Premijer Liga BiH 2012/13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ganjeta

#4351 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ganjeta »

hypko_nurko wrote:
ganjeta wrote:Gdje onaj @ Eborg da ga pitam za malog Duljevića? Odličan igrač definitvno.
jesu njemu danas skandirali i aplaudirali u bijeljini kad je izlazio iz igre
Malo si se pogubio definitivno, Duljević igrač Olimpica... :wink:
hypko_nurko

#4352 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by hypko_nurko »

ganjeta wrote:
hypko_nurko wrote:
ganjeta wrote:Gdje onaj @ Eborg da ga pitam za malog Duljevića? Odličan igrač definitvno.
jesu njemu danas skandirali i aplaudirali u bijeljini kad je izlazio iz igre
Malo si se pogubio definitivno, Duljević igrač Olimpica... :wink:
a sto ces pitati eborga, on navija za celik. jel igrao taj duljevic u celiku
ganjeta

#4353 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ganjeta »

da
Arteta

#4354 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Arteta »

Fuzzy Dunlop wrote:Kakav penal za Sarajevo.. :lol: :lol: I onda imaju obraza pricati :D Svjetla obraza onda mogu reci veceras nam nisu svirana 2 penala. Ono guranje Zebe sa ledja i klizeci nad Selimovicem. Inace rutinski. Uvjek pegla sa OlimpiCom, ali uvjek i pobjeda. Ko zna zna 1:0 :D
Sve je bilo cisto u utakmicu Zeljo-Olimpik.
To nebi svirao nijedan ozbiljan sudija.
hypko_nurko

#4355 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by hypko_nurko »

aha, al je skoro dobio gromoglasni aplauz kad je usao u igru i na svaki kontakt sa loptom takodje. cak se i pjevalo batistute gabrijele .......... :mrgreen:
Arteta

#4356 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Arteta »

ganjeta wrote:da
Momak je definitivno najtalentovaniji igrac u nasoj ligi.
Charuga
Globalni moderator

#4357 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

Fuzzy Dunlop wrote:Kakav penal za Sarajevo.. :lol: :lol: I onda imaju obraza pricati :D Svjetla obraza onda mogu reci veceras nam nisu svirana 2 penala. Ono guranje Zebe sa ledja i klizeci nad Selimovicem. Inace rutinski. Uvjek pegla sa OlimpiCom, ali uvjek i pobjeda. Ko zna zna 1:0 :D
Ono nad Selimovicem nije bio penal a nad Zebom jos manje. Sve je bilo po pravilima, Selimovic je sam kriv sto nije pucao odmah.
JoeyTribbiani

#4358 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by JoeyTribbiani »

Frtalj_Duše wrote:
admir_adoo wrote:
leet wrote:Čuj prpa. Umjesto prosipanja "pameti" po forumu možeš i otići na tekmu kluba za kojeg šatro navijaš.
Nemoj zezat? A sta bi s ovom mobilnom tehnologijom, help drugu crvenom mundiru :D
Niti sam crven, niti mundir, gluho i daleko bilo. A tebi očito još u selo nije stigao ni fiksni pa si se naklatio na 'mobilnu tehnologiju', očito tebi vječna enigma i nepoznanica. Ma sama činjenica da se javljaš nakon što ti ga moj brat sa tribine 'spusti' dovoljno govori o tebi. A čuj 'crveni mundir', hah, naibretiti se ja vašoj skupini i vama kao ljudima nikada necu, barem ne zdravom pameću.
o ti veliki čovječe iz nekog paralelnog univerzuma, kome dugujemo zahvalnost što mi, obični smrtnci, uopšte možemo da ti se obratimo?

Dobra uvertira pred derbi.
Hoće li ko napravit ponudu pa da odigramo kladionicu na broj banova, rezultat, kartone, penale i tako to?
hypko_nurko

#4359 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by hypko_nurko »

treba otkljucati ovu temu da se prebacimo svi tamo

http://www.klix.ba/forum/sarajevski-der ... s3700.html
todd_smith

#4360 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by todd_smith »

hypko_nurko wrote:treba otkljucati ovu temu da se prebacimo svi tamo

daj molim vas, ALI SAMO pod uslovom da je normalna zajebancija, inace cemo svi redom do derbija da pusimo banove :lol: :lol: :lol:
Charuga
Globalni moderator

#4361 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

Otkljucana je tema, pazite sta pisete.
Fuzzy Dunlop

#4362 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Fuzzy Dunlop »

@Plavih_11 Zeba je bio odgurnut sa ledja (u skoku), ali slazem se da ni jedno ni drugo nisu za penala. Ali kakav je onaj penal, nebi me bilo stid da je ono svirano. Samo toliko...
hypko_nurko

#4363 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by hypko_nurko »

todd_smith wrote:
hypko_nurko wrote:treba otkljucati ovu temu da se prebacimo svi tamo

daj molim vas, ALI SAMO pod uslovom da je normalna zajebancija, inace cemo svi redom do derbija da pusimo banove :lol: :lol: :lol:
do derbija je proglasena predderbijska sutnja da ne bi svi zavrsili u banovicima. a posle sta bude :skoljka:
north

