Premijer Liga BiH 2012/13
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ganjeta
#2426 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Neko je išao na spoj?!

-
Dead Man Walking
#2427 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Znas eto ti, pa te to ne sprijecava da se ulogujes i navaljas tisucuitristotinjak postova za manje od pola godine. A malo-malo pa se proziva raja da mlate suplju i da su luzeri sto vise na forumu.Sarajevo_Grad wrote:Druže, da ti samo znaš s kim mlatiš šuplju, nikad se ne bi logov'o na forum.
- Mračajski proto
#2428 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Jes'. Ganjam onu značku ko sa dernek. ba, da imam što ubaviju polularnost. Kakvih ćeš stvari ovdje pročitati, to je strašno.
Prodajem drva - kontakt PP.
Prodajem drva - kontakt PP.
-
LSD
#2429 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
FK Željezničar: FSBiH mora biti dosljedan
Na adresu našeg portala iz FK Željezničar stiglo je saopštenje za javnost koje vam prenosimo u cijelosti
"FK Željezničar je pobjedom nad Slobodom u Mrkonjić Gradu uspješno krenuo u odbranu trofeja pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine. Odigrali smo fer utakmicu sa klubom koji se pokazao kao ozbiljan domaćin. Rezultatski, možda nisu imali dovoljno sreće i to se može pripisati nedovoljnom iskustvu u igranju jakih utakmica. Mi smo, razumljivo, zadovoljni konačnim ishodom i plasmanom u osminu finala, ali i gostoprimstvom FK Sloboda. Predstavnici domaćeg kluba su zaista sve učinili kako bi utakmica bila odigrana u najboljem redu.
Određenih zamjerki, međutim, imamo na ono što se moglo čuti na tribinama. Iz sedmice u sedmicu smo svjedoci neprimjerenog navijanja na utakmicama širom BiH. Nedavno smo i sami bili kažnjeni zbog takvih ispada dijela naših navijača i tim povodom smo izdali saopštenje. Žao nam je što smo i jučer naišli na neprimjerena skandiranja. Spominjanje srebreničke tragedije na način koji ne želimo ni ponoviti je za svaku osudu. Ipak, uporedo sa ovom osudom postupka dijela publike, želimo pohvaliti i pravovremenu reakciju lokalnih organa reda.
Ovu priliku zbog toga želimo iskoristiti i za jedan zahtjev. Nedopustivo je da se ovakve stvari konstantno ponavljaju. Isto kao što nismo bježali od naše odgovornosti zbog dešavanja na nekim utakmicama ili od nama izrečenih kazni, tako ovom prilikom pozivamo N/FSBiH da i u budućnosti ostane dosljedan u ovoj praksi. Ovakvo i svako slično ponašanje, kako na našim utakmicama, tako i na utakmicama drugih klubova mora biti kažnjeno. FK Željezničar postoji zbog ljudi i za ljude koji vole sport i ne prihvatamo da naše utakmice budu mjesto izražavanja bilo kakvih povika mržnje koji nemaju vezu sa dešavanjima na sportskom terenu. Motivi i razlozi takvog navijanja uopće nisu bitni. Te pojave su jedan od osnovnih razloga za sve manji broj gledalaca na bh. stadionima i, kao takve, su bolest domaćeg sporta u cjelini.
U ovom slučaju, kada organizatori poduzmu odgovarajuće mjere, moraju odgovarati pojedinci. U onim, pak, ozbiljnijim situacijama moraju odgovarati i sami klubovi. Shvatamo da mi, kao najveći bh. klub i klub sa najboljim navijačima, predstavljamo idealan primjer javnosti kada se dođe do kažnjavnaja. Ponavljamo da ne bježimo od dijela odgovornosti za ono što se dešava na našim utakmicama. Ipak, ne želimo da budemo žrtveno jagnje koje služi isključivo toj svrsi. Želimo da kazne imaju stvarni efekat. Jedino tako se svi zajedno možemo izboriti da se iz našeg sporta izbace elementi kojima tu nije mjesto. Ukoliko želimo naprijed, a vjerujemo da nam je to zajednički cilj, moramo se dosljedno i zajednički boriti sa pojavama poput ovih", navodi se u saopštenju.
