Premijer Liga BiH 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Fuzzy Dunlop

#8926 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Fuzzy Dunlop »

-LIBERO- wrote:
LSD wrote:Ultras...da se razumijemo brate....to je naš gradski stadion, isto kao i vaš , i Olimpicov , i bili ciji drugi.
Plati i igraj, stara formula....nemoj zezati.
Mi ne placamo da igrama na Kosevu. Imamo privilegovan status na tom stadionu. Mozes ovu info i provjeriti. Cak mozes provjeriti info da li je opstina Centar nudila Sarajevu da potpise ugovor na 99 godina (k'o Zrinjski za stadion pod Bijelim Brijegom) i da fakticki upravljamo tim stadionom. Tadasnja uprava je procijenila da nam je ovo isplatljivija varijanta, ovo kako je sada trenutno.

Necu ulaziti u daljnju raspravu, narocito ne vezano za ovu "temu", ali ovo cisto da pojasnim neke stvari. ;-)
Ako je tako.. Zasto vam je prosle sezone (ili prije te) kad ste trebali igrati evropske utakmice, zabranjeno da trenirate? Bila je neka vjest o tome..
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#8927 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by -LIBERO- »

Fuzzy Dunlop wrote:
-LIBERO- wrote:
LSD wrote:Ultras...da se razumijemo brate....to je naš gradski stadion, isto kao i vaš , i Olimpicov , i bili ciji drugi.
Mi ne placamo da igrama na Kosevu. Imamo privilegovan status na tom stadionu. Mozes ovu info i provjeriti. Cak mozes provjeriti info da li je opstina Centar nudila Sarajevu da potpise ugovor na 99 godina (k'o Zrinjski za stadion pod Bijelim Brijegom) i da fakticki upravljamo tim stadionom. Tadasnja uprava je procijenila da nam je ovo isplatljivija varijanta, ovo kako je sada trenutno.

Necu ulaziti u daljnju raspravu, narocito ne vezano za ovu "temu", ali ovo cisto da pojasnim neke stvari. ;-)
Ako je tako.. Zasto vam je prosle sezone (ili prije te) kad ste trebali igrati evropske utakmice, zabranjeno da trenirate? Bila je neka vjest o tome..
Bio je taj jedan vakum priod kada se trebalo placati (taj period izmedju ponude o koncesiji i ovog trenutnog stanja, ugrubo receno). Sada je sve regulisano. Licno ti mogu potvrditi da Sarajevo sasvim normalno i slobodno, u terminima kada klub trazi, trenira sto na terenu kraj Zetre sa vjestackom travom, sto na glavnom terenu na kojem isto tako imamo redovne treninge, bez bilo kakvih placanja za to.

Ne zelim zaista da ulazim u daljnje rasprave o ovome, ovo sto sam napisao je cista istina.
Opetja033

#8928 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Opetja033 »

Interesantna cinjenica: nakon ispadanja Slobode ostala su samo tri kluba koja su do sada igrala svaku sezonu u Premijer Ligi/Prvoj ligi od nastanka takmicenja - Sarajevo, Celik i Zeljeznicar.
Fuzzy Dunlop

#8929 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Fuzzy Dunlop »

@-LIBERO- mozda sad ima neki dogovor i to. Super za vas. Ali samo da se ne mjesa dobra volja opcine i svojatanje NASEG gradskog stadiona :D
cvrčak_na_hedonizmu

#8930 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

-LIBERO- wrote:

Jel pošteno uzimati od poreznih obveznika na guzove i lijepe oči a nekome pričati o obrazu :oops:

Da se razumijemo, meni je drago što se pogura Sarajevo za stadion i licencu. Treba mlađim i nejakim pomagati :D
Opetja033

#8931 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Opetja033 »

Koji ce nam kur.ac stadion? Gradski klub koristi gradski stadion. Neka ova sirocad sebi prave sta hoce na Otoci, Grbavici, Hadzicima.
cvrčak_na_hedonizmu

#8932 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Gradski klub od 46 koji je gladne građane privlačio dijeleći im pite nebil došli na utakmicu novonstalog kluba. Lješevo je u gradu :oops:
LSD

#8933 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

-LIBERO- wrote:

Neka imate privilegovan status, meni je drago - ma koliko mi ne vjerovao :-)
Drugacije i ne može jer i nema druge opcije...jedino da vas nogiraju na Otoku ili u Vogošću....nemate para da placate uredno kiriju (mislim odakle kokuzima) i onda izmišljaj nekakve privilegije preko Alaima i opštine...napomena: ovo kokuzi važi za sve klubove u državi, da ne budem pogrešno shvacen.
todd_smith

