Premijer Liga BiH 2012/13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Eborg

#11126 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Eborg »

Blamiranje je dati Borcu licencu kada to nije u skladu sa pravilima. Po čemu to Borac može da se žali a Čelik i Olimpic ne mogu? Da se razumijemo, čak i da Čeliku ponude da ide umjesto Borca trebali bismo to odbiti jer nismo zaslužili na terenu, Borac je bio bolji od nas tokom ove sezone i trebali su ići DA SU DOBILI LICENCU REGULARNO. Ali kako se oni mogu žaliti i prijetiti kada su prošli svi rokovi? Odluka drugostepene komisije je konačna, nema više žalbi. Pa neka ide Zrinjski, slabi su, ali makar je to u skladu sa pravilima.
Baltazar_khan

#11127 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Baltazar_khan »

pa koja je onda svrha tih komisija u savezu ako io mijenja njihove odluke?
salle_eh1986

#11128 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by salle_eh1986 »

Pitarrr82 wrote:
Arteta wrote:
Eborg wrote:Zato što je čar fudbala i u ispadanju/upadanju u ligu, borbi malih protiv velikih, snovima kluba iz provincije da nekad dosegne vrh i evropska takmičenja, a ne u tome koliko imaš novca. Zato sve profesionalne lige u SAD-u i jesu tako sterilne.
E jebiga sad.
Nije se rodio ko je nama ugodio.

Draz fudbala je gledati kako GOSK i Obarska kupe 20 igraca kada udju u Ligu, i kada ispadnu, tih 20 igraca ode pa ponovo igraju sa amaterima. :-)

Pa nije draz tebi, malim mjestima tipa Gabela, Obarska i slicno je to sigurno super kad im dodju veliki klubovi itd.
niko njima ne brani da igraju sve dok ispunjavaju onaj minimum koji je poitreban za to. Al jok, mlada bi da se *ebe al da joj ne udje
The 51st State

#11129 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by The 51st State »

Horasio_Sarajlic wrote:Borac i zvanično poslao dopis NFSBIH kojeg obavjestava i trazi preispitivanje odluke drugostepene komisije za licenciranje, u protivnom napuštaju BHT Premijer ligu i povlače se iz rada NFSBIH :-) :-)

klasično ucjenjivanje na djelu ...
nista "legenda" kod dodika put pod noge...
Horasio_Sarajlic

#11130 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Horasio_Sarajlic »

snaga_znanja wrote:Kako stvari danas stoje Borac ipak dobija licencu.

Tako da od blamiranja Zrinjskog po Evropi nema nista..
:-) :-) jeli to info. kao i jucer da komisija uopste ne zasjeda ?? mani se šuplji, odluka drugostepene komisije je konačna bez prava žalbi, u toku sedmice još IO. NFSBIH treba da usvoji odluku i to je to, Zrinjski ide u Evropu kakav Borac i k*** palci
ultima_palabra

#11131 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ultima_palabra »

Jedino što je sumnjivo je to što još nema zvanične odluke, spominje se i sjednica IO... to otvara put sumnjama da ima nekog muljanja.

Ne znam koliko IO smije da se igra ovim stvarima, čitav proces je pod supervizijom UEFE...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#11132 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Velkoski »

Borac neće dobiti licencu. :bih:
vryzas

#11133 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by vryzas »

Takmičarska sezona 2013/14 BH Telecom Premijer lige starta 27. jula, iako je prvobitno bio prijedlog da se utakmice prvog kola igraju sedam dana ranije.
Prvobitno je bio prijedlog da se utakmice prvog kola sljedeće sezone Premijer lige igraju 20. jula, ali Izvršni odbor je na održanom sastanku odlučio da se s novom sezonom krene 27. jula.

Inače, ovakav potez iz NFSBiH je napravljen zbog Svjetskog prvenstva u Brazilu, koje se igra sljedećeg ljeta. Premijerligaška sezona će tako završiti sredinom maja.
ganjeta

#11134 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ganjeta »

Na inicijativu Brke veličanstvenog :wink: .

