Premier liga BiH 2008/2009

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
kebele

#1576 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by kebele »

Upravu si, Ćiro, ako Željo ne "dadne" bod Travniku na Grbavici...

Tabela će izgledati ovako:

Velež 37
Modriča 37
Travnik 37
Orašje 37

Komedija. :mrgreen:
pOZz

#1577 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by pOZz »

Jah jbte. :shock: :oops: :mrgreen:

A Travnik je jedino bolji od Veleža...
JEDAN JE HASE

#1578 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by JEDAN JE HASE »

kebele wrote:Jeste li svjesni da ste dosadni ostalim forumašima sa svojim pitarsko-manijačkim prepucavanjima!?
I ovo o čemu raspravljate nema veze s Premier ligom, otvorite temu "Sarajevo u europskim takmičenjima", pa da se malo smijemo, ostavite ovu "Premier ligu" na miru. :P

Saturday 23 May
NK Celik Zenica 16 : 00 FK Borac Banja Luka
FK Laktaši 16 : 00 FK Sloboda Tuzla
FK Modrica 16 : 00 FK Velež Mostar
NK Posušje 16 : 00 NK Široki Brijeg
Slavija Istocno Sarajevo 16 : 00 FK Sarajevo
FK Željeznicar Sarajevo 16 : 00 NK Travnik
HŠK Zrinjski Mostar 16 : 00 FK Leotar Trebinje
NK Zvijezda Gradacac 16 : 00 HNK Orašje

Duboko vjerujem u poštenje NK Zvijezda iz Gradačca, i da neće dopustiti bruku da ih Orašje pobijedi na gostovanju, kada znamo da Zvijezdu u Gradačcu teško iko može da pobijedi regularnim sredstvima.

:bih:
Na kakvim si ti drogama,da mi je samo znati :-)
mfilipov

#1579 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by mfilipov »

Orašje u srcu.....
Pozivam sve one kojima su "Labudovi sa save" omiljeni sutra u boj za produzenje premierligaskog statusa ovog Posavskog kluba sa Save koji ako ispadne definitivno ce u mnogome odrediti smjer Posavskog nogometa u buducnosti
Mendoza

#1580 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Mendoza »

mfilipov wrote:Orašje u srcu.....
Pozivam sve one kojima su "Labudovi sa save" omiljeni sutra u boj za produzenje premierligaskog statusa ovog Posavskog kluba sa Save koji ako ispadne definitivno ce u mnogome odrediti smjer Posavskog nogometa u buducnosti
milsim da idete u smjeru 1.lige federacije :bih: :bih:
cyprus

#1581 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by cyprus »

mfilipov wrote:Orašje u srcu.....
Podržavam i ja Orašje, ova liga definitivno neće bit ista bez labudova sa Save :thumbup: :thumbup:

PS Nisam ironičan :)
Bloodflow

#1582 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Bloodflow »

I šta će biti sa sudbinom Posavskog nogomenta Ako ispadne Orašje? Jes' ispalo dramatično k'o da je u pitanju Catalonski (Barcin) nogomet pa da se i zabrinem...I kakav je to nogomet koji ovisi o ispadanju Orašja iz Premier lige? Je l' se to gase svi klubovi u Posavini, djeci zabranjuje loptanje a ostatak zemlje proglašava urotničkim protiv malog mjestašca sa Save kojeg ni Liverpool ne bi mogao u Orašju pobijediti, barem do ove sezone? Hladiće se možda jednu sezonu i eto ih opet, i svi živi i zdravi u posavini, labudovi malo odebljali a red warriorsi položili oružje jednu sezonu... 8-)
elSaik

#1583 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by elSaik »

Pošto sam bio banovan dugo, evo sad koristim priliku da čestitam Zrinjskom, Slaviji, Slobodi i Sarajevu na osvajanju mjesta koji vode u europska takmičenja sa željom da dogodine, ako Bog da, 3 od ova 4 makar ugroze Željin gol na Grbavici kad već gola ne mogu dati.
slucajan

#1584 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by slucajan »

Svi imaju različite ambicije u toku sezone, neko osvojiti titulu, neko izboriti evropu, a neko pobijediti najveće... Drago mi je što su ove sezone svoje ciljeve ostvarile 4 prvoplasirane i jedna desetoplasirana ekipa lige. Da prvenstvo traje 4 kola, pod uvjetom da se sve utakmice igraju kući, možda bi ovi desetoplasirani izborili i Evropu, ali na njihovu žalost, igra se 30 utakmica, a od toga "čak" 15 u gostima :(
ecstase

