Premier liga BiH 2008/2009 Part IV

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ero_sa_onog_svijeta

#376 Re: Premier liga BiH 2008/2009 Part IV

Post by ero_sa_onog_svijeta »

Crvena Tifoza wrote:
Santos wrote:Ja fakat ne kontam ovu ljubomoru.Pa jebo ga rat evo mir je skoro 15 kuka pa sta uradiste.Sto niste najbolji.Gdje su to bivsi asovi Veleza,Zelje, Sarajeva kad se o njima tolko prica.Ljudi imaju pare ,ulazu,prodaju kupuju a mi.Gdje su nase para od treceg predkola lige sampiona.Gdje su pare od prodatih igraca.Pa sta bi mi htjeli da kazemo danas igra Zeljo garantovana pobjeda pa znate li vi ko su oni BILI.Zrinjski uzima bodove ode opet u Evropu pa nek i zijani ali ce opet zaradit para,prodat kojeg igraca pa ce opet kupit ono sto valja iz nase lige a mi cemo govorit ma jebo njih ko su oni bili.Supljak.

Djelimicno se slazem sa tobom.
Ali, kad bi se vratio ratni plijen "Aluminijski" i Bijeli Brijeg onom kome pripada, ni taj zrinjski nebi bio ništa u boljoj poziciji
ni od Veleza, Sarajeva, a ni Zeljeznicara.

Bijeli Brijeg pripada Gradu Mostaru, a koji Grad je stadion dao u zakup Zrinjskom.Menadžment Aluminsjkog odlučuje dali će i kome biti sponzor.
Zrinjskom nije sponzor samo Aluminij, već i HT, zatim Elektroprivreda HZ HB........dalje da ne nabrajam.

Što to Veležu sponzor nije BH Telecom, ili Elektrodistribicija BiH, ILI hepok ili Đuro Salaj?

Isto tako, istina je da Grad Mostar financijski više pomaže Veležu nego Zrinjskom.

Opet kažem, menadžment kluba vodi politiku tog kluba.
zoka213

#377 Re: Premier liga BiH 2008/2009 Part IV

Post by zoka213 »

Pa sami njihovi navijači tvrde da im lokalni mafijaši pokradoše sve novce što dođu u klub. Malo im i to pa prodaju utakmice najljućim "neprijateljima" pa ih onda strah reći nešto protiv njih pa nađu uvijek krivce u drugom klubu koji uspješno egzistira. Pa im malo i to pa nađu krivce u svim klubovima diljem BiH koji su svi zajedno krivci što njihov klub tone li tone. Koja količina primitivizma i lijenosti tamo vlada za ne vjerovati je. Ali zato nisu lijeni da suze rone da prose da kukaju po forumima.
Crvena Tifoza

#378 Re: Premier liga BiH 2008/2009 Part IV

Post by Crvena Tifoza »

ero_sa_onog_svijeta wrote:
Crvena Tifoza wrote:
Santos wrote:Ja fakat ne kontam ovu ljubomoru.Pa jebo ga rat evo mir je skoro 15 kuka pa sta uradiste.Sto niste najbolji.Gdje su to bivsi asovi Veleza,Zelje, Sarajeva kad se o njima tolko prica.Ljudi imaju pare ,ulazu,prodaju kupuju a mi.Gdje su nase para od treceg predkola lige sampiona.Gdje su pare od prodatih igraca.Pa sta bi mi htjeli da kazemo danas igra Zeljo garantovana pobjeda pa znate li vi ko su oni BILI.Zrinjski uzima bodove ode opet u Evropu pa nek i zijani ali ce opet zaradit para,prodat kojeg igraca pa ce opet kupit ono sto valja iz nase lige a mi cemo govorit ma jebo njih ko su oni bili.Supljak.

Djelimicno se slazem sa tobom.
Ali, kad bi se vratio ratni plijen "Aluminijski" i Bijeli Brijeg onom kome pripada, ni taj zrinjski nebi bio ništa u boljoj poziciji
ni od Veleza, Sarajeva, a ni Zeljeznicara.

