Premijer Liga BiH 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Eborg

#126 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Eborg »

Ova bi sezona mogla biti jako interesantna.
van Basten

#127 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by van Basten »

komitet rastura... već sad trebaq izlobirati kod uefe da im produži mandat barem za godinu dana, preblizu mi 31.12. ovako gledajući...
što se tiče skraćenja lige, mislim da su dvije opcije najizglednije - 10 ekipa 4 kružno - ukupno 36 kola ili 12 ekipa dvokružno pa onda liga za prvaka 6, liga za ostanak 6, dvokružno, ukupno 32 kola.
Impavidus

#128 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Impavidus »

Gledajući ova 2 Sarajevska kluba u EL, i kako se Olimpic pojačao, veoma moguća da na prva 3 mjesta budu 3 navedena kluba :) U vrhu još Borac i ništica.
Ali polako nije ni počela liga...
elSaik

#129 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by elSaik »

Sudeći prema kvaliteti momčadi te dešavanjima u ostalim ekipama, mogle bi ponovno iste ekipe ići u Europu, što bi, prema mom mišljenju, bila dobra stvar.
Tomahawk11
Globalni moderator

#130 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Tomahawk11 »

Impavidus wrote:Gledajući ova 2 Sarajevska kluba u EL, i kako se Olimpic pojačao, veoma moguća da na prva 3 mjesta budu 3 navedena kluba :) U vrhu još Borac i ništica.
Ali polako nije ni počela liga...
Kad Sarajevo i Zeljeznicar budu konstantno u vrhu PL (a ove sezone imaju sve predispozicije i jedni i drugi), onda ce i ova nasa liga biti bolja i kvalitetnija. Uostalom, evo posljednjih par sezona uglavnom sarajevski klubovi naprave nesto u Evropi, ostali eventualnu pobjedu ili remi i to je to. Znaci nedostaje motiva u ovoj nasoj ligi, pa da i Sarajevo i Zeljeznicar ulaze u utakmice kao sto to rade na evropskom planu. Eto Olimpic se pojacava, Borac je opet solidan, Siroki i Zrinjski ce svakako imati vece ambicije nego prosle sezone, Velez je doveo Mirzu :D , Sloboda :?: , Celik :?: ne znam u kakvom su stanju, ali otprilike, to je vec dovoljno ekipa da se ima motiv za borbu za titulu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#131 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Tomahawk11 »

elSaik wrote:Sudeći prema kvaliteti momčadi te dešavanjima u ostalim ekipama, mogle bi ponovno iste ekipe ići u Europu, što bi, prema mom mišljenju, bila dobra stvar.
Neka idu oni koji su najbolji, a ne ''daj da zastupimo sve strane''. Kakve to strane imaju u sportu?! Borac sampion, OK, zasluzio da ide u kvalifikacije za LP, Sarajevo 2. na tabeli, zasluzilo da ide u kvalifikacije za Liga UEFA, kao i Zeljeznicar, osvajac kupa. Sirokom je vec izmudrovano, jer kako ce, zaboga, da ne bude niti jedan klub sa hrvatske strane u evropskim takmicenjima. Ako su zasluzili, neka budu Siroki, Zrinjski i Posusje u Evropi ili Borac, Leotar, Kozara ili Sarajevo, Zeljeznicar, Olimpic...ali dok ide po nacionalnom kljucu, ova ce liga biti za ku.rac.
Realno, Sarajevo i Zeljeznicar bi trebali biti glavni konkurenti za titulu, Olimpic se pojacava, bh Man City :) , a ostale ekipe nesto nisam upratio, ali mislim da su sarajevski ligasi najozbiljnije zasukali rukave.
tazmaniaBAN4

#132 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by tazmaniaBAN4 »

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#133 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Tomahawk11 »

Znaci, Sloboda problemi, vidim nisu ni u Celiku nesto odusevljeni pred novu sezonu, to vec ne valja za ligu.
lerdi

#134 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by lerdi »

