Premijer Liga BiH 2013/2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ganjeta

#26 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by ganjeta »

:lol:

Do 10. kola šampioni svemira ili? :oops:
cvrčak_na_hedonizmu

#27 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Mislim da je problem što u našoj ligi ipak igraju malo jače ekipe od Libertasa, tipa Gradine. Ups, oni su ispali :oops:
Mračajski proto

#28 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Mračajski proto »

Očekujem atraktivnu i zanimljivu sezonu ove godine. Mislim na ovu temu, a ne na fudbal.
mistek

#29 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by mistek »

Ovakav raspored, koji je sličan svake godine, je logičan. Takav raspored pogoduje Željezničaru, iz jednostavnog razloga - oni biraju koliko će utakmica igrati u prvom dijelu kući, a koliko vani, s obzirom da su bolje plasirani od Sarajeva, a moraju biti razdvojeni žrijebom. Kada je recimo Sarajevo prije 2 sezone bilo bolje plasirano, mi smo birali.
Svake godine neko ima ovakav blok ko Željo ove, samo se to desi na prelasku između dvije polusezone, pa se ne osjeti.

Vidjeti ćemo do početka prvenstva kakve će ekipe biti.
Široki bi mogao ove godine da bude jedan od glavnih favorita prvenstva. Željo bez pojačanja teško da može opet odbraniti titulu. Tu je to negdje s nama, koji također ništa ne možemo bez pojačanja, pa čak ni parirati krnjem Željezničaru.
Zrinjski bi trebao imati bolju sezonu nego prošlu, ali sumnjam da će glatko izboriti Evropu.
Olimpic će vjerovatno nazadovati i završiti u sredini tabele. Čelik je apsolutna nepoznanica, kao i Borac. Mogao bi Borac da bude najgori u posljednjih par sezona.
Ispasti će vjerovatno Mladost iz VO, jer sumnjam da mogu izdržati tempo, troškove, i šta sve ide uz to. Druga ekipa će se iskristalisati tokom prvenstva.
Charuga
Globalni moderator

#30 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Charuga »

"Sa svakim protivnikom moramo igrati i to je tako. Ide nam u prilog što nam u prvom dijelu sezone dolaze svi jači protivnici našeg takmičenja. Mislim na Zrinjski, Široki, Borac i Željezničar. Mislim da to nije loše. Ono što je sigurno dobro, jeste raspored u prvih 10 kola. Faktički igramo 10 puta u Sarajevu. Gostujemo Leotaru i Veležu i to su, da tako kažem, gostovanja. Utakmice protiv Olimpica i Slavije, gdje smo također gosti, igrati ćemo pred velikim brojem naših navijača i to će biti olakšavajuće. Iz tog perioda je potrebno osvojiti mnogo bodova, kako bi sebe doveli u dobru poziciju.", kazao je Musemić.
Cienfuegos

#31 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Cienfuegos »

Zavatoni wrote: Može se reći da žrijeb Uefe ide uvijek nama na ruku, a žrijeb NSBiH na ruku Želji...
Copy paste svake sezone. Smjesno da ne moze smjesnije.
LSD

#32 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by LSD »

Evo ih, sad zakukali i prije sezone :-) a kad pocne sezona, nakon prvih 5-6 kola ce se sami proglasiti šampionima,a na kraju sezone (po ko zna koji put) hladan tuš i pozdrav sa +10 :lol: vazda ista prica....nikako da nauce te neke osnovne lekcije.

Liga je postala dosadna, tacnije Brko Velicanstveni ju je ucinio dosadnom tokom ovih godina dominacije i pišanja po sirotinji....ispade da je Kup zanimljivije takmicenje, bar u tom takmicenju ovi niži imaju neke šanse.
PIMP-Meister-2000

#33 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by PIMP-Meister-2000 »

