Premijer Liga BiH 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- armin071
#3201 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Premijer liga BiH je definitivno ovim zadnjim odlukama izgubila smisao. Policija ocito nece da radi posao za koji je zaduzena a to neko iz vrha aminuje. Sutra da borci napadnu na vladu u minuti bi se skupilo 1000 kornjaca ali ovako je jednostavnije samo reci mi nismo u stanju da obezbjedimo utakmicu(vecina utakmica premijer lige max. 3000 ljudi). Sljedeci derbi na Grbavici evidentno je vec sad ce proci u neredima(zbog mjesanja navijaca) ali to izgleda nikoga ne tangira. Znaci debilna odluka cije posljedice tek slijede. Najbolje je da zatvore stadione skroz tako onda policija nece imati nikakvog posla i moci ce do iznemoglosti da se izlezavaju po stanicama dok nam u gradu cvjeta kriminal.
- Gandalf
#3202 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ljudi ovdje nikako da shvate suštinu - taj komitet sa svim svojim manama radi nešto za ovaj fudbal u ovoj državi - kakve su prije bile sankcije za ulijetanje u teren - pa nikakve, bolio je bilo koga u savezu k..... što je 100 hajvana na nekoj utakmici uletilo u teren i nekog namarisalo - eh tim sranjima se staje u kraj - tim kabadahijskim marifetlucima je došao kraj - vrijeme je da se naprave radikalni rezovi i nikakva utakmica ne smije biti izuzetak - vidjećemo hoće li sada oni iz Zrinjskog zaboravit' zaključat' kapiju na navijačkoj tribini - hoće al' u mudima - nakon što par klubova dobije po ušima, nakon što se upropasti par derbya, nakon što se navijači dobro ucrnjače bez gostovanja, možda većini i dođe iz guzice u glavu, mada sumnjam 
-
Baudelaire
#3203 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ruku na srce, nikad se ovako puno belaja u kratkom roku i nije izdešavalo. Za ovo ne krivim komitet, jer ja mislim da im neko ovim belajima podmeće nogu.Gandalf wrote:Ljudi ovdje nikako da shvate suštinu - taj komitet sa svim svojim manama radi nešto za ovaj fudbal u ovoj državi - kakve su prije bile sankcije za ulijetanje u teren - pa nikakve, bolio je bilo koga u savezu k..... što je 100 hajvana na nekoj utakmici uletilo u teren i nekog namarisalo - eh tim sranjima se staje u kraj - tim kabadahijskim marifetlucima je došao kraj - vrijeme je da se naprave radikalni rezovi i nikakva utakmica ne smije biti izuzetak - vidjećemo hoće li sada oni iz Zrinjskog zaboravit' zaključat' kapiju na navijačkoj tribini - hoće al' u mudima - nakon što par klubova dobije po ušima, nakon što se upropasti par derbya, nakon što se navijači dobro ucrnjače bez gostovanja, možda većini i dođe iz guzice u glavu, mada sumnjam
- Gandalf
#3204 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Neka se pravila ponašanja moraju postaviti - gadno je to što nema gostovanja, ali krajnje vrijeme je da se nešto uradi - stanje je sve gore i gore i pitanje je kada bi PONOVO neko nastradao - nijedno gostovanje nije vrijedno ljudskog života - ligu jednostavno moramo uvesti u neke realne, ljudske okvire, ovo do sada je često bilo pravo divljaštvo - sa rigoroznim kaznama odabranim "klubovima" dobro ćemo uzdrmati nacionalističko divljanje na pojedinim stadionima - a znam ja da njih boli kada za svoje divljaštvo nemaju publike, a još ne mogu ni na gostovanja dolazit', provocirat' i propagirati vlastiti fašizam - ima u ovoj odluci ipak i dobrih stvari.
-
Baudelaire
#3205 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Tih belajsuza na gostovanjima je ionako uvijek bilo šaka jada. Gostujući navijači nisu problem ove lige, mada shvatam kojim rezonom se išlo. Hoće ako ništa da pokušaju zaštititi gostujuće navijače. No šta to može donijeti? Jednom kad se skine suspenzija gostovanja, biće krvi.
