Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
El_comadante

#101 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by El_comadante »

ja sam zato da se smanji liga na 8 upravo što bi se čitava liga zanešto borila i samnjilo bi se maksimalno namještanje utakmica jer ti trebaju bodovi i nije nikakav problem za par godina vratiti na 10 pa i 12. a recimo napravidi zajedničku drugu ligu gdje bi igrale 22 ili čak 24 ekipe gdje bi svaki veći grad imao svog prestavnika tu pa nek se bori za PL.
tazmaniaBAN4

#102 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by tazmaniaBAN4 »

El_comadante wrote:ja sam zato da se smanji liga na 8 upravo što bi se čitava liga zanešto borila i samnjilo bi se maksimalno namještanje utakmica jer ti trebaju bodovi i nije nikakav problem za par godina vratiti na 10 pa i 12. a recimo napravidi zajedničku drugu ligu gdje bi igrale 22 ili čak 24 ekipe gdje bi svaki veći grad imao svog prestavnika tu pa nek se bori za PL.
:thumbup:
to je to!
Obuca9

#103 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Obuca9 »

El_comadante wrote:ja sam zato da se smanji liga na 8 upravo što bi se čitava liga zanešto borila i samnjilo bi se maksimalno namještanje utakmica jer ti trebaju bodovi i nije nikakav problem za par godina vratiti na 10 pa i 12. a recimo napravidi zajedničku drugu ligu gdje bi igrale 22 ili čak 24 ekipe gdje bi svaki veći grad imao svog prestavnika tu pa nek se bori za PL.
I gdje bi poslije dvije godine propalo 18 od ta 24 kluba, jer ne bi mogli podnijeti to da 23 puta godišnje plkaćaju odlazak na gostovanje, te isto toliko puta organizovanje domaćih utakmica, koje nikom živom u tolikoj Ligi (u kojoj se bar 15 ekipa ne bi ni za šta borilo) ne bi bile interesantne.
cyprus

#104 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by cyprus »

Promjenio sam mišljenje. Ja sam za to da ligu igraju samo Sarajevo i Željo :) .
cpt.picard

#105 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by cpt.picard »

Liga treba jakog sponzora (sponzode). A o privatizaciji klubova i uredjenom zakonu da ne pricam.. jbte Zeljo i Sarajevo se pate sa finansijama, kako tek drugi.. Nedavno na jednom skupu slusam jednog trenera ekipe izvan Sa, ljudi nemaju sta da jedu :S Po 200KM mjesecno im isplate. I onda normalno da u takvim uslovima namjestaju se tekme samo tako.
luckylaka

#106 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by luckylaka »

cyprus wrote:Promjenio sam mišljenje. Ja sam za to da ligu igraju samo Sarajevo i Željo :) .
Vidis ja sam da u Premijer lig Bosne igraju Sarajevo i Zeljo,Premijer ligi Hercegovine Zrinjski i Siroki i Premijer ligi Sumske Borac i Leotar .I onda Liga sampiona Premier lige BiH
El_comadante

#107 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by El_comadante »

hz__semir wrote:
I gdje bi poslije dvije godine propalo 18 od ta 24 kluba, jer ne bi mogli podnijeti to da 23 puta godišnje plkaćaju odlazak na gostovanje, te isto toliko puta organizovanje domaćih utakmica, koje nikom živom u tolikoj Ligi (u kojoj se bar 15 ekipa ne bi ni za šta borilo) ne bi bile interesantne.
pa moraš nešto uraditi da bi to potpisali ovi iz manjih gradova. mislim da prođe ideja o ligi 8 moraš nešto i ponuditi ljudima koj sjedo u IO da bi glasali o toj ideji. a sad kakva bi to liga bila to je nagađanje jer neznamo dok se nbi desilo. ovo u smilu bili ljudima to bilo interesantno ili ne. a recimo SLobodi ili Čeliku bi bilo bolje da igraju u takvoj drugol ligi nego od 16 ili čak manje pa da ispadnu treču itd. jer če teže ispasti iz lige 24 nego iz lige 16. a i ovo bi bilo samo prelazno rješenje. treba šta skontati da mnogima odgovara.
Nuclear Winter

#108 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Nuclear Winter »