Plavih_11 wrote:"Sa svakim protivnikom moramo igrati i to je tako. Ide nam u prilog što nam u prvom dijelu sezone dolaze svi jači protivnici našeg takmičenja. Mislim na Zrinjski, Široki, Borac i Željezničar. Mislim da to nije loše. Ono što je sigurno dobro, jeste raspored u prvih 10 kola. Faktički igramo 10 puta u Sarajevu. Gostujemo Leotaru i Veležu i to su, da tako kažem, gostovanja. Utakmice protiv Olimpica i Slavije, gdje smo također gosti, igrati ćemo pred velikim brojem naših navijača i to će biti olakšavajuće. Iz tog perioda je potrebno osvojiti mnogo bodova, kako bi sebe doveli u dobru poziciju.", kazao je Musemić.
Vidim prati se šef, fino! :thumbup:

Elem, zalibo me za raspored, ako je lagan u početku, treba nabiti razliku jedno +6 ili +9 do 12. kola i kako moj najdraži brko veli: kWaj pWiče! :mrgreen: :thumbup:
luckylaka

#34 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by luckylaka »

BHF_Manijak wrote:Ovo je rekord majkemi dosada, sad su se raskukali a nije liga ni pocela! Prije su bar cekali 2-3 kola! :lol: :oops:

Uostalom, ako kupujemo i stelimo, zar je bitno s kim cemo kad igrati?! 8-) 8-)
:lol: :lol: za dvije stranice pocet ce komentarisati sezonu 2014/15
BHF_Manijak

#35 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by BHF_Manijak »

Herr Flick wrote:
BHF_Manijak wrote:
Sto se tice gornje slicice, pa racunaj covjece do 15 kola dokada i jeste prvi dio sezone, a te 4 utakmice koje spominjes od kojih 4 igramo na svom terenu, pa istu situaciju imamo na pocetku, dakle od prve 4 utakmice 3 gostujemo, ali jok, jebo to, bitno je da igras u prve 4 utakmice jesenjeg dijela (kad bi se pravo gledalo) 3 na svom. Standardno, vidite sta vama odgovara.
Zar se sada ne igra 19 kola ???
Pa i igra, ali sam i naveo u zagradi "da se igra pravo", jer su zakukali na ove 4 utakmice koje igramo u Sarajevu od njih 5, i samo na to kazem da je to ustvari drugi dio rasporeda tj. proljetni dio sezone koji se igra sad na jesen.

I kako rekoh, to sto u prva 4 kola 3 puta gostujemo, to je nebitno, bitno je kad se obrne raspored naravno. :oops:

A na kraju krajeva, kod nas je svake godine poludirigovani zrijeb zbog mostarskog i sarajevskog derbija, tako da nas svake sezone manje-vise ocekuje slican raspored. Evo zadnjih 3-4 godine derbiji su konstantno pri kraju jeseni odnosno proljeca, upravo zbog poludirigovanog zrijeba.
todd_smith

#36 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by todd_smith »

Ma kao da je bitno ko s kim kada igra, ionako ce vama penale da daju nama ciste golove da niste. Standardna prica. :skoljka:
Šibicar

#37 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Šibicar »

Tugo golema. :( :lol:
Lakat Jebić

#38 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Lakat Jebić »

todd_smith wrote:Ma kao da je bitno ko s kim kada igra, ionako ce vama penale da daju nama ciste golove da niste. Standardna prica. :skoljka:
kljucaj temu, sve je receno :D
LSD

#39 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by LSD »

Brko ih je toliko utukao u pojam kroz ove godine dominacije, da se sad i unaprijed predavaju i traže neka opravdanja :mrgreen: :lol: a nije još ni pocelo prvenstvo 8-)
Mračajski proto

#40 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Samo nas nemojte više uzimati na derbiju, hljeba vam.
LSD

#41 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by LSD »

Sarajevo_Grad wrote:Samo nas nemojte više uzimati na derbiju, hljeba vam.
yebeš namješten derbi
Mračajski proto

#42 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Ja ba.
BHF_Manijak

#43 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by BHF_Manijak »

todd_smith wrote:Ma kao da je bitno ko s kim kada igra, ionako ce vama penale da daju nama ciste golove da niste. Standardna prica. :skoljka:
Ma ja, kazem ja, sto ces se bezze skrletit kad s kim mi i vi igramo, kad je ionako sve zavrseno.

