Prelom kosti?!
Moderator: anex
-
Belluci
#1 Prelom kosti?!
Zanima me sta ako se desi prelom kosti (npr.ruka) a poslije se ne tretira kako bi trebalo (stavljanje gipsa i sl.)? I da li moze doci do loma a da osoba nije ni svijesna,dakle nema nekih tezih simptoma(nema otoka,jake boli,moze i dalje obavljati sve funkcije...). medicinari? 
-
melb26sa
Nisam medicinar ali da ti odgovorim
Moja je baka imala tu vrstu loma ruke da u to vrijeme nisu smatrali za potrebno da je vode ljekaru jer nije bio otvoreni lom. Rezultat - ruka tj. podlaktica krivo zarasla. E sada ne znam je li radijus ili ulna ali jedna kost jeste...
Vjerujem da nije bas moguce slomiti ruku a da nema otoka ili boli - u krajnjem slucaju imaces neku indikaciju.
A sta si to radio/la?
Moja je baka imala tu vrstu loma ruke da u to vrijeme nisu smatrali za potrebno da je vode ljekaru jer nije bio otvoreni lom. Rezultat - ruka tj. podlaktica krivo zarasla. E sada ne znam je li radijus ili ulna ali jedna kost jeste...
Vjerujem da nije bas moguce slomiti ruku a da nema otoka ili boli - u krajnjem slucaju imaces neku indikaciju.
A sta si to radio/la?
-
Belluci
Okliznula sam se prije dva dana,i pala na straznjicu
- van Basten
slikati, jašta, i to koliko jučer... gips se nosi mjesec, a iskrivljena ruka (krivo srasla) sa svim svojim problemima oko pokretljivosti, bolnosti... ostaje za čitav život