Premier Liga BiH 2008/2009
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- campa_xxx
#1 Premier Liga BiH 2008/2009
Ovo je ko zna koji put da otvaramo ovu temu, dajte ljudi da ne spamamo i da se ne vrijedjamo da nam ne zatvaraju bezze...
6. Kolo
13.09.2008.
Zeljeznicar - Posusje (16:30)
Zvijezda - Sarajevo
Travnik - Leotar
Velez - Zrinjski
Modrica - Celik
Laktasi - Slavija
Sloboda - Orasje (19:30)
14.09.2008.
Siroki - Borac (19:30)
6. Kolo
13.09.2008.
Zeljeznicar - Posusje (16:30)
Zvijezda - Sarajevo
Travnik - Leotar
Velez - Zrinjski
Modrica - Celik
Laktasi - Slavija
Sloboda - Orasje (19:30)
14.09.2008.
Siroki - Borac (19:30)
-
belissima
#2 Re: Premier Liga BiH 2008/2009
Sve sigurne jedinice osim mozda x ili 2 u Gradaccu i Mostaru!
- karanana
#3 Re: Premier Liga BiH 2008/2009
u subotu stize prva pobjeda fudbalskog giganta u vrapcicima.
-
zoka213
#4 Re: Premier Liga BiH 2008/2009
Pobjeda ili poraz nebitno je ali da je gigant to i mala djeca znaju
Uzgred eno vam pike opet glavni čovjek dobra vijest za vas
Kažu da je prva tačka dnevnog reda skupštine bila prestanak plača i kuknjave po medijima ali odmah je skinuta sa snevnog reda. U svakom slučaju Velež se ne treba brinuti za budućnost sa pikom na čelu jer je nema 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#5 Re: Premier Liga BiH 2008/2009
Izgleda je proglasena zabrana dolaska Ultrasa u Vrapcice!!!??
- karanana
#7 Re: Premier Liga BiH 2008/2009
naravno da ce biti proglasena kad uvjeti nisu takvi da bi primili gostujuce navijace ni za sigurnost njih kao ni ostalih prisutnih.
-
zoka213
#8 Re: Premier Liga BiH 2008/2009
Očekuje se da u nekim idućim prvenstvenim utakmicama Velež zvanično zatraži zabranu dolaska i gostujućih igrača. I oni su prijetnja miru u kući. Ovo je toliko jadno jer nije Mup tražio zabranu dolaska nego Velež i to ima petnaest dana. I ne samo zabranu dolaska navijača nego i odgodu utakmice isto kao protiv Želje. Uvijek im neki k... smeta ili igrači ili navijači. 
- karanana
#9 Re: Premier Liga BiH 2008/2009
komesara nije bilo i zbog tog je odgoda trazena jer policija nema autoritet da zaustavi eventualno neku vecu frku bez dopustenja komesara, zakon takav, sta ces.
a ako si bio u vrapcicima upoznat si sa uvjetima ne samo "tribine" i prilaska samoj od strane gostujucih igraca nego o uvjetima u kojima su i domaci navijaci.
a ako si bio u vrapcicima upoznat si sa uvjetima ne samo "tribine" i prilaska samoj od strane gostujucih igraca nego o uvjetima u kojima su i domaci navijaci.
-
zoka213
#10 Re: Premier Liga BiH 2008/2009
Daj oladi malo. Kad treba pare prositi od grada onda se skupe svi takozvani čelnici Veleža da kukaju i prose. I daš im 35.000km da naprave improviziranu tribinu od dasaka za gostujuće navijače i ti isti jadni čelnici kluba naprave skelu od dasaka vrijednu 500km a ostatak mafijaški pospreme u svoj džep. Hajde da su barem doveli par dobrih igrača sa godišnjim ugovorima od po 15 do 20.000km nego oni to fino onako baš ukradu. I ti isti tipovi sutra kukaju i plaču po medijima da ne mogu organizirati utakmicu. Pa onda opet daj prosi pare od grada pa sve u krug. I svi vi to znate . Kakav komesar i budalaštine.karanana wrote:komesara nije bilo i zbog tog je odgoda trazena jer policija nema autoritet da zaustavi eventualno neku vecu frku bez dopustenja komesara, zakon takav, sta ces.
