palermo wrote:
Pa to je tvopj odabir prevashodno. Dakle, odabir ljudi koji ovdje rade, žive, imaju nade, strahove, bilošta. To što ti pišeš je jednostavno gubitnički menatlitet. Onaj isti menatlitet koji nam ne dozvoljava da se odlijepimo od dna u bilo čemu.
Čuj sad su izraelci pojam za nas u fudbalu. Bit će uvijek sa našim načinom razumišljanja.
Naravno, da Acheron pretjeruje sa pričom o Puriću, Tosunoiviću i slično, ne radi se o tome, radi se jednostavno o podzinaju kvalitete trenažnog procesa, i standarda unutar našeg BH svijeta. Ja za razliku od vas smatram da sadašnju ekipu Želje daš nekom našem drugom treneru (aka, Glavaš, Ibraković i slični) da bi se Željo borio sa Olimpicom za izlazak u Evropu. Al ne bori se, daleko je odmakao. Zahvaljujući nečijoj viziji, znanju, stručnosti.....
Vidi buraz, slazem se ja s tobom, i ne mislim da je za nas Izrael fudbalska velesila, onako generalno kad pogledas, recimo da bi nasa repka njihovu od 10 susreta garantujem 7 puta dobila, imamo kvalitetnije igrace, talentovanije itd, no ovdje ja pricam o ligi i njenim predstavnicima.
Nazalost, Izrael u tom segemtnu za nas jeste pojam, oni su imali timove i imaju koji su redovni ucesnisi LP i EL, ne zato jer su extra talentovani ili bolji od nas, vec zato sto pocetni kapital imaju za razliku od nas, dakle lovu, a mi toga nemamo i to je najveci problem!
Jedan HAPOEL ili Maccabij je recimo u evropskom fudbalu 4. sesir, kar'ne i slicno, no za nas pojam su gornja ljestvica kvalitete.

Pa pogledaj transfer Medunjanin od nekoliko miliona eura, pa onda transfer Colauttija iz Bundeslige u Maccabi, i da sad dalje ne nabrajam...Ljudi imaju lovei tu su u prednosti, sto ne mora znaciti da ce vjecno ostati, za recimo 4-5 godina mozda se i to promjeni pa mi s lahkocom budemo te ekiep prolazili...
Mada, ruku na srce i sam taj rezultat nije majkemi reala odnos snaga, bar kad je Maccabi u pitanju! Hapoel nas jeste naguzio, ali Maccabija smo na Kosevu u prvom sabili na njihovu polovinu, imali sijaset sansi, u drugom golman cuda im cinio na golu, a ljudi rutinski na kraju dobise 2:0. Revans je druga prica vec bio, nije se imalo sta traziti, no onih prvih 45minuta kad pogledas vidis da si mozda losiji za 2-3 gola od njih...