Premijer Liga BiH 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Acheron

#7126 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Acheron »

Dobro, evo zajebo sam...odoh svakako na tusiranje. :D

Svi konstatatovali pomak (na domacoj razini) i onda je smak svijeta traziti pomak i na medjunarodnoj sceni. I to ne proci trece pretkolo - ne daj ti boze! - nego je megalomanija traziti i prolazak drugog pretkola. Treba ponavljat razred - deset puta ako treba, bez obzira sto si to gradivo davno prevazisao.

Nije sve ni u budzetu, mada jeste dosta toga. O tome se moze nadaleko i nasiroko, sa brojim uspjesnim i manje uspjesnim primjerima.

Ali, whatever...sto bi rekla braca englezi.

@north
promasio si cijel fudbal

Uzdravlju & rahatlooku. :D
salle_eh1986

#7127 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by salle_eh1986 »

north wrote:Čovjek odlučio prestati pratiti klub za koji navija baš od ove sezone kada mu klub obara sve rekorde, jer ne želi da opet gleda petarde u evropi
kako onda da neko navija za rudar iz banovića koji nigdje ne igra :D
palermo

#7128 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by palermo »

salle_eh1986 wrote:
north wrote:Čovjek odlučio prestati pratiti klub za koji navija baš od ove sezone kada mu klub obara sve rekorde, jer ne želi da opet gleda petarde u evropi
Pa nitko i ne navija za Rudar
north

#7129 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by north »

A dobro, promašio pa promašio, dešava se i Mesiju da promaši prenal :D ... Samo ne znam u čemu, ali nećemo dalje :wink: ...
BHF_Manijak

#7130 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

Ja fakat se zapitam prate li pojedinci, konkretno Acheron, a vidim Palermo ga je takodjer podrzao, situaciju na evropskoj fudbalskoj sceni! :roll: Kakvo ba ravnopravno nosenje za prvakom Izraela? Ma uopste sa izrealskim pojedinim ekipama??? PA ljudi dragi te ekipe su redovni ucesnici grupnih faza, a nerijetko i solidnih rezultata u istim, lige prvaka i Evropa lige i mi ovdje pricamo o nekom ravnopravnom nosenju?! :roll: Mi prvo moramo pohvatati ove sitnije ribe pa tek onda pricati da se gutimo sa Izraelcima!
Ljudi koji prave transfere od po 6-7 miliona eura, dok mi jos uvijek dzaba dovodimo igrace...
Nekad fakat pretjerujete i to golemo!
Slazem se da treba iskorak praviti, ali ocekivati da izbacis neku ekipu ala ovih izraelskih je smijesno, ljudi koji godinama nabijaju koeficijent u Evropi.

I ne znam Acheron koji djavo se tako bahato obracas ljudima ko da si svu pamet svijeta pobro. Jedini ovdje koji iz posta u post fula poentu si ti. Prica o nekom iskoraku a dovodio bi igrace iz PL kiao pojacanja, iako Zeljo na tim istim pozicijama ima iste ili kvalitetnije igrace, mislim ono... :roll: :roll:
salle_eh1986

#7131 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by salle_eh1986 »

palermo wrote:
salle_eh1986 wrote:
Pa nitko i ne navija za Rudar
e jedino to :)
north

#7132 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by north »

Čovjek bi sa Purićem i Tosunovićem pravio goleme iskorake i igrao grupnu fazu, ali neću više, promašiću opet :D ....
Ajatolah_

#7133 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Ajatolah_ »

Kako ne navija, niste čuli za Ljumane? :D
Željo u ovoj državi, možda uz još Široki, jedini pozitivno radi u ovoj državi, ide naprijed, i tu ne treba sitničariti sad, imajući u obzir u kakvom je klub bio stanju prije nekoliko godina. Zasad od sigurnih prolazaka drugog pretkola nema ništa, i to se neće moći dok se ne počnu dovoditi kvalitetna pojačanja izvan BiH. A da bi se to desilo, treba para. A pare treba skupljati kroz sezone, što prodajom, što od UEFA-e, što kroz sponzore, što kroz karte i slično. Pa onda, jednom kad bude dosta para na računu, a to sigurno nije ni ove ni sljedeće sezone, dovesti par jakih pojačanja izvan BiH, pa će onda sve lakše ići. Samo strpljenja.... debelog strpljenja. :D
palermo

#7134 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by palermo »

