Ne tjera me niko, samo se u ovdašnjoj sveopštoj ''logici'' to nekako podrazumjeva... Ja samo kažem da ako su Ante, Milan i Senad nacionalistička stoka (tipa ovce), ne znači da i mi svi ostali moramo biti uredno poredani po torovima.KPNCTNJAH wrote:@Cyprus ko te tjera da to budu tvoji klubovi ? Za mene nijedan drugi klub osim Sarajeva nije moj klub... to neko 'zajednistvo' i navijanje za svaki klub s istim predznakom odavno furaju navijaci 'hrvatskih' i 'srpskih' klubova, samo ovi 'nasi'podmecu noge jedni drugim kad god to mogu... Ante iz Ljubuskog (simpatizer Zrinjskog) nece navijati za Zeljeznicar u utakmici protiv Sirokog, kao ni Milan iz Lukavice (simpatizer Slavije) za Sarajevo protiv Borca... zasto ti je onda cudno to sto neki (ne svaki) Senad iz Maglaja (simpatizer Slobode) navija za Velez u utakmici protiv Laktasa/Orasja ?
A kad je neki glupan donosio zastavu Turske ili tekbiro na utakmici Sarajeva, pretpostavljam da si se odmah zgrozio i poželio Sarajevu sve najgore, na isti način na koji si Slaviji poželio zbog krsta? Ili pak nisi?KPNCTNJAH wrote:Da ne spominjem to sto navijaci 9 od 10 klubova s hrvatskim i srpskim predznakom hebu sve sto ima veze s BiH i sad bi prosjecan Bosanac trebao da te iste klubove smatra za svoje ? daj ba uozbilji se... i meni je bilo drago kad je Slavija izbacila Alborg, pa onda sutradan vidim u novinama sliku kako neki glupan djecu postavlja u neke formacije i pravi krst da bi nekog isprovocirao... zato samo Sarajevo, ostali me ne zanimaju ni nasi ni njihovi ni neki treci...
A zašto bi prosječan Bosanac smatrao takve klubove kao svoje? Možda zato što su i to bosanski klubovi?
Ja bih da još jednom naglasim šta sam želio reći i da time završim ovaj offtopic... Činjenica da se u Banja Luci, Bosanskoj Gradišci, Gabeli, Lukavici, Mostaru, Prijedoru, Širokom Brijegu, Trebinju ili bilo kojem gradu između Une i Drine, može nabrati nekoliko stotina ili hiljada ljudi (zavisno od veličine grada) kojima nije nikakav problem skandirati najogavnije parole i uzvike, ne znači da se ja trebam odreći tih gradova...