Prekrsajna prijava
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
SiriusBlack
#1 Prekrsajna prijava
Vozdra. Neki dan me zaustavila murija na Dobrinji jer sam prosao kroz "narandzasto". Pokakio sam im cvaju na zadnjem sjedistu i pozelili su mi ugodan dan. U svojih skromnih 70 000 km vozackog iskustva nikad me do sada jos policija nije zaustavila. Eh sad, on je uzeo moje podatke i zapisao ih u nekakav blokic. Zasto? Da li mi moze spucati kaznu bez mog znanja, potpisa ili kako to vec ide?
-
goran16v
#2 Re: Prekrsajna prijava
U principu moze, a hoce li ili nece ces saznati tek ako nista ne dodje u postanko sanduce. Osim broja preks. naloga i prijava svaka patrola mora da ispuca i kvotu kontrolisanih vozila pri cemu se zapisuju podaci kontrl. vozaca, a podatke ti je zapisao za svaki slucaj. Takodjer, pitanje je da li je cvaja evidentirana prije zelimo vam ugodan dan ili je nisu skontali nikako.SiriusBlack wrote:Vozdra. Neki dan me zaustavila murija na Dobrinji jer sam prosao kroz "narandzasto". Pokakio sam im cvaju na zadnjem sjedistu i pozelili su mi ugodan dan. U svojih skromnih 70 000 km vozackog iskustva nikad me do sada jos policija nije zaustavila. Eh sad, on je uzeo moje podatke i zapisao ih u nekakav blokic. Zasto? Da li mi moze spucati kaznu bez mog znanja, potpisa ili kako to vec ide?
- LeonardoAC
#3 Re: Prekrsajna prijava
Kad smo vec kod prekrsajnih prijava... na um mi pade, u Oktobru me kamera u Nedzarićima uslikala i to 2x u jednoj sedmici
. Na adresu je stigla obavijest, ali nikad "uplatnica". Auto normalno registrovao u Januaru. Je li moguće da već 5 mjeseci nema nikakve obavijesti povodom tog prekrsaja ?
-
condy
#4 Re: Prekrsajna prijava
Sta je navedeno u obavijesti ?LeonardoAC wrote:Kad smo vec kod prekrsajnih prijava... na um mi pade, u Oktobru me kamera u Nedzarićima uslikala i to 2x u jednoj sedmici. Na adresu je stigla obavijest, ali nikad "uplatnica". Auto normalno registrovao u Januaru. Je li moguće da već 5 mjeseci nema nikakve obavijesti povodom tog prekrsaja ?
Meni je, stigao dopis, u kojem je navedeno da me je radar uslikao na tačno određenom mjestu, da sam vozio 88Km/h a da je ograničenje 60 Km/h te je naveden iznos novčane kazne. Također, u tom dopisu, ili obavjesti su bili i podaci na osnovu kojih sam mogao popunio uplatnicu, kao i rok za plaćanje novčane kazne.
Potrebno je znati da i ukoliko se ne izmiri novčana kazna, da tada se ne može registrovati auto i da se plaća dodatnih 20 KM za kašnjenje sa plaćanjem....
- AmADin_gospo
#5 Re: Prekrsajna prijava
što se tiče blokiča, mogu a nemoraju da ti pišu kaznu, naime, našalost, šta se dešava, imaju normu kazni za pojas, telefon, alkohol, brzinu itd itd, i ako ne ispune normu za taj dan, onda iz blokiča prepišu nekog kog su tog dana "kontrolisali" i opomenuli
što se tiče kamere. mene je blicnula ljetos na auto putu na cca 150 km/h i još ništa mi nije došlo. veli mi jaran da se zna desiti da kamera "pobudali" ili da je isključe, a i također radi obima posla, da ne stigne kazna.
može ti a i nemora stiči.