El_comadante wrote:
hz__semir wrote:
pa moraš nešto uraditi da bi to potpisali ovi iz manjih gradova. mislim da prođe ideja o ligi 8 moraš nešto i ponuditi ljudima koj sjedo u IO da bi glasali o toj ideji. a sad kakva bi to liga bila to je nagađanje jer neznamo dok se nbi desilo. ovo u smilu bili ljudima to bilo interesantno ili ne. a recimo SLobodi ili Čeliku bi bilo bolje da igraju u takvoj drugol ligi nego od 16 ili čak manje pa da ispadnu treču itd. jer če teže ispasti iz lige 24 nego iz lige 16. a i ovo bi bilo samo prelazno rješenje. treba šta skontati da mnogima odgovara.
Upravo je u ovom problem.Svako selo hoće prvaka i da pobijedi sarajevo,želju ili veleža.Zato bi najbolje bilo prvo postaviti USLOVE za takmičenje u premier ligi(stadion,finansije-tipa pologa od 200.000KM pred svaku sezonu pa nek prvak mlatne uplaćene pare za osvajanje prvenstva),a onda da bi zadovoljili i ove iz manjih mjesta,fino 12 klubova,igra se TROKRUŽNO,s tim da bolji iz DVA međusobna susreta igra kod kuće taj treći,i eto kvaliteta za nekih 5-6 godina(naravno ne ko u zap.evropi)
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#109 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by 1946 »

Za to bi prvo trebalo osnovati udruženje premijerligaša (ili prvoligaša ili kakogod) koje bi trebalo biti zaduženo za vođenje takmičenja, kao što je to i na zapadu.
A evo od trenutnih premijerligaša ko bi, pretpostavljam, pristao na smanjenje lige:

Borac Banja Luka - vjerovatno da
Buducnost - sumnjam, jer su tek ušli u ligu i velika je mogućnost da bi im to bio put nazad
Celik - vjerovatno, pod pritiskom navijača iako su oni zadnjih sezona jedni od kandidata za ispadanje
Drina - ne, kao i Budućnost
Leotar - sumnjam da bi i oni jer ne bi više mogli uzimati pare za utakmice u proljetnom dijelu sezone
Olimpik - vjerujem da bi gospodin Gracić vrlo rado pristao na to
Rudar Prijedor - za njih ne znam šta bih rekao, vjerovatno bi bili jedan od kandidata za ispadanje
Sarajevo - da
Mladost Lištica - sumnjam, ne bi više imali od koga kupovati, jer bi svima bili potrebni bodovi tokom cijelog takmičenja
Slavija - oni svakako ove sezone ispadaju i mislim da se neće nikad ni vratiti
Sloboda - oni ne bi garant, jer više ne bi mogli zasnivati svoju igru na lomljenju drugih
Travnik - bili bi automatski jedan od kandidata za ispadanje
Velez - vjerujem da bi
Zrinjski - nešto slično kao i Mladost (L) ali u malo manjem obimu
Zvijezda - oni bi mogli najviše profitirati ovim smanjenjem, dosta su stabilni, možda bi mogli i povećati svoj rejting
Zeljeznicar - da, mada kada bi ponovili par prethodnih sezona, nastavili bi tradiciju iz ex-Yu, malo u prvoj malo u drugoj ligi.
elSaik

#110 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by elSaik »

Zanimljivo je da je Sarajevo po priči uvijek za nešto što bi poboljšalo kvalitet bh. fudbala, ali čim se krene sa bilo kakvim koracima stvarne realizacije ljudi iz Sarajeva nigdje.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#111 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by 1946 »

Šta da ti kažem, nakon uskraćivanja licence nama i anamo vama :) 2000 i neke, zna se ko se bunio i pokušao nešto, a ko je klepio ušima. Naravno, mi sami ništa uspjeli nismo, a željezničari su i tada bili za poboljšanje. To ona "nemoj se danas buniti, sutra će nama valjati". Nakon toga počinje istresanje na nama, kojem je vjerujem, dolaskom Bordo Prijatelja i gospodina Blekića, došao kraj.
cyprus

#112 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by cyprus »

Nuclear Winter wrote:Upravo je u ovom problem.Svako selo hoće prvaka i da pobijedi sarajevo,želju ili veleža...
To neki problem? Misliš da njihove želje za pobjedom nisu legitimne? :-) Manja mjesta i sela ne smiju imati fudbalske klubove, ili gluho bilo još da se takmiče u višim rangovima? :oops:

Veliki klubovi ako su veliki, to MORAJU dokazat na terenu. Navijam za Sarajevo, klub koji spada u tu neku zamišljenu elitu našeg fudbala, ali pun mi q očekivanja navijača ovih "elitnih" klubova da se njihovi protivnici useru na sam pomen njihovog imena :-) :-)
Nuclear Winter