Bijeli Brijeg pripada Gradu Mostaru, a koji Grad je stadion dao u zakup Zrinjskom.Menadžment Aluminsjkog odlučuje dali će i kome biti sponzor.
Zrinjskom nije sponzor samo Aluminij, već i HT, zatim Elektroprivreda HZ HB........dalje da ne nabrajam.

Što to Veležu sponzor nije BH Telecom, ili Elektrodistribicija BiH, ILI hepok ili Đuro Salaj?

Isto tako, istina je da Grad Mostar financijski više pomaže Veležu nego Zrinjskom.

Opet kažem, menadžment kluba vodi politiku tog kluba.
Pusti tu šuplju o Bijelom Brijegu.
Pa kad je tako, zašto je nepristupan onom za koga je napravljen?
Takodje nisi naveo da menadzment Aluminija odluciva koje ce "nacionalnosti" primati za radnike.

Ne gradi se buducnost i suzivot tako.
ero_sa_onog_svijeta

#379 Re: Premier liga BiH 2008/2009 Part IV

Post by ero_sa_onog_svijeta »

Ne gradi se buducnost i suzivot tako.[/quote]

Ovo što ja i ti pričamo nije za ove teme.

Što se tiče Aluminija, to je jedina firma koja je izvršila zakonsku obvezu prema zaposlenicima koji su radili do rata u toj firmi, a nakon rata su imali status radnika na čekanju. Provjeri.
Jedan od rjetkih giganata koji je nakon rata bukvalno ''ustao iz pepela''.

Koliko nebošnjaka radi u Mostaru u BH Telecomu i u Elektrodistribuciji BiH?
isto onoliko koliko nehrvata radi u Aluminiju i u HT Telecomu i Elektroprivredi HZ HB.

Sami tvoji postovi, u kojim navodiš da su ''oni'' tamo krivi za sudbinu Veleža jasno govori da mješaš politiku (ciljano) u sport.

Pa prije rata iza Veleža je stojalo gospodarstvo čitave Hercegovine! Kkao to da Leotar i Široki, pa i Posušje nisu ''krivci''?
Ja nikad nisam čuo da navijači Sarajeva ili Želje kukaju da nisu šampioni zbog Slavije.

Ispričavam se na ovom ''filozofiranju'' , al morao sam fer i korektno odgovoriti nastojeći politiku izbaciti iz sporta.
campa_xxx

#380 Re: Premier liga BiH 2008/2009 Part IV

Post by campa_xxx »

HALO politicari, imate podforum "politika" pa tamo pametujte, ovdje niste pozeljni....
Last edited by campa_xxx on 05/11/2008 22:53, edited 1 time in total.
Crvena Tifoza

#381 Re: Premier liga BiH 2008/2009 Part IV

Post by Crvena Tifoza »

ero_sa_onog_svijeta wrote:Ne gradi se buducnost i suzivot tako.
Ovo što ja i ti pričamo nije za ove teme.

Što se tiče Aluminija, to je jedina firma koja je izvršila zakonsku obvezu prema zaposlenicima koji su radili do rata u toj firmi, a nakon rata su imali status radnika na čekanju. Provjeri.
Jedan od rjetkih giganata koji je nakon rata bukvalno ''ustao iz pepela''.

Koliko nebošnjaka radi u Mostaru u BH Telecomu i u Elektrodistribuciji BiH?
isto onoliko koliko nehrvata radi u Aluminiju i u HT Telecomu i Elektroprivredi HZ HB.

Sami tvoji postovi, u kojim navodiš da su ''oni'' tamo krivi za sudbinu Veleža jasno govori da mješaš politiku (ciljano) u sport.

Pa prije rata iza Veleža je stojalo gospodarstvo čitave Hercegovine! Kkao to da Leotar i Široki, pa i Posušje nisu ''krivci''?
Ja nikad nisam čuo da navijači Sarajeva ili Želje kukaju da nisu šampioni zbog Slavije.

Ispričavam se na ovom ''filozofiranju'' , al morao sam fer i korektno odgovoriti nastojeći politiku izbaciti iz sporta.[/quote]

Ja nigdje ne kukam što Velez nije prvak zbog zrinjskog.