-
Ripicipi
#3206 Re: FK Željezničar
Ti si vidim posebno opasansito_i_reseto wrote:nevjerujem da mogu, jer ce isti trebati doci do prodajnih mjesta da ih kupe, a nece smjeti iz objektivnih razloga, ionako se boje, a i ako posalju nekog firgosa kao sto su sami oni, da kupi za njih, nece mocicampa_xxx wrote:Zabranjen je ORGANIZOVAN odlazak navijaca na gostujuce tekme...Ko moze zabraniti pitarima da normalno kupe kartu za sjever? Kao da ce pitati onaj na onom kiosku "za koga navijas".
Jedino sto se vjerovatno nece traziti dodatno obezbjedjenje pa bi moglo doci do belaja...smrdi sve ovo!![]()
jedan dvojca mogu promaci, ostali ce ostati kucama
- karanana
#3207 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
rade naopacke. sve incidente su napravili domaci navijaci. ovo sa hajdukom je bare-bare, ali u bluci i mostaru krivci su bili domace tifoze. prema tome, moj prijedlog komitetu za normalizaciju je da zabrane dolazak domacih a ne gostujucih navijaca.
- JThomas
#3208 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
gostovanja koja ne može obezbjediti pedesetak drotova su u nas izuzetak, a ne pravilo. tako da...ovo se naopako radi.
-
LSD
#3209 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
veljaca wrote:Komitet za normalizaciju N/FS BiH zasjedat će nekoliko dana uoči derbija na Grabavici, te vidjeti kakvi će tada vladati sigurnosni uslovi za odigravanje utakmice, odgovorio je Jasmin Baković, generalni sekretar N/FS BiH na pitanje ima li ikakve šanse da utakmici Željo – Sarajevo u 13. kolu, ipak, prisustvuju Horde zla.
Zbog velikog interesovanja čitatelja SCsport.ba Bakovića smo zamolili i da pojasni odgovor, odnosno obrazloži razmišljanje ljudi u Komitetu za normalizaciju N/FS BiH koji su danas donijeli odluku da gostujući navijači ne mogu prisustvovati utakmicama do kraja tekuće premijerligaške polusezone. Na naš novi upit, Baković je rekao:
„Dakle, što se tiče utakmice Željezničar – Sarajevo situacija je specifična. Gostujući simpatizeri ne moraju doći organizovano. Jednostavno, mogu kupiti karte i sjesti na stadion. Ne dolaze iz drugog grada. Zbog toga, to jeste zbog posebne situacije u kojoj se odigrava gradski derbi Komitet će imati sjednicu nekoliko dana uoči utakmice. Tada će donijeti definitivnu odluku. U ovom trenutku ne mogu reći šta će učiniti“.
------------------------
Mislio sam da je ovaj Bakovic malo pametniji ali on me ovdje demantuje ....
Prvo - dupli arsini ( Pravilo koje se donese vazi za sve ili za nikoga - a ne selektivno )....
Drugo, kaze: "Gostujući simpatizeri ne moraju doći organizovano. Jednostavno, mogu kupiti karte i sjesti na stadion. Ne dolaze iz drugog grada." A sta je onda u slucaju Mostara i revansa Kup-a ili u slucaju drugog gradskog derbija: Slavija - Zeljo ( Sarajevo je jedinstven grad ili mozda po Bakovicu - nije ) ....
A onda najveca glupost: Komitet iako zna ovo pod Drugo - treba da se sastane i donese definitivnu odluku ....
Sve mi se cini da je po onoj narodnoj " J.e.b.o lud zbunjenog ..."
Btw - da me neki pogresno ne protumace - protiv sam ove odluke Komiteta o zabrani gostujucih navijaca i takodje bih ovo isto napisao da se derbi igra na Kosevu ....
Da se nadovežem na ovo....Baković veli ""Gostujući simpatizeri ne moraju doći organizovano. Jednostavno, mogu kupiti karte i sjesti na stadion. Ne dolaze iz drugog grada."
Ali ovo važi za sve i jedno gostovanje u državi...otkud on zna odakle je ko?? kako to dokazati?' ako vec prica o NEORGANIZOVANOM dolasku , tj. bez navijackih obilježja?? cuj price "Ne dolaze iz drugog grada"?
Mislim, Baković ili je zaista glup ili se svjesno pravi lud (što je još nego ovo prvo)
-
Baudelaire
#3210 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Fakat mi je to neobjašnjivo, pogotovo u našim uslovima. Sve i jednu utakmicu možeš otići na dan utakmice uredno da kupiš kartu, garant će neko skontati da si iz Sarajeva pa reći : Ne more buraz. Mada ja mislim da na ovaj način peru svoje ruke, nema organizovano, nema dakle odgovornosti ako se bilo šta desi gostujućim navijačima, jer su došli na svoju ruku.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#3211 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
samo me interesuje da li ,inteligentni ,Bakovic misli da ako udjemo na sjever Grbavice bez obiljezja ne smijemo skandirati za svoj klub??