#113 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Nuclear Winter »

cyprus wrote:
Nuclear Winter wrote:Upravo je u ovom problem.Svako selo hoće prvaka i da pobijedi sarajevo,želju ili veleža...
To neki problem? Misliš da njihove želje za pobjedom nisu legitimne? :-) Manja mjesta i sela ne smiju imati fudbalske klubove, ili gluho bilo još da se takmiče u višim rangovima? :oops:
Veliki klubovi ako su veliki, to MORAJU dokazat na terenu. Navijam za Sarajevo, klub koji spada u tu neku zamišljenu elitu našeg fudbala, ali pun mi q očekivanja navijača ovih "elitnih" klubova da se njihovi protivnici useru na sam pomen njihovog imena :-) :-)
Ovo gore je TVOJA konstatacija a ne MOJA. Čini mi se da NIKAD nisi gledao Sarajevo na gostovanju,npr:u trebinju,tamo REPREZENTACIJA ŠPANIJE nebi pobijedila a kamo li Sarajevo,ne zato što smo loši nego zato što nas ti ČOBANI iz manjih mjesta,ubijaju,pucaju na navijače,igrače samo što ne bodu noževima na terenu,i TI bi u OVAKVIM uslovima nešto dokazivao na terenu :lol:
Sječaš li se arkana i obilića u srbiji kad je obilić bio prvak? Zvezda ih NIJE MOGLA POBIJEDITI NI NA MARAKANI,šta misliš zašto?? Jel` zato što se igrači zvezde nisu "dokazali" na terenu,ili zato što je njihov protivnik bio arkan a ne 11 igrača u dresovima obilića??
Ne lupaj gluposti života ti čuj "njihove legitimne želje za pobjedom" :lol: Legitimne ali uz pomoć sudije,kalašnjikova,kamenovanja...
Svakom ću POŠTENO čestitati pobjedu,ali buraz NITI JEDANPUT Sarajevo NIJE pošteno pobijeđeno u trebinju ili lištici
Braco Alija

#114 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Braco Alija »

sa sarajevom sam prošao sve selendre u bih i potpisujem svaku riječ koju je napisao Nuclear Winter.

cyprus sa sarajevom vjerovatno nije mako dalje od kozije ćuprije.
Last edited by Braco Alija on 13/07/2010 15:36, edited 1 time in total.
LSD

#115 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by LSD »

cyprus wrote:

Legitimne ,jel :lol: :-) :mrgreen: bogami ti isto ko Dodik poceo, ista terminologija...on baš forsira to "legitimno".
Sve mu je legitimno :mrgreen: a dole po trebinju i širokom te baja stijenom u glavu gađa i to je legitimno pravo :lol:
Obuca9

#116 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Obuca9 »

elSaik wrote:Zanimljivo je da je Sarajevo po priči uvijek za nešto što bi poboljšalo kvalitet bh. fudbala, ali čim se krene sa bilo kakvim koracima stvarne realizacije ljudi iz Sarajeva nigdje.
A Željezničara kao ima? Koga uopšte ima i ko je uopšte pokrenuo bilo kakvu priču, mimo onog nekog kofol sastanka u Tuzli prije godinu dana?

Tada se niko iz Sarajeva nije pojavio, ali hajmo biti realni i da vidimo ko se to mogao pojaviti? Pa Sarajevo zadnje četiri godine nije imalo Upravni odbor, imalo je samo na papiru, niko od tih ljudi se nije pojavljivao ni tamo gdje je morao, za šta je pare dobijao, na sastancima UO, kako onda očekuješ da će se neko pojaviti tamo...+
El_comadante

#117 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by El_comadante »

hz__semir wrote:
i još nešto. u IO sjede ljudi kojima tu nije mjesto odnosno donose odluke u korist "svojih" klubova a ne po propisima kako bi trebalo da bude. najbolji ti je primjer SLoboda - Sarajevo gdje čovjek iz Mostara glasa za Slobodu mada pravila pa čak i UEFA kažu da je Sarajevo trebalo pobjediti, čovjek gleda interes Zrinskog a ne pravila nogometa. dok takvi sjede, a on nije sam, u IO nemožeš ništa drugačije ni očekivati ako očeš smanjenje lige.
Obuca9

#118 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Obuca9 »

Lištica vodi 1:0 u Beču na poluvremenu...

Pa vi i daljemeljite kako nam je Liga loša, te kako nije bruka gubiti od azijske Barcelone...
ultima_palabra

#119 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by ultima_palabra »

hz__semir wrote:Lištica vodi 1:0 u Beču na poluvremenu...