Iskreno da ti kazem, boli me neka stvar za zrinjskim.
Imam svoj klub, cijenim ga, volim ga, i tu se prica završava.

Ali svi moramo priznati da Velez ima najgore uslove u drzavi što se tice stadiona,
a to se direktno veze sa zrinjskim jer neki to htjeli priznati ili ne, Velezov stadion
je otet i malte ne poklonjen zrinjskom. A sve to ide uz ruku s politikom, zato je politika
ne izbjezan faktor kad je rijec o ova dva kluba.

Al' valjda ce nekad pojedini ljudi u Mostaru osim osobnog interesa pocet gledat na ono drugo,
gradjenje suzivota i buducnosti za cijeli grad.

Nego, tema se "uzburkala" oko istupanja Travnika iz PL, a nikako oko Veleza i zrinjskog,
prema tome ohladite.

Kazu "veziri" :D da istupaju u Petak iz PL. Vidjet cemo...
bato99

#382 Re: Premier liga BiH 2008/2009 Part IV

Post by bato99 »

evo parova 13 kola ajmo prognoze

orašje - čelik
sarajevo - željezničar
sloboda - velež
travnik - modriča
leotar - slavija
borac - posušje
široki - laktaši
zrinjski - zvijezda
armin_tz

#383 Re: Premier liga BiH 2008/2009 Part IV

Post by armin_tz »

orašje - čelik 1 as always
sarajevo - željezničar domacinska liga, sarajevo ulazi u formu, zelji je potrebna pobjeda za moral tako da 1x
sloboda - velež 1
travnik - modriča 2 :D
leotar - slavija ufff... x2
borac - posušje 1x
široki - laktaši 1
zrinjski - zvijezda 1
bato99

#384 Re: Premier liga BiH 2008/2009 Part IV

Post by bato99 »

armin_tz wrote:orašje - čelik 1 as always
sarajevo - željezničar domacinska liga, sarajevo ulazi u formu, zelji je potrebna pobjeda za moral tako da 1x
sloboda - velež 1
travnik - modriča 2 :D
leotar - slavija ufff... x2
borac - posušje 1x
široki - laktaši 1
zrinjski - zvijezda 1
realna prognoza..slažem se s tobom :thumbup:
Epitop

#385 Re: Premier liga BiH 2008/2009 Part IV

Post by Epitop »

Sutrašnje kolo PL-a donosi sve 1, osim Sarajevo-Željo 1X.
kofi anan

#386 Re: Premier liga BiH 2008/2009 Part IV

Post by kofi anan »

Epitop wrote:Sutrašnje kolo PL-a donosi sve 1, osim Sarajevo-Željo 1X.
Znachi sve 1 :D :D
bato99

#387 Re: Premier liga BiH 2008/2009 Part IV

Post by bato99 »

rezultati 13 kola

orašje - čelik 1 - 1
leotar - slavija 1 - 1
borac - posušje 4 - 0
travnik - modriča 1 - 0
sloboda - velež 2 - 0
sarajevo - željezničar 0 - 0

sutra
široki - laktaši
ZRINJSKI - zvijezda 5 - 0 :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
realno očekivanje
Epitop

#388 Re: Premier liga BiH 2008/2009 Part IV

Post by Epitop »

Jesam se zajebo, al mi je drago. :D
campa_xxx

#389 Re: Premier liga BiH 2008/2009 Part IV

Post by campa_xxx »

14. kolo

Zvijezda - Velez 1
Modrica - Sloboda 1
Laktasi - Travnik 1
Zeljeznicar - Siroki B. 1
Posusje - Sarajevo 1
Slavija - Borac 1
Celik - Leotar 1
Zrinjski - Orasje 1

15. kolo

Orasje - Zvijezda X
Leotar - Zrinjski X
Borac - Celik 1
Sarajevo - Slavija X
Siroki B. - Posusje 1
Travnik - Zeljeznicar X
Sloboda - Laktasi 1
Velez - Modrica 1

Tabela

1. Zrinjski 36
2. Slavija 29
3. Siroki B. 25
4. Laktasi 24
5. Sloboda 23
6. Zeljeznicar 22
7. Zvijezda 21
8. Sarajevo 20
9. Borac 20
10. Celik 19
11. Modrica 18
12. Posusje 18
13. Orasje 17
14. Leotar 17
15. Travnik 11
16. Velez 10