Na adresu našeg portala iz FK Željezničar stiglo je saopštenje za javnost koje vam prenosimo u cijelosti
"FK Željezničar je pobjedom nad Slobodom u Mrkonjić Gradu uspješno krenuo u odbranu trofeja pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine. Odigrali smo fer utakmicu sa klubom koji se pokazao kao ozbiljan domaćin. Rezultatski, možda nisu imali dovoljno sreće i to se može pripisati nedovoljnom iskustvu u igranju jakih utakmica. Mi smo, razumljivo, zadovoljni konačnim ishodom i plasmanom u osminu finala, ali i gostoprimstvom FK Sloboda. Predstavnici domaćeg kluba su zaista sve učinili kako bi utakmica bila odigrana u najboljem redu.
Određenih zamjerki, međutim, imamo na ono što se moglo čuti na tribinama. Iz sedmice u sedmicu smo svjedoci neprimjerenog navijanja na utakmicama širom BiH. Nedavno smo i sami bili kažnjeni zbog takvih ispada dijela naših navijača i tim povodom smo izdali saopštenje. Žao nam je što smo i jučer naišli na neprimjerena skandiranja. Spominjanje srebreničke tragedije na način koji ne želimo ni ponoviti je za svaku osudu. Ipak, uporedo sa ovom osudom postupka dijela publike, želimo pohvaliti i pravovremenu reakciju lokalnih organa reda.
Ovu priliku zbog toga želimo iskoristiti i za jedan zahtjev. Nedopustivo je da se ovakve stvari konstantno ponavljaju. Isto kao što nismo bježali od naše odgovornosti zbog dešavanja na nekim utakmicama ili od nama izrečenih kazni, tako ovom prilikom pozivamo N/FSBiH da i u budućnosti ostane dosljedan u ovoj praksi. Ovakvo i svako slično ponašanje, kako na našim utakmicama, tako i na utakmicama drugih klubova mora biti kažnjeno. FK Željezničar postoji zbog ljudi i za ljude koji vole sport i ne prihvatamo da naše utakmice budu mjesto izražavanja bilo kakvih povika mržnje koji nemaju vezu sa dešavanjima na sportskom terenu. Motivi i razlozi takvog navijanja uopće nisu bitni. Te pojave su jedan od osnovnih razloga za sve manji broj gledalaca na bh. stadionima i, kao takve, su bolest domaćeg sporta u cjelini.
U ovom slučaju, kada organizatori poduzmu odgovarajuće mjere, moraju odgovarati pojedinci. U onim, pak, ozbiljnijim situacijama moraju odgovarati i sami klubovi. Shvatamo da mi, kao najveći bh. klub i klub sa najboljim navijačima, predstavljamo idealan primjer javnosti kada se dođe do kažnjavnaja. Ponavljamo da ne bježimo od dijela odgovornosti za ono što se dešava na našim utakmicama. Ipak, ne želimo da budemo žrtveno jagnje koje služi isključivo toj svrsi. Želimo da kazne imaju stvarni efekat. Jedino tako se svi zajedno možemo izboriti da se iz našeg sporta izbace elementi kojima tu nije mjesto. Ukoliko želimo naprijed, a vjerujemo da nam je to zajednički cilj, moramo se dosljedno i zajednički boriti sa pojavama poput ovih", navodi se u saopštenju.
- jeza u ledja
#2430 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Reakcija je na licne uvrede. Nema veze sa Osimom.LSD wrote:ah zanimljiv fenomen kako Jež odmah eaguje na "osimomaniju" a ne reaguje na svepristutnu "osimofobiju"...tad ga nema da spocitava...ovdje se odavno vodi mrtva utrka ko ce što socnije pljunuti po Osimu, a to se izgleda nekako ne primjecuje![]()
'bem ti double standarde
- BHF_Manijak
#2431 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
A zasto si ti takav egocentrik? TI fakat mislis da si najbolji, najpametniji, pa i najljepsi ako hoces? Jebote k'o da se Ibrakovic licno registrovao na forum!Sarajevo_Grad wrote:Druže, da ti samo znaš s kim mlatiš šuplju, nikad se ne bi logov'o na forum.
