Premijer Liga BiH 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
elSaik

#4826 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by elSaik »

nemam_ideje wrote:
ganjeta wrote:Spominjanje Želje vezano za napredak lige je nivo jaslica. Jel Željo bi prvak 1998,2001,2002,2010? Kakve to veze ima sa ovim o čemu ja pišem ?
Samo slijepac pored očiju ne vidi da se napreduje. Poštenije suđenje ( to vaše zvučno pojačanje reče ), uskoro generalni sponzor lige pri čemu klubovi mogu da uštede po sezoni 50 milja ( pa mogu iskoristiti te pare npr. za pripreme :oops: ), skraćenje lige na pomolu, udruženje premijer ligaša. To su krucijalne stvari za ovu ligu koje su se desile ili će se desiti.
Ukinuli su gostovanja da bi oštetili divove, a ne iz razloga da se nebi desio nedo Bog sličan slučaj kao u Egiptu.
I sve ovo je nevažno, važnije je jel' bio indirekt na šejtanu ili ne :-) .
Što je najgore ono je bio indirekt iz udžbenika ali su im valjda rekli da to nije indirekt i da liga a bogme ni suđenje ništa ne valjaju. Evo malo podataka za bundesligaša :D
Gostujuće ekipe nikada nisu zabilježile više gostujućih pobjeda. U 120 utakmica slavile su 26 puta. Ta je brojka već na pauzi veća nego što je bila u cijelim sezonama 2008/2009., kada je zabilježen najmanji broj gostujućih pobjeda (22), ali i 2006/2007. (24) i 2007/2008. (25).
Domaćini su dobili 17 penala, a gosti samo tri manje, a u konačnoj računici, gosti su imali više realiziranih (13-12). Zanimljiv je i podatak da su od 676 žutih kartona više dobili domaćini – 339, dok su gosti opomenuti 337 puta.
Jel treba još nešto napisati ? Šta reći, koju poruku poslati da bude jasno ?
Ovakve stvari samo zlonamjerni ne vide. Isti oni kojima je do 7. kola sve super a već u 11. ništa ne valja. ;-) Pa, jbt, sada imaš dva tima koji su skupili više gostujućih bodova nego prvak u sezoni 2006/07, a uz to su još 4 ekipe u 3 boda razlike. I onda neko kaže da je sve kao što je bilo prije. Kako da ne. ;-)
nemam_ideje

#4827 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by nemam_ideje »

veljaca wrote:
Eborg wrote:
nemam_ideje wrote:Predsjednik Komiteta za normalitzaciju Ivica Osim nedavno je tokom posjete Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, odnosno premijeru Nerminu Nikšiću, uspio dogovoriti oprost dugova koji bh. klubovi imaju prema većem bh. entitetu, a koji se uglavnom odnose na poreze. Vlada FBiH dala je načelno obećanje da će dugovi klubovima iz Federacije BiH biti oprošteni.
:shock: :shock: :shock:

Ovo iz vedra neba, ali još uvijek mi zvuči nerealno. Pa pričalo se o ovome kada je Kaplan predlagao to no nisam znao da su fakat ozbiljni. Koliko god to dobro zvučalo, nešto nisam siguran da je pametan potez, sumnjam da će se naši klubovi odjednom spametovati i od sada redovno plaćati sve poreze.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Ovo, bez obzira sto ide u prilog mome voljenom klubu, mislim da nije dobra stvar ....

Kakvu poruku salje: Ne placaj i onda ce ti nekada neko oprostiti dug :?

Ovo je slicno onoj izjavi onog Zeljkovica iz Toplana - Moramo povecati cijene jer mnogi ne placaju grijanje ? :shock: :? Drugim rijecima - kazni onog postenog i redovnog platisu.

