pREKVALIFIKACIJE

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
sarajevonekad

#1 pREKVALIFIKACIJE

Post by sarajevonekad »

forumasi, da li je neko poblize upoznat sa mogucnostima prekvalifikacija kod nas, tacnije mogucnosti da covjek stekne neka nova akademska znanja i zvanja ako od svojih postojecih ne moze naci posao ili zaraditi dovoljno da izdrzava sebe i porodicu?

Npr. Koji se smjerovi kod nas mogu studirati vanredno, koji sve postoje kursevi i skraceni studiji i sl.

Ako neko zna, bicu mu vise nego zahvalan jer ne samo da mene licno to zanima, nego mislim da je stvarno i vazna i relevantna tema, obzirom na s?anje u zemlji...

pozdrav
alica.k

#2 Re: pREKVALIFIKACIJE

Post by alica.k »

mislim da na ff u sarajevu vanredno mozes studirati SVE osim psihologije i arheologije.
sarajevonekad

#3 Re: pREKVALIFIKACIJE

Post by sarajevonekad »

Pa meni je licno na tom filozofskom upravo ta Psihologija i najinteresantnija.

Steta sto je neko drugi ne nudi i to u venrednom obliku.

A znas li mozda za sociologiju i/ili novinarstvo. Da li se oni mogu studirati vanredno?

Hvala na info u svakom slucaju.
alica.k wrote:mislim da na ff u sarajevu vanredno mozes studirati SVE osim psihologije i arheologije.
topcam
Vozim: uzbrdo

#4 Re: pREKVALIFIKACIJE

Post by topcam »

sarajevonekad wrote:Pa meni je licno na tom filozofskom upravo ta Psihologija i najinteresantnija.

A znas li mozda za sociologiju i/ili novinarstvo. Da li se oni mogu studirati vanredno?

alica.k wrote:mislim da na ff u sarajevu vanredno mozes studirati SVE osim psihologije i arheologije.
Zurnalistika u moje vrijeme nije mogla vanredno. Sociologija me nikad nije zanimala tako da ne znam.

Sto se zurnalistike tice pripremi brdo para da budes i "primljen".

Primali su nekad samo otprilike 15-ak studenata. 2 iz SA ostali iz drugih gradova Bosne i Hercegovine. To je poslijeratno stanje bilo.
Kako je danas, mozda ti javi neko od aktivnih studenata.
cobankov1

#5 Re: pREKVALIFIKACIJE

Post by cobankov1 »

sarajevonekad wrote:Pa meni je licno na tom filozofskom upravo ta Psihologija i najinteresantnija.

gLEDAM I RAZMIŠLJAM.
Što bi Ti studirao nešto 5-8 godina (završiš za dipl.žurnalistu),kad sada radiš neki posao koji nema veze s novinarstvom,ili recimo radiš kao dopisnik-novinar,netreba ti fax,jer već radiš i ako si dobar bit će jagme,a ako nisi djaba ,djaba sve.
U tom doguraš do 35g,a onda taman da završiš mašinstvo,gdje si prispio???
Jučer sam imao priliku razgovarati sa tri dipl.maš.inga (radili u propaloj firmi)i sada rade kod dd (poluprivatnik).
Dao im je zvučna imena (šef radilišta,rukovodioc proizvodnje i stručni saradnik-start plata 750KM,ostalo po zasluzi max 1000KM.
Ovaj na radilištu vodi tri bravara (sitni bravarski radovi),ovaj u proizvodnji ima pet zanatlija,a stručni saradnik osim protokola radi svašta-samo ne vozi viljuškar (otkinulo mu nogu u ratu).

To je današnjica.
Ovo Tipišem zato što sam mislio kao Ti,pa mi ljudi otvorili oči.
POZZZZ
Ovo mi valda neće brisati!
Post Reply