Premijer Liga BiH 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
BHF_Manijak

#2351 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

@Bodeler, ma u ovoj drzavi a posebno ligi mene vise nista ne moze iznenaditi, ja sam od pocetka onih sranja bio spreman da Zelju kazne kao sto su i Sarajevo kaznili, jer gdje prestaje logika tu pocinje bosanska java, jebi ga to je tako! Ali to je ta cetaljska propaganda koja kod nas pije vode, jebo te sad ce nas naguzivati sto godina u ligi jer su glasali za jebeni statut, odmah sam reko, sad kisemo ono sto su nam kao ustupak napravili, a mi levati opet nasjedamo "radi mira u kuci" i da se toboze ko ne naljuti! :oops: D

A mislim da je najbolje Amar objasnio stvar, to je tako :"Mislim da je veliki problem to što uvijek pravimo neke kompromise. Kazne od nekoliko hiljada maraka i par utakmica pred praznim tribinama nisu kazne. Pa Borac je kao i Željezničar, jak klub u kojem se godišnje potroše milioni. I onda vas kazne sa 5.000 KM, kakva je to kazna? Mislim da se treba prekinuti sa tom praksom i da kazne za Borac moraju biti primjer drugima", zaključio je Osim."

naravno da je smijesno, cuj lafo kazna od 5.000 KM, pa to im moze bio koji uposlenik iz djepa izvalit, kad bi kazne se davale po 40-50.000, pa kad takve 3-4 dobijes po sezoni, pa onda suspenzije stadiona na 4-5 utakmica, to bi vec opalilo dobro po djepu klub, a ovo ostalo je smijesno!
Mikado

#2352 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Mikado »

-LIBERO- wrote:
" Saopštenje za javnost u vezi suđenja na utakmici FK Sarajevo - NK Siroki Brijeg. "

U skladu sa svojim ovlaštenjima a radi zaštite ugleda i renomea FK Sarajevo, Upravni odbor FK Sarajevo daje,

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

vezi suđenja na utakmici FK Sarajevo-NK Široki Brijeg

odigranoj dana 24.09.2011.g. u kontekstu ukupnog stanja u fudbalu i odvijanja takmičenja u Premijer ligi BiH u sezoni 2011/2012

Upravni odbor FK Sarajevo smatra da se već sada može konstatirati da prvenstvo nije regularno.

Dokaz tome su dešavanja u Travniku, Trebinju, Banjaluci, Sarajevu!

Nacionalizam, huliganstvo, svakoliko mešetarenje u koje je umiješana i sudijska organizacija, nažalost postalo je stil i metod rada, pravilo po kojima se odvija prvenstvo u fudbalu u BiH.

Iz kola i kolo dešavaju se incidenti u koje je duboko involvirana i sudijska organizacija, mečevi se rješavaju za „zelenim stolom“, afera za aferom!

Stiče se utisak da se već zna ko će biti prvi.

Zbog koga se igra fudbal u BiH !?

Da li zbog ispoljavanja najnižih nacionalnih i huliganskih nagona, pojedinih sudija, menadžera, funkcionera...!?

Način organizacije, odvijanje prvenstva, mešetarstvo, samovolja, nepoštovanje ničega i nikoga u koje su mnogi nečasno uključeni čini takmičenje paradoksalnim!

Nepostojanje odgovornosti za odluke, mizerno blage kazne za počinioce samo podhranjuju idući slučaj, ušli smo u krug iz koga povratka nema.

FK Sarajevo je učinio dosta napora da u organizacijskom i kadrovskom smislu da u fer i sportskoj borbi pokuša dostići najviše sportske domete u takmičenju.

Kada su pojedinci shvatili da mislimo ozbiljno i kada su „oni koji određuju ko će biti šampion“ shvatili da mislimo ozbiljno, krenula je sudijska lakrdija !

U dvije utakmice, poništena su nam tri regularna gola, dva protiv Leotara i jedan protiv Širokog brijega!?