Evo ja cu sutra u svojoj firmi traziti da nam Vlada FBiH oprosti neplacanje doprinosa u narednih 10 godina ( a do sada redovno sve placamo ) jer smo bili redovne platise i da se izjednacimo sa ovima kojima ce oprostiti. Zar nismo svi prema Ustavu jednaki pred Zakonom ?
Ako gledamo tvoj post ispade da su Široki i eventualno Zrinjski poštene i radne platiše. Otmeš šta možeš oteti, plaćaš porez poslije i kažeš, jebiga, ove što ne plaćaju a većinom su ga popušili u ratu treba zatvoriti. Tako ispade.
Dead Man Walking

#4828 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Dead Man Walking »

Organizaciono, sto se tice lopovluka, namjestanja i slicnih stvari smo napredovali i napredujemo (narocito od dolaska komiteta). Sto se tice onog sto se moze vidjeti na terenu mislim da smo prije 10-15 godina gledali bolji fudbal.
veljaca

#4829 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

nemam_ideje wrote:
veljaca wrote:
Eborg wrote: :shock: :shock: :shock:

Ovo iz vedra neba, ali još uvijek mi zvuči nerealno. Pa pričalo se o ovome kada je Kaplan predlagao to no nisam znao da su fakat ozbiljni. Koliko god to dobro zvučalo, nešto nisam siguran da je pametan potez, sumnjam da će se naši klubovi odjednom spametovati i od sada redovno plaćati sve poreze.

Ovo, bez obzira sto ide u prilog mome voljenom klubu, mislim da nije dobra stvar ....

Ovo je slicno onoj izjavi onog Zeljkovica iz Toplana - Moramo povecati cijene jer mnogi ne placaju grijanje ? :shock: :? Drugim rijecima - kazni onog postenog i redovnog platisu.

Evo ja cu sutra u svojoj firmi traziti da nam Vlada FBiH oprosti neplacanje doprinosa u narednih 10 godina ( a do sada redovno sve placamo ) jer smo bili redovne platise i da se izjednacimo sa ovima kojima ce oprostiti. Zar nismo svi prema Ustavu jednaki pred Zakonom ?
Ako gledamo tvoj post ispade da su Široki i eventualno Zrinjski poštene i radne platiše. Otmeš šta možeš oteti, plaćaš porez poslije i kažeš, jebiga, ove što ne plaćaju a većinom su ga popušili u ratu treba zatvoriti. Tako ispade.
Mogao bi se izvuci zakljucak koji si ti izvukao. Nije mi to bio cilj. Ja sam mislio na desetine i desetine postenih firmi ( a ne samo sportskih drustava ), koje redovno sve uplacuju, pa bi se onda i oni slijedom ovoga predlozenog mogli odluciti na poteze neplacanja ....
Ako iko je za Drzavu BiH i govori o desavanjima za vrijeme AGRESIJE na BiH - taj sam. Ali dosta je vise vadjenja na to vrijeme i nesposobnost pojedinaca da se krene naprijed ( ali to je druga tema ) ....
nemam_ideje

#4830 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by nemam_ideje »

Znam na šta si mislio samo sam napisao šta se isto tako može zaključiti iz te priče. Pošteno bi bilo da svi klubovi, u ovom slučaju, imaju istu startnu poziciju a nisu je imali. Široki i Zrinjski u ovom slučaju su bili povlašteni u odnosu na ostale.
LSD

#4831 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

veljaca wrote:
Eborg wrote:
nemam_ideje wrote:Predsjednik Komiteta za normalitzaciju Ivica Osim nedavno je tokom posjete Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, odnosno premijeru Nerminu Nikšiću, uspio dogovoriti oprost dugova koji bh. klubovi imaju prema većem bh. entitetu, a koji se uglavnom odnose na poreze. Vlada FBiH dala je načelno obećanje da će dugovi klubovima iz Federacije BiH biti oprošteni.
:shock: :shock: :shock:

Problem je što niko ne placana jer nema cime...nema para...svi klubovi su u debelom minusu (bila je i lista dugovanja)...i kako onda riješiti taj problem?? drugacije ne može, osim na ovaj nacin da se munta Nikšić...ako ima neka varijanta koja ce nam oprostiti dugove, pa eto neka gospoda odrade to, bujrum...ovo što radi Švabo je extra posao za sve i jedan klub...bar što se Federacije tice (ne znam hoce li ici Dodiku da dogovara otpis dugova za klubove iz RS-a)...i mislim da ce se nakon ovog , ono što kažu, podvuci crta i da ce ovo natjerati klubove da ozbiljno i profesionalno posluju....tj. da se nece opet za par godina morati moljakati Premier oko otpisa dugova jer bi onda ta tvoja tvrdnja imala smisla....sad ce nam oprostiti, ako Bog da i krecemo svi od nule jer mora i država živjeti od profita/poreza klubova....u slucaju ponovnog gomilanja dugova prema državi/kantonu/opštini napraviti neki zakon koji ce takve klubove rigorozno kažnjavati.
ganjeta

#4832 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ganjeta »

Borcu je koliko znam nedavno vlada RS otpisala neki dug u iznosu od 700 milja, čini mi se za struju, nisam siguran.
north

#4833 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by north »

@nemam ideje, pošto u zadnje vrijeme komunikacija s tobom ide na bolje u odnosu na prije :D , ti si kao glavni argument nabrojao osvojene bodove u gostima i manje penala za domaćine što islustrira nešto bolje suđenje i to je tačno, ali uspjesi sa Newcastlom, Genkom su poodavno bili, nije to prošle godine bilo majka mu stara :D .........što u zadnje dvije-tri sezone ne bi tih uspjeha na međunarodnoj sceni ? .....ali mislim da nema boljeg primjera nego pogledati naše derbije iz tih sezona i njihove rezultatae: 2-2, 3-1, 0-3, 1-2, 2-1 itd .... ako je za tebe napredak što u zadnjih šest derbija imamo rezultate 0-0 bez ijedne fine akcije i normalnog udarca na gol i nakon toga dođe pobjeda od 1-0 gdje ni tu pobjednik ne da gol :D (što naravno ne umanjuje zasluženu pobjedu domaćina) onda ok, u pravu si napredak je i to golem :D

Bundesliga je naravno rečeno sa ironijom, i nema potrebe se za to fatati...
nemam_ideje

#4834 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by nemam_ideje »

north wrote:@nemam ideje, pošto u zadnje vrijeme komunikacija s tobom ide na bolje u odnosu na prije :D , ti si kao glavni argument nabrojao osvojene bodove u gostima i manje penala za domaćine što ilustrira nešto bolje suđenje i to je tačno, ali uspjesi sa Newcastlom, Genkom su poodavno bili, nije to prošle godine bilo majka mu stara :D .........što u zadnje dvije-tri sezone ne bi tih uspjeha na međunarodnoj sceni ? .....ali mislim da nema boljeg primjera nego pogledati naše derbije iz tih sezona i njihove rezultatae: 2-2, 3-1, 0-3, 1-2, 2-1 itd .... ako je za tebe napredak što u zadnjih šest derbija imamo rezultate 0-0 bez ijedne fine akcije i normalnog udarca na gol i nakon toga dođe pobjeda od 1-0 gdje ni tu pobjednik ne da gol :D (što naravno ne umanjuje zasluženu pobjedu domaćina) onda ok, u pravu si napredak je i to golem :D

Šala je bila za bundesligaša, moram malo :D Nije nešto bolje suđenje nego je DRASTIČNO POBOLJŠANO suđenje. Suđenje je bilo rak rana našeg fudbala, kako se trenutno odvija situacija, a vjerujem da će tako ostati-nema razloga da ne ostane, taj problem smo riješili. Više nema kvota 1.3 na domaćina koji je predzadnji a igra sa prvoplasiranim, čak se može kladiti na našu ligu u par stranih kladionica što je prije par godina bilo ravno svjetskom čudu. Promjena je drastična u tom segmentu. Neki to vide a neki ne žele da vide. Činjenica.
BHF_Manijak

#4835 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

Ja mislim da je stvar sa derbijima stvar pritiska navijaca, odjednom se stvorio mit da je smrtni grijeh zijaniti derbi! Pa i prije se i pobjedjivalo i gubilo u derbijima, pa opet se nije kalkulisalo ko danas tj da se jedva centar dva puta predje...A mozda je i (ne)kvalitet u pitanju, hajd mu ga znaj...
north