-
elSaik
#11 Re: Premier Liga BiH 2008/2009
Ukoliko neki klub nije u mogućnosti organizovati utakmicu onda ne treba ni da mu se dozvoli takmičenje u ligi. Kakve su to gluposti da se utakmica može igrati ukoliko gostuje tim koji nema navijača, a ukoliko gostuje tim sa navijačima onda se ne može organizovati utakmica i traži se odgoda.karanana wrote:komesara nije bilo i zbog tog je odgoda trazena jer policija nema autoritet da zaustavi eventualno neku vecu frku bez dopustenja komesara, zakon takav, sta ces.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#12 Re: Premier Liga BiH 2008/2009
Od momenta kada klubovi stanu iza zahtjeva da traze 5%-10%(ili neznam vec koliko je propisano)karata za svoje navijace ,do tada ce biti ove smijesne zabrane i slicni folovi.
A klub koji nije u mogucnosti da obezbijedi taj broj karata za goste,pa taman i moje Sarajevo bilo,treba kazniti,suspnedovati im stadinon ili nesto vec.
Vec se jednom mora i ova nasa liga dotjerati u red,koliko toliko.
A ova fora da policija nema autoriuteta da zaustavi eventualne frke i frkice,zato sto nema ovlasti komesara..je malo je reci smijesna
A klub koji nije u mogucnosti da obezbijedi taj broj karata za goste,pa taman i moje Sarajevo bilo,treba kazniti,suspnedovati im stadinon ili nesto vec.
Vec se jednom mora i ova nasa liga dotjerati u red,koliko toliko.
A ova fora da policija nema autoriuteta da zaustavi eventualne frke i frkice,zato sto nema ovlasti komesara..je malo je reci smijesna
- tarantula
#13 Re: Premier Liga BiH 2008/2009
ElSaik kako li se zoveš ti nisi dorastao ovoj temi. Haj da ti ja uđem u kuću ili stan, istjeram te napolje, pa ti onda pozovi provokatorske goste u šator na sijelo, ako sve ne prođe u najboljem redu netreba ti dozvoliti da živiš!!! Ovo u promilima samo asocira na ono gdje se Velež nalazi a za što je glavnoodgovorna struktura koju podržava ovaj zoka, a bogami i tvoji ElSaik su tu omastili brke preko naših leđa... Helenejse, kao što rekoh nisi dorastao da shvatiš, ali ti ipak komentariši...
Ti zoka takođe veze nemaš, spominješ 35000, a gdje ti se to trebalo napraviti, u predionici??? a dozvola z gradnju? Pa nije preko noći nikla ona velika tribina sa strane a evo polako ni ova iza gola koja nažalost još nije dovršena..Nažalost zaista nažalost jer bih volio da dođete... Sam znaš, ako si bio lani, koliko je falilo da se prodre gore, još se raja ustručavala radi kazne.. Ove godine se većina pomirila, i samo se čeka prilika za pražnjenje, a ti vidi ko je "najdraža"...Poslije da mrtva glava padne opet bi po Veležu drvlje i kamenje bilo, čemu se evidentno i ovdje teži...A tu su i neizostavni izbori, gdje huškača nikad falilo nije...
Ljudi ova odluka je razumna i donesena hladne glave, a vi samo širite nebuloze o teroru u Vrapčićima... A ja ču Vas podsjetiti na pobjedu Slavije, čisto ko suza nas ljudi dobiše, te im ovom prilikom i čestitam...BEZ NAVIJAČA...