Protiv Širokog Brijega u Sarajevu jednostavno nismo imali šanse, napadi su nam presjecani čim se naši igrači približe golu Širokog Brijega, poništava nam se regularan gol, osim totalnog i do sada neviđenog bunkera protivnika, svjedoci smo valjanja na terenu igrača Širokog koji se ne sankcioniše poštenim produženjem utakmice, fudbaleri Širokog brijega su tokom utakmice napravili dvije šanse, jednu nakon grubog udaranja i faula nad našim igračem Zrnanovićem koji sudija nije sankcionisao puštajući „prednost“ i drugi svirajući slobodni udarac iz kojeg je postignut pogodak iz sumnjive ofsajd pozicije!?

Na FK Sarajevo pokrenuta je očita sudijska haranga organizirana u nacionalnim centrima političke moći sa ciljem da se FK Sarajevo skine sa čelne pozicije u šampionatu.

Želimo jasno naglasiti da FK Sarajevo ubuduće neće dozvoliti nikakve radnje na svoju štetu.

Ukoliko se pojave na bilo koji način rasisitičke i nacionalističke parole i transparenti kao i skanidaranja kojima se veličaju ratni zločinci a posebno Nož, žica, Srebrenica, FK Sarajevo će naspustiti teren zbog raspirivanja i podržavanja huliganstva, šovinizma i naconalizma na stadionima, a shodno pravilima UEFA će tražiti registraciju utakmica u svoju korist.

Svima koji se mogu prepoznati u ovom želimo poručiti da FK Sarajevo neće plaćati ništa i nikoga osim onoga što je pozitivnim propisima predviđeno jer naši donatori i sponzori ne odvajaju sredstva „za te namjene“. To ostavljamo za soldate, bojovnike, đenerali, menadžer, bivše narcisoidne ljubitelje bordo boje i ostale likove koji „znaju kako se to radi“ !!!

Što se FK Sarajevo tiče mi ćemo ubuduće praviti analizu suđenja sa vještacima te struke i ako nađemo osnova, podizati krivične prijave zbog očite zloupotrebe položaja i ovlaštenja i nesavjesnog obavljanja funkcije.

Nadamo se da će i neki drugi klubovi slijediti ovaj primjer jer se prosjaćenje u Sarajevu i BiH može iskorijenti samo ako se prosjacima ne bude davalo uz poruku „velikim meštrima“ u nacionalnim i političkim centrima moći - MI I PORED SVEGA IDEMO NA TITULU ŠAMPIONA.

UPRAVNI ODBOR FK SARAJEVO
Dana. 26.09.2011.
:thumbup:

Mislim da je svima jasna cijena usvajanja UEFA statuta. Potpunu kontrolu nad BH fudbal preuzeo je FSRS, u prilog čemu ide i presmiješna kazna Slaviji, namještanje pobjede Borcu u Travniku, namještanje sudija iz Banja Luke glavnom konkurentu Borca. Sad se moze ocekivati slicna kazna poput one koja je izrecena Slaviji,

Da je profesionalizma u BH fudbalu Borac trebao biti izbacen u Regionalnu ligu Banja Luke jer konstantno u BL imamo priliku vidjet izljevece fasizma, primitivizma i cega sve jos u podrsku kluba i grada. Nije im prvi put, a za ocekivati je jos gorih stvari od njih, jer domoroci drugacije neznaju.
Impavidus

#2353 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Impavidus »

Privatna poruka wrote:Saopštenje uprave moga Sarajeva :thumbup:

Image
Ovo je slika od prije početka utakmice, koja najbolje pokazuje kako su bili dočekani, i onda procuri istina na vidjelo kako su komšije mislile do bodova. Zamisli ti te hrabrosti poslati svoje navijače da isprovociraju belaj i lagani bodovi da se uzmu... :oops:
Distortion

#2354 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Distortion »

Da malo skrenem s aktuelne price u okviru teme

Čelik dobio 2 utakmice zaredom :D :!:

Zvijezda :thumbup:
Ajatolah_

#2355 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Ajatolah_ »

Distortion wrote:Da malo skrenem s aktuelne price u okviru teme

Čelik dobio 2 utakmice zaredom :D :!:

Zvijezda :thumbup:
Bojim se da nam je tu kraj; neće biti Martinovića, Hadžije i vjerovatno Babale, odbrana je svakako loša, a svemu tome još treba dodati da se igra u Trebinju. ;-)
Distortion

#2356 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Distortion »

Vidjet cemo kako ce to sve izgledati i s kakvim cemo timom ici dole. Sta je s Tosunovicem?

Dole u Trebinju redovno gubimo a o sudjenju necu ni da pricam...

Nisam zadovoljan kako smo odigrali protiv Zvijezde, mislim da moze puno bolje ali bitna su tri boda. Mislim da ova ekipa moze bolje odigrati na strani nego kod kuce, pogotovo ako Vrsajevic uhvati doabr ritam i uz Purica i Tosunovica mozemo iz kontri puno napraviti.
Gandalf

#2357 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Gandalf »

Distortion wrote:Vidjet cemo kako ce to sve izgledati i s kakvim cemo timom ici dole. Sta je s Tosunovicem?

Dole u Trebinju redovno gubimo a o sudjenju necu ni da pricam...

Nisam zadovoljan kako smo odigrali protiv Zvijezde, mislim da moze puno bolje ali bitna su tri boda. Mislim da ova ekipa moze bolje odigrati na strani nego kod kuce, pogotovo ako Vrsajevic uhvati doabr ritam i uz Purica i Tosunovica mozemo iz kontri puno napraviti.
Krila su dobra - napad onako - ali odbrana s golmanom na čelu nam je čisti horor :run:
cyprus

#2359 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by cyprus »

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2360 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Chmoljo »

svaka čast Jagodiću. da te sad vidimo na djelu :)
Dialer

#2361 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Dialer »

Ulijetalo s ei vazda ce se ulijetat, i na grbavici i na kosevu. Sarajevo je bilo kaznjeno i za sto je krivo i za sta nije. Vidjecemo sad sta ce da bude, mada me nista nece iznenadit.
no_mani=no_fjučr

#2362 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by no_mani=no_fjučr »

Dialer wrote:Ulijetalo s ei vazda ce se ulijetat, i na grbavici i na kosevu. Sarajevo je bilo kaznjeno i za sto je krivo i za sta nije. Vidjecemo sad sta ce da bude, mada me nista nece iznenadit.
Ma ništa ulijetanje, to si onda isti kao oni, jesi li?

Biti isti kao oni znači ...ej, ne bi o tome , izbacit će me moderatori.
Charuga
Globalni moderator

#2363 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Charuga »

Dialer wrote:Ulijetalo s ei vazda ce se ulijetat, i na grbavici i na kosevu. Sarajevo je bilo kaznjeno i za sto je krivo i za sta nije. Vidjecemo sad sta ce da bude, mada me nista nece iznenadit.
I sad posto se ulijetalo uvijek treba preci preko toga kao da nista nije bilo i dati svim navijacima povoda da nastave sa ulijetanjem. Cim se nekom ne svidja neka pjesma gostujucim navijaca ili trenutni rezultat, lagano zaduziti po ciglu i krenuti na njih ali preko terena. Kad nestane municije, lagano se pokupiti i vratiti na pocetne polozaje kao da nista nije bilo. Vratiti igrace i nastaviti utakmicu. Ne treba zaboraviti da se posalje dopis klubovima da obavezno obezbjede jednu kapiju ili vrata za laksi ulazak navijaca na teren, da se ne bi patili i preskakali ogradu. I tako jos godinama ..
no_mani=no_fjučr

#2364 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Obavezno dati vođi navijača ključ, to da ne moraju preskakati.Murija nek preskače , a navijači će kroz vrata.
ultima_palabra

#2365 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ultima_palabra »