#8934 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by todd_smith »

Gradski stadion cije se ime veze samo za jedan klub
Opetja033

#8935 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Opetja033 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Gradski klub od 46 koji je gladne građane privlačio dijeleći im pite nebil došli na utakmicu novonstalog kluba. Lješevo je u gradu :oops:
A ja sada treba da uzvratim kako je Kiseljak jos manje u gradu? Nije ni isti kanton. To sto i vi i mi imamo navijaca van Sarajeva nema veze sa ovom temom. Nemoj da pocinjemo o ovoj temi, sve se vidjelo proslu nedjelju.

Ovo za dijeljenje pita nije cak ni smijesno - ako je pokusaj zajebancije. Ako si ozbiljan - ili si lazov ili te neko bio dobro u pilanu uzeo pa si popusio ovakvu glupost.
salle_eh1986

#8936 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by salle_eh1986 »

Salah ad-Din wrote:Koji ste vi bukvalci i kako izvrcete stvari to nije normalno, naravno da sam znao rezultate, ali mi roditelji nisu dopustali da idem na utakmice, jer sam bio premlad za tribine. Samim tim, nisam ni DOVOLJNO bio upucen, znao sam rezultate, radovao se golovima Alena Skore, ali nisam znao ko je igrac koji je usao s klupe, ko je u upravi itd.
U 18. godini otisao sam na prvu utakmicu, bio na zapadu, kada sam dosao kuci, odmah upalio na youtube-u navijacke pjesme, navijao po kuci :D vec drugu svoju utakmicu sam pratio sa sjevera, nisam navijao jer me bilo stid da se ne izofiram, ali sam u sebi pjevusio te pjesme, nakon toga skupio para i kupio sal i duksericu, nafurao se na utakmice, poceo pratiti klub, po forumima, druziti se sa hordasima itd. Tako da sam sada koliko-toliko upuceniji, idem na utakmice i navijam, jos mi je zelja otici na gostovanje, a valjda ce mi se i to uskoro ostvariti kad komitet ukine zabrane :D

Sad jasno?
biće od tebe nešto
šteta što si odabrao krivi klub samo :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#8937 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by -LIBERO- »

@Cvrcak, ako vec hoces diskusiju i dijalog, uozbilji se. Ovako iz tvojih recenica mogu procitati samo neku tinejdjersku neizivljenost. Mozda i grijesim, za ovaj moj dojam o tebi, mozda. Ali zaista, ako hoces neki zdrav dijalog, nemoj onda tih djecijih "folova" i prozivki k'o na velikom odmoru :D

Nije zlonamjerna opaska, majke mi :D :thumbup:
Last edited by -LIBERO- on 25/05/2012 00:26, edited 1 time in total.
salle_eh1986

#8938 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by salle_eh1986 »

Opetja033 wrote:Interesantna cinjenica: nakon ispadanja Slobode ostala su samo tri kluba koja su do sada igrala svaku sezonu u Premijer Ligi/Prvoj ligi od nastanka takmicenja - Sarajevo, Celik i Zeljeznicar.
znači da je sad red na boldovane... sezonu poslije idu i kone onda :lol:
Fuzzy Dunlop

#8939 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Fuzzy Dunlop »

todd_smith wrote:Gradski stadion cije se ime veze samo za jedan klub
Ma nece ni to dugo. Preimenovace ga komitet u "olimpijski stadion Ivica Osim" :D

Salim se. Ako je ko zasluzio, onda je to Hase. ;)

Igram i ja termin. Ne placam :D Jel sad sala moja il?
Opetja033

#8940 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Opetja033 »

salle_eh1986 wrote:
Opetja033 wrote:Interesantna cinjenica: nakon ispadanja Slobode ostala su samo tri kluba koja su do sada igrala svaku sezonu u Premijer Ligi/Prvoj ligi od nastanka takmicenja - Sarajevo, Celik i Zeljeznicar.
Mi smo divovi, radi nas se liga bivse drzave sirila samo da mi ne bi ispali. U ovoj bi se prvenstvo vrlo vjerovatno prekinulo.
salle_eh1986

#8941 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by salle_eh1986 »

Fuzzy Dunlop wrote:
todd_smith wrote:Gradski stadion cije se ime veze samo za jedan klub
Ma nece ni to dugo. Preimenovace ga komitet u "olimpijski stadion Ivica Osim" :D

Salim se. Ako je ko zasluzio, onda je to Hase. ;)