Samo Vi žugajte
Ti zoka takođe veze nemaš, spominješ 35000, a gdje ti se to trebalo napraviti, u predionici??? a dozvola z gradnju? Pa nije preko noći nikla ona velika tribina sa strane a evo polako ni ova iza gola koja nažalost još nije dovršena..Nažalost zaista nažalost jer bih volio da dođete... Sam znaš, ako si bio lani, koliko je falilo da se prodre gore, još se raja ustručavala radi kazne.. Ove godine se većina pomirila, i samo se čeka prilika za pražnjenje, a ti vidi ko je "najdraža"...Poslije da mrtva glava padne opet bi po Veležu drvlje i kamenje bilo, čemu se evidentno i ovdje teži...A tu su i neizostavni izbori, gdje huškača nikad falilo nije...
Ljudi ova odluka je razumna i donesena hladne glave, a vi samo širite nebuloze o teroru u Vrapčićima... A ja ču Vas podsjetiti na pobjedu Slavije, čisto ko suza nas ljudi dobiše, te im ovom prilikom i čestitam...BEZ NAVIJAČA...
Samo Vi žugajte
-
zoka213
#14 Re: Premier Liga BiH 2008/2009
Momak svo poštovanje ali da li znaš da je grad već ima četiri godine ponudio da sagradi tribinu o svom trošku koju će koristiti samo gostujući navijači. Riječ je o tribini za 500 gostujućih navijača koja bi se pravila isključivo za goste i njena izgradnja bi bila strogo nadzirana kao i utrošak sredstava za istu. To se energično odbija jer ko su oni da nama neke uvjete postavljaju odnosno ko su oni pa da mi ne možemo ukrasti barem pola para namijenjenih za smještaj gostukućih navijača. Šuplja priča iz godine u godinu. A kad ponestane svega eto delegacija u gradsku upravu za još malo isprositi. Mjesečno grad izdvaja po 15.000km za Zrinjski i Velež sa opaskom da je od predviđenih sredstava u zadnje tri godine Velež dobio 280.000km više upravo da bi se nekako sagradile svlačionice i tribine iza gola. A pare dođu a svlačionice i tribine prave se onako do 2020 će biti gotovo. Inače evo idu izbori i jedna od prvih odluka nove gradske vlade će biti ukidanje finansiranja nogometnih klubova u gradu. Pa ko može nek izvoli. Da vidimo onda kakav će tek plač i kuknjava nastati. I neka to i treba ionako novac namijenjen Veležu ode u privatne džepove njihovih poštenjačina.tarantula wrote:ElSaik kako li se zoveš ti nisi dorastao ovoj temi. Haj da ti ja uđem u kuću ili stan, istjeram te napolje, pa ti onda pozovi provokatorske goste u šator na sijelo, ako sve ne prođe u najboljem redu netreba ti dozvoliti da živiš!!! Ovo u promilima samo asocira na ono gdje se Velež nalazi a za što je glavnoodgovorna struktura koju podržava ovaj zoka, a bogami i tvoji ElSaik su tu omastili brke preko naših leđa... Helenejse, kao što rekoh nisi dorastao da shvatiš, ali ti ipak komentariši...
Samo Vi žugajte
-
elSaik
#15 Re: Premier Liga BiH 2008/2009
Libo me racku jesam li u tvojim očima dorastao ili ne ovoj temi. To što su vas izbacili iz stana ne tangira me nimalo. Za mene su stvari potpuno jasne, ukoliko neki klub nije u stanju da organizuje utakmice onda ne treba ni da se takmiči na najvišem fudbalskom nivou u državi.tarantula wrote:ElSaik kako li se zoveš ti nisi dorastao ovoj temi. Haj da ti ja uđem u kuću ili stan, istjeram te napolje, pa ti onda pozovi provokatorske goste u šator na sijelo, ako sve ne prođe u najboljem redu netreba ti dozvoliti da živiš!!! Ovo u promilima samo asocira na ono gdje se Velež nalazi a za što je glavnoodgovorna struktura koju podržava ovaj zoka, a bogami i tvoji ElSaik su tu omastili brke preko naših leđa... Helenejse, kao što rekoh nisi dorastao da shvatiš, ali ti ipak komentariši..
