Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Eborg wrote:Mi bi fakat trebali preuzeti brazilski, skandinavski i bivši ruski sistem pa igrati fino od marta do novembra, makar bi evropske utakmice dočekali u punoj spremi a ne kao produžetak priprema.
radi preduge pauze. kolika je pauza covjek i zaboravi kako izgleda tabela. evo naprimjer reci mi ti kako izgleda tabela iz glave bez da gledas google.
pa da igraju u julu na +40 treba imati u vidu da nasi stadioni nemaju reflektore. uostalom, klima nam je takva, da ona odredjuje kad ce i koliko bit pauza. ako se vec 50-60 godina na ovim prostorima igra ovako, ne vidim nikakav normalan razlog da se to mijenja. igramo ko sav normalan svijet, i sad bi neki forumasi da mijenjaju
radi preduge pauze. kolika je pauza covjek i zaboravi kako izgleda tabela. evo naprimjer reci mi ti kako izgleda tabela iz glave bez da gledas google.
pa da igraju u julu na +40 treba imati u vidu da nasi stadioni nemaju reflektore. uostalom, klima nam je takva, da ona odredjuje kad ce i koliko bit pauza. ako se vec 50-60 godina na ovim prostorima igra ovako, ne vidim nikakav normalan razlog da se to mijenja. igramo ko sav normalan svijet, i sad bi neki forumasi da mijenjaju
ako se igra 50 godina ovako pa nije sveto slovo da se nemoze/nesmje mjenjati a meni je interesantnije gledati kompletnu sezonu u komadu bez vece pauze a ne ovako kraj jedne sezone pa manja pauza pa pocetak sezone i onda veca pauza. meni je bi bilo ovako zanimljivije
U julu se ne bi igralo na 40C, već utakmica u 20h ili čak kasnije, stariji završili s poslom, mlađi svakako slobodni, reflektori trebaju samo drugo poluvrijeme, ne bi se dešavalo da se ne gledaju utakmice zbog El Clasica i sličnih gluposti,... možda i ne bi loše bilo.
Ja i dalje ponavljam - pauza na polovini prvenstva nije da bi se izbjegle hladnoće/vrućine već se i pripreme moraju odraditi, dakle ne treba pauzu/prelazni rok izbacivati, samo odabrati najbolji momenat za to - juni/juli i sl.
Ja i dalje ponavljam - pauza na polovini prvenstva nije da bi se izbjegle hladnoće/vrućine već se i pripreme moraju odraditi, dakle ne treba pauzu/prelazni rok izbacivati, samo odabrati najbolji momenat za to - juni/juli i sl.
kad si vec zapeo za juli i juni pa eto moza se i tada napravidi pauza od mjesec dana ili mjesec i po.
Eborg wrote:Mi bi fakat trebali preuzeti brazilski, skandinavski i bivši ruski sistem pa igrati fino od marta do novembra, makar bi evropske utakmice dočekali u punoj spremi a ne kao produžetak priprema.
Samo da budemo drugačiji . Pa mi smo bliže jugu nego sjeveru, i sad bi trebali da se ugledamo na skandinavce, Koji upravo pokušavaju da se prilahgode ovom vremenskom kalendaru.
Mislim, nekako mi čudno da svi u evropi i okruženju igraju septembar-maj, a mi ćemo mart-novembar. Obasjala nas pamet .
Rekao bih da zec leži ipak negdje drugo.
@El_comadante: Nisam zapeo ni za kakav juli, samo kažem da prvenstvena pauza mora postojati bez obzira kako se igralo, ovako kako je sad ili samo tokom jedne godine.
@palermo: Pa ima i tu logike, samo teško je očekivati da ćemo i u narednih 20 godina imati stadione sa reflektorima i podzemnim grijanjem terena (a nijedno ni drugo nisu mudra slova namijenjena superbogatim klubovima, npr. u češkoj ligi svi klubovi iz Gambrinus lige imaju podzemno grijanje terena što je obavezno). Ako ćemo se do tada patiti sa ovim nefudbalom i oslanjati se na talente iz inostranstva kojih će biti sve manje i manje u narednim godinama, onda se bojim da ćemo unucima prepričavati kako je BH reprezentacija imala šanse da se kvalifikuje na neko takmičenje i da je jednom neki Džeko igrao u Engleskoj.