#1585 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by ecstase »

slucajan wrote:Svi imaju različite ambicije u toku sezone, neko osvojiti titulu, neko izboriti evropu, a neko pobijediti najveće... Drago mi je što su ove sezone svoje ciljeve ostvarile 4 prvoplasirane i jedna desetoplasirana ekipa lige. Da prvenstvo traje 4 kola, pod uvjetom da se sve utakmice igraju kući, možda bi ovi desetoplasirani izborili i Evropu, ali na njihovu žalost, igra se 30 utakmica, a od toga "čak" 15 u gostima :(

Volim svog braciku :P
elSaik

#1586 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by elSaik »

ćiro wrote:
elSaik wrote:Pošto sam bio banovan dugo, evo sad koristim priliku da čestitam Zrinjskom, Slaviji, Slobodi i Sarajevu na osvajanju mjesta koji vode u europska takmičenja sa željom da dogodine, ako Bog da, 3 od ova 4 makar ugroze Željin gol na Grbavici kad već gola ne mogu dati.
Da ugroze gol ekipe koja nije dobila dvije godine na gostovanju, a pri tome kući dobija sve ekipe iz gornjeg dijela tabele. U normalnoj ligi to nebi bilo moguće, već bi ta ekipa lagano selila u niži rang.
p.s. Sloboda je pobjedila na Grbavici?
Jeste. Sloboda je uspjela pobijediti. Vidiš, oni su mogli. Ne rekoh da pobijede, već makar da napadnu, ošutaju po golu, pređu centar, ugroze Šehića. Nije meni stalo do toga da gosti uzmu bod(ove) nego čisto sa aspekta želje za zanimljivijim utakmicama to pišem.

edit: Pa vi ni u ovom nenormalnoj ne možete da uzmete tri bod protiv vas u 4 utakmice. Ma kakva tri boda, ne možete gola postići. Šta bi tek bilo u normalnoj gdje nam ne bi regularne golove na Koševu svaki put poništavali.
Last edited by elSaik on 23/05/2009 10:19, edited 1 time in total.
elSaik

#1587 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by elSaik »

slucajan wrote:Svi imaju različite ambicije u toku sezone, neko osvojiti titulu, neko izboriti evropu, a neko pobijediti najveće... Drago mi je što su ove sezone svoje ciljeve ostvarile 4 prvoplasirane i jedna desetoplasirana ekipa lige. Da prvenstvo traje 4 kola, pod uvjetom da se sve utakmice igraju kući, možda bi ovi desetoplasirani izborili i Evropu, ali na njihovu žalost, igra se 30 utakmica, a od toga "čak" 15 u gostima :(
Sami protiv sebe igrati ne možemo. Žao mi je.

Ali ozbiljno, sretno u Europi. I da se opet makar približite Željinom uspjehu. Ha ja, kojem ćete drugo.
slucajan

#1588 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by slucajan »

elSaik wrote:
Sami protiv sebe igrati ne možemo. Žao mi je.

Ali ozbiljno, sretno u Europi. I da se opet makar približite Željinom uspjehu. Ha ja, kojem ćete drugo.
Možete igrati, naravno, plavi protiv bijelih, na treningu, a tada može i gost pobijediti.
Samo šteta što takve utakmice nisu takmičarskog karaktera :(

Btw. Hvala na lijepim željama, iskreno se nadam da će bordo momci opravdati Vaše povjerenje. ;-)
Bio bih sretan da i ja Vama mogu poželjeti isto, ali niste mi ostavili tu mogućnost. Pa Vam želim još jedno lijepo, sunčano ljeto, atraktivne primpreme, opet u Njemačkoj, i neki bod sa strane u narednoj sezoni, da sve ove pobjede i netaknuta mreža na Grbavici protiv velikana ne budu pirove kao ove godine, jer ovakve kakve su bile ove godine, "narodski" rečeno, "možete ih okačiti mačku o rep" ;-)
elSaik

#1589 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by elSaik »

I ja se iskreno nadam da ćemo prekinuti tradiciju da samo Sarajevu uzimamo bodove na gostovanjima. Međutim, ne trebaš nam željeti čestitati isto što i mi vama. Moraš shvatiti da mi nikada nismo niti ćemo ikada imati iste ambicije. Za razliku od vas, nama nikada nije cilj biti 4. već samo prvi. Ili titula ili ništa. Zato i biješe ona parola "samo nas titula interesuje". I zbog toga se mi nikada nećemo stavljati u istu ravan sa Slavijama, Slobodama i Zrinjskima i obraćati nam se kolektivno sa "velikanima". Ako su vama to velikani, nama nisu, niti će ikada biti. ;-)
DZONPI

#1590 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by DZONPI »

Zelim danas Velezu da ostane u ovom jadu od lige,a Zelji bolje sutra pa kad se moglo cekat 5 moze i 6 godina.
KPNCTNJAH