Pokrivamo sve :oops: .
Charuga
Globalni moderator

#11135 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

Izvršni odbor NS/FS BiH prihvatio izvješće komisije za licenciranje, Zrinjski u Europi

http://hercegovina.info/vijesti/sport/n ... #news_view

Ovo je za sada jedini portal koji je nesto izbacio.
Opetja033

#11136 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Opetja033 »

Ja da sam na njihovom mjestu, ja bih sada momentalno istupio iz lige. Iz principijelnih razloga. :mrgreen:
Zavjera ustasko-dzihadska. :mrgreen:
Charuga
Globalni moderator

#11137 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

Opetja033 wrote:Ja da sam na njihovom mjestu, ja bih sada momentalno istupio iz lige. Iz principijelnih razloga. :mrgreen:
Zavjera ustasko-dzihadska. :mrgreen:
I zatvorio vrata za sobom, cisto radi propuha ... :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#11138 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Velkoski »

Šta vam rekoh 8-)
Herr Flick

#11139 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Herr Flick »

Pa neka istupe,neka se ganjaju po livadama lige rs-a :D :D
Last edited by Herr Flick on 28/05/2013 14:49, edited 1 time in total.
KPNCTNJAH

#11140 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by KPNCTNJAH »

De ba pohvalite leeta za ove informacije, satra se covjek, doslo i njegovih 5 minuta :D
north

#11141 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by north »

Pravda za Borac.....srpska nejač je ponovo ugrožena...
ultima_palabra

#11142 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ultima_palabra »

KPNCTNJAH wrote:De ba pohvalite leeta za ove informacije, satra se covjek, doslo i njegovih 5 minuta :D
Pravda za leeta! :-D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#11143 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Velkoski »

ultima_palabra wrote:
KPNCTNJAH wrote:De ba pohvalite leeta za ove informacije, satra se covjek, doslo i njegovih 5 minuta :D
Pravda za leeta! :-D
amin 8-)

:lol:
miki.ba

#11144 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by miki.ba »

Last edited by miki.ba on 28/05/2013 19:14, edited 1 time in total.
Opetja033

#11145 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Opetja033 »

Ma 'ta ce oni. :mrgreen:
Herr Flick

#11146 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Herr Flick »

Pored Želje, Sarajeva i Širokog u Evropi i Zrinjski
Službeno: Zrinjski u Evropi!
:lol: :lol:
Tvrtko II Kotromanić

#11147 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Tvrtko II Kotromanić »

eh sad da vidimo hoce li bojac istupiti "zaoprave" :D :run:
Mustang1

#11148 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Mustang1 »

Hajmo mi sa foruma osnovati ekipu kroz par godina cdemo se probiti do premijer lige .. Necemo imati dugova .. Stadion cemo traziti od sponzora .. Dobijemo licencu i picimo u Europu i ako zadnji budemo 8-)
Horasio_Sarajlic

#11149 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Horasio_Sarajlic »

Prema pisanju medija, na jučerašnjoj sedmici Drugostepene komisije za licenciranje NSBiH odlučeno je da Borac, Čelik i Olimpic neće dobiti licencu za Evropu naredne sezone, a to mjesto je pripalo ekipi Zrinjskog.

Ovo su samo spekulacije medija,a zvaničnog saopštenja iz NSBiH, odnosno Drugostepene komisije za licenciranje još uvijek nema, jer bi navodno ovu odluku prvo trebali saznati klubovi, pa tek onda mediji. Međutim, ekipa ****** portala potvrdu ove odluke dobila je od direktora Čelika Alije Porče i predsjednika Borca Slobodana Radulja.

Alija Porča je za naš portal istakao kako je Čelik dobio licencu za Premijer ligu, dok za UEFA-ina takmičenja nije.

„Mi, za razliku od Borca nismo izborili Evropu kroz takmičenje i žao nam je što Borac na osnovu svojih rezultata neće igrati na evropskoj sceni. Mi se već pripremamo za narednu sezonu i već smo poduzeli određene korake, tako je jučer potpisan dvogodišnji ugovor sa šefom stručnog štaba, Vladom Jagodićem“ – kazao je Porča za *****

Porča je na naš upit koje uslove Čelik nije ispunio za dobijanje licence naveo da se radi o finansijskim uslovima.

„Čelik je zadovoljio infrastrukturni, administrativni i pravni kriterij, međutim „pali“ smo na finansijskom kriteriju. Najveće opterećenje za NK Čelik su poreska dugovanja.To je kriterij koji nam je predočila Drugostepena komisija za licenciranje. Mi imamo finansijskih problema iz prošlosti koji se ne mogu preko noći rješavati i zato smo svjesni ovakve odluke za naš klub.“

Na istom kriteriju za licenciranje za Evropu kako nam je kazao predsjednik FK Borac „pao“ je i ovaj banjalučki klub. Borac je kao i Čelik ispunio pravilnik o o kadru, stanju u klubu, omladinskoj školi i logistici i tu ima maksimalne poene, međutim finansijski aspekt je bio ključan za ovakvu odluku Drugostepene komisije. Slobodan Radulj nam je ogorčeno kazao kako ovakvom odlukom Drugostepene komisije za licenciranje se gubi smisao takmičenja.

