Prelazak granice BIH u EU?
-
harisfetic
#1 Prelazak granice BIH u EU?
Pozdrav svima, imam jedno pitanje. Treba da putujem u Austriju sredinom aprila.
Posto sam kupio kartu u jednom pravcu, nisam povratnu i imam 300 KM gotovine i rezervaciju hostelskog smjestaja na 3 dana koji nije placen.
Provjeravaju li se dodatno razlozi putovanja jer nisam izlazio iz BIH 3 godine.
Mene zanima hocu li imati problema sa zadrzavanjem na granici i da li mi se moze po bilo kojem osnovu uskratiti ulazak u EU?
Prave li problema na HR/SLO granici za BH drzavljane?
Moja namjera je da tamo potrazim posao, a onda ovdje sa ugovorom da sredim vizu i sve ostalo sto ide.
Posto sam kupio kartu u jednom pravcu, nisam povratnu i imam 300 KM gotovine i rezervaciju hostelskog smjestaja na 3 dana koji nije placen.
Mene zanima hocu li imati problema sa zadrzavanjem na granici i da li mi se moze po bilo kojem osnovu uskratiti ulazak u EU?
Moja namjera je da tamo potrazim posao, a onda ovdje sa ugovorom da sredim vizu i sve ostalo sto ide.
- pustopoljina
#2 Re: Prelazak granice BIH u EU?
Idem kod cure, ako te ko pita. (Mozda slovenci). Tri dana necemo izlaziti iz sobe.harisfetic wrote:Pozdrav svima, imam jedno pitanje. Treba da putujem u Austriju sredinom aprila.
Ne prave , ne moze..zasto bi?
- Edin H.
#3 Re: Prelazak granice BIH u EU?
Ne valja sto imas kartu u jednom smjeru, mogu pitati.
Imas li koga tamo da mogu nazvati ako bas zakeraju. ?
- pustopoljina
#4 Re: Prelazak granice BIH u EU?
Pa ne zna kad ce se vratiti za dan ili pet. Sta ce mu povratna?Edin H. wrote:Ne valja sto imas kartu u jednom smjeru, mogu pitati.
Na kraju krajeva, mozda uhvati nekog sa autom i vrati se tako?
- Edin H.
#5 Re: Prelazak granice BIH u EU?
Ma dobro, ali to I'm je finta da nekada pitaju, neka skonta neki razlog - eto recimo sto ti rece moj jaran Huso Cesir vraca autom, pa cu se privaliti.pustopoljina wrote:Pa ne zna kad ce se vratiti za dan ili pet. Sta ce mu povratna?Edin H. wrote:Ne valja sto imas kartu u jednom smjeru, mogu pitati.
Na kraju krajeva, mozda uhvati nekog sa autom i vrati se tako?
Ali se treba osigurati i imati Husin fontele ako se neka budala naklati da provjerava, a da Huso zna sda da kaze ako ga prozovu.
-
mali jomu
#6 Re: Prelazak granice BIH u EU?
harisfetic wrote: Posto sam kupio kartu u jednom pravcu, nisam povratnu.....
Ma niko te nece pitat za kartu, boli njih kurac kako ces se vratit........ imas tri mjeseca u komadu pa izvoli, ali ako si prije krivicno gonjen u EU, ili si prije u EU pravio nekakve gluposti pa te imaju u svojoj bazi podataka, normalno da te mogu izresetat svakavim pitanjima i podpitanjima..........
- insomnia78
#7 Re: Prelazak granice BIH u EU?
Ja ne znam sto se ljudi kod nas toliko boje Slovenaca. Gospoda. Ja se zadnji put bez pasosa pojavio pa se sve dobro zavrsilo
- pustopoljina
#8 Re: Prelazak granice BIH u EU?
Sigurno si dijete imao sa sobom. Inace bi navukli rukavice i odveli te u mrakinsomnia78 wrote:Ja ne znam sto se ljudi kod nas toliko boje Slovenaca. Gospoda. Ja se zadnji put bez pasosa pojavio pa se sve dobro zavrsilo
Zadnje cega bi se sjecao bi bilo- nakaslji se
- insomnia78
#9 Re: Prelazak granice BIH u EU?
pustopoljina wrote:Sigurno si dijete imao sa sobom. Inace bi navukli rukavice i odveli te u mrakinsomnia78 wrote:Ja ne znam sto se ljudi kod nas toliko boje Slovenaca. Gospoda. Ja se zadnji put bez pasosa pojavio pa se sve dobro zavrsilo
Zadnje cega bi se sjecao bi bilo- nakaslji se
Al bez zajebancije. Meni je Slovenija jedna od destinacija kojoj se rado vracam kad idem autom obvezno planiram par dana u Slo. Ljetos heftu osto. Sestra zove pa hajde kad ces
- pustopoljina
#10 Re: Prelazak granice BIH u EU?
Za heftu je obidjes svu.
Stjznm. Meni je to dio od 30tak min na putu kuci.
Stjznm. Meni je to dio od 30tak min na putu kuci.
- insomnia78
#11 Re: Prelazak granice BIH u EU?
Ja bih se sad u Ljubljanu preselio
-
mali jomu
#12 Re: Prelazak granice BIH u EU?
lijepa je Slovenija, preporucujem je da je obidjete......
normalno je da se niko neda zajebavat..... pa tako ni Slovenci
normalno je da se niko neda zajebavat..... pa tako ni Slovenci
- pustopoljina
#13 Re: Prelazak granice BIH u EU?
Pa radije portoroz...insomnia78 wrote:Ja bih se sad u Ljubljanu preselio
Ja bih u trst. Al' prvo da se vrati austriji.
Zezam se, ne bih nikud bez neke nuzde.
-
ST11
#14 Re: Prelazak granice BIH u EU?
Ovo je sa stranice SLO ambasade u Tirani i vazi za Albance, ali mislim, da se ne razlikuje za BiH.
"bodo morali imeti zadostna sredstva za preživljanje glede na čas nameravanega bivanja, tranzita in vrnitve v svojo matično državo (denarni zneski se razlikujejo med posameznimi državami članicami, za Slovenijo je višina zadostnih sredstev 70 evrov na dan)"
http://www.tirana.embassy.si/index.php?id=3405
Znaci za turisticki ulaz u SLO treba imati 70€/dan i posto nemas placenog smjestaja ni povratne karte, to bi mogli provjeriti na granici, ako ne Slovenci, Austrijanci te zaista mogli pitati koliko novca imas sa sobom. Koliko zahtjeva AUT na dan i sve ostale uslove vjerovatno mozes naci na nekoj njihovoj migracijskoj www. stranici.
"bodo morali imeti zadostna sredstva za preživljanje glede na čas nameravanega bivanja, tranzita in vrnitve v svojo matično državo (denarni zneski se razlikujejo med posameznimi državami članicami, za Slovenijo je višina zadostnih sredstev 70 evrov na dan)"
http://www.tirana.embassy.si/index.php?id=3405
Znaci za turisticki ulaz u SLO treba imati 70€/dan i posto nemas placenog smjestaja ni povratne karte, to bi mogli provjeriti na granici, ako ne Slovenci, Austrijanci te zaista mogli pitati koliko novca imas sa sobom. Koliko zahtjeva AUT na dan i sve ostale uslove vjerovatno mozes naci na nekoj njihovoj migracijskoj www. stranici.
-
realna do boli
- King Theoden
#16 Re: Prelazak granice BIH u EU?
A ovo je pretpostavljam onaj brato što je planiro odlazak u njemačku al ga handrio smještaj, pa je odlučio da neko vrijeme stanuje u kontejneru