Hoce li onda Bakovic & co. narediti da nas pojedinacno,sve jednog po jednog,sve one koji su pustili svoj avaz i podrzali svoj klub izvoditi sa stadiona..???
Koja glupost u PM....
.
Ako im nije jasno da u gradu ce moci samo i iskljucivo kontrolisati ORGANIZOVANI odlazak ka Grbavici ,gdje ce znati u svakom momentu gdje je tih 3000-4000 navijaca,a ne da ih se primora da ulaze i krecu se bez obiljezja jer tek onda dolazi do ogromnog potencijala za serijske obracune.
Bakovicu & co. dohavizajte se...
Hoce li onda Bakovic & co. narediti da nas pojedinacno,sve jednog po jednog,sve one koji su pustili svoj avaz i podrzali svoj klub izvoditi sa stadiona..???
Koja glupost u PM....
Ako im nije jasno da u gradu ce moci samo i iskljucivo kontrolisati ORGANIZOVANI odlazak ka Grbavici ,gdje ce znati u svakom momentu gdje je tih 3000-4000 navijaca,a ne da ih se primora da ulaze i krecu se bez obiljezja jer tek onda dolazi do ogromnog potencijala za serijske obracune.
-
LSD
#3212 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Pa bravo...jeli Bake umislio da ce HZ (sve i da svi redom uđu na stadion) platiti kartu kao obicni gledaoci (naravno prije toga doci bez ikakvih obilježja ,što i nije toliki problem) i da ce sjesti na tribinu i gledati tekmu, grickati košpice, pokoju razmjeniti o taktici, ponešto dobaciti sudiji....nikakvog navijanja, ništa....i još aplauzom ispratiti svaki dobar potez ili akciju (pa cak i protivnicke ekipe)-LIBERO- wrote:samo me interesuje da li ,inteligentni ,Bakovic misli da ako udjemo na sjever Grbavice bez obiljezja ne smijemo skandirati za svoj klub??
Hoce li onda Bakovic & co. narediti da nas pojedinacno,sve jednog po jednog,sve one koji su pustili svoj avaz i podrzali svoj klub izvoditi sa stadiona..???![]()
Koja glupost u PM.....
nevjerovatno
-
Pitari-CHWIILA
#3213 Re: FK Željezničar
mozel ovako ...dodjem i kupim za sebe i raju karte i sasvim normalno udjem na stadionsito_i_reseto wrote:nevjerujem da mogu, jer ce isti trebati doci do prodajnih mjesta da ih kupe, a nece smjeti iz objektivnih razloga, ionako se boje, a i ako posalju nekog firgosa kao sto su sami oni, da kupi za njih, nece mocicampa_xxx wrote:Zabranjen je ORGANIZOVAN odlazak navijaca na gostujuce tekme...Ko moze zabraniti pitarima da normalno kupe kartu za sjever? Kao da ce pitati onaj na onom kiosku "za koga navijas".
Jedino sto se vjerovatno nece traziti dodatno obezbjedjenje pa bi moglo doci do belaja...smrdi sve ovo!![]()
...a sve to snimim mobitelom i postavim ovdje ili bilo gdje drugo
i sto to mi ne bi smjeli kupiti karte...a plitkoca tvoje price se ogleda i u tome da bi u tom slucaju tvoj klub po 3-4 put u zadnjih nekoliko godina bio DOBRO finansijski OSTECEN (sjeti se)
e sad , ako ti je to zelja..hmmmm !!!
-
Baudelaire
#3214 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ja vam kažem, u momenti kad oni zabrane organizovano, skidaju svu odgovornost sa sebe i organizatora utakmice. Odnosno, ako se šta i desi navijačima Sarajeva, krivi su jer su došli na svoju odgovornost. Meni se taj rezon ne sviđa ni najmanje, ali čini mi se da je tako. Majko mila, ko da sami hoće više belaja da naprave.
