Ma samo laganini uvijek mi tako dignemo nasu ligu u nebesa i onda dolazi "evropsko hladjenje":)Obuca9 wrote:Salzburg je nepremostiva prepreka i za jedan Dinamo. Ti ko da ne pratiš fudbal, nego onako lupaš. Pa taj isti Salzburg je prezimio u Evropi ove godine, a u grupi EL su bili ispred jednog PSG-a, a iza finaliste Athletica. Prošle godine dva puta remizirali sa Juventusom, a pretprošle dva puta dobili Lazio. Šta tu ima "premostivo" svega ti?
Premijer Liga BiH 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- armin071
#7676 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
-
palermo
#7677 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
U pravu si, lupam. Ne samo da lupam, nego sam i mahnit što pokušavam da kažem da uopšte nije nemoguće igrati ravopravan meč sa prvakom Austrije. Izgleda da su godine jada i čemera ostavile duboki trag na generacije naših ljudi.Obuca9 wrote:Salzburg je nepremostiva prepreka i za jedan Dinamo. Ti ko da ne pratiš fudbal, nego onako lupaš. Pa taj isti Salzburg je prezimio u Evropi ove godine, a u grupi EL su bili ispred jednog PSG-a, a iza finaliste Athletica. Prošle godine dva puta remizirali sa Juventusom, a pretprošle dva puta dobili Lazio. Šta tu ima "premostivo" svega ti?
I ko je na kraju ostao da možemo igrai sa njim?
- JThomas
#7678 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
ja mislim da bi mnogo lakše igrali sa salzburgom nego sa partizanom, CSKA iz sofije, poljacima, nesretnim izraelcima, zbog nekih nefudbalskih momenata i mentaliteta. al' šanse bi nam realno bile nekih 5-6%.
-
caros
#7679 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Skandinavcipalermo wrote:U pravu si, lupam. Ne samo da lupam, nego sam i mahnit što pokušavam da kažem da uopšte nije nemoguće igrati ravopravan meč sa prvakom Austrije. Izgleda da su godine jada i čemera ostavile duboki trag na generacije naših ljudi.Obuca9 wrote:Salzburg je nepremostiva prepreka i za jedan Dinamo. Ti ko da ne pratiš fudbal, nego onako lupaš. Pa taj isti Salzburg je prezimio u Evropi ove godine, a u grupi EL su bili ispred jednog PSG-a, a iza finaliste Athletica. Prošle godine dva puta remizirali sa Juventusom, a pretprošle dva puta dobili Lazio. Šta tu ima "premostivo" svega ti?
-
palermo
#7680 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Misliš ?caros wrote:
Skandinavci
Sa jednim Kopenhagenom koji je igrao grupnu fazu, sa onim strašnim Kopenhagenom koji je Ajaksa eliminisao ??
A zamisli tek kakva je snaga jednog Nordsjalenda koji bi eventualno mogao biti ispred takvog Kopenhagena???
-
caros
#7681 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Džaba kad im mi ne ležimo. 
- Arteta
#7682 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Takvim razmisljanjima ne mozemo mi nikog dobiti.palermo wrote:Misliš ?caros wrote:
Skandinavci
Sa jednim Kopenhagenom koji je igrao grupnu fazu, sa onim strašnim Kopenhagenom koji je Ajaksa eliminisao ??
A zamisli tek kakva je snaga jednog Nordsjalenda koji bi eventualno mogao biti ispred takvog Kopenhagena???
-
north
#7683 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ako Sarajevo bude igralo LE ove godine, volio bih da dobijemo šveđane, npr. onaj Djugarden ili something like that....Izbacili smo Helsingborg i Orebro, red je majka mu stara još nad nekim šveđanima da omastimo brkove...
A pored skandinavaca, jedino se naši klubovi mogu fajtati sa slovencima, možda slovacima, hrvatima izuzev Dinama i možda još poneko....sve ostalo je sigurno ispadanje sa manje ili više pruženog otpora...naročito sve ekipe sa područja istoka, tu nam je svima redaljka zagarantovana...
A pored skandinavaca, jedino se naši klubovi mogu fajtati sa slovencima, možda slovacima, hrvatima izuzev Dinama i možda još poneko....sve ostalo je sigurno ispadanje sa manje ili više pruženog otpora...naročito sve ekipe sa područja istoka, tu nam je svima redaljka zagarantovana...
- _Reds_
#7684 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Volio bi da Sarajevo dobije Liverpool 
- Arteta
#7685 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ako nista,barem ce Sarajevo isplatiti dugove._Reds_ wrote:Volio bi da Sarajevo dobije Liverpool
- Obuca9
#7686 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ja bih ipak najviše volio da Sarajevo dobije licencu, a za protivnike manje-više 
- JThomas
#7687 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
ma dobiće.