- tarantula
#16 Re: Premier Liga BiH 2008/2009
A jel vidim informisan si lafo, pa da je do grada bilo nebi trećina onog izgrađenog kapaciteta bila. Koji bolan grad, nemoj da ovde javno imena dilam ko je sve ulijetao da bi skrpili i ono malo jada od tribina. Kakav grad šta jedan klub može s 15000 mjesečno? Spominješ i tih 280000ako se ne varam, eh ma po tebi mogao bi se pokriti sav stadion, de čovječe razmisli malo.
svi znamo kako se BB gradio i sad kažeš ""...Da vidimo onda kakav će tek plač i kuknjava nastati. I neka to i treba ionako novac namijenjen Veležu ode u privatne džepove njihovih poštenjačina."" ... gubitkom finansiranja od grada zrinjski gubi mrvice, a Veležu definitivno prijeti gašenje, pa ti sad skontaj gdje se peru pare... Gdje je aluminijski u svoj ovoj priči, koliko je tu kapitala državnogpa ( ma čitaj gradskog), i po kojoj osnovi da budu sponzori zrinjskog, dalo bi se tu puno raspravljati zoka...nemoj to potezati...A i ti uslovi za gradnju tribine za gostujuće, debelo bi se obili o glavu upravo Veležu, znamo obojica o čemu pričam....NE DIRAJTE MI VELEŽ
svi znamo kako se BB gradio i sad kažeš ""...Da vidimo onda kakav će tek plač i kuknjava nastati. I neka to i treba ionako novac namijenjen Veležu ode u privatne džepove njihovih poštenjačina."" ... gubitkom finansiranja od grada zrinjski gubi mrvice, a Veležu definitivno prijeti gašenje, pa ti sad skontaj gdje se peru pare... Gdje je aluminijski u svoj ovoj priči, koliko je tu kapitala državnogpa ( ma čitaj gradskog), i po kojoj osnovi da budu sponzori zrinjskog, dalo bi se tu puno raspravljati zoka...nemoj to potezati...A i ti uslovi za gradnju tribine za gostujuće, debelo bi se obili o glavu upravo Veležu, znamo obojica o čemu pričam....NE DIRAJTE MI VELEŽ
- JThomas
#17 Re: Premier Liga BiH 2008/2009
gostujućim navijačima mora se obezbijediti pristup na utakmicu.
to nije naš hir niti mržnja prema veležu nego PRAVILA TAKMIČENJA.
čuj ne može se obezbijediti ako nema komesara
- tarantula
#18 Re: Premier Liga BiH 2008/2009
elSaik wrote:Libo me racku jesam li u tvojim očima dorastao ili ne ovoj temi. To što su vas izbacili iz stana ne tangira me nimalo. Za mene su stvari potpuno jasne, ukoliko neki klub nije u stanju da organizuje utakmice onda ne treba ni da se takmiči na najvišem fudbalskom nivou u državi.tarantula wrote:ElSaik kako li se zoveš ti nisi dorastao ovoj temi. Haj da ti ja uđem u kuću ili stan, istjeram te napolje, pa ti onda pozovi provokatorske goste u šator na sijelo, ako sve ne prođe u najboljem redu netreba ti dozvoliti da živiš!!! Ovo u promilima samo asocira na ono gdje se Velež nalazi a za što je glavnoodgovorna struktura koju podržava ovaj zoka, a bogami i tvoji ElSaik su tu omastili brke preko naših leđa... Helenejse, kao što rekoh nisi dorastao da shvatiš, ali ti ipak komentariši..
EH ZA SVE ONE KOJI RASPRAVLJAJU NA TEMI http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=54751 evo potvrde fraze iz diplomatije koju spomenu gospodin Bošnjak Realnost na terenu nam nalaze nova rijesenja.
Bravo sarajlijico...