BHF_Manijak wrote:
PA ljudi dragi te ekipe su redovni ucesnici grupnih faza, a nerijetko i solidnih rezultata u istim, lige prvaka i Evropa lige i mi ovdje pricamo o nekom ravnopravnom nosenju?! :roll: Mi prvo moramo pohvatati ove sitnije ribe pa tek onda pricati da se gutimo sa Izraelcima!
Ljudi koji prave transfere od po 6-7 miliona eura, dok mi jos uvijek dzaba dovodimo igrace...
:
Pa to je tvopj odabir prevashodno. Dakle, odabir ljudi koji ovdje rade, žive, imaju nade, strahove, bilošta. To što ti pišeš je jednostavno gubitnički menatlitet. Onaj isti menatlitet koji nam ne dozvoljava da se odlijepimo od dna u bilo čemu.
Čuj sad su izraelci pojam za nas u fudbalu. Bit će uvijek sa našim načinom razumišljanja.

Naravno, da Acheron pretjeruje sa pričom o Puriću, Tosunoiviću i slično, ne radi se o tome, radi se jednostavno o podzinaju kvalitete trenažnog procesa, i standarda unutar našeg BH svijeta. Ja za razliku od vas smatram da sadašnju ekipu Želje daš nekom našem drugom treneru (aka, Glavaš, Ibraković i slični) da bi se Željo borio sa Olimpicom za izlazak u Evropu. Al ne bori se, daleko je odmakao. Zahvaljujući nečijoj viziji, znanju, stručnosti.....
LSD

#7135 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

Pa dobro ljudi, popustite više Acherona....covjek ima svoje mišljenje i stavove i vozdra...forumska demokratija nalaže da se to poštuje....a neke stvari je i u pravu, kad se malo bolje razmisli...to što ne ide na tekme nije razlog da ga sad prozivamo i mjerimo kao navijaca, njegov izbor.
Ajatolah_

#7136 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Ajatolah_ »

palermo wrote:
BHF_Manijak wrote:
PA ljudi dragi te ekipe su redovni ucesnici grupnih faza, a nerijetko i solidnih rezultata u istim, lige prvaka i Evropa lige i mi ovdje pricamo o nekom ravnopravnom nosenju?! :roll: Mi prvo moramo pohvatati ove sitnije ribe pa tek onda pricati da se gutimo sa Izraelcima!
:
Pa to je tvopj odabir prevashodno. Dakle, odabir ljudi koji ovdje rade, žive, imaju nade, strahove, bilošta. To što ti pišeš je jednostavno gubitnički menatlitet. Onaj isti menatlitet koji nam ne dozvoljava da se odlijepimo od dna u bilo čemu.
Čuj sad su izraelci pojam za nas u fudbalu. Bit će uvijek sa našim načinom razumišljanja.
Ako se promijeni mentalitet, neće pobjede i milionski transferi doći sami po sebi. Ne bih rekao da Manijak razmišlja nešto gubitnički, to je realno stanje, da je rekao da ćemo biti iza Izraelaca i za hiljadu godina, e onda bi bio gubitnički mentalitet. :D
palermo

#7137 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by palermo »

EdoI wrote:[

Ako se promijeni mentalitet, neće pobjede i milionski transferi doći sami po sebi. Ne bih rekao da Manijak razmišlja nešto gubitnički, to je realno stanje, da je rekao da ćemo biti iza Izraelaca i za hiljadu godina, e onda bi bio gubitnički mentalitet. :D
To je samo izgovor. U fudbalu kao i u životu, postoje limiti i limiti. Nitko ovdje ne govori o tome da mi haramo Evropom, ali o tome da standardima možemo odgovorti, jebenom izraleskom prvaku je meni nešto što je vrlo realno.

I za to nisu potrebne tolike pare, potrebno je znanje, prihvatanje nekih već postojećih standarda, stvaranje prepoznatljiovg sistema.i naravano vjera u sebe.
BHF_Manijak

#7138 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

palermo wrote:

Naravno, da Acheron pretjeruje sa pričom o Puriću, Tosunoiviću i slično, ne radi se o tome, radi se jednostavno o podzinaju kvalitete trenažnog procesa, i standarda unutar našeg BH svijeta. Ja za razliku od vas smatram da sadašnju ekipu Želje daš nekom našem drugom treneru (aka, Glavaš, Ibraković i slični) da bi se Željo borio sa Olimpicom za izlazak u Evropu. Al ne bori se, daleko je odmakao. Zahvaljujući nečijoj viziji, znanju, stručnosti.....
Vidi buraz, slazem se ja s tobom, i ne mislim da je za nas Izrael fudbalska velesila, onako generalno kad pogledas, recimo da bi nasa repka njihovu od 10 susreta garantujem 7 puta dobila, imamo kvalitetnije igrace, talentovanije itd, no ovdje ja pricam o ligi i njenim predstavnicima.
Nazalost, Izrael u tom segemtnu za nas jeste pojam, oni su imali timove i imaju koji su redovni ucesnisi LP i EL, ne zato jer su extra talentovani ili bolji od nas, vec zato sto pocetni kapital imaju za razliku od nas, dakle lovu, a mi toga nemamo i to je najveci problem!
Jedan HAPOEL ili Maccabij je recimo u evropskom fudbalu 4. sesir, kar'ne i slicno, no za nas pojam su gornja ljestvica kvalitete. :( Pa pogledaj transfer Medunjanin od nekoliko miliona eura, pa onda transfer Colauttija iz Bundeslige u Maccabi, i da sad dalje ne nabrajam...Ljudi imaju lovei tu su u prednosti, sto ne mora znaciti da ce vjecno ostati, za recimo 4-5 godina mozda se i to promjeni pa mi s lahkocom budemo te ekiep prolazili...

Mada, ruku na srce i sam taj rezultat nije majkemi reala odnos snaga, bar kad je Maccabi u pitanju! Hapoel nas jeste naguzio, ali Maccabija smo na Kosevu u prvom sabili na njihovu polovinu, imali sijaset sansi, u drugom golman cuda im cinio na golu, a ljudi rutinski na kraju dobise 2:0. Revans je druga prica vec bio, nije se imalo sta traziti, no onih prvih 45minuta kad pogledas vidis da si mozda losiji za 2-3 gola od njih...
JThomas

#7139 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

po kojem parametru je to realno da željo i maccabi tel aviv budu ravnopravni? jačini lige, infrastrukturu, budžetu, uslovima za rad, uređenosti države?
salle_eh1986

#7140 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by salle_eh1986 »

JThomas wrote:po kojem parametru je to realno da željo i maccabi tel aviv budu ravnopravni? jačini lige, infrastrukturu, budžetu, uslovima za rad, uređenosti države?
za koliko je ono miliona naš prošlogodišnji protivnik doveo onog francuza iz metza pred početak sezone???
ljudi dovode igrače iz francuske lige, pa naš medunjanin je tamo bog i batina bio...kad bi on došao kod nas-nikad...razloga mnogo, pametni će ih skontati
JThomas

#7141 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

apsolutno jedini parametar koji je na željinoj strani je tradicija iz prošlog vijeka. u svemu ostalom oni su svjetlosnim godinama ispred i to je u ovom trenutku realnost.
palermo

#7142 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by palermo »

JThomas wrote:po kojem parametru je to realno da željo i maccabi tel aviv budu ravnopravni? jačini lige, infrastrukturu, budžetu, uslovima za rad, uređenosti države?
Po stepenu zainteresovanisti za fudbal, po tradiciji, po talentu, po broju velikih igrača koji su opvdje ponikli, po kurcu palcu..........

Mislim, slijedeći tvoju logiku, jel mi uopšte možemo bilošta izvoziti, možemo li išta u ovoj Bosni i Hercegovini raditi osim nosati kante za smeće, ili u ovom slučaju skupljati lopte.
JThomas

#7143 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

tačno, kurcu palcu, odgovor je tačan. zainteresovanost za fudbal i tradicija ne igraju na terenu. a pravi talenti teže da što prije bježe iz jedne od najlošijih liga u evropi, mi nijednog reprezentativca iz naše lige nemamo u ovom trenutku. po SVIM parametrima koji igraju u KLUPSKOM fudbalu oni su šest klasa ispred i to se vidi i na rezultatima.
salle_eh1986

#7144 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by salle_eh1986 »

palermo wrote:
Po stepenu zainteresovanisti za fudbal, po tradiciji, po talentu, po broju velikih igrača koji su opvdje ponikli, po kurcu palcu..........
od zainteresovanosti za fudbal, tradicije, broja velikih igrača koji su ovde ponikli i ovom zadnjem se ne živi u sadašnjosti
što je bilo prošle godine već pada u zaborav kad počne nova tako da je historija tu samo da se priča o njoj, ona ti neće pomoći kad istrčiš na teren
ekipe recimo iz izraela plaćaju pojačanje pred sezonu koliki je cjelokupni budžet našeg tima, jedan igrač ima plate kao cijeli naš tim...valjda to može da bude pokazatelj ko kako radi
sve i da je talenat tu, oept ni od njega se ne moži uspjeti preko noći jer da bi talentovan igrač postao igračina treba da ima idealne uslove a kod nas to nema i onda ide što prije iz kluba, bilo gdje kako bi mogao zaraditi ili napredovati
BHF_Manijak