#1591 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by KPNCTNJAH »

elSaik wrote:edit: Pa vi ni u ovom nenormalnoj ne možete da uzmete tri bod protiv vas u 4 utakmice. Ma kakva tri boda, ne možete gola postići. Šta bi tek bilo u normalnoj gdje nam ne bi regularne golove na Koševu svaki put poništavali.
:? :?
elSaik

#1592 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by elSaik »

KPNCTNJAH wrote:
elSaik wrote:edit: Pa vi ni u ovom nenormalnoj ne možete da uzmete tri bod protiv vas u 4 utakmice. Ma kakva tri boda, ne možete gola postići. Šta bi tek bilo u normalnoj gdje nam ne bi regularne golove na Koševu svaki put poništavali.
:? :?
Nas. Drugo "vas" ja "nas". :mrgreen:
Eweleen

#1593 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Eweleen »

elSaik wrote:
ćiro wrote:
elSaik wrote:Pošto sam bio banovan dugo, evo sad koristim priliku da čestitam Zrinjskom, Slaviji, Slobodi i Sarajevu na osvajanju mjesta koji vode u europska takmičenja sa željom da dogodine, ako Bog da, 3 od ova 4 makar ugroze Željin gol na Grbavici kad već gola ne mogu dati.
Da ugroze gol ekipe koja nije dobila dvije godine na gostovanju, a pri tome kući dobija sve ekipe iz gornjeg dijela tabele. U normalnoj ligi to nebi bilo moguće, već bi ta ekipa lagano selila u niži rang.
p.s. Sloboda je pobjedila na Grbavici?
Jeste. Sloboda je uspjela pobijediti. Vidiš, oni su mogli. Ne rekoh da pobijede, već makar da napadnu, ošutaju po golu, pređu centar, ugroze Šehića. Nije meni stalo do toga da gosti uzmu bod(ove) nego čisto sa aspekta želje za zanimljivijim utakmicama to pišem.

edit: Pa vi ni u ovom nenormalnoj ne možete da uzmete tri bod protiv vas u 4 utakmice. Ma kakva tri boda, ne možete gola postići. Šta bi tek bilo u normalnoj gdje nam ne bi regularne golove na Koševu svaki put poništavali.
Evo jednog što sere ko grlica :D
slucajan

#1594 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by slucajan »

elSaik wrote:I ja se iskreno nadam da ćemo prekinuti tradiciju da samo Sarajevu uzimamo bodove na gostovanjima. Međutim, ne trebaš nam željeti čestitati isto što i mi vama. Moraš shvatiti da mi nikada nismo niti ćemo ikada imati iste ambicije. Za razliku od vas, nama nikada nije cilj biti 4. već samo prvi. Ili titula ili ništa. Zato i biješe ona parola "samo nas titula interesuje". I zbog toga se mi nikada nećemo stavljati u istu ravan sa Slavijama, Slobodama i Zrinjskima i obraćati nam se kolektivno sa "velikanima". Ako su vama to velikani, nama nisu, niti će ikada biti. ;-)
Koliko god je tebi teško priznati, u poređenju sa vama i vašim društvom (Travnik, Orašje, Velež, Posušje...) ova nabrojana trojka su velikani... Ali što jes' jes'... i niste vi za tog društva, bolje vam "čuči" ovo nabrojano u zagradi.

Imaš mahanje, odoh rasterećeno na razigravanje od 2. do 4. mjesta, a vjerovatno ćeš i ti na razigravanje od 7. do 13. mjesta. Danas možete napraviti veliki skok i pomak na tabeli, ali i pasti još niže, pa vam iskreno želim ovo prvo. ;-)
Fordas

#1595 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Fordas »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja smjesnih ljudi majko moja, cuj sta sad broje, od svog jada i tuge..... Brojite vi sad golove, sutra cete i kornere a mi cemo igrati iz godine u godinu u Evropi, i budite sretni sto ste imali priliku da pobjedite nekog od 'velike cetvorke'. Mislim, veliko je to za timove poput Zeljeznicara, Travnika ili Posusja. I mi smo nekad posebno brojali pobjede nad Zvezdom, Partizanom, Dinamom, znam kako vam je 8-)
DZONPI

#1596 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by DZONPI »

Nagradno pitanje.Koji klub nije uspio dati 360minuta Zelji go.Da olaksam.
Posusje
Travnik
Sarajevo
Orasje
Mobile_Disco

#1597 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by Mobile_Disco »

Da se hoce vise zavrsit..
kebele

#1598 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by kebele »

Trenutno gube i Velež i Orašje!!! :run:
armin_tz

#1599 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by armin_tz »

kako se cini zvijezda nece prdati svoj obraz, vode 2:0
armin_tz

#1600 Re: Premier liga BiH 2008/2009

Post by armin_tz »

auu orasje smanjilo na 2:1... garant ce bit nesto ovih preostalih 20 mi0nuta.....
Locked