Premijer liga BiH i engleska Conferencija-uporedba?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
zanzibar

#1 Premijer liga BiH i engleska Conferencija-uporedba?

Post by zanzibar »

Nije mi namjera da poredim kvalitet fudbala iliti nogometa. Zanima me vaše mišljenje o tome kako u BiH skoro nijedan tim da nema stadion kako treba...Slučajno sam uzeo FC York kao primjer. On se takmiči u Engleskoj Conferenciji, što bi u prevodu značilo Peta engleska liga...Pa eto bujrum komentarišite- sjetite se stadiona naših premijerligaša- većine
http://www.youtube.com/watch?v=YcWudA2y ... ed&search=
sibelius

Post by sibelius »

veći stadion u new yorku :D
gol-man

Post by gol-man »

Ah...za nekih 20 godina i kod nas će biti ovakva Premijer liga :lol: :lol: :lol: .
pitt

Post by pitt »

ihhh odmah sa englezima usporedba.....kruske i jabuke :D:D Bolje bi bilo uporediti nashu ligu sa ligom neke zemlje koja je na slicnoj ekonomskoj/politickoj razini......recimo Kongo :D:D:D
zanzibar

Post by zanzibar »

I da dodam još da je na svakoj utakmici stadion pun... Istina kod nas nekada radnim danom kada se igra utakmica u podnevnom terminu(jer stadioni nemaju reflektora) bude i preko 50 gledalaca :D
A sada ozbiljno ima li naš ijedan petoligaš svoj stadion...Peta liga bi bila recimo kantonalna...
gol-man

Post by gol-man »

Kkavi petoligaši :-) :-) :-) :-) . Ja sam nekad malo aktivno ganjao loptu. prosao od kantonalne do prve lige....
Scena jedna iz kantonalne lige : ja legnem kod svog gola i samo vidim precku protivničkog :lol: :lol: :lol: , ili trcis i stanes u gov.. od krave ili ovce je normala.
Scena iz druge lige: Morali produziti stadion , tamo negdje kod Cazina je to bilo , i samo izvadili gol i pomjerili ga nekih 5 metara, tako da nije bio 16-erac vec 21-erac. Naravno izgubili 1-0, sudija svirao penal na cosku. penal se suta sa pola :lol: :lol: , kazem ja hocemo li mjeriti koliko je dugacak, sudija odmah zuti :zzzz: :zzzz:
Post Reply