#7145 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

palermo wrote:

Mislim, slijedeći tvoju logiku, jel mi uopšte možemo bilošta izvoziti, možemo li išta u ovoj Bosni i Hercegovini raditi osim nosati kante za smeće, ili u ovom slučaju skupljati lopte.
Upravu si kako rekoh, ali nazalost nijedan od gore pobrojanih parametara ne igra ulogu u trenutnom kvalitetu lige, vecina je stvar proslosti ili stvari koje ne mozes materijalizovati ako u njih ne ulozis, tipa talenat. :( I ova zainteresovanost je drasticno pala, iz ovog ili onog razloga nazalost, pa sve vise imas ovakvih kao Acheron.
palermo

#7146 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by palermo »

BHF_Manijak wrote: Nazalost, Izrael u tom segemtnu za nas jeste pojam, oni su imali timove i imaju koji su redovni ucesnisi LP i EL, ne zato jer su extra talentovani ili bolji od nas, vec zato sto pocetni kapital imaju za razliku od nas, dakle lovu, a mi toga nemamo i to je najveci problem!
...
Ma nije bolan lova najveći problem, ne zanemarujem ja ovdje pare, naravno, ali mi pričamo ovdje o prvaku Izraela....i ja ne tvrdim da mi trebamo bitoi bolji od njih, i sad ih mlatiti kako nam ćeif, ali mislim da je sasvim realno da ovaj željo treba da izađe nekom Hapoelu na megdan sa punim optimizmom i vjerom u sebe. A ne kao što neki ovdje pišu, ako dođe Hapoel, piši propalo.

Podizanje standarda je upravo to,biti bolji nego što si bio, naučiti od drugih ono što nisi znao da bi mogao biti kao i oni. I stvarno je paradoksalno da ja kao neko ko nije navijač Željezničara imam više povjerenja u sposbnosti ove ekipe i Osima od vas samih
salle_eh1986

#7147 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by salle_eh1986 »

palermo wrote: I stvarno je paradoksalno da ja kao neko ko nije navijač Željezničara imam više povjerenja u sposbnosti ove ekipe i Osima od vas samih
niko ne kaže da bi se predalo prije samog meča kad bi oni ponovo bili protivnici...poenta priče je da su favoriti ako se to desi ;)
JThomas

#7148 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

jel ti pratiš da hapoel tel aviv zadnjih pet godina zaredom igra grupe evropskih takmičenja, četiri puta EL/kupa uefa i jednom lige šampiona? a naš nijedan klub od nezavisnosti još nije uspio nijednom doći do tih faza.

to nisu više "neki izraelci", od imena se ne živi danas, na takvoj konstanti evropskih rezultata mogu pozavidjeti neka neuporedivo veća imena.
palermo

#7149 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by palermo »

salle_eh1986 wrote:
palermo wrote: I stvarno je paradoksalno da ja kao neko ko nije navijač Željezničara imam više povjerenja u sposbnosti ove ekipe i Osima od vas samih
niko ne kaže da bi se predalo prije samog meča kad bi oni ponovo bili protivnici...poenta priče je da su favoriti ako se to desi ;)
Pa dobro, ali ne talvi kao što se ovdje predstavljaju.

A nisu favoriti zato što je Amar Osim podigao nivo kvalitete igre Želje, i time uspostavio neke nove standarde u ovoj ligi. Koji bi svi ostali trebali slijediti. A zato tvrdim, nisu pare najbitnije. Moć para dolazi na nekom drugom nivou.
palermo

#7150 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by palermo »

JThomas wrote:jel ti pratiš da hapoel tel aviv zadnjih pet godina zaredom igra grupe evropskih takmičenja, četiri puta EL/kupa uefa i jednom lige šampiona? a naš nijedan klub od nezavisnosti još nije uspio nijednom doći do tih faza.

to nisu više "neki izraelci", od imena se ne živi danas, na takvoj konstanti evropskih rezultata mogu pozavidjeti neka neuporedivo veća imena.
Pa to nije sprono. Ono što ja želim reći da to nije nedostižćno za nas. I da je Amar Osim na dobrom putu. Ali to moraju pratiti i ambicije. Između ostalog i ambicije navijača.

A ne uvijek u parama pronalaziti alibi.
Locked