Igram i ja termin. Ne placam :D Jel sad sala moja il?
:lol:
salle_eh1986

#8942 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by salle_eh1986 »

Opetja033 wrote:
salle_eh1986 wrote:
Mi smo divovi, radi nas se liga bivse drzave sirila samo da mi ne bi ispali. U ovoj bi se prvenstvo vrlo vjerovatno prekinulo.
dok je i bilo tih stvari osvajali ste nešto
od kad nema toga borite se za goli život al nejse, vi ste divovi ;)
LSD

#8943 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

Željo kao najveci BH brend i dominantna sila na ovim prostorima, nikad nece ispasti iz ove lige...ako se to i desi jednog dana (nedo Bog)- onda ce se morati i liga rasformirati.
Opetja033

#8944 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Opetja033 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Što se tiče dijeljenja pita, jebiga, tako se priča. Pitari :oops:
Grohotom se smijem.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#8945 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by odesveuhonduras »

Ibraković me definitivno razočarao sa načinom na koji je Sloboda odigrala oflučujuću utakmicu za opstanak, a još više sa ovim izvlakušama poslije utakmice. Imao sam neku nadu da bi sa Amarom mogao biti budućnost što se bh trenera tiče, al bojim se da nema ništa od toga.

Željo i Velež se definitivno nisu proslavili također. Gledajući golove iz Trebinja preočito je da je riječ o namještenoj utakmici. Veležove nisam gledao ali čisto sumnjam da i tamo nije bila štela.

Nije čudno da nam je fudbal u banani teškoj.
Dead Man Walking

#8946 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Dead Man Walking »

Opetja033 wrote:Mi smo divovi, radi nas se liga bivse drzave sirila samo da mi ne bi ispali. U ovoj bi se prvenstvo vrlo vjerovatno prekinulo.
Bi garant, vidis kako se cijela Drzava na noge digla da vam se obezbjedi licenca, zamisli tek kad bi trebali ispasti sta bi se desilo. Mnogo ste bitan faktor, mnogo. :skoljka:
BHF_Manijak

#8947 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

wannabe_ultra wrote: jedva cekam da putujem citavo ljeto mamlaze po europi, ne da pratim manji sarajevski klub kako igra na tudjem stadionu :) :)
Post ti je vec neko ranije svakako prijavio, no nema veze, samo dok nisi odleprso da ti mahnem i pozelim lijep i ugodan boravak u banovicima! :wink:
cyprus

#8948 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by cyprus »

odesveuhonduras wrote:Ibraković me definitivno razočarao sa načinom na koji je Sloboda odigrala oflučujuću utakmicu za opstanak, a još više sa ovim izvlakušama poslije utakmice. Imao sam neku nadu da bi sa Amarom mogao biti budućnost što se bh trenera tiče, al bojim se da nema ništa od toga.

Željo i Velež se definitivno nisu proslavili također. Gledajući golove iz Trebinja preočito je da je riječ o namještenoj utakmici. Veležove nisam gledao ali čisto sumnjam da i tamo nije bila štela.

Nije čudno da nam je fudbal u banani teškoj.
Meni su ovi komentari tipa: ovo ima samo kod nas, nije ni čudo što nam je ovako... i sl. nako malo niđevezni, pogotovo još kad se s time povezuje i komitet/savez... Pa u svakoj ligi se dešavalo i dešava da u zadnjem kolu značajno slabije ekipe kojima treba pobjeda pobjeđuju jače protivnike kojima bodovi ne trebaju nizašta... Da ne izvlačim sad primjere... Sad da li je to korektno dalo bi se diskutovat, ali definitivno to nije odlika samo naše lige...
Last edited by cyprus on 25/05/2012 01:11, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#8949 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

wannabe_ultra wrote:jesam li te uvrijedio ? kakva je to uvreda :? to je vise tepanje za takve kao sto si ti drug
Citamo se na nekm od narednih kloniranih nickova ti, no sa ovog vise neces garant pisati! :wink:

A taj cinizam za ukucane ostavi, mojne meni seljackih fazona! :wink:
BHF_Manijak

#8950 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

Da ti crtam?! :oops: Mamlaz je licna uvreda i oduvijek je i bosanskom vokabularu oznacavala nest pogrdno, pravdati se nemoj, kao sto se inace volis opravdati u komentarima tipa da dobro oblatis Zeljeznicar pa na kraju ide nesto na fazon "...ali cestitam vam na titulu, cestitam vam na duploj kruni" itd, pa nismo djeca ba...
Locked