Nije mi namjera da poredim kvalitet fudbala iliti nogometa. Zanima me vaše mišljenje o tome kako u BiH skoro nijedan tim da nema stadion kako treba...Slučajno sam uzeo FC York kao primjer. On se takmiči u Engleskoj Conferenciji, što bi u prevodu značilo Peta engleska liga...Pa eto bujrum komentarišite- sjetite se stadiona naših premijerligaša- većine
http://www.youtube.com/watch?v=YcWudA2y ... ed&search=
Premijer liga BiH i engleska Conferencija-uporedba?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- zanzibar
- zanzibar
I da dodam još da je na svakoj utakmici stadion pun... Istina kod nas nekada radnim danom kada se igra utakmica u podnevnom terminu(jer stadioni nemaju reflektora) bude i preko 50 gledalaca
A sada ozbiljno ima li naš ijedan petoligaš svoj stadion...Peta liga bi bila recimo kantonalna...
A sada ozbiljno ima li naš ijedan petoligaš svoj stadion...Peta liga bi bila recimo kantonalna...
- gol-man
Kkavi petoligaši
. Ja sam nekad malo aktivno ganjao loptu. prosao od kantonalne do prve lige....
Scena jedna iz kantonalne lige : ja legnem kod svog gola i samo vidim precku protivničkog
, ili trcis i stanes u gov.. od krave ili ovce je normala.
Scena iz druge lige: Morali produziti stadion , tamo negdje kod Cazina je to bilo , i samo izvadili gol i pomjerili ga nekih 5 metara, tako da nije bio 16-erac vec 21-erac. Naravno izgubili 1-0, sudija svirao penal na cosku. penal se suta sa pola
, kazem ja hocemo li mjeriti koliko je dugacak, sudija odmah zuti

Scena jedna iz kantonalne lige : ja legnem kod svog gola i samo vidim precku protivničkog
Scena iz druge lige: Morali produziti stadion , tamo negdje kod Cazina je to bilo , i samo izvadili gol i pomjerili ga nekih 5 metara, tako da nije bio 16-erac vec 21-erac. Naravno izgubili 1-0, sudija svirao penal na cosku. penal se suta sa pola