Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
El_comadante wrote:
pa prije če Željo ili Sarajevo mladje igrace poslati na posudbu u niželigaše i u klubove u i oko Sarajeva nego u Travnik a mogu i regrstrovati nešto slično kao Sarajevo II što je bilo prošle sezone u kantonalnom takmičenju. dakle nevidim kako ovo što si rekao ima veze sa smanjenjem broja klubova u PLBiH
whatever, nek šalju gdje god hoće.........što se mene tiče, možetze osnovati i l sedmočlanu ligu sa timovima sarajevo i , II,III i Željo I, II, III....sedmi član nek bude Olimpic, samo da vas sekira..........
Nisi shvatio šta sam htio reći.....možda je do mene.....al da ne dušim narod više
palermo wrote:Imaš pet mladih igrača Želje koji ne mogu igrati u timu, ali su talentovani, možda bude nešto od njih, neko se prije neko kasnije razvije. I oni trebaju igrati. Logično je da ih negdje pošalješ. Ali da bi ih negdje mogao poslati, mora nešto postojati. i to na preofesionalnom nivou. Ukoliko nema dovoljno klubova, od ovih pet igrača četiri će prestati igrati fudbal. A ja mislim da ovo kako ste vi zamisli smanjenje lige uprvao vodi , profesionalizaciji desetak klubova i amaterizaciji ostalih. A to ne može fercerati. Dakle, ono što je bitno je ovo, ovoj zemlji treba nekih dvadestal.-trideset profesionalnih klubova, kako će oni biti organoizovani
sve je to dobro, ali zar tih 4-5 igrača moraju igrati u najjačoj ligi da bi se razvijali
u engleskoj na primjer klubovi šalju igrače u druge, treće pa i četvrte lige
nije isto bih i engleska ali tu je ta razlika svugdje ista između klubova u prvoj i ostalim ligama
salle_eh1986 wrote:
sve je to dobro, ali zar tih 4-5 igrača moraju igrati u najjačoj ligi da bi se razvijali
nije isto bih i engleska ali tu je ta razlika svugdje ista između klubova u prvoj i ostalim ligama
Ne moraju, ali moraju igrati u profesionalnom klubu. Dakle, moraju trenirati dva puta dnevno, moraju imati profesionalnog trenera, moraju igrati prave utkmice........a to ne možeš u poluamaterskom klubu, a opet ponavljam, jesam dosadan , naprasno smanjenje broja prvoligaša, u našim uslovima, vodi amaterizaciji ili poluamaterizaciji ostalih klubova......a kad dođe do toga, reci mi odakle će Sarajevo ili Željo crpiti igrače za svoj tim......naravno, polukvalitetom iz hrvatsek i srpske lige...
Svi vi navijaci FKS sto me pljujete na ovoj temi nemojte zaboraviti doci na forum kada Sarajevo bude igralo svoje utakmice u Evropi.
Grohotom cu vam se smijati.
salle_eh1986 wrote:
Ne moraju, ali moraju igrati u profesionalnom klubu. Dakle, moraju trenirati dva puta dnevno, moraju imati profesionalnog trenera, moraju igrati prave utkmice........a to ne možeš u poluamaterskom klubu, a opet ponavljam, jesam dosadan , naprasno smanjenje broja prvoligaša, u našim uslovima, vodi amaterizaciji ili poluamaterizaciji ostalih klubova......a kad dođe do toga, reci mi odakle će Sarajevo ili Željo crpiti igrače za svoj tim......naravno, polukvalitetom iz hrvatsek i srpske lige...
pa bolan u bih možeš nabrojati na prste jedne ruke klubove koji rade profesionalno
sve je ovo amaterizam samo lijepo upakovano
salle_eh1986 wrote:
pa bolan u bih možeš nabrojati na prste jedne ruke klubove koji rade profesionalno
sve je ovo amaterizam samo lijepo upakovano
Zbog toga treba uvesti zakon da svi klubovi moraju biti profesionalni.
mistek wrote:Stani ba malo, ovo je sad ozbiljna stvar. Misliš na utakmicu Sarajevo - Velež od neki dan? Ona 4-1? I malo prilika i loša utakmica?
Nemam običaj stavljati ove smajlije ovako, ali Allaha mi ne mogu da vjerujem šta neko može napisati. jesu tekme Sarajeva kući podosadne, jer se gosti zatvore, pa bude uspavanka, ali ona to nikako nije bila, sa najmanje 10 super šansi Sarajeva za gol (4 gola+ Karamatić 1 na 1, Torlak glavom, Krpić glavom, Husejinovićev prodor, prikucavanje Hadžića, šansa Nuhanovića u prvom na prazan gol, šut Belog sa 16 itd.), te 5-6 udaraca Rođenih sa 16 od kojih je sigurno još poneki mogao da završi u golu.
E hajd ti meni nabroj 3 šanse sa te utakmice Rudar-Travnik, šamar mi odmah zvekni na slijedećoj na Koševu, i to dupli. Uz to je igra na Koševu bila tečnija 354 puta.