OVAKO CE BITI NA KRAJU !!!
Mobile_Disco

#390 Re: Premier liga BiH 2008/2009 Part IV

Post by Mobile_Disco »

Epitop wrote:
Jesam se zajebo, al mi je drago. :D
I meni je :D Napokon dali gol na strani.. :D
elSaik

#391 Re: Premier liga BiH 2008/2009 Part IV

Post by elSaik »

Široki - Laktaši 0:1 :shock:
Zrinjski - Zvijezda 4:3 :o (golovi u 89. i 90. za preokret. :lol: )
strong69

#392 Re: Premier liga BiH 2008/2009 Part IV

Post by strong69 »

elSaik wrote: Zrinjski - Zvijezda 4:3 :o (golovi u 89. i 90. za preokret. :lol: )
:razz: :lol:
vjecnobordo

#393 Re: Premier liga BiH 2008/2009 Part IV

Post by vjecnobordo »

strong69 wrote:
elSaik wrote: Zrinjski - Zvijezda 4:3 :o (golovi u 89. i 90. za preokret. :lol: )
??
Zaslužena pobjeda Zrinjskog i zasluženo prvaci.
strong69

#394 Re: Premier liga BiH 2008/2009 Part IV

Post by strong69 »

vjecnobordo wrote:
strong69 wrote:
??
Zaslužena pobjeda Zrinjskog i zasluženo prvaci.
Slazem se. Apsolutno tacno. Ne znam samo sta bi Sarajevu pa ih onako razvalismo na Kosevu.
vjecnobordo

#395 Re: Premier liga BiH 2008/2009 Part IV

Post by vjecnobordo »

strong69 wrote:Slazem se. Apsolutno tacno. Ne znam samo sta bi Sarajevu pa ih onako razvalismo na Kosevu.
Zrinsjki mislima već odavno bio mislima na Portugalu, Ćiro gledao tekmu, a svako bi da se proda, došli Izraelci gledati Raleta i sve to kao veliki motiv kojim bi i oni jadnici osvojili ligu.
Zrinjski igra najbrze, najljepse za oko i svake godine mi ih je lijepo gledati na Koševu( bez obzira na rezultat 1-0, tri sezone prije ove) jer teže nadigravanju. Imaju čvrst i dobro uigran kolektiv sa čovjekom na klupi koji je jedan od boljih poznavaoca prilika u našem fudbalu ili ti ga nogometu. Mlad, koji može vrlo lahko i dobro komunicirati sa igračima. Kladim se da Husnija ne zna nabrojati po 2 igrača iz svake ekipe u BiH, a Jović zna itekako i koga ima na raspolaganju a i za protivnika. Uz sve ovo najveće plate koje su redovne :thumbup: Uslovi za treniranje odlični u odnosu na druge ekipe.

Jučer, protiv Zvijezde, čin mi se dobra tekma, i ne sumnjam sekunde u njenu regularnost.
Fordas

#396 Re: Premier liga BiH 2008/2009 Part IV

Post by Fordas »

Nisam mislio govoriti o ovome ali sinosnji izvjestaj o derbiju na hayatu me zaista 'prekinuo'. Lik mrtav hladan 'izvjestava' kako je na Kosevu bilo oko 6.000 gledalaca!!!?? Pa stvarno, dokle vise??? Razumijem potrebu da se umanjuje vrijednost derbija, pogotovo novinara iz RS-a te nekih 'ruralnih' sredina ali da to lupi covjek iz Sarajeva, to je stvarno....
Pa zar ljudi ne znaju neke osnovne stvari o tom stadionu (na osnovu kojih lako mogu procijeniti posjecenost) ili je upitanju zavist, mrznja, glupost, sta li vec?
:x :x
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#397 Re: Premier liga BiH 2008/2009 Part IV

Post by -LIBERO- »

To stalno rade neki kvazi novinari.
Kosevo prima 37.000 gledalaca,znaci stolica ima toliko,i onda bubnu nesto tipa.."..na Kosevu je bilo 500 gledalaca.. :shock: .." (za obicnu prvenstvenu utakmicu)a u Kopu na sjeveru svaku utakmicu bude barem 1000 ljudi,da ne racunas ni istok ni zapad...sam sjever je duplo prebacio tu "procjenu" vrlog novinara.