#4836 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by north »

nemam_ideje wrote:
north wrote:@nemam ideje, pošto u zadnje vrijeme komunikacija s tobom ide na bolje u odnosu na prije :D , ti si kao glavni argument nabrojao osvojene bodove u gostima i manje penala za domaćine što ilustrira nešto bolje suđenje i to je tačno, ali uspjesi sa Newcastlom, Genkom su poodavno bili, nije to prošle godine bilo majka mu stara :D .........što u zadnje dvije-tri sezone ne bi tih uspjeha na međunarodnoj sceni ? .....ali mislim da nema boljeg primjera nego pogledati naše derbije iz tih sezona i njihove rezultatae: 2-2, 3-1, 0-3, 1-2, 2-1 itd .... ako je za tebe napredak što u zadnjih šest derbija imamo rezultate 0-0 bez ijedne fine akcije i normalnog udarca na gol i nakon toga dođe pobjeda od 1-0 gdje ni tu pobjednik ne da gol :D (što naravno ne umanjuje zasluženu pobjedu domaćina) onda ok, u pravu si napredak je i to golem :D

Šala je bila za bundesligaša, moram malo :D Nije nešto bolje suđenje nego je DRASTIČNO POBOLJŠANO suđenje. Suđenje je bilo rak rana našeg fudbala, kako se trenutno odvija situacija, a vjerujem da će tako ostati-nema razloga da ne ostane, taj problem smo riješili. Više nema kvota 1.3 na domaćina koji je predzadnji a igra sa prvoplasiranim, čak se može kladiti na našu ligu u par stranih kladionica što je prije par godina bilo ravno svjetskom čudu. Promjena je drastična u tom segmentu. Neki to vide a neki ne žele da vide. Činjenica.
Haj nećemo puno zavariti da ne davimo, ali sa ovim se jedino većim dijelom mogu složiti oko suđenja i to je SVE, ali to nije odmah pokazatelj enormnog povećanja kvaliteta fudbala i ogomnog napretka kako se navodi...Za mene će biti pravi napredak biti kada bude više golova na našim derbijima, kada se vrate stare posjete na stadionu i ono najvažnije kada se opet bude dolazilo na korak do grupne faze LP ili EP, a ne primale petice i šestice pa da se jedni drugima smijemo ko se više obrukao....
nemam_ideje

#4837 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by nemam_ideje »

Što se tiče publike to je već neka druga priča. Od kako su se pojavili ovi ultra navijači posjeta je pala jer se ljudi boje da ne fasuju nakon utakmice. Posjeta je pala jer sada imamo sportskih kanala kao u priči što prije nije bio slučaj. Posjeta je pala jer sada ako nemamo te sportske kanale možemo da gledamo skoro sve utakmice preko interneneta skoro pa džaba. Posjeta je pala jer su se ljudi razočarali zbog neuspjeha naših klubova u Europi. Posjeta je pala jer je životni standard poprilično pao u odnosu na prošle godine odnosno plate su skoro pa ostale iste ( karikiram malo ) a cijena života je porasla i to puno. Prije je 600 KM bilo solidno primanje sada možeš da se objesiš o štok sa tim parama. Posjeta je pala jer ljudi gledaju klubove iz regije koji više-manje standarno prolaze u grupne faze EL ili malo rjeđe u LŠ. Razočarani, uplašeni, život ih pritisnuo, mlađe generacije rastu na Barseloni, Realu, Bayernu i Mančesteru, više se ne igra fudbal kod zgrade nego plejka, svašta nešto je uticalo na posjetu.