-
elSaik
#19 Re: Premier Liga BiH 2008/2009
tarantula wrote:elSaik wrote:Libo me racku jesam li u tvojim očima dorastao ili ne ovoj temi. To što su vas izbacili iz stana ne tangira me nimalo. Za mene su stvari potpuno jasne, ukoliko neki klub nije u stanju da organizuje utakmice onda ne treba ni da se takmiči na najvišem fudbalskom nivou u državi.tarantula wrote:ElSaik kako li se zoveš ti nisi dorastao ovoj temi. Haj da ti ja uđem u kuću ili stan, istjeram te napolje, pa ti onda pozovi provokatorske goste u šator na sijelo, ako sve ne prođe u najboljem redu netreba ti dozvoliti da živiš!!! Ovo u promilima samo asocira na ono gdje se Velež nalazi a za što je glavnoodgovorna struktura koju podržava ovaj zoka, a bogami i tvoji ElSaik su tu omastili brke preko naših leđa... Helenejse, kao što rekoh nisi dorastao da shvatiš, ali ti ipak komentariši..
EH ZA SVE ONE KOJI RASPRAVLJAJU NA TEMI http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=54751 evo potvrde fraze iz diplomatije koju spomenu gospodin Bošnjak Realnost na terenu nam nalaze nova rijesenja.
Bravo sarajlijico...
-
elSaik
#20 Re: Premier Liga BiH 2008/2009
Možda bi i ti trebao da navratiš ovamo... http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=54751.JThomas wrote:gostujućim navijačima mora se obezbijediti pristup na utakmicu.
Bravo sarajlijico...
-
zoka213
#21 Re: Premier Liga BiH 2008/2009
[quote="tarantula"]A jel vidim informisan si lafo, pa da je do grada bilo nebi trećina onog izgrađenog kapaciteta bila. Koji bolan grad, nemoj da ovde javno imena dilam ko je sve ulijetao da bi skrpili i ono malo jada od tribina. Kakav grad šta jedan klub može s 15000 mjesečno? Spominješ i tih 280000ako se ne varam, eh ma po tebi mogao bi se pokriti sav stadion, de čovječe razmisli malo.
svi znamo kako se BB gradio i sad kažeš ""...Da vidimo onda kakav će tek plač i kuknjava nastati. I neka to i treba ionako novac namijenjen Veležu ode u privatne džepove njihovih poštenjačina."" ... gubitkom finansiranja od grada zrinjski gubi mrvice, a Veležu definitivno prijeti gašenje, pa ti sad skontaj gdje se peru pare... Gdje je aluminijski u svoj ovoj priči, koliko je tu kapitala državnogpa ( ma čitaj gradskog), i po kojoj osnovi da budu sponzori zrinjskog, dalo bi se tu puno raspravljati zoka...nemoj to potezati...A i ti uslovi za gradnju tribine za gostujuće, debelo bi se obili o glavu upravo Veležu, znamo obojica o čemu pričam....NE DIRAJTE MI VELEŽ[/quote Samo jedno što se diranja tiče. Velež ti moj prijatelju uništavaju najviše oni koji se kunu u njega. Uostalom to nije moja konstatacija nego upravo vaša sto puta izrečena. Samo jebi ga to nije popularno govoriti lakše je reći svi drugi oko nas pa i širom BiH su krivi. To je nemoć i zabadanje glave u pijesak.
svi znamo kako se BB gradio i sad kažeš ""...Da vidimo onda kakav će tek plač i kuknjava nastati. I neka to i treba ionako novac namijenjen Veležu ode u privatne džepove njihovih poštenjačina."" ... gubitkom finansiranja od grada zrinjski gubi mrvice, a Veležu definitivno prijeti gašenje, pa ti sad skontaj gdje se peru pare... Gdje je aluminijski u svoj ovoj priči, koliko je tu kapitala državnogpa ( ma čitaj gradskog), i po kojoj osnovi da budu sponzori zrinjskog, dalo bi se tu puno raspravljati zoka...nemoj to potezati...A i ti uslovi za gradnju tribine za gostujuće, debelo bi se obili o glavu upravo Veležu, znamo obojica o čemu pričam....NE DIRAJTE MI VELEŽ[/quote Samo jedno što se diranja tiče. Velež ti moj prijatelju uništavaju najviše oni koji se kunu u njega. Uostalom to nije moja konstatacija nego upravo vaša sto puta izrečena. Samo jebi ga to nije popularno govoriti lakše je reći svi drugi oko nas pa i širom BiH su krivi. To je nemoć i zabadanje glave u pijesak.