#4364 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by north »

hypko_nurko wrote:
north wrote:Znači isto bodova, košpe nastavljaju iz prošle godine sa maratonskim serijama pobjeda od 1-0, ovim nimalo ne umanjujem te pobjede, ali nevjerovatno je koliko su ovih utakmica kući odigrali sa ovim nazovimo malo jačim protivnicima i koliko je puta to završavalo sa 1-0, a gdje je objetivno rezultat mogao i drugačiji biti...Ali naravno, treba čestitati, valja i to znati uraditi, nadati se da su se ispucali sa tom vrstom pobjeda i da će ih malo stati....ne može vazda na guzove 1-0 :D

Šalu na stranu, sad ide tekma polusezone cijele lige, ja ću sada reći nešto što me neko od mojih možda pogrešno i shvati, a nadam se da neće, ali ja ulogu favorita prepuštam košpicarima...ne pada mi na pamet pričati o nekom razguljivanju jer se svaki ut onda to obije o glavu...Čak bih volio da i trener tog mog kluba isto uradi, a trebao bi on skontati zašto...

Na kraju, napunimo slijedeću subotu što više AFH, pobjeda na tribinama je izvjesna, zna se ko tu svaki put izdominira, a na terenu neka bude šta bude....ja se potajno nadam najboljem...
cuj na guzove, a vi niste ovaj isti olimpic na guzove dobili iz sumnjivog penal.
otoplilo ovih dana. +-0. dobra uvertira za derbi. da napunimo kosevo i nek pobijedi bolji. samo da ne bude nerijeseno 0-0. nije odavno bilo pa neke ne bude i dalje
Nikakve nije bilo potrebe da recipliraš, ofiraš se po običaju....čitati i pri tom bar malo razmišljati, nisam nigdje napisao da je ova večerašnja pobjeda na guzove, nego kažem da inate tu sretnu/spretnu okolnost da vrlo često dobijate tim rezultatom, što opet ne umanjuje uspjeh, jer u konačnici samo se rezultat i bodovi gledaju i pikaju...

U svakom slučaju bolje je dobiti 1-0, pa kako god, i tako počesto, nego odigrati utakmicu lijepu za oko sa završenim rezultatom 2-2....Valjda se razumijemo :wink:
hypko_nurko

#4365 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by hypko_nurko »

north wrote:
hypko_nurko wrote:
north wrote:Znači isto bodova, košpe nastavljaju iz prošle godine sa maratonskim serijama pobjeda od 1-0, ovim nimalo ne umanjujem te pobjede, ali nevjerovatno je koliko su ovih utakmica kući odigrali sa ovim nazovimo malo jačim protivnicima i koliko je puta to završavalo sa 1-0, a gdje je objetivno rezultat mogao i drugačiji biti...Ali naravno, treba čestitati, valja i to znati uraditi, nadati se da su se ispucali sa tom vrstom pobjeda i da će ih malo stati....ne može vazda na guzove 1-0 :D

Šalu na stranu, sad ide tekma polusezone cijele lige, ja ću sada reći nešto što me neko od mojih možda pogrešno i shvati, a nadam se da neće, ali ja ulogu favorita prepuštam košpicarima...ne pada mi na pamet pričati o nekom razguljivanju jer se svaki ut onda to obije o glavu...Čak bih volio da i trener tog mog kluba isto uradi, a trebao bi on skontati zašto...

Na kraju, napunimo slijedeću subotu što više AFH, pobjeda na tribinama je izvjesna, zna se ko tu svaki put izdominira, a na terenu neka bude šta bude....ja se potajno nadam najboljem...
cuj na guzove, a vi niste ovaj isti olimpic na guzove dobili iz sumnjivog penal.
otoplilo ovih dana. +-0. dobra uvertira za derbi. da napunimo kosevo i nek pobijedi bolji. samo da ne bude nerijeseno 0-0. nije odavno bilo pa neke ne bude i dalje
Nikakve nije bilo potrebe da recipliraš, ofiraš se po običaju....čitati i pri tom bar malo razmišljati, nisam nigdje napisao da je ova večerašnja pobjeda na guzove, nego kažem da inate tu sretnu/spretnu okolnost da vrlo često dobijate tim rezultatom, što opet ne umanjuje uspjeh, jer u konačnici samo se rezultat i bodovi gledaju i pikaju...

U svakom slučaju bolje je dobiti 1-0, pa kako god, i tako počesto, nego odigrati utakmicu lijepu za oko sa završenim rezultatom 2-2....Valjda se razumijemo :wink:
pa cim kazes pobjede 1-0 na guzove valjda se i ova podrazumjeva da je takva pobjeda. objasnis fino da se ne ofiras kad ti neko odgovori.
bilo kako bilo pobjeda se pise. idemo u susret derbiju da i vas na guzove dobijemo ko prosle godine
Lakat Jebić

#4366 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Lakat Jebić »

od toliko pitara ti se northu naklatio :-) :-) svaka pobjeda 1:0 je na guzove, jer vazda moze frljoka uletit u 90+
BHF_Manijak

#4367 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by BHF_Manijak »

Ne treba penale brojati koliko ih je koja ekipa dobila, vec jesu li regularni ili ne. Mislim smijesno je to "kol'ko je Sarajevo dobilo penala ove sezone", ako je sve i jedan opravdan da Bog da im 20 svirali, ha ya, vrlo jednostavno.
Ovo danas nisam siguran je li ovo danas bio ili ne, prije da nije nego da jest ali eto.