- luckylaka
#2432 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
vryzas wrote:wannabe_ultra wrote:FK Sarajevo je najvise i pogodjenom ovom zabranom gostovanja.Toliko nemoci saveza na celu sa ublehama poput Osima seniora.
Zanimljivo kako napadi na velike ljude uvijek po pravilu dolaze od nekakvih moralnih spodoba, mediokriteta skrivenih iza tastature, ubleha najgore vrste, isfrustriranih pacenika koji svoje frustracije lijece po forumima, ameba koji svoje prazne i mizerne zivote provode pljujuci po svemu i svakome jer im je to dusevna hrana, drustvenih parazita koji odvratnim izjavama i nastupima hrane svoj ego, adolescenata koji su na vi sa mentalnim sazrijevanjem i slicnih!
Jedan pamatan covjek jednom rece: "U svijetu uglavnom caruje zlo, a glavnu riječ ima glupost."
- Mračajski proto
#2433 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Ne dipr Boga ti. Be ha ef, be ha ef. Manijak.BHF_Manijak wrote:A zasto si ti takav egocentrik? TI fakat mislis da si najbolji, najpametniji, pa i najljepsi ako hoces? Jebote k'o da se Ibrakovic licno registrovao na forum!Sarajevo_Grad wrote:Druže, da ti samo znaš s kim mlatiš šuplju, nikad se ne bi logov'o na forum.I to ne prema clanovima foruma plave boje, vec nerijetko si znao tersat i "braci po boji".
Ti lafo raju licno znas pa gore navedeno u citatu konstatujes.
- ultima_palabra
#2434 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
@SarajevoGrad = blijeda kopija @Keme... jedan je @Kemo 
- Charuga
- Globalni moderator
#2435 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Smirite strasti da ne bi morao reagovati ... 
-
vryzas
#2436 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
jeza u ledja wrote:Pa njega si citirao.vryzas wrote:
Lutak, nije valjda da si se prepozno?![]()
Cuj "moralna spodoba", "ameba s mizernim zivotom", "drustveni parazit", "isfrustrirani pacenik".![]()
Nadasve nadahnuto, nema sta. Sjeo frajer i smisljao recenicu za recenicom ne bi li smislio sto bolje upakovanu psiholosku analizu forumasa jer je rekao "I. Osim - ubleha". Ko da mu je u krv dirnuo.![]()
Pa valjda je nazivanje neke javne licnosti "ublehom" u granicama neke normalne rasprave, nevezano sta ko o njemu misli. Ovo sto si ti napisao je ne samo uvrjedljivo , vec i besmisleno. Cuj "ameba s mizernim zivotom"?? Mislim wtf?
Dokle se doslo sa ovom Osimomanijom ovo je postalo nevjerovatno.
Mislim covjek je legenda, gospodin, trudi se u Komitetu nema sta. Ali ovo prosipanje zuci radi gluposti (nije prvi put) od strane Zeljovaca je postalo tragikomicno.
@jeza u ledja
Ti, kao neko ko je vec dugo vremena prisutan na forumu, bi trebao znati "zakon akcije i reakcije". Pokusaj spin-a u ovom slucaju tesko moze proci jer si fulio poentu. Sa nekim tvojim postovima se slazem 99,9% ali sada "smo se razisli" u startu.
Expanzija primitivizma u zadnjih nekoliko godina nije naisla na adekvatan otpor i to je jedan od razloga sto nam je drustvo tu gdje jeste.
Cinjenica je da danas kod vecine ne postoji "nista sveto", da svaki uhljup moze da "pljune" po ljudskim gromadama kako mu je cejf, da se precutno trolerise verbalno, a i svako drugo nasilje itd. itd.
U najmanju ruku je degutantno braniti primitivizam ove vrste!
Btw. fudbal i navijacka pripadnost nemaju nikakve veze sa reakcijom
Ostatak posta necu komentarisati...valjda je do vremenske ili neke druge razlike.
Pozz
P.S.
Toliko od mene po ovom pitanju...moderatori halalite za off
- BHF_Manijak
#2437 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Nisam ti ja kriv sto ti je zivot depresivan, sto te crnjak cesto puca, sto ti zena/djevojka ne da, sto te generalno tegoba zivotna jebe i sivilo. A to seljacko izrazavanje ostavi za kuce, meni se tako ne obracaj.Sarajevo_Grad wrote: Ne dipr Boga ti. Be ha ef, be ha ef. Manijak.