-
budzak
#3215 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Komitet ocigledno radi punom parom. U sjeni zabrane organizovanog dolaska gostujucih navijaca ostale su jos neke odluke Komiteta.
http://www.nezavisne.com/sport/fudbal/Z ... 09078.html
Normalno da nije tako jednostavno i ne treba Cvetkviceve rijeci uzimati zdravo za gotovo. Pogotovo sto je Kopanja krenuo preko GS i NN u obracun sa Sipovcem i ocigledno gura Fisera.
Ocigledno da je nekim centrima moci u interesu da prave haos kako bi prikazali preko sporta da je drzava nefunkcionalna. U nekim drugim centrima moci je u interesu da salju glas kako su ovi tamo drugi sve sami huligani i nacionalisticki nastrojeni i kako je problem iskljucivo u njima. Nakon onih nacionalistickih, divljackih ispada u Banjaluci, s razlogom su navijaci, Borac i Banjaluka dobili kritiku i osudu. Problem je jedino sto su generalno svi oznaceni tako. Ni gnijev ni osuda takvog ponasanja vecine gledalaca na stadionu, vecine Banjalucana, ministarke sporta, Vlade Jagodica i mnogih drugih nije dovela u pitanje postavljenu tezu koja nekome odgovara - oni su svi (vecina) takvi.
I takvi su oni Listicani, bas svi.
Ja bi najvise volio kad bi imena odgovornih za nerede u BL, i a na drugim mjestima, bila javno objavljena sa odgovarajucim kaznama, i sa eventualnim nalogodavcima - ako postoje. Samo tako, cinjenicama i imenima izbjegavamo uopstavanje i kolektivnu krivicu, stvaramo povjerenje.
Komitet ocigledno radi u tom pravcu. Tezak posao, ali i mi im otezavamo sa stalnim podmetanjem klipova. Pa zar treba da sumnjamo u takvu velicinu kakav je Osim? Mislite da ce on nesto uraditi sto nije u interesu BH fudbala? Smijesno.
Malo vise objektivnosti treba svima, vise slusanja i komunikacije. Sad nam treba jos pozitivnih šokova, kao na pr. direktan plasman na Euro. A ima nas dosta u svim dijelovima zemlje koje ce to obradovati, vise nego sto se misli
Cvetkovic je rekao o Šipovcu:4. Traži se informacija od FK "Borac" povodom izjava bivšeg šefa Stručnog štaba ovog kluba Zvezdana Cvetkovića koje se odnose na incidente na prekinutoj utakmici Premijer lige BiH FK "Borac“ FK "Željezničar";
5. Komitet će u narednom periodu inicirati sastanak sa relevantnim bezbjedonosnim strukturama na državnom nivou i nivou dva entiteta, vezano za zabrinjavajuće ispoljavanje huliganskog i nacionalističkog ponašanja navijača, u cilju preduzimanja odgovarajuih mjera i aktivnosti na prevenciji incidenata, ali i adekvatnom sankcionisanju izgrednika, te se u tom smislu od nadležnih organa traže izmjene zakonskih propisa koje će dati veće ovlasti organima bezbjednosti;
6. Komitet će u petak, 14. 10. 2011. godine održati sastanak sa članovima Disciplinske komisije, od koje se zahtijeva izricanje rigoroznih sankcija za klubove i pojedince odgovorne za nerede na utakmicama, a uskoro će biti odžan i novi sastanak sa predsjednicima, direktorima i komesarima bezbjednosti klubova Premijer lige.
"On je organizovao prekid protiv Željezničara. Našao je neke klince i dao im pare da prekinu meč. To nisu navijači Borca jer sam njih upoznao i oni su divni momci i fenomenalni navijači. Pred ovaj derbi čak pet dana nije bio u klubu nego je boravio u Sarajevu. Samo 15 minuta je proveo u prostorijama kluba i to dan prije meča".
http://www.nezavisne.com/sport/fudbal/Z ... 09078.html
Normalno da nije tako jednostavno i ne treba Cvetkviceve rijeci uzimati zdravo za gotovo. Pogotovo sto je Kopanja krenuo preko GS i NN u obracun sa Sipovcem i ocigledno gura Fisera.