Zeljo kilavo protiv Olimpica. Za onog momka sto rece da je Olimpic bio bolji u drugom da kazem da je Zeljo isto tako fulio 2-3 veoma dobre sanse. Istini za bolju imao je i Olimpic pravo dobre prilike i ni sa ne znam kako jedna od onih nije zavrsila u golu, posebno ona nakon ubacaja iz auta te ona kad se mislim Karic nasao 1 na 1 sa Antolovicem.

Mali Zolotic zvijer na sredini, za godinu-dvije kad jos iskusna i rutine stekne bice pravi! :thumbup:

Edit: pogledah bolji snimak onog povlacenja sniman sa tribine navijaca Zvijezde (Libero postavio snimak) i mirne duse mogu reci da ono nije vidjelo penala. Hadzic se tako ofirno bacio kaod a ga je snajper pokosio, smijesno izgleda totalno. Mozda je to dodatno zbunilo pa je dosudio 11 metara. Minimalan doista kontakt.
Dr. Kuca

#4368 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Dr. Kuca »

Bice drama derby, ovaj zeljo je nafakaska ekipa, tolko slab fudbal a pobjedjivat, bas nafaka. Ni Sarajevo nije bolje nista, samo ima manje srece od zelje. Bice tvrd, derby, 2 gola maximalno.
ultima_palabra

#4369 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ultima_palabra »

Od čitave frke na komitet i sudije, na kraju dvije najofirnije situacije svirane u korist Sarajeva... penali na Otoci i Gradačcu. Belošević novi penal efendija, napravite mu ahmediju :mrgreen:

Dugo nisam vidio bolje suđenje nego danas na Grbavici, i to od Jakupovića :? Svaka odluka 100% na mjestu, nimalo domaćinskog suđenja plus dovoljno autoriteta da se vodi teška utakmica.
LSD

#4370 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by LSD »

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... nYN_FjOzQw

Pogledajte kako Hadžić odjednom dobi padavicu na 01:46 :lol: jao pada i penala :lol: :lol: ....i još kasnije sudija crveni dade zvijezdašima....Tata poduzmi nešto, ne može ovo ovako :P
Charuga
Globalni moderator

#4371 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

Ovo bas ko u Nadrealistima ... :mrgreen:
ultima_palabra

#4372 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ultima_palabra »

:lol: :lol: :lol:

Očekujem najoštrije kazne iz tatomiteta... nećemo se ovako igrati :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4373 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by -LIBERO- »

ultima_palabra wrote:
Dugo nisam vidio bolje suđenje nego danas na Grbavici, i to od Jakupovića :? Svaka odluka 100% na mjestu, nimalo domaćinskog suđenja plus dovoljno autoriteta da se vodi teška utakmica.
Neki kurs- seminar kontrolora pod pokroviteljstvom UEFA, sa predavacima iz UEFA, su bili gosti na utakmici. Bilo ih je 20setak.
Od sada, prizeljkujemo i apelujemo, na svakoj utakmici da prisustvuju cisto da bi sudjenje bilo kvalitetno. :D

I da, slazem se da ovaj start nad Hadzicem ne djeluje da je penal. Isto tako, jako sumnjiv drugi gol za Zvijezdu, djeluje da lopta nije presla punim obimom liniju po polozaju Bandovica koji je izbija.
LSD

#4374 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by LSD »

-LIBERO- wrote:
ultima_palabra wrote:
Neki kurs- seminar kontrolora pod pokroviteljstvom UEFA, sa predavacima iz UEFA, su bili gosti na utakmici. Bilo ih je 20setak.
Od sada, prizeljkujemo i apelujemo, na svakoj utakmici da prisustvuju cisto da bi sudjenje bilo kvalitetno. :D

I da, slazem se da ovaj start nad Hadzicem ne djeluje da je penal. Isto tako, jako sumnjiv drugi gol za Zvijezdu, djeluje da lopta nije presla punim obimom liniju po polozaju Bandovica koji je izbija.
Ne djeluje kao penal, jel :lol: :lol: :-) daj ba Libero ne zezeaj....frajeru se oduzeše noge odjednom i pade ko pokošen :-) ....treba uvesti nova pravila za ovakva preofirna bacanja i simulacije - odmah crveni, direktno bez ikakve dodatne price....šta napravi lik od sebe :shock: i što je najcrnje, prođe foluška jbt kralj
Dr. Kuca

#4375 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Dr. Kuca »

A gol zvjezde je cist jele? :lol: :lol:
Locked