Pa vi i daljemeljite kako nam je Liga loša, te kako nije bruka gubiti od azijske Barcelone...
Pa i bečki Rapid je fasovao petaka od onog istog Hapoela ;-)
emirchata

#120 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by emirchata »

svaka cast listicanima xD i borac bi mogao danas iznenaditi vrlo lako lausanne-u ..samo neka igraju,jer igraju pod nasom zastavom i dok god su tu gdje jesu ja navijam za njih :)
cyprus

#121 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by cyprus »

ultima_palabra wrote:

Ma ja, i Rapid se obruko prošle godine, pa to onda za Želju treba biti utjeha :oops: A Hapoel je inače tu negdje sa Austrijom
emirchata

#122 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by emirchata »

cyprus wrote:
ultima_palabra wrote:

Ma ja, i Rapid se obruko prošle godine, pa to onda za Želju treba biti utjeha :oops: A Hapoel je inače tu negdje sa Austrijom

hapoel je inace tu negdje sa austrijom? oO ????? ne bi bilo lose da malo pratis nogomet i izvan liga petice..

edit: primi ga lisitica 1:1 :/

edit: 1:2 opet listica vodi..prelijep gol glavom nakon prekida josipa topica ..

edit3: 2 : 2 ukopeljase loptu u go nekako hahaha..oj utakmice..
cyprus

#123 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by cyprus »

emirchata wrote:
cyprus wrote:Ma ja, i Rapid se obruko prošle godine, pa to onda za Želju treba biti utjeha :oops: A Hapoel je inače tu negdje sa Austrijom

hapoel je inace tu negdje sa austrijom? oO ????? ne bi bilo lose da malo pratis nogomet i izvan liga petice..

Pratim ja evropske lige više od tebe :oops: , zato ovo i kažem. Izraelska i austrijska liga su tu negdje. Izrael ima za nijansu bolji koeficijent, a Austrija ima poznatija imena u svojoj ligi. Dalje, Hapoel je teškom mukom došo do titule, a Austrija iz Beča umalo osvojila titulu. I jedna i druga titula odlučena u zadnjem kolu... Dakle, šta reći, nego tu negdje. Da nije ovako dobre forme Hapoela čak bi se usudio reći da je Austria i jača, al haj o tom potom :oops:

A druga stvar što ste se vi uhvaliti nekoliko sjajnih utakmica Hapoela iz prošle sezone za alibi za najveću bruku BH fudbala nakon onoga od Litexa... :oops:
elSaik

#124 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by elSaik »

:lol: Austrija jača od Hapoeala. :lol: Nemoj, cypruse, svega ti. Eto, kad te molim.

Inače, evo počinje i Borac. Ima na RTRSu prenos.
emirchata

#125 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by emirchata »

cyprus wrote:
emirchata wrote:
cyprus wrote:Ma ja, i Rapid se obruko prošle godine, pa to onda za Želju treba biti utjeha :oops: A Hapoel je inače tu negdje sa Austrijom

Pratim ja evropske lige više od tebe :oops: , zato ovo i kažem. Izraelska i austrijska liga su tu negdje. Izrael ima za nijansu bolji koeficijent, a Austrija ima poznatija imena u svojoj ligi. Dalje, Hapoel je teškom mukom došo do titule, a Austrija iz Beča umalo osvojila titulu. I jedna i druga titula odlučena u zadnjem kolu... Dakle, šta reći, nego tu negdje. Da nije ovako dobre forme Hapoela čak bi se usudio reći da je Austria i jača, al haj o tom potom :oops:

A druga stvar što ste se vi uhvaliti nekoliko sjajnih utakmica Hapoela iz prošle sezone za alibi za najveću bruku BH fudbala nakon onoga od Litexa... :oops:

oj sta napisa covjece ,pa ja ne mogu da vjerujem :lol: :lol:

"Pratim ja evropske lige više od tebe " ??? HAHAHA isto dijete od 12 godina..ok,mozda i jesi ne znam te..idem odalje..hapoel teskom mukom dosao do titule,a austrija zamalo osvojila ligu.."zamalo" ..toliko o tebi i tvom razmisljanju..dalje,evo ti jedan klasican primjer o kakvim glupostima pricas..npr., hajmo reci cibalija je zamalo u CRO osvojila titulu,ali je zeljo tu cibaliju rastavio na proste faktore,a da je dosao klub kojem je "zamalo izmakla titula" tj dinamo zagreb bila bi druga prica..mani se te gluposti molim te..nasmijah se bar,hvala ti :) 8-)
Locked