Osim toga, neulaganje u infrastrukturu, loše suđenje, neulaganje u igrački kadar, hronični nedostatak para u klubovima i još mnogo toga utiče na činjenicu da našim klubovima treba puno sreće da prođu par kola kvalifikacija za EL ili LŠ. Mnogo će Miljacke proteći dok mi dođemo na nivo da možemo reći da smo favoriti protiv nekih norvežana, šveđana, mađara ili slovenaca. Kad naletiš na Čehe ili Izraelce bolje ti je da odmah predaš utakmicu. Uštediš na troškovima i manje golova primiš za zelenim stolom :D
Eborg

#4838 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Eborg »

Sad ne znam da li previše romantiziram neke stvari ili sam u to vrijeme previše čitao "Sport" ( :lol: ) no imam osjećaj da je u vrijeme Sliškovića i Zukanovića bilo više igrača koji su bili etablirani u našoj ligi i U-21 reprezentaciji te su kucali na vrata A reprezentacije.

Doduše, tada je i nivo kvaliteta u A reprezentaciji bio niži pa se moglo i lakše dobaciti.

Ali sjetimo se samo igrača koji su tada bili ipak neka imena i pružali su dobre partije - Baotić, Burić, Berberović, Husić, Lukačević, Memišević, Vršajević, Purić itd. iz U-21.

Mislim, tadašnji U-21 reprezentativci su često bili nosioci igre u svojim klubovima i moglo se na njih računati da uskoče u A tim, danas su to, osim par izuzetaka, samo prosječni igrači PLBiH koji nisu čak ni potencijali za budućnost.
Manic Psycho

#4839 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Manic Psycho »

Hadžić: Godinu i pol su smišljali kako da me otjeraju s Koševa!

http://www.scsport.ba/v2/tekst.php?ID=32026
LSD

#4840 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

Fakat ovo sa ovim marginalcem Hadžićem je postalo smiješno, ma koliko da su prema njemu ispali nefer na Koševu....pogledaj ti samo naslova Godinu i po smišljali kako da ga syebu i unište :shock: :lol: pa ko si jbt kralj, ko si da se toliko smišlja zboge tebe :shock: ...šta ovaj covjek umišlja, zabio par golova u evropi ,promašio sa metar kad je je to bio podvig i tako ušao u anale i legendu komšinica, pa sad umislio da nešto nekome vrijedan i bitan :shock:
Gori su ovi novinari koji mu daje prostor po medijima da se konstantno žali i kuka...evo ovo je vec treci put kako on kuka, otvara dušu i od sebe pravi neku žrtvu zavjera i urota....dosta više Hadžiću, eto prešao si u Slobodu i vozdra.
Baudelaire

#4841 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Baudelaire »

No, tako je dok nam klubove vode ljudi koji nemaju veze sa fudbalom. Sarajevo je najbolji primjer za to. U klubu faktički više nema ljudi iz fudbala, ljudi koje se može kupiti sa hiljadu, dvije eura. U Sarajevu sada sjede ljudi koji će, ako im je u interesu, klimnuti glavom na konstataciju da je mlijeko crno.

Šta li je genije htio ovim reći :D
LSD

#4842 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

A šta ce reci....prica ko da su tamo maltretirali i izgladnjivali godinama, a zaboravlja da je u Sarajevo postao neko fudbalsko ime, neko i nešto...najgori su ljudi bez imalo karaktera koji ,ono što kažu, guzicom zatvaraju vrata...cim se ufate noge, onda pocnu bacati drvlje i kamenje....ovako je i Savić neki dan pricao, kao radije ce konobarisati nego se vratiti u Želju i slicne gluposti...pa eto konobariši lave ko ti brani, u cemu je problem sad :?... fol ismijava nešto konobare i njihov posao.
north

#4843 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by north »

Godinu i po se kovala opaka zavjera kako da ga se riješe, čak su se i neke tajne službe angažovale, čovjek se lavovski borio svo to vrijeme, ali ipak nije uspio...