Svaka čast za komitet. Jasno je svima da se sistem takmičenja mora mijenjati pod hitno jer imamo previše klubova i predugu pauzu između zimskog i ljetnog dijela. Ja bi najviše volio 10 klubova, četverokružno i mislim da bi se kvalitet tada drastično pojačao. Ispadao bi zadnji, predzadnji igrao play-off sa drugim iz druge lige (koja bi takođe bila zajednička) to bi bilo to. Nešto slično kao u švici. Druga bi mogla biti malo veća (možda 16 klubova) i u nju bi mogla ulaziti po dva kluba iz liga RS-a i liga federacije. Mislim da bi ovako čovjek imao šta i vidjeti. Neka liga u kojoj bi npr. bili Sarajevo, Željo, Velež, Borac, lištica, Zrinjski, Čelik, Olimpik, Sloboda i npr. Slavija, Leotar ili Zvijezda bi imala šta ponuditi definitivno.
elSaik

#135 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by elSaik »

Sad će vam cyprus, kao što je meni jednom, objasniti kako je, ipak, za naš fudbal najbolje imati ligu od 20-22 kluba. :mrgreen: 8-) :skoljka:
LSD

#136 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

10 ili 12 klubova u Premier ligi su spas za naš fudbal...plus zajednicka Prva liga (ono zašta se Komitet bori, ali otpori nacionalista su previliki kad se pomene formiranje zajednicke Prve lige - jer to je ukidanje entitetskih liga samim tim) , to je isto tako veoma bitna stvar.
3dom

#137 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by 3dom »

ovolika je liga mjera. privatizacija klubova bi pomogla vise nego skracenje lige. Troskovi klubova bi bili veci sa 11 x4 utakmice u ligi nego sa 2X15. Da bi nam klubovi rentabilni i finansijski odrzivi treba se promjeniti mentalitet nasih klubova koji vise zavise od tudje milosti, nego od vlastitog obrta tj. nasi klubovi se neponasaju kao firma, vec kao sirotinja koja insistira na sufinansiranju od strane vlasti.

sve dok se taj mentalitet nepromjeni nasi klubovi ili nedodje privatizacija, nasi klubovi ce biti odron.

kvalitet fudbala ne odredjuje broj klubova u ligi, vec njihovo finansijsko stanje i mogucnosti da angazuju dobre strucnjake.
Tomahawk11
Globalni moderator

#138 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Tomahawk11 »

lerdi wrote:Svaka čast za komitet. Jasno je svima da se sistem takmičenja mora mijenjati pod hitno jer imamo previše klubova i predugu pauzu između zimskog i ljetnog dijela. Ja bi najviše volio 10 klubova, četverokružno i mislim da bi se kvalitet tada drastično pojačao. Ispadao bi zadnji, predzadnji igrao play-off sa drugim iz druge lige (koja bi takođe bila zajednička) to bi bilo to. Nešto slično kao u švici. Druga bi mogla biti malo veća (možda 16 klubova) i u nju bi mogla ulaziti po dva kluba iz liga RS-a i liga federacije. Mislim da bi ovako čovjek imao šta i vidjeti. Neka liga u kojoj bi npr. bili Sarajevo, Željo, Velež, Borac, lištica, Zrinjski, Čelik, Olimpik, Sloboda i npr. Slavija, Leotar ili Zvijezda bi imala šta ponuditi definitivno.
Vec zamisljam 4 x Sarajevo - Zeljeznicar, jos eventualno u kupu. Definitivno bi bio pogodak ta liga sa 10 klubova i po pitanju kvaliteta, ali i finansija, atmosfere, pozitivne klime. :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#139 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Tomahawk11 »

3dom wrote:ovolika je liga mjera. privatizacija klubova bi pomogla vise nego skracenje lige. Troskovi klubova bi bili veci sa 11 x4 utakmice u ligi nego sa 2X15. Da bi nam klubovi rentabilni i finansijski odrzivi treba se promjeniti mentalitet nasih klubova koji vise zavise od tudje milosti, nego od vlastitog obrta tj. nasi klubovi se neponasaju kao firma, vec kao sirotinja koja insistira na sufinansiranju od strane vlasti.

sve dok se taj mentalitet nepromjeni nasi klubovi ili nedodje privatizacija, nasi klubovi ce biti odron.

kvalitet fudbala ne odredjuje broj klubova u ligi, vec njihovo finansijsko stanje i mogucnosti da angazuju dobre strucnjake.
Moze li nasa liga imati 15 u prosjeku stabilnih prvoligasa? Tesko. Jedna Skotska ili Svicarska imaju ove verzije po 10 klubova, a sigurno da imaju vise i finansijskih sredstava, uredjeniji su klubovi, uredjenija je drzava.
Jos kad dodju ''pravi'' sportski radnici u klub, pa opustose sve sto se moze...treba promijeniti mentalitet ljudi, treba promijeniti stanje u drzavi, pa onda ocekivati stabilnije klubove.
elSaik

