Premijer Liga BiH 2012/13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Mračajski proto

#5751 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Mračajski proto »

Moguće.
pashaoko

#5752 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by pashaoko »

I sta je uradio komitet, osim sto je spasio reprezentaciju i donio hlopte da igramo, nista, idemo ispocetka. Sad ce biti veselo, mada je i dosad liga na vrhunskom nivou. Hvala ti o veliki komitetu, spasioce bh fudbala...
Fuzzy Dunlop

#5753 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Fuzzy Dunlop »

Kakva bi tek prica bila da je bio penal kao sto je sviran Milanu protiv Juventusa :D
irac300

#5754 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by irac300 »

Od srca se nadam da će ovaj ćelo Bevanda doći na čelo Saveza, samo da ovi kmečavci više sjašu s imena Ivice Osima. Pa neka kmečanje usmjere na Široki i zapadnu Hercegovinu. A kad Željo opet uzme titulu, jako će me zanimati objašnjenje dežurnih kmečavaca, ko je tada naštelio, jer nema više Nijaza, nema više Ivice..Nova teorija zavjera nas očekuje. ;-)
hordasstuttgart

#5755 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by hordasstuttgart »

irac300 wrote:Od srca se nadam da će ovaj ćelo Bevanda doći na čelo Saveza, samo da ovi kmečavci više sjašu s imena Ivice Osima. Pa neka kmečanje usmjere na Široki i zapadnu Hercegovinu. A kad Željo opet uzme titulu, jako će me zanimati objašnjenje dežurnih kmečavaca, ko je tada naštelio, jer nema više Nijaza, nema više Ivice..Nova teorija zavjera nas očekuje. ;-)
Ne serendaj svega ti. Osvojicete al u rinaki. Ponjake se ja i na sadasnji i odsadasnji komitet.
vryzas

#5756 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by vryzas »

megaman4 wrote:@vryzas

zanima me da li je to ozbiljno za bordo tim, da su u problemima, jer sam na jednom forumu pročitao slično, da Sarajevu prijeti gašenje? :( :(

P.S. I u VELEŽU nije baš sjajno, ali izgleda ima naznaka za oporavak, jer smo skoro vratili sve dugove državi, pa zato i nismo ulagali u ekipu......

Ma jok ozbiljno, malo se salim...situacija je jos gora nego sto je prezentovano prije akcije "otkupa uloga". Imas izjavu Dine Selimovica u novinama prije mjesec dana gdje covjek fino kaze da FKS prijeti sudbina Olimpije koja je otisla u stecaj.
Ovi sto ne vide dalje od guzice ce se fino "obradovati" kad se "zatvori zabavni park" u februaru, i kad vide da su price o turcima i arapima bila sarena laza. Najbitnije im je "odgovoriti" tipa pogledaj svoju avliju ili sarkasticno u fazonu kod vas je sve bajno, a niko veze sa zivotom nema.
Pljuju igrace koji su imali dobru sezonu u odnosu na nekoliko zadnjih godina, pljuju igrace i trenra koji su realno naprvili uspjeh u evropskim utkmicama i klubu zaradili nekoliko stotina hiljada KM, a ne pitaju te iste igrace kad su dobili zadnju platu.
Nek "internet heroji" odu u klub i kupe ulog za 1500 KM kad toliko vole svoj klub, ili nek odu da rade dzaba kad toliko kude igrace.
Jos bi ih i tukli...isto onaj skec iz nadrealista svega mi.
Zna se koliko igraca ima Irfan trenutno, a pogotovo se zna koliko ce FKS "profitirati" od tih igraca kad naprave transfer. Husrefu duguju bruku para, pristao covjek na reprogram. Mirzi dodju malo manje i do kraja godine ce morati "namaci" cifru da se isplate dugovanja. Rasprodace sve sto se moze prodati u zimskom prelaznom da se zatvori rupa, da se odblokiraju racuni, da porezna ne plijeni pare od karata na dan utakmice (vjerovatno ni ovo nije poznato vrlim poznavaocima prilika u FKS ko je "zaplijenio" pare i naplatio dug kad su se zatvorile blagajne na dan jedne utakmice na Kosevu).
Kakvi crni ulozi, dionice i p.m., sve je to prica za malu djecu. Hoce da prebiju dugove tako sto ce ponuditi uloge...ko ce gurnuti zivu lovu u klub koji ima miliJonska dugovanja, a nema nekretnina i neke opipljive vrijednosti. Ima jeftinijih brendova i laksih nacina da se napravi dobar biznis.
Kukaju i proklinju sto ima puno igraca sa strane, a Mirza im nije valjo kad je gurno u prvi tim nekoliko omladinaca i zavrsio drugi. Iz svog dzepa je davao novac igracima koji u jednom momentu nisu primili punu platu 5 mjeseci.
Husref napravio dar-mar ali nije valjo sto je svojeglav tj. nije dao da mu "bordo prijatelji" i razni menadzercici odredjuju sastav...
Zna se ko je pravio malverzacije sa "pozajmicama" i ko je imao sluzbeni klupski pecat da to sve ovjeri. Nije dug od toliko miliJona nastao preko noci ali dobro...na kraju ce biti pojeo vuk magarca. Imas istu stvar u KK Bosna, dug 9 mil., a satro se ne zna ko je i kako klepio lovu. Pa i u FKŽ je bila ista prica prije nekoliko godina. Zujo prosle godine na tv fino rece koliki je bio minus kad su "preuzeli" klub ali kao njega ne interesuje ko je klepio pare. Pa dokle vise da se preko necijih ledja otima?
Al eto, nek im "bordo prijatelji" smjenjuju trenere i upravu, dovode igrace i prave taktiku...sve veliki biznismeni i prijatelji kluba. Sto bi volio da se javno objavi koliko su prijatelji kupili uloga...
Nego, kad se sve podvuce ja na ovo gledam iz ugla "malog covjeka". Nekoga kome je stalo da igraci i uposlenici dobiju redovnu platu za svoj rad, a ne da oruzar ne moze u penziju zato sto mu nisu godinama uplacivali doprinose.
Kazu Amar otima...ma sve i da je tako halal. Vise volim da on uzme nego tamo neki nazovi menadzer koji gleda samo svoju korist.
Dobro zapamti za FKS i cifru koju spominju kao dug. Prezentovali su dug u visini haman 5 miliJona, a cifra je mnogo veca...boli mene neka stvar za FKS, pogotovo FKS sa onakvim upravama...ali mi je opet draze i blize Sarajevo od Borca, Sirokog, Slobode, Travnika i sl.
Pristup imformacijama moze dobiti skoro svako na ovaj ili na onaj nacin...treba samo malo izvuci "glavu iz pijeska" i udariti na "miljenike jakih i mocnih"!
Nek neko od ovih "forumasa strucnjaka" i poznavalaca prilika u FKS dodje sa informacijom koliko je para inkasirao klub od prodaje S.H. Spominju se miliJoni, kamiJoni, aviJoni, a manadzer mu stuca sa osmjehom na licu...