- tarantula
#22 Re: Premier Liga BiH 2008/2009
Saik samo ti kolutaj, negdje sam nedavno pročitao da se izjašnjavaš kao patriota ove države, i još si štošta pozitiva nabrojao, ali se demantuješ nenormalno, na što ti ja ukazujem ali et' već spomenuh doraslost...
Zoka svi ali baš svi klubovi imaju svoje mafioze, to nije ništa novo, jer u okviru takmičenja u ovakvom savezu moraš imati insajdera, nedavno se ispostavilo da je isti, ovaj naš, bio i najsvjetlijeg obraza, ali to je već druga tema...Problem je što Velež nema novca, A TI SE NEMOJ PRAVITI MUTAV PA DA NE ZNAŠ ZA RAZLOG (beez uvrede). Time se dolazi dosta nezadovoljnih, prije svega navijača, kakav sam i sam koji su već dugo gladni rezultata, pa ponajviše dižemo prašinu, ostali ŠUTE tj ŠUTITE. Mi prozivamo svoje...
Predaleko odosmo, toliko od mene, samo sam želio ukazati da je ovo rješenje o nedozvoljavanju navijačima zrinjskog da dođu u ovome trenutku jedino potpuno ispravno, s obzirom na iskustva s prošlog derbija i nove okolnosti... Zoka mislim da ti je jasno šta govorim, a vi slobodno i dalje žugajte...
Zoka svi ali baš svi klubovi imaju svoje mafioze, to nije ništa novo, jer u okviru takmičenja u ovakvom savezu moraš imati insajdera, nedavno se ispostavilo da je isti, ovaj naš, bio i najsvjetlijeg obraza, ali to je već druga tema...Problem je što Velež nema novca, A TI SE NEMOJ PRAVITI MUTAV PA DA NE ZNAŠ ZA RAZLOG (beez uvrede). Time se dolazi dosta nezadovoljnih, prije svega navijača, kakav sam i sam koji su već dugo gladni rezultata, pa ponajviše dižemo prašinu, ostali ŠUTE tj ŠUTITE. Mi prozivamo svoje...
Predaleko odosmo, toliko od mene, samo sam želio ukazati da je ovo rješenje o nedozvoljavanju navijačima zrinjskog da dođu u ovome trenutku jedino potpuno ispravno, s obzirom na iskustva s prošlog derbija i nove okolnosti... Zoka mislim da ti je jasno šta govorim, a vi slobodno i dalje žugajte...
-
kvicbu
#23 Re: Premier Liga BiH 2008/2009
hahaha koje price tipa kako drzavne firme ne bi trebali financirati klubove... po tvome BH telekom ne bi smio zelju ili sarajevo sponzorirati, ili eronet siroki, samo zato sto velezu ne daju.. to je stvar uprave i njihovih marketinskih vizija... tako je sigurno aluminiju isplativije se reklamirati preko zrinjskoga nego preko veleza, mislim da je jasno zasto...a aluminij je drzavni koliko i radnicki pa i oni valjda imaju pravo glasa dole... a iz godine u godinu kukate i kukate umjesto da se usutite i pocnete nesto kvalitetno raditi vise... rad rad i rad a ne kukanje i prosenje tko ce vam dati para po nekakvim crvenim vecerima po skandinaviji... RAD I RAD a ne NE DIRAJTE MI VELEŽ, nece ti ga nitko neboj se...tarantula wrote:A jel vidim informisan si lafo, pa da je do grada bilo nebi trećina onog izgrađenog kapaciteta bila. Koji bolan grad, nemoj da ovde javno imena dilam ko je sve ulijetao da bi skrpili i ono malo jada od tribina. Kakav grad šta jedan klub može s 15000 mjesečno? Spominješ i tih 280000ako se ne varam, eh ma po tebi mogao bi se pokriti sav stadion, de čovječe razmisli malo.