#140 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by elSaik »

3dom wrote:ovolika je liga mjera. privatizacija klubova bi pomogla vise nego skracenje lige. Troskovi klubova bi bili veci sa 11 x4 utakmice u ligi nego sa 2X15. Da bi nam klubovi rentabilni i finansijski odrzivi treba se promjeniti mentalitet nasih klubova koji vise zavise od tudje milosti, nego od vlastitog obrta tj. nasi klubovi se neponasaju kao firma, vec kao sirotinja koja insistira na sufinansiranju od strane vlasti.

Pri smanjivanju lige je veći rast prihoda od rasta rashoda. A i ne igramo 4x11 već 4x9.
Eborg

#141 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Eborg »

Deset klubova bi bio san, kvalitet bi se maksimalno koncentrirao i bila bi prejaka liga ako bi Komitet za normalizaciju nastavio sa radom. Ipak, mislim da je Liga 12 realnija.
samo_ti

#142 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by samo_ti »

Tomahawk11 wrote:Znaci, Sloboda problemi, vidim nisu ni u Celiku nesto odusevljeni pred novu sezonu, to vec ne valja za ligu.
Mi ako ove ne ispadnemo, necemo nikad` :D
BHF_Manijak

#143 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

Samo mi zao Garvana, co'ek se toliko bio udomacio u onoj zuto-plavoj trenerci pa me sad zivo brine u cemu se u Celiku hodati, nadam se da ste covjeku spremili kakvu fino trenerkicu i majicu! Legenda! :mrgreen: :mrgreen:
Eborg

#144 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Eborg »

Ako Bog da ispadamo i vraćamo se kada popravite Premijer ligu. :lol:
samo_ti

#145 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by samo_ti »

BHF_Manijak wrote:Samo mi zao Garvana, co'ek se toliko bio udomacio u onoj zuto-plavoj trenerci pa me sad zivo brine u cemu se u Celiku hodati, nadam se da ste covjeku spremili kakvu fino trenerkicu i majicu! Legenda! :mrgreen: :mrgreen:
Šaba im je nabavio crveno-belu garnituru , sada smo ti ka` Zvezda bre, jebote :-) :mrgreen:
palermo

#146 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by palermo »

nemam sad vremena da obrazložem,ostavljam to za drugi put,samo da kažem da je za mene liga 16, eventualno liga 14 najbolja varijanta. To sa deset klubova je totalna bezvezarija, i zapravo ubija sport.
Al rekoh, pošto nemam vremena sada, to kasnije obrazložim :D
El_comadante

#147 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by El_comadante »

ma UEFA ce sa svojim kriterijama i smanjiti broj klubova jer svake godie pooštravaju kriterije- na kraju ce ostati 6 ekipa :lol:
Onurbeg

#148 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Onurbeg »

Zeljeznicar, Sarajevo, Velez, Sloboda, Borac, Zrinjski, Leotar, Slavija, Listica, Olimpic, Zvijezda, Rudar P.
Bila di dobra liga! Dvokruzni sistem i onda liga za prvaka i opstanak. Zamislite posjeta u vecim gradovima kada bi se utrpali u ligu za prvaka Sarajevo, Zeljo, Celik, Velez pa i Zrinjski...
Ujediniti druge lige tj. 1FBiH i 1 RS i da prvi ulazi direktno a, drugi igra dvomec sa predzadnjim iz prve lige.
U drugoj ligi bi bilo imena koji su nekad znacili nesto u premijer ligi :lol: Jedinstvo, Modrica, Buducnost, Travnik, Iskra, Radnik....
jareb

#149 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by jareb »

hz__semir wrote:Jel' im stigla isporuka 800 stolica sa Dinamovog stadiona? :D

Evo malo se i nikTitanik šprdo s njima nekidan :)

Image

Mada je ovo više na račun dinamovih praznih tribina :D
Nisu stolice za stadion Pirota u Travniku. Stadion Pirota je kompletno prekriven sa stolicama. Stolice su za stadion nk Lašva iz Slimena, selo 3-4 km od Travnika
elSaik

#150 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by elSaik »

GOŠKu, valjda.
Locked