Meni su gori likovo koji se pale na "uspjehe" ili "neusjehe" svojih klubova na ovakvim utakmicama...Ovo je toliko nerelevantno i nevažno da bi se uzimalo za ozbiljno i na bazi toga davala ocjena o kvaliteti jednog tima...
Ovakve tekme ba samo služe za razna isprobavanja i eksperementisanja, ne kaže se džaba uvijek da je rezultat u drugom planu....
Ono kao uzeli smo ruse, bugare, francuze, hrvate i dr. na pripremama, ono šatro sad ćemo da dominiramo i jebemo znanje svima, pa hop otrese te Rudar, Slavija, Travnik ili Kozara
niko se ne pali na to
vidim od mene je pocela prica ta pa da nastavim a mozda i da zavrsimo to
rekao sam ipak su pripremne pa se ne uzima bas ozbiljno ipak pobijediti bilo koga iz vecih liga je neki uspjeh gledajuci premijer ligu u globalu i kvalitet u njoj
bez obzira koliko ti timovi bili oslabljeni isprobavanjem taktika ili cega vec ipak mislim da se igraci nasih klubova vise zalazu i motiviraniji su pa u skladu s tim i pokazu vise nego sto pokazuju na nasim terenima
Da se u fudbalu namešta to se zna, ali da dva kluba stave to na papir i pečatiraju dogovor, to za sada ima samo u BiH
Zenički Čelik i bihaćko Jedinstvo dogovorili su da igraju "tri za tri". Potpisnici ovog dokumenta su generalni sekretar Jedinstva, Idriz Hrustanović i bivši direktor Čelika Zaim Mujezinović.
Zanimljivo, na dan kada je potpisan ugovor, 14. oktobra 2006. godine, ove dve ekipe odigrale su međusobni duel. Utakmica se igrala na Bilinom polju, a pobednik je bio Čelik, koji je dobio sa 2:0.
Ugovor je pisan rukom, a na papiru su i pečati oba kluba. Dogovoreno je da su "klubovi saglasni da se igra po principu 'tri za tri' i da će gol razlika biti identičba u oba meča".
Plavih_11 wrote:Da se u fudbalu namešta to se zna, ali da dva kluba stave to na papir i pečatiraju dogovor, to za sada ima samo u BiH
Zenički Čelik i bihaćko Jedinstvo dogovorili su da igraju "tri za tri". Potpisnici ovog dokumenta su generalni sekretar Jedinstva, Idriz Hrustanović i bivši direktor Čelika Zaim Mujezinović.
Zanimljivo, na dan kada je potpisan ugovor, 14. oktobra 2006. godine, ove dve ekipe odigrale su međusobni duel. Utakmica se igrala na Bilinom polju, a pobednik je bio Čelik, koji je dobio sa 2:0.
Ugovor je pisan rukom, a na papiru su i pečati oba kluba. Dogovoreno je da su "klubovi saglasni da se igra po principu 'tri za tri' i da će gol razlika biti identičba u oba meča".
Ljudi ovjerili i pecatima ...
Kako čitko i pismeno sročeno, vidi se da su ljudi pravi profesionalci....Još na kraju začinili pečatima, da sve to ima smisla....Ha ja, sutra kad bi jedna strana izigrala drugu, mogla bi hladno tužiti jer je izigran ovaj sporazum koji je kao pravi pravni akt potpisan i ovjeren pečatima...Nema labavo kod zeničana i krajišnika, mora sve biti crno na bijelo, nema nikome vjerovanja na riječ.....
Plavih_11 wrote:Da se u fudbalu namešta to se zna, ali da dva kluba stave to na papir i pečatiraju dogovor, to za sada ima samo u BiH
Ljudi ovjerili i pecatima ...
Zna li neko kako je odigran revans u Bihacu ? Da li je bilo 2:0 za Jedinstvo i je li time ispostovan dogovor ?