Prelazak iz USA u Frankfurt am Main

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Bosanski Saz

#1 Prelazak iz USA u Frankfurt am Main

Post by Bosanski Saz »

Imam mogućnost da iz USA predjem u Frankfurt am Main, i da radim za americko-englesku firmu. Imam USA pasos.
Molim informacije o zivotu u Frankfurtu, cijenama stanova, i ostalog kao npr. djeciji vrtici, skola.

Da li ima neki link gdje mogu pronaći info o strancima, dakle dobijanje radne dozvole, produzavanje radne dozvole, itd.
Posao kojim se bavim se polako siri iz Engleske i USA u Evropu (IT support za advokatske firme), i jako teško će Nijemci pronaći nekoga ko je nezaposlen da bi popunio to radno mjesto.
Još uvijek smo u razgovorima sa firmom, posao zahtijeva putovanja po Evropi, i prikupljanje elektronskih dokumenata, i naravno obradu istih.

Koriste se specificni programi za baze podataka za advokatske firme, priprema slučajeva za sud, advokate itd.

Pozdrav iz USA.
chuchumbamayumbe

#2 Re: Prelazak iz USA u Frankfurt am Main

Post by chuchumbamayumbe »

Bosanski Saz wrote:Imam mogućnost da iz USA predjem u Frankfurt am Main, i da radim za americko-englesku firmu. Imam USA pasos.
Molim informacije o zivotu u Frankfurtu, cijenama stanova, i ostalog kao npr. djeciji vrtici, skola.

Da li ima neki link gdje mogu pronaći info o strancima, dakle dobijanje radne dozvole, produzavanje radne dozvole, itd.
Posao kojim se bavim se polako siri iz Engleske i USA u Evropu (IT support za advokatske firme), i jako teško će Nijemci pronaći nekoga ko je nezaposlen da bi popunio to radno mjesto.
Još uvijek smo u razgovorima sa firmom, posao zahtijeva putovanja po Evropi, i prikupljanje elektronskih dokumenata, i naravno obradu istih.

Koriste se specificni programi za baze podataka za advokatske firme, priprema slučajeva za sud, advokate itd.

Pozdrav iz USA.
Pozdrav!
Mozda bi ti bilo bolje da si ovo postavio na temu "dijaspora"?
Ili si mozda malo promasio forum, mislim, ti iz USA ides u Njemacku, ovo, ono, nidze veze sa BiH. Valjda ima neka http://www.frankfurtovo-ono.com stranica sa korisnim informacijama koje su ti potrebne.
Progugla li se ponekad ba?
Haj, svako dobro na novom poslu!
Crvena Tifoza

#3 Re: Prelazak iz USA u Frankfurt am Main

Post by Crvena Tifoza »

Bosanski Saz wrote:Imam mogućnost da iz USA predjem u Frankfurt am Main, i da radim za americko-englesku firmu. Imam USA pasos.

Pozdrav iz USA.
Kur*imo se, Kur*imo. :D
Trebao se ovaj javit na onu temu gdje ona "fina cura" iz "ugledne familije" trazi da se uda za papie. :lol:

Engleska nije u Evropi? :roll:
Gernsheim

Post by Gernsheim »

Frankfurt je poprilicno skup, pogotovu stanarine. Obzirom da okolni gradici imaju vrlo dobru saobracajnu vezu, preporucio bih ti da stan trazis izvan grada. Ako nemas parking mjesto od firme nekoristi auto. Prvo: guzva je nenormalna, drugo: garaze su pre preskupe. Moras dobro zaradjivat' ako mislis u Franfurtu da zivis.
Al' sve u svemu grad je mocan.
Sretno.
Post Reply