- JThomas
#7688 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
dosta njih, ali salzburg brate vrlo teško. maribor, helsinborg, prvak slovačke ko god bude, ventspils, ekranas, helsinki, možda i liberec ako bude prvak češke, shamrock ako bude nosilac, a moguće da će biti, sheriff koji smo već jednom izbacili, možda čak i bate borisov, jer nam leže te vještačke ekipe. al' basel, salzburg, partizan, CSKA sofija...to su horor scenariji gdje imamo minimalne šanse.palermo wrote:U pravu si, lupam. Ne samo da lupam, nego sam i mahnit što pokušavam da kažem da uopšte nije nemoguće igrati ravopravan meč sa prvakom Austrije. Izgleda da su godine jada i čemera ostavile duboki trag na generacije naših ljudi.Obuca9 wrote:Salzburg je nepremostiva prepreka i za jedan Dinamo. Ti ko da ne pratiš fudbal, nego onako lupaš. Pa taj isti Salzburg je prezimio u Evropi ove godine, a u grupi EL su bili ispred jednog PSG-a, a iza finaliste Athletica. Prošle godine dva puta remizirali sa Juventusom, a pretprošle dva puta dobili Lazio. Šta tu ima "premostivo" svega ti?
- cyprus
#7689 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Željine (ili bilo čije ovdašnje) šanse protiv Basela bi bile manje od 10%, a protiv Salzburga, Dinama i Partizana manje od 20%. Naravno čuda su uvijek moguća, ali u tim utakmicama realni maximum bi bio pristojan poraz, ono tipa 0:0 ovdje i 2:0 tamo... A za više od toga, zaista bi protivnici morali usrat žestoko, jer ako navedeni klubovi odigraju na svom nivou, Željo nema šanse protiv njih...
Protiv ostalih klubova bi se dalo igrat... Jedino bi valjalo izbjeć CSKA Sofiju, AEL, Liberec i Legiju... Tu je ipak prije zijan nego uspjeh... Dok protiv ostalih Željo ako odigra na nivou, može biti najmanje ravnopravan, a protiv nekih je i favorit.
E sad samo da vas ne svrstaju u onu regionalnu grupu... To bi bila katastrofa... Pišite UEFA-i da je to glupost da im ne padne na um da to čine...
Protiv ostalih klubova bi se dalo igrat... Jedino bi valjalo izbjeć CSKA Sofiju, AEL, Liberec i Legiju... Tu je ipak prije zijan nego uspjeh... Dok protiv ostalih Željo ako odigra na nivou, može biti najmanje ravnopravan, a protiv nekih je i favorit.
E sad samo da vas ne svrstaju u onu regionalnu grupu... To bi bila katastrofa... Pišite UEFA-i da je to glupost da im ne padne na um da to čine...
-
elSaik
#7690 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Vjerovatno ko i Aalborga ne tako davno. I Cluj je igrao LP pa se pošteno namučio protiv malenih. Svakako, ta se tvoja druga rečenica može i postaviti ovako: A zamisli tek kako je snaga Kopenhagena opala kada je iza jednog Nordsjalenda.palermo wrote:Misliš ?caros wrote:
Skandinavci
-
elSaik
#7691 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Pošto je proći Šerif i potpuno nadigrati Makabi u prvom poluvremenu, te primiti golove na neiskustvo odlika nespremnog ulaska u duele? Ukoliko ne griješim i sam Medunjanin je izjavio da bi iole iskkusnija ekipa već na poluvremenu vodila 2-3:0 s obzirom na šanse. Jesmo dobili po nosu u revanšu, ali tad smo igrali na +50 u kombinanovam sastavu i morali se otvoriti.palermo wrote:Hmmm....gledao sam Želju u subotu u Mostaru, i mislim da je to najbolji tim koji je u Mostar gostovao u prethodnih petanest godina. Ali , pretpostavljam za razliku od većine željovaca, ne mislim da je to sad produkt nekog iznimnog kvaliteta igrača (dobro ima tu par igrača, Zeba, Kvesić, možda Svraka) koliko fizičke spreme, uigranosti, jednom riječju trenerskog rukopisa Amara Osima.ganjeta wrote:To stoji rastimani, ali ovaj Željo je nešto drugo, za razliku od onog u duelu sa Macabijem ili onim sa Hapoelom. Iskusniji smo dosta, uigraniji, fizički jači...ali džaba opet sve to ako dobijemo Basel ili Spartu Prag. To su ekipe koje jedan Bayern ili Liverpol dobro namuče. Nemamo mi tu šta tražiti iskreno.
Da je nama žrijeb Dinamov od prošle sezone imam osjećaj da bi najmanje igrali baraž za Evropa ligu, pa ni sam plasman nebi bio daleko.
E sad, ako se vratimo na ove dvije zadnje godine željinog učešća u Evropi, meni se čini da ima tu jedna konstanta, oba puta je Željo prilično nespreman ulzaio u ove duele. Mislim da je to bio i nekakav odabir Osima, jednstvo želja da se forma tempira za prvenstvo, njen dugi ritam itd. I nekako mi se čini da bi ovaj put Osima trebao, možda i morao, da malo drugačije posloži kockice, i da pokuša da tempria formu, makar fizičku spremu za početak takmičenja u Evropi. To bi jasno imalo svoje reperkusije u prvenstvu, nužno bi došla kriza, ne bi se bilo nadmoćno, ali uvijek se neke cijene plaćaju.