P.S.
Velez je dotakao dno prije par godina...Pika i raznorazne Pike su "odradili svoje" ali to je tema neke druge emisije...btw. nastavlja se tradicija dovodjenja igraca iz Veleza. Amar je haman zavrsio sve sa jednim momkom iz Veleza.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5757 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Velkoski »

Ne mo'š vjerovat' kako je lik informisan :lol: :lol:
Baltazar_khan

#5758 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Baltazar_khan »

koliko gluposti u jednom eseju :-)
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#5759 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Pitar sa Kariba »

Vala ga bas usra, ali je liJepo vidJeti da pratis sva sredstva informisanja koJa pisu o FK SaraJevo. Tako se razvijaju komsijski odnosi. Bravo !
vryzas

#5760 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by vryzas »

Baltazar_khan wrote:koliko gluposti u jednom eseju :-)

fakat, sve gluposti...jesi kupio ulog?
A ja, "uspjesno" zatvoren prvi krug. Namaklo se bruku para...ali ti i ovaj prethodni vjerovatno to bolje znate od mene jer eto navijate za FKS i informisani ste.
Sretno vama i vasem klubu na proljece, a do tada se raspitajte malo na tribini "ko kosi, a ko vodu nosi" u FKS.
vryzas

#5761 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by vryzas »

Pitar sa Kariba wrote:Vala ga bas usra, ali je liJepo vidJeti da pratis sva sredstva informisanja koJa pisu o FK SaraJevo. Tako se razvijaju komsijski odnosi. Bravo !

Vidi, Dinina izjava je bila u Avazu, a ja nesto nisam siguran da je on ovo demantovao.
Btw. naravno da pratim sta se desava i sta se pise...to nesto cudno?
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#5762 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Pitar sa Kariba »

vryzas wrote:
Pitar sa Kariba wrote:Vala ga bas usra, ali je liJepo vidJeti da pratis sva sredstva informisanja koJa pisu o FK SaraJevo. Tako se razvijaju komsijski odnosi. Bravo !