„Borac je uspio dobiti borbu za treće mjesto i na kraju imamo situaciju da zbog nekih troškova koji nisu izmireni u roku od 10 – 15 dana, u visini 15.000 – 20.000 KM (nastali su poslije 31. marta), izgubimo pravo za Evropu, odnosno da tu privilegiju dobije klub koji je deveti na tabeli. Siguran sam da komisija koja je to radila nije uvidjela širinu tog problema“ – istakao je Radulj koji postavlja pitanje čemu onda Prvostepena komisija, ako se sve stanje 'zamrzava' sa 31. martom?!

„Ovo je jedinstvena prilika da se manipuliše, jer je Borac izmirio sve obaveze do 31. marta, a onda se nakon toga pojave neki igrači koji igraju u Srbiji ili Sloveniji i kažu: 'Meni je Borac dužan'. Niko nije provjerio da li je u pitanju spor ili je taj igrač kažnjen. Nakon što je u prvostepenoj odluci obrazloženo da Borac nije ispunio određene uslove, mi smo u roku od osam dana izvršili svoje obaveze koje su trebale biti prezentovane Komisiji“ – kaže predsjednik Borca.

Radulj je jučer, kako nam je kazao u afektu izjavio da će Borac istupiti iz Premijer lige. To je neka krajnja mjera kojoj se neće pristupati jer bi značila raspad saveza, ali će klub uputiti žalbu UEFA-i koja 02. juna razmatra ova pitanja.

„Naš finansijski momenat je minoran u odnosu na dugovanja koja imaju svi klubovi u BiH i zbog toga se gubi smisao takmičenja. Boli nas i to što se prije mjesec dana pričalo da će Zrinjski pod uslovom da bude ispred Veleža dobiti licencu, te i što je Sarajevo prošle godine takođe kao i Borac ove godine zakasnilo sa uplatom, pa je išao u Evropu. Znači kriteriji nisu jednaki i to je ono što mi nećemo i ne želimo prihvatiti“ – završio je za naš portal Slobodan Radulj.

S druge Olimpic koji nije na terenu uspio izboriti plasman na evropsko takmičenje takođe nije zadovoljio kriterije za licenciranje. Mediji spekulišu o odlasku Nijaza Gracića, prvog čovjeka Olimpica, a ukoliko se to zaista dogodi sudbina najmlađeg premijerligaša će biti neizvjesna.

***** portal je pokušao kontaktirati Drugostepenu komisiju za licenciranje NSBiH, međutim do zaključenja ovog članka nismo uspjeli dobiti odgovor na ovo aktuelno pitanje, a Elvedin Begić predsjednik NSBiH nam je samo kratko kazao kako ne može ništa komentarisati dok mu ne stigne papir sa zvaničnom odlukom komisije i zamolio je da poštujemo proceduru.
snaga_znanja

#11150 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by snaga_znanja »

Klasicna balkanska posla sa svih strana.

Prvo sam dva dana slusao kako ide Borac jer eto mora biti nacionalni kljuc zadovoljen. Pa sad 2 dana slusam jadikovke kako Zrinjski ide iz ovih ili onih razloga.

Čelik za koji ja btw navijam nije mogao ispuniti uslove za licencu na osnovu finansijskih kriterija da je Platini pritisak vrsio, a ne neko iz naseg kluba.

Borac isto tako. Do prije par dana je bila prica o milionskom dugu. A sad se taj dug ekspresno sanirao, a niko uplatnice da pokaze.

I Celikov direktor malo lagi kada prica o porezima. Istina celik duguje oko nesto vise od 4 miliona za porez, ali gdje je jos 4? I kome ta dodatna 4 Celik duguje to niko ne spominje.

Isto tako niko se nikad nije zapitao odakle Celiku 4 miliona KM duga za porez i zasto ima tako drasticno veci dug od ostalih klubova u ovoj ligi.
Svako ko iole prati malo bolje rad Celika zna zbog cega je taj dug nastao. A isto tako je zanimljivo kako drzava nikad nije rekla nista po tom pitanju, a kamo li da privede nekog jer je napravio toliku stetu prema drzavi.
Ovaj poreski dug je nastao od aktivnosti koje nemaju nikakve veze sa sportskim djelovanjem ovog kluba. A da li ce i kada neko u zatvor zbog toga pitanje je. Padale su i vece zvjerke...

Sadasnji direktor kluba i uprava rade odlican posao i nadati se da ce ovaj dug biti saniran kroz par godina ali po sadasnjoj situaciji Celik niti sljedece sezone nema apsolutno nikakve sanse da dobije bilo kakvu licencu samo zbog ovih dugovanja.
Locked