Plavih_11 wrote:
I sad posto se ulijetalo uvijek treba preci preko toga kao da nista nije bilo i dati svim navijacima povoda da nastave sa ulijetanjem. Cim se nekom ne svidja neka pjesma gostujucim navijaca ili trenutni rezultat, lagano zaduziti po ciglu i krenuti na njih ali preko terena. Kad nestane municije, lagano se pokupiti i vratiti na pocetne polozaje kao da nista nije bilo. Vratiti igrace i nastaviti utakmicu. Ne treba zaboraviti da se posalje dopis klubovima da obavezno obezbjede jednu kapiju ili vrata za laksi ulazak navijaca na teren, da se ne bi patili i preskakali ogradu. I tako jos godinama ..
Ja ne znam da je neko na Grbavici uletio na teren... osim onog lika protiv Slavije kojeg je murija pustila unutra.
no_mani=no_fjučr

#2366 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

O kakvom je preskakanju rječ, pa zar ima i tolikih glupana da bi još preskakali?

Ajde da njih eliminiramo, skakači su u Banja Luci, šahovskim rječnikom, skakače su žrtvovali, nisu uspjeli, ako uzmemo u obzira da je pala dama, oni su izgubili sve, jednostavno u takvoj konstalaciji snaga nisu niti imali šanse.Izazvali smo nekontroliranost njihovih figura i to je kraj.Nisu dostojni ove partije.
Charuga
Globalni moderator

#2367 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Charuga »

ultima_palabra wrote:
Plavih_11 wrote:
Ja ne znam da je neko na Grbavici uletio na teren... osim onog lika protiv Slavije kojeg je murija pustila unutra.
Otkad pratim Želju, ne sjecam se ulijetanja grupe ljudi na teren. Mozda i grijesim ali ne mogu da se sjetim. Na Kosevu je bilo ono jedno ulijetanje za derbi (1:1) i ono protiv Širokog ali kad je sudija odsvirao kraj utakmice.
ultima_palabra

#2368 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ultima_palabra »

Sjećam se da je par vođa uletilo u teren poslije jednog derbija tamo negdje iza rata... tražili sudiju da ga marišu :D
JThomas

#2369 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

i dohvatio ga je, tarik žuti čuvenog fikreta mečkića :D
ultima_palabra

#2370 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ultima_palabra »

JThomas wrote:i dohvatio ga je, tarik žuti čuvenog fikreta mečkića :D
Sve čekam kad će se neko sjetiti :thumbup: To je bio jedan od ona dva derbija kad smo vodili 1:0, pa izgubili 2:1... Mečkić Fatića isključio, koliko se sjećam.
JThomas

#2371 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

ih kad je to bilo, kad je moj stari još išao na utakmice... :D
van Basten

#2372 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by van Basten »

nabijem bht i njihovu emisiju o premijer ligi na neku stvar... pored dva derbija poslije kojih se vuče ohoho repova oni ugoste trenere Kozare i Leotara. i još puste onog brđanina da pljuje po Sarajevu što se žali na suđenje u Trebinju, on bi eto kao sada potpisao da njima budu takva suđenja na gostovanjima. A to što su dva gola nam poništena od kojih 1 sigurno i 1 vjerovatno sasvim regularni, nema veze.
Sve dok se stvari budu gurale pod tepih umjesto da se nazovu pravim imenom i shodno tome i sankcionišu, mi ćemo nazadovati.
Last edited by van Basten on 27/09/2011 10:32, edited 1 time in total.
Charuga
Globalni moderator

#2373 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Charuga »

Vas dvojica bi mogli na hladjenje ako nastavite o istoriji na ovoj temi .. 8-)
tazmaniaBAN4

#2374 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by tazmaniaBAN4 »

treba bojkotovati ovu bht !!! meni su se zgadili daaaaaaaavno! a ove komentatore tipa mrtvi kristic pljuvati svaki put kad covjek sretne! :bih:
ultima_palabra

#2375 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ultima_palabra »

:mrgreen:
Locked