Željo u punoj formi, ovoj što sada prikazuje, može da igra i sa Spartom i Bazelom. Da igra, hoće li proći je nešto sasvim drugo,ali ne mislim da bi se unaprijed tu trebalo položiti oružje.
Željo fizički nepsreman, onaj koji iz trenažnog procesa ide na megdna Macabiju, je autsajder protiv svake ekipe.
Dakle, rekao bih , Željo u Evropi je u dobroj mjeri odluka i Osima i rukovodtsva, i volje i želje da se preuzme rizik.
-
elSaik
#7692 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Valjda nije problem što pišem i treći post zaredom.....ganjeta wrote:Pa to više govori o jačini Češke lige, nego osamoj jačini Sparte. Plzen je igrao grupe i imao remi sa Milanom, pametnom dosta.
Smiješno je govoriti da Željo može igrati sa Baselom. Pa oni hladno klepe Utd, Bayern a mi da igramo sa njima.
Možemo mi igrati i primiti petaka hladno.
Isto kao što je Basel izbacio Junajted i mi možemo dobro odigrati (ne kažem nužno izbaciti, ali nositi se sa njima), ali isto tako jednako kao što je Basel dobio po nosu u Minhenu i mi možemo u Baselu. Mnogo je tu faktora u igri. Kvalitet je najbitniji, svakako, ali ne uvijek i presudni. ŠBB-KBB jednako se može i u našu korist okrenuti. Podcijene nas u prvoj, ne ide im nikako u drugoj, mi damo gol rukom, a sudija ne vidi, hu ha, drž ne daj i Liga Prvaka, here we are!
-
El_comadante
#7693 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
nažalost mnogi su za nas prejaki, a recimo Salzburg poprilčno dobrog uspjeha ima u Europi zadnjih sezona a naši predstavnici baš i ne. ali naravno ništa nije nemoguče a zbog toga se igra i gleda fudbal što ništa nije 100%palermo wrote:Nevjerovatno.El_comadante wrote:ja sam siguran da Željo prolazi 2 pretkolo LP a za ostalo vidječemo, osim naravni ako nedobiju Bazel ili prvake Češke i Austrija a ostale protivnike smtatram da može i mora proći.
Sad i je i Salzburg nepremostiva prepreka.
Odustajem
-
El_comadante
#7694 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
nemože dobiti Liverpool jer u Europa ligi če vjerovatno biti regionalne podjele._Reds_ wrote:Volio bi da Sarajevo dobije Liverpool
- Arteta
#7695 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Mislim da bi se i AEL i Liberec mogli dobiti.cyprus wrote:Željine (ili bilo čije ovdašnje) šanse protiv Basela bi bile manje od 10%, a protiv Salzburga, Dinama i Partizana manje od 20%. Naravno čuda su uvijek moguća, ali u tim utakmicama realni maximum bi bio pristojan poraz, ono tipa 0:0 ovdje i 2:0 tamo... A za više od toga, zaista bi protivnici morali usrat žestoko, jer ako navedeni klubovi odigraju na svom nivou, Željo nema šanse protiv njih...
Ti klubovi nisu poput Sparte Prague koaj ima jako puno velikih utakmica u Evropi.
- Arteta
#7696 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ko je najbolji strijelac u historiji Premijer Lige?
-
elSaik
#7697 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Muharemović.
-
lutko
#7698 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Sve ti je to relativno. Mi smo na pocetku sezone 2011/12 izbacili Sheriff. U sezoni prije (2010/11) taj Sheriff je dobio 2-0 Dinamo Kijev (u 2. kolu grupne faze Europa league, u 6. kolu bilo 0-0 u Kijevu), da bi taj isti Dinamo Kijev poslije (u 1/8 finala te sezone) izbacio Manchester City.
Ja bi volio Sheriffa opet.
Ja bi volio Sheriffa opet.
- Tvrtko II Kotromanić
#7699 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
mi smo Sherifa dobili kad su oni bili u nekoj reorganizaciji tima, jbg, dovoljno je pogledati njihov stadion i uslove koje imaju pa da se skonta kakvi su, eto igrlai su sezonu prije u grupnoj fazi kupa uefa, a ove godine ce biti jaci sigurno,tako da njih ne bih volio nikako
- _Reds_
#7700 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Posto i Liverpool igra od pocetka, najbolje bi bilo da dobijemo kakve Skandinavce i prodjemo ih, a onda Liverpool, prva kuciObuca9 wrote:Ja bih ipak najviše volio da Sarajevo dobije licencu, a za protivnike manje-više
Pa ako se mogu dobiti Skandivaci, ne vidim zasto ne moze Liverpool, pa prosle godine su Hrvati dobili Engleze bili.El_comadante wrote:nemože dobiti Liverpool jer u Europa ligi če vjerovatno biti regionalne podjele._Reds_ wrote:Volio bi da Sarajevo dobije Liverpool