Imaš li ti pojma o fudbalu? Ozbiljno pitanje. Ili si mazohista pa ti je ono lijepo za gledati, a utakmica na Koševu nije bila. Znam da si pisao tamo nešto po tebi LŠ i EL, analizirao manje klubove, utakmice, a sad vidim da je tvoje shvatanje fudbala nešto nedefinisano ni u sportskom, a ni u medicinskom smislu do sada.
I kad skontam, veće smo mi budale koji se ibretimo i pokušavamo ti nešto objasniti. Ja predlažem da otvorimo temu i skupimo pare da obezbjedimo @arteti da prisustvuje derbiju u 21. kolu na Piroti, a i da do kraja sezone ode na još barem 2-3 utakmice i osjeti atmosferu i sve čari fudbalske igre, poput recimo: Radnik - GOŠK, Rudar - Gradina, i bonus utakmica 1. lige FBiH između Goražda i Radničkog.
wannabe_ultra wrote:FK Sarajevo je najvise i pogodjenom ovom zabranom gostovanja.Toliko nemoci saveza na celu sa ublehama poput Osima seniora.
Mene kao simpatizera FK Sarajeva zhivo zanima, koliko godina, znanja, iskustva i prije svega drskosti treba imati pa Ivicu Osima nazvati ublehom?
Neke njegove poteze u proshlosti nisam odobravao, ali otkako se prihvatio Komiteta, malo toga mu se mozhe prigovoriti.
wannabe_ultra wrote:demolirali pub i zabrana dolaska gostujucih navijaca, u nedostatku znanja ili moci da se izbori sa situacijom udariti zabranu, najlakse.
ok nisam vidio da postoji vec tema o zabrani pa ako zelite prebacite
Moje mishljenje je da je jedini krivac nedostatak zhelje da se rijeshi na drugi nachin situacija, ali se ne radi o nedostatku zhelje kod Komiteta, nego ostalih struktura drzhave.
Ali o tome mozhemo na onoj tamo temi.
ako ode Ivan Osim, onda odoše svi za njim, i onda tek slijedi pravo RASULO.
neka njega što duže, ovo što je on do sad uradio, lezihljebovići prije njega nisu bili u stanju uraditi za punih 17 GODINA.
i na kraju BLATTER I PLATINI dolaze uskoro u šeher da daju javnu podršku osimu i njegovom timu, tako da ovi kočničari koji planski rade na rušenju komiteta s ovim planiranim navijačkim neredima, mogu još malo, i onda ALLAHIMANET...
navijam za VELEŽ i javno dajem gosp. Osimu potporu da bakterije i imbecile koji su ostali, da ih poguši.........
Arteta wrote:Ja sam gledao utakmicu Rudar-Travnik i sa sigurnoscu mogu reci da je bila bolja od utakmice Sarajevo-Velez. Manje je bilo golova,a vise prilika.
Tito dragi na koga ja gubim vrijeme, šatro se raspravljajući s njim...
Ivica Osim, očito, neće biti predsjednik NSBiH u budućnosti. Nažalost! Naš proslavljeni stručnjak i funkcioner nije želio istaći kandidaturu u svojoj bazi, Sarajevskom kantonu.
Nakon izbora u novembru funkciju predsjednika NSBiH preuzet će neki od novoimenovanih članova Izvršnog odbora. Ono što je dobro je to da bi, prema najavama, Osim trebao preuzeti njesto prvog čovjeka za posredovanje, tijela koje tek treba biti formirano, a u budućnosti će imati vrlo važnu ulogu u kreiranju odluka od sudbinske važnosti za naš fudbal.
wannabe_ultra wrote:FK Sarajevo je najvise i pogodjenom ovom zabranom gostovanja.Toliko nemoci saveza na celu sa ublehama poput Osima seniora.
Zanimljivo kako napadi na velike ljude uvijek po pravilu dolaze od nekakvih moralnih spodoba, mediokriteta skrivenih iza tastature, ubleha najgore vrste, isfrustriranih pacenika koji svoje frustracije lijece po forumima, ameba koji svoje prazne i mizerne zivote provode pljujuci po svemu i svakome jer im je to dusevna hrana, drustvenih parazita koji odvratnim izjavama i nastupima hrane svoj ego, adolescenata koji su na vi sa mentalnim sazrijevanjem i slicnih!
Jedan pamatan covjek jednom rece: "U svijetu uglavnom caruje zlo, a glavnu riječ ima glupost."
U postupku naplate dužnih javnih prihoda s Nogometnim savezom BiH zaključen je sporazum o plaćanju na rate.
Nogometni savez BiH poštuje sporazum i izmiruje svoje obaveze, rečeno nam je u Poreznoj upravi FBiH.
Tajni spisak
Govoreći o spisku dužnika, u PUFBiH kažu da su ograničeni u objavljivanju informacija, jer su obavezni da poštuju zakonsku odredbu koja se odnosi na poreznu tajnu. "Dnevni avaz" je, uprkos tome, došao do informacije ko su najveći dužnici i u prilogu objavljujemo spisak kolektiva od kojih se potražuje više od milion maraka, uključujući i kamate.
Arteta wrote:Ja sam gledao utakmicu Rudar-Travnik i sa sigurnoscu mogu reci da je bila bolja od utakmice Sarajevo-Velez. Manje je bilo golova,a vise prilika.
Tito dragi na koga ja gubim vrijeme, šatro se raspravljajući s njim...