kolega s tribine koji je u kafani čuo pouzdano da je bilo manje od hiljade?
Jesi li zadovoljan odgovorom,da li su ti reference ovog "manijaka" ok,ili ćeš radije vjerovati ligati??
- svakako_lud
#643 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Pa svaka rasprava na relaciji mi-oni se vodi od kulina bana pa na ovamo i to je normalno donekle. Ova je krenula od priče o euforiji koja vlada sad na Koševu i u srcima svih koji vole Sarajevo, a imali smo primjer prošle godine u komšiluku gledati sličnu situaciju na početku sezone, gdje je određe dio stvari se poklopio i dovodi publiku na stadione nazad . Gdje ima publike logično je i pitanje koliko je ima, a samim tim da su i karte u tu priču upetljanedon_emir wrote:Na kraju ce se prica svesti na to kolika je cijena parkinga kome pored stadiona...ne vidim svrhu rasprave o cijenama karata nama (bila) 3 vama 5 kao velika razlika te 2 KMhz__semir wrote: P.S.
@don_emir
- bordo gandalf
#644 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Znaci mogla bi se ubaciti i rasprava o parkingu jer masa raje dođe sa autom...najbolje bi bilo da se uvede zakon da na svim stadionima budu iste cijene 5-6 KM za sjever-jug 10 istok-zapad...ali o cemu bi se onda pricalo kad bi tako bilosvakako_lud wrote:Pa svaka rasprava na relaciji mi-oni se vodi od kulina bana pa na ovamo i to je normalno donekle. Ova je krenula od priče o euforiji koja vlada sad na Koševu i u srcima svih koji vole Sarajevo, a imali smo primjer prošle godine u komšiluku gledati sličnu situaciju na početku sezone, gdje je određe dio stvari se poklopio i dovodi publiku na stadione nazad . Gdje ima publike logično je i pitanje koliko je ima, a samim tim da su i karte u tu priču upetljanedon_emir wrote:Na kraju ce se prica svesti na to kolika je cijena parkinga kome pored stadiona...ne vidim svrhu rasprave o cijenama karata nama (bila) 3 vama 5 kao velika razlika te 2 KMhz__semir wrote: P.S.
@don_emir
- svakako_lud
#645 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ma jok, ja recimo iz principa nikad neću parkirati auto ispred koševa na onom parkingu što su gamad zaokružila i počeli da naplaćuju, tako da to i nije toliko bitnodon_emir wrote:Znaci mogla bi se ubaciti i rasprava o parkingu jer masa raje dođe sa autom...najbolje bi bilo da se uvede zakon da na svim stadionima budu iste cijene 5-6 KM za sjever-jug 10 istok-zapad...ali o cemu bi se onda pricalo kad bi tako bilosvakako_lud wrote: Pa svaka rasprava na relaciji mi-oni se vodi od kulina bana pa na ovamo i to je normalno donekle. Ova je krenula od priče o euforiji koja vlada sad na Koševu i u srcima svih koji vole Sarajevo, a imali smo primjer prošle godine u komšiluku gledati sličnu situaciju na početku sezone, gdje je određe dio stvari se poklopio i dovodi publiku na stadione nazad . Gdje ima publike logično je i pitanje koliko je ima, a samim tim da su i karte u tu priču upetljane
Ma pusti bolan ,dok je tema čista, dok nema podlih provokacija i vrijeđanja sve je ovo ok, eto,sad nema ni onog Vuka sa drine pa je broj navijača ostalih klubova iz lige spao na ovoj temi na 5,6 , šta preostaje nego jedna fina komšijska lagana zajebancija
- ultima_palabra
#646 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ma otprilike obje ekipe imaju 2-3 hiljade bolesnika koji će doći u svakoj situaciji, još jedno 5 hiljada su tu ako su rezultati iole dobri, još 5 hiljada kada je borba za titulu/osrednja euro utakmica... i ako kakav euro-gigant dolazi onda će doći još 10 hiljada simpatizera/zainteresovanih 
- JThomas
#647 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
najradije ću svojim očima i memoriji vjerovati.Nuclear Winter wrote:Vidiš kako si ti pametan čkode samo kad malo promućkaš glavu prije upotrebe.Pogodio si 90%,jeste stariji i od mene i od tebe,iskusniji,voli lokomotivu,radi na jednoj tv.Rekao mi je da je na tekmi ZA OPSTANAK protiv borca bilo oko 700-800 ljudi,i rekao mi je još za jednu pizd.riju koju ste napravili gostujućoj ekipi na poluvremenu,ali o tom potom.JThomas wrote:ili ti je pričao stariji, iskusniji kolega s tribine koji je u kafani čuo pouzdano da je bilo manje od hiljade?
Jesi li zadovoljan odgovorom,da li su ti reference ovog "manijaka" ok,ili ćeš radije vjerovati ligati??
kolega te dobro slagao.
-
cunga lunga
#648 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Aha...JThomas wrote:i sa zrinjskim je bilo minimum 9, i to poslije gostujućeg poraza.
5 000 gledalaca na oba stadiona, sto zbog vizuelne zamke jer je Kosevo mnogo vece sto zbog novinara poput papcica Ligate je u novinama predstavljeno kao:
3 000 na Kosevu
7 000 na grbavici
To se godinama zna da je tako...
- JThomas
#649 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
jah.
vizuelna zamka, optička varka i svjetska zavjera.
vizuelna zamka, optička varka i svjetska zavjera.
- karanana
#650 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
znaci niko ne zna hoce li utakmica olimpik-velez biti otvorena za javnost, odnosno hoce li gracic dozvoliti gledaocima ulaz na kosevo?