Svaki ti qrac smeta i ti se nas'o da etiketiras ljude, da mi je samo tebe vidjet, kad si toliko pun sebe, suhim zlatom bih platio. Da vidim tog akademika.
- Mračajski proto
#2438 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
I onda ja ban dobijem?
Dobra ti fora ova sa seljaklukom, onlajn hulsu.
- Charuga
- Globalni moderator
#2439 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Hoces reci da je ovo tvoje normalno ...Sarajevo_Grad wrote:I onda ja ban dobijem?Dobra ti fora ova sa seljaklukom, onlajn hulsu.
... a njegova reakcija i odgovor na to nije?Sarajevo_Grad wrote:Ne dipr Boga ti.
Idemo dalje, rekoh da smirite strasti da ne bih reagovao. Svaki post koji nije vezan za temu i koji ce voditi nastavku prethodne rasprave ce biti izbrisan a autor istog ... pa zna se sta slijedi ...
-
Djubre_
#2440 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Zaobidjite jedan drugog, i tako cete ban zaobici
Idemo dalje.. subota..
Idemo dalje.. subota..
- Kemal Malovčić
#2441 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
trebao bih i ja dati neki kemontar na ovu raspru, ali neću 
- Baltazar_khan
#2442 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
polako se uvukla nervoza među plavim forumašima, klupska kasa njihovog kluba je sve praznija i praznija igrači ne primaju plate, plaču ko malo dijete šta im mafija radi tugo golema pregolema 
- ultima_palabra
#2443 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Zato je među bordo forumašima atmosfera na vrhuncu... kao i uvijek nakon 6.kolaBaltazar_khan wrote:polako se uvukla nervoza među plavim forumašima, klupska kasa njihovog kluba je sve praznija i praznija igrači ne primaju plate, plaču ko malo dijete šta im mafija radi tugo golema pregolema
Nakon Trebinja idemo turu žalopojki, turu parola, turu tjeranja trenera, igrača i uprave... i tako do maja
-
sumirprimus
#2444 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Kemal Malovčić wrote:trebao bih i ja dati neki kemontar na ovu raspru, ali neću
- BlueBlood
#2445 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
jasta je, ja evo ne znam sta cu od nervozeBaltazar_khan wrote:polako se uvukla nervoza među plavim forumašima, klupska kasa njihovog kluba je sve praznija i praznija igrači ne primaju plate, plaču ko malo dijete šta im mafija radi tugo golema pregolema
a to da je kasa prazna i da nema plata, nebi nam najbolji igrac lige potpisivao ugovor do 2015. godine
...i nisam jos nikoga vidio da place
-
The 51st State
#2446 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
po minutama, pa ga se izvodi u 50-60 minuti, ciganija klasicna...BlueBlood wrote:jasta je, ja evo ne znam sta cu od nervozeBaltazar_khan wrote:polako se uvukla nervoza među plavim forumašima, klupska kasa njihovog kluba je sve praznija i praznija igrači ne primaju plate, plaču ko malo dijete šta im mafija radi tugo golema pregolemapa kako te nije stid, godinama smo ispred vas i ti pricas o nasoj nervozi
![]()
a to da je kasa prazna i da nema plata, nebi nam najbolji igrac lige potpisivao ugovor do 2015. godine![]()
...i nisam jos nikoga vidio da place
-
Djubre_
#2447 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Koji je to najbolji igrac lige?
-
LSD
#2448 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Da ja tebi nešto kažem, legendarni Kemo M. je izbacio novi album pod nazivom DeveramKemal Malovčić wrote:trebao bih i ja dati neki kemontar na ovu raspru, ali neću
zadever'o se Moke, jbg
- JThomas
#2449 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
kemo u nepodobnom pokušaju.ultima_palabra wrote:@SarajevoGrad = blijeda kopija @Keme... jedan je @Kemo
- ganjeta
#2450 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Ja se samo nadam da se neće ljutiti ovi što vole da broje ljude po tribinama, kad @ BHF Manijak počne da izvlači postove iz naftalina
.
Onda će biti kuku lele...
Onda će biti kuku lele...