Majkemi ja da sam na vasem mjestu samo bih pgled'o ovih 4-6 utakmica u Evropi i onda lagano na odmor go naredne sezone. Ha ya...
Charuga
Globalni moderator

#44 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Charuga »

PIMP-Meister-2000 wrote:
Plavih_11 wrote:"Sa svakim protivnikom moramo igrati i to je tako. Ide nam u prilog što nam u prvom dijelu sezone dolaze svi jači protivnici našeg takmičenja. Mislim na Zrinjski, Široki, Borac i Željezničar. Mislim da to nije loše. Ono što je sigurno dobro, jeste raspored u prvih 10 kola. Faktički igramo 10 puta u Sarajevu. Gostujemo Leotaru i Veležu i to su, da tako kažem, gostovanja. Utakmice protiv Olimpica i Slavije, gdje smo također gosti, igrati ćemo pred velikim brojem naših navijača i to će biti olakšavajuće. Iz tog perioda je potrebno osvojiti mnogo bodova, kako bi sebe doveli u dobru poziciju.", kazao je Musemić.
Izvini zivota ti sto procitam sta kaze trener gradskog rivala. Inace, procitam izjave i ostalih trenera a i igraca u PL BiH. Vidim da ti to ne radis ali eto, ima nas koji pratimo sve vezano za nasu ligu.

Ako je to problem necu vise nikad, samo reci ... 8-)

Nego, nije ti dugo trebalo da se javis sa drugog nicka .. ;-)
Izlija

#45 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Izlija »

Komšinice bone , što se žalite na raspored stalno, sir Amar vam da prednosti svake godine a na kraju vi same dižete suknjice. Nemojte mi se sikirati, boli samo prvih par puta.... :gnjavim: :bih:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#46 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Admir_1984 »

sarajevo-radnik tradicionalno u zadnjem kolu :roll:
Charuga
Globalni moderator

#47 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Charuga »

@cvrčak_na_hedonizmu
@mleetavi
@vazna
@Sarajevo_Grad
@psy5000
@Baltazar_khan

Upozorenje pred odmor.
PIMP-Meister-2000

#48 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by PIMP-Meister-2000 »

Plavih_11 wrote:
PIMP-Meister-2000 wrote:
Izvini zivota ti sto procitam sta kaze trener gradskog rivala. Inace, procitam izjave i ostalih trenera a i igraca u PL BiH. Vidim da ti to ne radis ali eto, ima nas koji pratimo sve vezano za nasu ligu.

Ako je to problem necu vise nikad, samo reci ... 8-)

Nego, nije ti dugo trebalo da se javis sa drugog nicka .. ;-)
np., nisam rekao da je to loše, štaviše, drago mi je što pratite FKS i to sam davno kazao! Samo naprijed, ionako ste već bolje informirani od dobrog dijela HZ! ;-)

A ja ionako ne pratim ništa u ovoj našoj ligi osim FKS-a, a vas u širokom luku zaobilazim, osim kada vidim brku na telki, malo oplačem i namah prebacim drugi kanal pritom brišući suze od šege! :mrgreen:

A otkad je to zabranjeno koristiti drugi nick, dok god naravno ne "zgriješim" pišući sa istoga?! Nisam kao neki ovdje "bolesnici" pa da se vežem mentalno i duševno za isti, osim što sam bolestan za (FK) Sarajevom! 8-)
todd_smith

#49 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by todd_smith »

BHF_Manijak wrote:
Ma ja, kazem ja, sto ces se bezze skrletit kad s kim mi i vi igramo, kad je ionako sve zavrseno.

Majkemi ja da sam na vasem mjestu samo bih pgled'o ovih 4-6 utakmica u Evropi i onda lagano na odmor go naredne sezone. Ha ya...
Neko 4-6 neko jednu dvije :mrgreen:
banovan

#50 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by banovan »

todd_smith wrote:
BHF_Manijak wrote:

Neko 4-6 neko jednu dvije :mrgreen:
A svakom protivnik po njegovoj mjeri :D
Locked