Vidi, Dinina izjava je bila u Avazu, a ja nesto nisam siguran da je on ovo demantovao.
Btw. naravno da pratim sta se desava i sta se pise...to nesto cudno?
Ma nije brate cudno, nego daj nam kakvu socnu informaciju, ovo je sve prozvakano.
Mračajski proto

#5763 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Mračajski proto »

http://www.youtube.com/watch?v=nmpUNoNw ... re=related
Nemamo para, nemamo ništa, navijamo za Želju.
Charuga
Globalni moderator

#5764 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

hordasstuttgart wrote:Ne serendaj svega ti. Osvojicete al u rinaki. Ponjake se ja i na sadasnji i odsadasnji komitet.
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma, vrijedjanje”
» hordasstuttgart

14 dana
north

#5765 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by north »

Grk nastavlja u svo elementu, čovjek zna od-do šta se dešava u Sarajevo, zna sve do u najsitnije detalje, iako ga naravno FCS nimalo ne zanima.....Čovjeku nije jasno kako drugi to ne znaju, ako on zna, treba ga razumjeti :-) .....Inače sve što piše je za dobro ljubitelja Sarajeva da im otvori oči i treba ga slušati...Mudro zbori......Doduše ne raspolaže nikakvim informacija o svom klubu, ustvari raspolaže ali nema šta da de piše jer tu je sve transparentno i poštenije nego u džamiji ili crkvi, ipak je daleko više materijala u Sarajevu i otuda kilometarski eseji oko Dine, Irfana, BP....

Fino su se rasporedili pojedini košpicari: grk je zadužen za ekskluzive iz kluba FCS (provjeren info iz srca čaršije), "novinarčić" je tu da špijunira po fksinfo i ostalim forumima i prenosi nam šta se tamo piše iako nema intelektualnog kapaciteta da išta više sam napiše, dakle samo copy-paste, i još par dežurnih sa uobičajenim šukanjima, od kojih kod nekih to ima smisla i snjima je gušt se prepucavati, dok je kod drugih to na nivou dvanaestogodišnjaka....

Sve u svemu, žešći rock n roll....
JasminHurić

#5766 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by JasminHurić »

north, sklon si inteligenciji
vryzas

#5767 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by vryzas »

Nek si mi se nagovorio :oops:

Uzivaj drug, "pisemo se" u februaru kad prodje najezda investitora iz Turske i arapskih zemaja :wink:
Charuga
Globalni moderator

#5768 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma, trolanje”
» JasminHurić

1 mjesec
JThomas

#5769 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by JThomas »

hajmo tipovati na sljedeći nick, ja prognoziram EdinŠopović...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5770 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Velkoski »

LazarPopović
hajdobro

#5771 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by hajdobro »

JThomas wrote:hajmo tipovati na sljedeći nick, ja prognoziram EdinŠopović...
evo da vam oborim kvote...Plavih11 jebem ti mater u usta skrbava, otac ti je pedofil bio, picko sa juga
vryzas

#5772 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by vryzas »

pashaoko wrote:I sta je uradio komitet, osim sto je spasio reprezentaciju i donio hlopte da igramo, nista, idemo ispocetka. Sad ce biti veselo, mada je i dosad liga na vrhunskom nivou. Hvala ti o veliki komitetu, spasioce bh fudbala...

Pozdravio te Munja...kaze eto ga nazad samo jos malo da odmori :oops:
burek_in_space

#5773 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by burek_in_space »

hajdobro wrote:
evo da vam oborim kvote...Plavih11 jebem ti mater u usta skrbava, otac ti je pedofil bio, picko sa juga
Tebe cemo odmah trajno :D

27 nov 2012, 22:00 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» hajdobro
Baltazar_khan

#5774 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Baltazar_khan »

vryzas wrote:
Baltazar_khan wrote:koliko gluposti u jednom eseju :-)

fakat, sve gluposti...jesi kupio ulog?
A ja, "uspjesno" zatvoren prvi krug. Namaklo se bruku para...ali ti i ovaj prethodni vjerovatno to bolje znate od mene jer eto navijate za FKS i informisani ste.
Sretno vama i vasem klubu na proljece, a do tada se raspitajte malo na tribini "ko kosi, a ko vodu nosi" u FKS.
ma ti si jedan pravi mahalac. neko ti izmahala neku polu-informaciju i ti odmah poletiš na forum da napišeš kako se raspada fk sarajevo. mjesecima trubiš istu priču, raspada ni na vidiku. ovi što "kose, i vodu nose" rade vrhunski posao u upravnom odboru i prestani više da blatiš ljude pričom kako su vaki naki. niko ti ništa ne vjeruje i fakat si smorio :skoljka:
Charuga
Globalni moderator

#5775 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

hajdobro wrote:
JThomas wrote:hajmo tipovati na sljedeći nick, ja prognoziram EdinŠopović...
Ako ti je imalo lakse, neka si vala, ko ga j.be ... ;-)
Locked