-
zoka213
#24 Re: Premier Liga BiH 2008/2009
Pa naravno da je novac problem. Niko to ne spori. Pravi problem je što se za onaj Velež moralo izdvajati silom ili milom. Dođu komunjare i samo narede poduzećima daj i nema priče. Ta vremena su prošla. Ja ne tvrdim da je danas dobro ili bolje nego nekada, samo tvrdim da ta vremena nikada se vratiti neće. Većinu ljudi u gradu Mostaru apsolutno ne interesuje Velež i nikada pristati neće da izdvajaju novac za isti. To je suština priče. Uporno prešućivanje te činjenice je samo mlaćenje prazne slame. Sutra ako grad prestane finansirati klubove Zrinjski će preživjeti, isto tako i bez aluminijskog koji je sada eto dao vam dobru finansijsku inekciju i neka je. Samo sve je to gledano na duže staze minorno.tarantula wrote:Saik samo ti kolutaj, negdje sam nedavno pročitao da se izjašnjavaš kao patriota ove države, i još si štošta pozitiva nabrojao, ali se demantuješ nenormalno, na što ti ja ukazujem ali et' već spomenuh doraslost...
-
elSaik
#25 Re: Premier Liga BiH 2008/2009
...
U saopštenju se navodi kako je jedan od zaključaka donesenih na ovim sastancima, da zbog promjene uslova na stadionu u Vrapčićima nije moguć prihvat gostujućih navijača, što je već primijenjeno i na posljednjoj utakmici održanoj na ovom stadionu, te iz tih razloga kao i samog stanja sigurnosti na stadionu, odlučeno je da i ovoj utakmici, tj. gradskom derbiju između Veleža i Zrinjskog, neće prisustvovati gostujući navijači.
...
Također, iz MUP-a HNK-a ističu da je, nakon ponovnog imenovanja vršitelja dužnosti komesara policije MUP-a HNK, omogućeno angažovanje svih pripadnika ovog ministarstva, te s tim u vezi, na poziciju Načelnika PU Mostar imenovan je Tomislav Čurčić, a na poziciju Zapovjednika PU Centar Mostar Almir Đolota koji su već aktivno uključeni u planiranje i pripremanje osiguranja ovog događaja.
U osiguranju utakmice učestvovat će oko 450 policajaca iz MUP-a HNK i obližnjih županija sa svim raspoloživim materijalno-tehničkim sredstvima, opremom, službenim psima i vozilima.

U saopštenju se navodi kako je jedan od zaključaka donesenih na ovim sastancima, da zbog promjene uslova na stadionu u Vrapčićima nije moguć prihvat gostujućih navijača, što je već primijenjeno i na posljednjoj utakmici održanoj na ovom stadionu, te iz tih razloga kao i samog stanja sigurnosti na stadionu, odlučeno je da i ovoj utakmici, tj. gradskom derbiju između Veleža i Zrinjskog, neće prisustvovati gostujući navijači.
...
Također, iz MUP-a HNK-a ističu da je, nakon ponovnog imenovanja vršitelja dužnosti komesara policije MUP-a HNK, omogućeno angažovanje svih pripadnika ovog ministarstva, te s tim u vezi, na poziciju Načelnika PU Mostar imenovan je Tomislav Čurčić, a na poziciju Zapovjednika PU Centar Mostar Almir Đolota koji su već aktivno uključeni u planiranje i pripremanje osiguranja ovog događaja.
U osiguranju utakmice učestvovat će oko 450 policajaca iz MUP-a HNK i obližnjih županija sa svim raspoloživim materijalno-tehničkim sredstvima, opremom, službenim psima i vozilima.