PREMIER LIGU TREBA UKINUTI

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
w!t@

#1 PREMIER LIGU TREBA UKINUTI

Post by w!t@ »

Da li je moguce da se i nakon nekoliko godina igranja zajednicke lige desavaju stvari kakve su se desile u Banja Luci, zar jos nismo spremni igrati fudbal, a ne udarati se nabijati tenzije i gledati samo kako ostetiti neduzne.
Povrh svega toga imamo Nogometni Savez koji je jedna obicna velika totalno cista 0, jer donosenjem odluke da se mec koji je prekinut zbog udaranja gostujuceg igraca registruje 3-0 za domace samo pokazuje da smo mi jos mala beba u povoju i da nismo dorasli da donosimo odluke ni u sopstvenoj tako su je nazvali a nicim na to ne lici PREMIER LIGI, u obrazlozenju odluke da se mec registruje 3-0 za Borac samo pokazuju svoju nestrucnost i svoje emotivne i licne interese, i jos uz sve to igraci FK. Sarajeva postaju krivci za takav razvoj situacije za zelenim stolom.
U obrazlozenju za takvu odluku stoji da su oni sami krivi sto nisu htjeli nastaviti mec koji je mogao zavrsiti jos fatalnije po njih same, obezbjedjeni su uslovi za igru pa zasto su se morali obezbjediti poslije onog incidenta u kojem jedan obicni narkoman i osoba dobro poznata policiji ulazi u teren pored onoliko POLICAJACA i udara ni krivog ni duznog igraca, i onda oni hoce da njegove kolege izadju i privedu mec kraju u strahu da se ni od kuda moze pojaviti jos kakav vandal zeljan tuce, ali sudija izlazi sa domacim na teren i svira kraj bez gostujucih igraca neznam da li je to po pravilima ispravna odluka.
Po mom misljenju svako normalan ne bi izasao na teren iz postovanja prema saigracu koji je povrijedjen na putu u bolnicu i o kojem nista ne znaju detaljno, pod stresom, pod strahom, pod nevjericom ma neznam ti svemu vec nije moguce nastaviti mec i odigrati ga na visokom nivou.
Ali postavlja se jos jedn pitanje ZASTO SE TO SVE DESAVA FK. SARAJEVU, JELI TA EKIPA TOLIKO MRZOVOLJNA ZA POJEDINCE?, PA AKO JEST NEKA TO JAVNO KAZU, JER OSTECENO JE FK. SARAJEVO PO KO ZNA KOJI PUT SJETITE SE MECA SA LEOTAROM, KADA PRI REZULTATU 0-1 ZA GOSTE U 37 MIN SUDIJA PREKIDA MEC I ISTI SE NASTAVLJA ALI OD PRVE MINUTE KRECE I REZULTAT JE 0-0, MA NEBIH VISE ALI ZANIMA ME STA VI MISLITE O SVEMU OVOME JA SAM JEDNOSTAVNO IZREVOLTIRAN!!![/b]
Ahmed.ibn.Fahalan

Post by Ahmed.ibn.Fahalan »

Bezobzira koliko je to možda nepopularno mišljenje ja mislim da je što se tiče kvalitete našeg fudbala jedini izlaz takmičenje na regionalnom nivou. Ni ja nisam bio za to u početku iz političkih razloga..ali ako čovjek stvarno neutralno pogleda na situaciju jedini logičan zaključak koji se nameće je da je naš, ali i srbijanski pa čak i hrvatski fudbal na nivou amaterskog fudbala kakav se igra na Farskim Ostrvima ili Luxemburgu..ma nismo mi čak ni njihovim amaterima ni blizu. Žalosno je ali ja mislim da je istina. Takav se zaključak može donijeti i kad se uzme u razmatranje ko sve vodi te naše klubove i ko je u upravi samog fudbalskog saveza. Znači velika večina nesposobnih pojedinaca koji svoju nesposobnost kriju tako što blokiraju svaki napredak i reforme koje kad bi stupile na snagu oni bi prvi ostali bez posla.

Da zaključim..mislim da bi jedna zajednička liga na nivou BiH, Srbije, Hrvatske i eventualno Makedonije sa po 2-3 kluba iz svake zemlje bila najbolje rješenje za tzv. "Premijer ligu" jer ovo što danas gledamo više liči na neki sportski monty payton show nego na takmičenje koje zaslužuje naziv "premijer". Naravno u tom slučaju svi ostali klubovi bi poprimili amaterski status koji u suštini mijenja jedino njihov naziv jer bi im primanja koja su već sad na nivou amaterskih ostala ista...tj. jedna malo bolja plata u federaciji.
Ahmed.ibn.Fahalan

Post by Ahmed.ibn.Fahalan »

A evo još jedan prijedlog..šta mislite o tome da se dionice klubova ponude navijačima na prodaju..uz neko ograničenje da pojedinac ne može kupiti više od 5% dionica..da se spriječi manipulacija??
Ja bi prvi kupio dionice F.K. Sarajeva..digo bi kredit na 5000km i prodo bi auto..bi majke mi :D
violentjack

Post by violentjack »

Treba
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ma ne treba ukinuti
treba smanjiti broj timova na 12 a 3 da ispadaju :roll:
paauk

Post by paauk »

Mislim da nam uefa treba poslat jednog visokog predstavnika za fudbal... :lol: :lol:
paauk

Post by paauk »

...ili pak nogomet.. :lol: :lol:
Truba

Post by Truba »

paauk wrote:...ili pak nogomet.. :lol: :lol:
glede i unatoč
maraDONa

Post by maraDONa »

:mrgreen: stvarno volim fudbal :oops: (i fc sarajevo :mrgreen: ), gotovo da sam bolesnik :skoljka:
ali nasa liga je izgubila svaku takmicarsku draz :zzzz: :x :arrow: (ne znam ni za jednu utakmicu da li je pored kupovanja suparnickih iggraca :evil: , sudija :evil: i nasiolja natribinama :evil: regularno odigrana :-x )
fakat :!: , jednio rijesenje koje mi sad pada na pamet jest da se liga ukine :oops:
bar na godinu :-? dvije :mrgreen: (da se malo ovi nashi mahalci :roll: koji se porodaju kao fudbaleri :| spuste :mrgreen: )
paauk

Post by paauk »

Bas sam htio detaljno pregledat slucaj, naravno uz statut i disciplinski pravilnik i gle cuda ne mugu otvorit ni pravilink kao ni statut :shock: :shock:

razlog vishe za viskokog
:wink:
Fonzie-Von-Vrbanja

Post by Fonzie-Von-Vrbanja »

Premier Liga ili Primitv Liga :D
Truba

Post by Truba »

mislim da je osnovni problem taj što su na tribinama većinom ljudi koji ne znaju pošteno šutnuti loptu

osim toga bio sam i na sjeveru i na jugu i većina i ne prati utakmicu

samo gledaju đe će izbiti nered :roll:
Truba

Post by Truba »

nakon ovog nevremena
liga nije regularna

neki klubovi će i 3 puta zaredom igrati u gostima :(
violentjack

Post by violentjack »

Povecace se prosjek tima ako crnci zaigraju :razz: :lol:
neutralac

Post by neutralac »

Premier liga nikada nece biti ukinuta,pa cak ni neki nizi rangovi .Zasto?
Idealan teren za pranje novca.O sportu odlucuje politika , a ne obrnuto.Nije Bosna nista specificna po tome.To se radi i u najjacim ligama svijeta.Kvalitet Premier lige je nesto drugo.
Bird

Post by Bird »

Pa gdje ćeš to sada raditi kada je Zrinjski napokon ovako dobar :( :D
Post Reply