Ocigledno da je nekim centrima moci u interesu da prave haos kako bi prikazali preko sporta da je drzava nefunkcionalna. U nekim drugim centrima moci je u interesu da salju glas kako su ovi tamo drugi sve sami huligani i nacionalisticki nastrojeni i kako je problem iskljucivo u njima. Nakon onih nacionalistickih, divljackih ispada u Banjaluci, s razlogom su navijaci, Borac i Banjaluka dobili kritiku i osudu. Problem je jedino sto su generalno svi oznaceni tako. Ni gnijev ni osuda takvog ponasanja vecine gledalaca na stadionu, vecine Banjalucana, ministarke sporta, Vlade Jagodica i mnogih drugih nije dovela u pitanje postavljenu tezu koja nekome odgovara - oni su svi (vecina) takvi.
I takvi su oni Listicani, bas svi.
Ja bi najvise volio kad bi imena odgovornih za nerede u BL, i a na drugim mjestima, bila javno objavljena sa odgovarajucim kaznama, i sa eventualnim nalogodavcima - ako postoje. Samo tako, cinjenicama i imenima izbjegavamo uopstavanje i kolektivnu krivicu, stvaramo povjerenje.
Komitet ocigledno radi u tom pravcu. Tezak posao, ali i mi im otezavamo sa stalnim podmetanjem klipova. Pa zar treba da sumnjamo u takvu velicinu kakav je Osim? Mislite da ce on nesto uraditi sto nije u interesu BH fudbala? Smijesno.
Malo vise objektivnosti treba svima, vise slusanja i komunikacije. Sad nam treba jos pozitivnih šokova, kao na pr. direktan plasman na Euro. A ima nas dosta u svim dijelovima zemlje koje ce to obradovati, vise nego sto se misli
-
Baudelaire
#3216 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Boga mi, meni dosta kad vidim koliko ih pjeva Ratku Mladiću.
- sito_i_reseto
#3217 Re: FK Željezničar
drago mi je da ste se obojca javili, i naravno pisem iz topline svoga doma (sad neki hotel, kontas) kao i vas dvojca. opasan sigurno nisam, ti sigurno jesi, i vala snimaj koliko hoces, i postavljaj gdje hoces, to je tvoje.
i opet ti kazem, neces ti i ti i ti tvoji kupiti , i sjesti na sjever, oli jug, eventualno zapad mozes s upravom fks. samo se nadaj da ce komitet promjeniti odluku i hajte gore u pastetu
i opet ti kazem, neces ti i ti i ti tvoji kupiti , i sjesti na sjever, oli jug, eventualno zapad mozes s upravom fks. samo se nadaj da ce komitet promjeniti odluku i hajte gore u pastetu
- Charuga
- Globalni moderator
#3218 Re: FK Željezničar
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila sa-x foruma”sito_i_reseto wrote:nevjerujem da mogu, jer ce isti trebati doci do prodajnih mjesta da ih kupe, a nece smjeti iz objektivnih razloga, ionako se boje, a i ako posalju nekog firgosa kao sto su sami oni, da kupi za njih, nece mocicampa_xxx wrote:Zabranjen je ORGANIZOVAN odlazak navijaca na gostujuce tekme...Ko moze zabraniti pitarima da normalno kupe kartu za sjever? Kao da ce pitati onaj na onom kiosku "za koga navijas".
» sito_i_reseto
7 dana
- Obuca9
#3219 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Slobodan si da navedes sve utakmice u zadnje dvije godine na kojima je bilo vise od 9.999 gledalaca. Bujrum.splend wrote:ovo apsolutno nije tacno. sigurno ima jos utakmica koje mogu da privuku tu cifru. i nebi nikako bilo uredu da, ako su vec zabranili goste, da ih u toj utakmici vracaju. ili vrati sve goste, ili ne vracaj ni jednoga. cuj vas derbi zasluzuje da ga i gosti gledaju, a celik to u gradaccu ne zasluzujehz__semir wrote:Naš derbi, kakav je da je, je trenutno jedina utakmica u Ligi koja moe privući peterocifrenu brojku gledalaca na stadion. Samim time zaslužuje i poseban tretman.splend wrote:pa nek ih i prebiju ako dodju na sjever.
i uostalom, nije vas derbi jedina utakmica u ligi. ako je svima zabranjeno, ne vidim nikakav razlog da na vasem derbiju bude drugacije.