Šalu na stranu, drag mi je bio, moram priznati, ali što je puno puno je...treći putu mejsec dana iznosi prljav veš i sere ko štuka...kaže ljudi u Sarajevu su sve spremni rasprodati zbog hiljadu-dvije maraka :shock: kao da su na čelu kluba pijačari ili taksisti, a ne ljudi koji su i prije Sarajeva riješili svoju egzistenciju, što naravno ne mora značiti da su oličenje poštenja, ali da će se Redžepagić prodati za hiljadu eura koji je samo od Džekinog transfera svojim potomcima obezbijedio egzistenciju ili Rizvanović koji je generalni direktor komercijalne banke, fakat je smiješno i previše pa taman da je i od Hadžića koji može nekom biti drag ali je miljama daleko od nekog statusa tzv. legende.....

Klub će uvijek biti veći od pojedinca pa ma ko to bio!!!
Baudelaire

#4844 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Baudelaire »

Meni više nije drag, a ružno je ovo što su uradili on i Škoro, jer više nijednog igrača ne gledam sa jednakim ushićenjem kao prije, i kad neko počne nekog na sva zvona hvaliti, sve kontam u sebi, samo čekaj dok i on nešto ne zasere. Husić izjavio da se raduje povratku u PL BiH, a neko dobro napisa na fksinfo, zar oni stvarno misle da smo mi svi toliki levati da više vjerujemo u ove bajke?
strong69

#4845 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by strong69 »

SC: Jeste li zadovoljni onim što ste osvojili u dresu Sarajeva?
HADŽIĆ: Što se Damira Hadžića tiče, pored titule i trofeja Kupa BiH, trofej Ismir Pintol koji su mi dodijelili navijači je nešto što je teško opisati riječima.
Damire, ovom pricom blatis sebe, ponizavas se i ponizavas i Sarajevo i Slobodu koja ti je dala priliku. Zbog price u intervjuima bih ti oduzeo ovaj trofej koji smo ti dali. I da si u pravu sve sto pricas iznosenje ovakvih stvari bez konkretnih argumentovanih dokaza je budalastina.

I ovo nije usamljen slucaj u nasoj Ligi. Cim nekome povrijedis sujetu odmah saspe paljbu i sijaset bljuvotina. I sto je najzanimljivije intervuji sa Hadzicem izlaze kontinuirano. Pa o Figu se nije ovoliko pricalo!
El_comadante

#4846 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by El_comadante »

postoje pomaci u ovoj našoj ligi medjutim sve o sporo ide. idalje nema osjetnijeg pomaka u kvalitetu i samim nikavih rezultata u Europi nemamo. nažalost spali smo mnogo samo su gori San marino Andora i njima lični od nas. nažalost.
ganjeta

#4847 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ganjeta »

Nekim je on bio posljednja utjeha, međutim...

Apelaciona komisija Fudbalskog saveza Kantona Sarajeva po još uvijek nezvaničnim informacijama donijela je odluku da Srđan Savić i Ajdin Maksumić i dalje ostaju igrači Željezničara, odnosno Sarajeva.

Istina, naše informacije, još uvijek nezvanične, govore da su Željezničar i Sarajevo Saviću i Maksumiću dužni određenu svotu novaca, te da će im istu morati uplatiti u nekoliko narednih dana. Ukoliko to i urade Savić i Maksumić će angažman u nekoj drugoj sredini morati tražiti samo u dogovoru sa svojim klubovima
.

Konobariši do ljeta. :dance:
kokuz_sa

#4848 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by kokuz_sa »

cuj morati ce im uplatiti

a sta ako ne uplate? :lol:

i ova komisija prolupala..
ganjeta

#4849 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ganjeta »

Čuj šta, tacnu u ruke i opleti, nek mu Maksumić bude šanker :lol: .
Eborg

#4850 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Eborg »

Pa ne mora značiti, ako ti fulaju jednu platu/ratu ugovora to nije automatski razlog za raskidanje ugovora. Vjerovatno se traži da to bude u većoj mjeri ili nakon opomena.

Koliko je Savić govorio, njega su nešto zakinuli tokom pauze. Za Maksumića ne znam, možda se navikao na hrenovke pa sad nema, počeli davati lovu. :lol:

I ti kad ne platiš račun za struju za jedan mjesec ne završiš sa fenjerom u ruci već te prvo malo opominju. :mrgreen:
Locked