Kada kreteni uhavizaju da samo zapadna tribina na Kosevu prima 17.000 ljudi,i kada uhavizaju da je samo jedna tribina na Kosevu veca kapacitetom nego bilo koji stadion u BIH, e tek onda ce pisati relane izvjestaje o broju posjetilja.
odvijac

#398 Re: Premier liga BiH 2008/2009 Part IV

Post by odvijac »

ma ko diro,fordas sve ti to govori,a vi se nesto furate,ne kontate da smo u banani!!a horde zla u pravo vrijeme sijaju,kad je prosjek derbija 6 milja,izabrali ste los termin,gdje ste prije bili :-)
Elvo

#399 Re: Premier liga BiH 2008/2009 Part IV

Post by Elvo »

Izgleda da neki momci jos nisu skontali kako to ide kod nas...pa to mafija iz kluba tako naredi kod malo vecih tekmi gdje bude vise gledalaca-javnosti se proda prica da je bilo samo eto naprimjer 6000 navijaca,a u stvari bilo je oko 10.000 mozda i 12.000 ,sto znaci pare od ostali 6.000 ulaznica idu direktno u dzep nasim ljepim direktorima,manadzerima itd..knjigovodzi se kaze,pisi da smo stampali 15.000 karat,ali prodali smo samo 6.000-i zdravo.pa najbolji primjer je bio zeljo sa NewC.kada je tadasnji direktor izjavio,da su samo 15.000 karata prodali,a Kosevo puno bilo ko sibica,pa navodno se pojavile falc-karte na crnom trzistu-hahahha-nego frajer pola-pola napravio,i vozdra...

pa istu pricu je Uske pustio protiv Francuske-kada je masovno raje ostalo napolju,nije moglo uci a imali orginal karte-a on kaze,to je zbog crnog trzista i falc-karata,mi smo stampali 25.000 koliko je FiFa odobrila za Kosevo,a prodali smo 20.000,haha-nego mafija ostampala 30.000 i sve prodala,briga ih bilo hocel raja uci ili ne.na kraju upisali svojih 20.000 u knjigu,a repa od ostali 10.000 karata u dzep i pravac bazeni... :dance: :dance: :dance:
Epitop

#400 Re: Premier liga BiH 2008/2009 Part IV

Post by Epitop »

Elvo wrote:Izgleda da neki momci jos nisu skontali kako to ide kod nas...pa to mafija iz kluba tako naredi kod malo vecih tekmi gdje bude vise gledalaca-javnosti se proda prica da je bilo samo eto naprimjer 6000 navijaca,a u stvari bilo je oko 10.000 mozda i 12.000 ,sto znaci pare od ostali 6.000 ulaznica idu direktno u dzep nasim ljepim direktorima,manadzerima itd..knjigovodzi se kaze,pisi da smo stampali 15.000 karat,ali prodali smo samo 6.000-i zdravo.pa najbolji primjer je bio zeljo sa NewC.kada je tadasnji direktor izjavio,da su samo 15.000 karata prodali,a Kosevo puno bilo ko sibica,pa navodno se pojavile falc-karte na crnom trzistu-hahahha-nego frajer pola-pola napravio,i vozdra...

pa istu pricu je Uske pustio protiv Francuske-kada je masovno raje ostalo napolju,nije moglo uci a imali orginal karte-a on kaze,to je zbog crnog trzista i falc-karata,mi smo stampali 25.000 koliko je FiFa odobrila za Kosevo,a prodali smo 20.000,haha-nego mafija ostampala 30.000 i sve prodala,briga ih bilo hocel raja uci ili ne.na kraju upisali svojih 20.000 u knjigu,a repa od ostali 10.000 karata u dzep i pravac bazeni... :dance: :dance: :dance:
Čist račun duga ljubav što bi naš narod rekao. :lol:
Locked