Kakvo je vaše mišljenje? Kakav je vaš stav naspram ovoga?
Cijeli tekst: http://www.kurir.rs/kanadani-tvrde-bosn ... anak-95819

Istraživanje je provedeno na kanadskom institutu. Kurir samo prenosi.dobojlija81 wrote:mislim Kurir ono
Pazi, ja ne tvrdim nešto naslijepo, samo govorim o činjenicama proizašlim iz naučnog istraživanja.Donirajte mi za Pivu wrote:sad kad patriJote navale na tebe i bićeš prijavljen svima od admina, moderatora, ševa, sda IZ pa nadalje!
Tu sam se i ja nasmijaoProgressive House wrote:"hrvatskih markera"![]()
![]()
Jedino ako test bude pozitivanHaris.ba wrote:Gdje se mogu testirati na hrvatske markere?
Hoću li onda šaru moći dobiti?
Hm. Ako imam hrvatske markere, ja ne mogu nikako drugačije shvatiti taj test, osim kao negativan.filozofija wrote:Jedino ako test bude pozitivanHaris.ba wrote:Gdje se mogu testirati na hrvatske markere?
Hoću li onda šaru moći dobiti?![]()
![]()
![]()
Imam dokaz koji pobija tu teoriju. Molim pogledati:maraccana wrote:Ne postoji ikakav etnički gen i kojekakve slične pizdarije i bilo kakvi pokušaji da se ustanovi je čisti debilizam, sve što genetika prepoznaje je stvar biologije jedinke pa do grupe jedinke, a ne sociologije.
Mislim da nema smisla ulaziti u diskusiju sa tobommaraccana wrote:Ne postoji ikakav etnički gen i kojekakve slične pizdarije i bilo kakvi pokušaji da se ustanovi je čisti debilizam, sve što genetika prepoznaje je stvar biologije jedinke pa do grupe jedinki, a ne sociologije i socioločkih faktora poput etnije, nacije, religije i sl. koji su produkt ljudskog uma i nepostojeći u prirodi/realnosti.
Inače Kurir je respektabilan stručni časopis iz oblasti genetike!!! Ja imam samo jednu poruku za "otvarača" tebe i sve vas koji bi da prebrajate krvna zrnca: Na*ijem vas redom!!!Po abecednom redu ili hronološki po godinama rođenja!!!dobojlija81 wrote:mislim Kurir ono
Pa naravno da nema kada je neko kao ti i tebi slični koji ni osnove materije ne poznajete i živite u zabludama ravnim bajkama.filozofija wrote:Mislim da nema smisla ulaziti u diskusiju sa tobommaraccana wrote:Ne postoji ikakav etnički gen i kojekakve slične pizdarije i bilo kakvi pokušaji da se ustanovi je čisti debilizam, sve što genetika prepoznaje je stvar biologije jedinke pa do grupe jedinki, a ne sociologije i socioločkih faktora poput etnije, nacije, religije i sl. koji su produkt ljudskog uma i nepostojeći u prirodi/realnosti.
čitam ga ja,al samo preko posrednickih sajtovadrunken tiger wrote:Inače Kurir je respektabilan stručni časopis iz oblasti genetike!!! Ja imam samo jednu poruku za "otvarača" tebe i sve vas koji bi da prebrajate krvna zrnca: Na*ijem vas redom!!!Po abecednom redu ili hronološki po godinama rođenja!!!dobojlija81 wrote:mislim Kurir ono
jbt....mislim ono...Progressive House wrote:"hrvatskih markera"![]()
![]()
Kojem?!filozofija wrote: Istraživanje je provedeno na kanadskom institutu. Kurir samo prenosi.
etnicki Hrvati sa genetskim kodom starim 'iljade godinaProgressive House wrote:"hrvatskih markera"![]()
![]()
Sve si u pravu, ali koliko ja shvatam vrlo cesto se povezuju ove haplogrupe sa jednom regijom, pa onda i narodom, pa kazu taj i taj marker je najprisutniji u X grupi i onda dalje to uzmu kao referencu. Nekad je to neki "narod", nekad regija. Hrvati su isuvise mala i heterogena grupa da bi njima pripisali bilo kakav marker.maraccana wrote:Pa naravno da nema kada je neko kao ti i tebi slični koji ni osnove materije ne poznajete i živite u zabludama ravnim bajkama.filozofija wrote:Mislim da nema smisla ulaziti u diskusiju sa tobommaraccana wrote:Ne postoji ikakav etnički gen i kojekakve slične pizdarije i bilo kakvi pokušaji da se ustanovi je čisti debilizam, sve što genetika prepoznaje je stvar biologije jedinke pa do grupe jedinki, a ne sociologije i socioločkih faktora poput etnije, nacije, religije i sl. koji su produkt ljudskog uma i nepostojeći u prirodi/realnosti.
Genetika izučava čovjeka kao jedinku i njegove biološke karakteristike, a ne sociološke jer nemaju nikakvo uporište u istome.
filozofija wrote:Naletih na interesantan tekst na srbijanskom Kuriru, o jednom naučnom radu, no doduše baziran na istraživanju grupe kanadskih naučnika. Tako da bi se moglo reči da je pogled relativno objektivan. Tvrdnja je da prema genetici, neki Bošnjaci imaju više hrvatskih markera nego neki Hrvati iz Hrvatske.
Kakvo je vaše mišljenje? Kakav je vaš stav naspram ovoga?
Cijeli tekst: http://www.kurir.rs/kanadani-tvrde-bosn ... anak-95819
a ni lagati vise se nemozefilozofija wrote:Na klixu se čovjek više nemože ni zajebavati kako treba
Grupe u genetici nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa sociološkim grupama, samim tim ni individualno ni grupacijski nema nikakvog temelja za povezivanjem. Citirat ću Marjanovića: "Genetika ne prepoznaje naciju, ne prepoznaje etničku grupu, nego prepoznaje populaciju, a populacija je definirana nekim individuama koje žive na jednom prostoru, bez obzira kako se one zovu i kojem se bogu mole. "jeza u ledja wrote:Sve si u pravu, ali koliko ja shvatam vrlo cesto se povezuju ove haplogrupe sa jednom regijom, pa onda i narodom, pa kazu taj i taj marker je najprisutniji u X grupi i onda dalje to uzmu kao referencu. Nekad je to neki "narod", nekad regija. Hrvati su isuvise mala i heterogena grupa da bi njima pripisali bilo kakav marker.maraccana wrote:Pa naravno da nema kada je neko kao ti i tebi slični koji ni osnove materije ne poznajete i živite u zabludama ravnim bajkama.filozofija wrote:
Mislim da nema smisla ulaziti u diskusiju sa tobom
Genetika izučava čovjeka kao jedinku i njegove biološke karakteristike, a ne sociološke jer nemaju nikakvo uporište u istome.
respektabilnomsalik79 wrote:Kojem?!filozofija wrote: Istraživanje je provedeno na kanadskom institutu. Kurir samo prenosi.