Jedna od takvih utakmica je nekad bila Čelik - Sarajevo, a prema mojim podacima, posljednji put je na toj utakmici bilo više od 10.000 gledalaca u avgustu 2008. godine (12.000). Ne bih se smio zakleti za susrete Čelik - Željezničar, ali sam siguran da ni na tim utakmicama u zadnje tri godine nije bilo 10.000 ili više gledalaca. S izuzetkom finalne utakmice Kupa proljetos, ali to je već specijalna utakmica, ali ionako nije ligaška tekma
- BHF_Manijak
#3220 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Zeljo je redao cifre preko 10.000 u sampionskoj sezoni(na drugi dio sezone naravno mislim!) ali i to je "spešl ivent", a realno, sem derbija tesko da bi negdje bilo +10.000 gledalaca...Mozda kad na budu Borac i Siroki dolazili, ali njihovih ne bi ionako doslo vise od 100-150, Skripara cak ni vise od 30 
-
ibizza
#3221 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Sema,zar nije bilo prosle godine(za vrijeme Blekiceve euforije) kad smo sa Celikom igrali preko 10 hiljada?
- splend
#3222 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
nisam bas nesto jak s statistikom, al mislim da je prosle ili predprosle godine u BL 2-3 puta bilo 10-tak hiljada gledalaca. ali to opet ne mijenja cinjenicu, da neko ima, a neko nema pravo da svoj klub gleda na gostovanju. meni je bolja , draza, veca utakmica gosk - celik, nego zeljo-sarajevo. to sto je vama obrnuto, mene ne zanima. nije uredu da meni ne daju da gledam svoj klub, a tebi da daju.hz__semir wrote:
Slobodan si da navedes sve utakmice u zadnje dvije godine na kojima je bilo vise od 9.999 gledalaca. Bujrum.
Jedna od takvih utakmica je nekad bila Čelik - Sarajevo, a prema mojim podacima, posljednji put je na toj utakmici bilo više od 10.000 gledalaca u avgustu 2008. godine (12.000). Ne bih se smio zakleti za susrete Čelik - Željezničar, ali sam siguran da ni na tim utakmicama u zadnje tri godine nije bilo 10.000 ili više gledalaca. S izuzetkom finalne utakmice Kupa proljetos, ali to je već specijalna utakmica, ali ionako nije ligaška tekma
- jeza u ledja
#3223 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Jel ti shvatas da nije u pitanju popustanje jer je "specijalna utakmica", vec je u pitanju sigurnost na stadionu koja bi zbog ovoga mogla biti vise ugrozena nego kad bi navijaci dosli organizovano?splend wrote:nije uredu da meni ne daju da gledam svoj klub, a tebi da daju.
Po meni Komitet radi dosta dobre stvari, mozda se i dalje "traze", ali vidi se da zele nesto promjeniti nabolje.
- Obuca9
#3224 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Stadion Podavale u Gabeli, nije u tvom gradu. Stadion Grbavica, jeste u mom gradu.splend wrote:nisam bas nesto jak s statistikom, al mislim da je prosle ili predprosle godine u BL 2-3 puta bilo 10-tak hiljada gledalaca. ali to opet ne mijenja cinjenicu, da neko ima, a neko nema pravo da svoj klub gleda na gostovanju. meni je bolja , draza, veca utakmica gosk - celik, nego zeljo-sarajevo. to sto je vama obrnuto, mene ne zanima. nije uredu da meni ne daju da gledam svoj klub, a tebi da daju.hz__semir wrote:
Slobodan si da navedes sve utakmice u zadnje dvije godine na kojima je bilo vise od 9.999 gledalaca. Bujrum.
I ja isto kazem, nije pravedno da ce navijači Željezničara moći gledati i bodriti svoj tim na Otoci, a ja neću moći bodriti svoj tim na Grbavici.
- veljaca
#3225 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Baudelaire wrote:Ja vam kažem, u momenti kad oni zabrane organizovano, skidaju svu odgovornost sa sebe i organizatora utakmice. Odnosno, ako se šta i desi navijačima Sarajeva, krivi su jer su došli na svoju odgovornost. Meni se taj rezon ne sviđa ni najmanje, ali čini mi se da je tako. Majko mila, ko da sami hoće više belaja da naprave.
Mislim da je sustina u ovome .... Skinuti odgovornost sa sebe za sve eventualne probleme i nerede koji se mogu desiti .... Poslije ( ne daj Boze ) nekakve nesrece oni bi rekli - pa mi smo donijeli suspenziju, sami su krivi ....
Zato treba ukinuti ovu zabranu a na policiji u cijeloj drzavi je da osigura red i normalne uslove za sve navijace ..... Kako ?
Neka sami skontaju - za to primaju plate ...