što se tiče kamere. mene je blicnula ljetos na auto putu na cca 150 km/h i još ništa mi nije došlo. veli mi jaran da se zna desiti da kamera "pobudali" ili da je isključe, a i također radi obima posla, da ne stigne kazna.
može ti a i nemora stiči.
-
SiriusBlack
#6 Re: Prekrsajna prijava
Hvala na odgovorima. A sto se tice zabrane upravljanja vozilom na odredjeno vrijeme, kako to ide? Da li to stupa na snagu nakon prijema kazne ili na licu mjesta kad te drot zaustavi? Oni su mi rekli da su mi "oprostili" prekrsaj, ali ja nikome ne vjerujem pa me zanima bas ova procedura.
-
goran16v
#7 Re: Prekrsajna prijava
Prvo stigne obavjest u kojoj je osim detalja o pocinjemom prekrsaju (datum, sat, lokacija reg. br. vozila, naziv uredjaja i opis prekrsaja) navedena instrukcija da se dostave podaci o tome ko je vozio auto ako nije vlasnik, s tima da u slucaju da je vozio vlasnik nije potrebno dostavljati podatke. Tek nakon toga se zapocinje sa prekrsajnim postupkom (prekrsajna [prijava ili nalog) i tek nakon okoncanja ces dobiti ili sudsko rjesenje (ukoliko je bila prijava) ili prekrsajni nalog (zuta i crvena kopija sa uplatnicama) na kucnu adresu. Koliko ce proci izmedju obavjesti i okoncanja postupka zavisi od zauzetosti policije i/ili suda.LeonardoAC wrote:Kad smo vec kod prekrsajnih prijava... na um mi pade, u Oktobru me kamera u Nedzarićima uslikala i to 2x u jednoj sedmici. Na adresu je stigla obavijest, ali nikad "uplatnica". Auto normalno registrovao u Januaru. Je li moguće da već 5 mjeseci nema nikakve obavijesti povodom tog prekrsaja ?
Mene je u Mostaru okinyla kamera na 72 (ogr. 60) u oktobru mjesecu, u januaru tek stigla obavjest, a neki dan prekrsajni nalog na 40 KM i uplatnice.
- LeonardoAC
#8 Re: Prekrsajna prijava
Tako sam i mislio... čisto informativno me interesovalo koliko vremena treba policiji da to evidentira, obzirom da je prošlo pola godine. Ranije mi je ta vrsta obavijesti dolazila u roku od 15ak dana. A, da ironija bude veća... jednom sam vozi 71 km/h a drugi put 75 km/h.goran16v wrote:Prvo stigne obavjest u kojoj je osim detalja o pocinjemom prekrsaju (datum, sat, lokacija reg. br. vozila, naziv uredjaja i opis prekrsaja) navedena instrukcija da se dostave podaci o tome ko je vozio auto ako nije vlasnik, s tima da u slucaju da je vozio vlasnik nije potrebno dostavljati podatke. Tek nakon toga se zapocinje sa prekrsajnim postupkom (prekrsajna [prijava ili nalog) i tek nakon okoncanja ces dobiti ili sudsko rjesenje (ukoliko je bila prijava) ili prekrsajni nalog (zuta i crvena kopija sa uplatnicama) na kucnu adresu. Koliko ce proci izmedju obavjesti i okoncanja postupka zavisi od zauzetosti policije i/ili suda.LeonardoAC wrote:Kad smo vec kod prekrsajnih prijava... na um mi pade, u Oktobru me kamera u Nedzarićima uslikala i to 2x u jednoj sedmici. Na adresu je stigla obavijest, ali nikad "uplatnica". Auto normalno registrovao u Januaru. Je li moguće da već 5 mjeseci nema nikakve obavijesti povodom tog prekrsaja ?
Mene je u Mostaru okinyla kamera na 72 (ogr. 60) u oktobru mjesecu, u januaru tek stigla obavjest, a neki dan prekrsajni nalog na 40 KM i uplatnice.
-
Miro Spiro
- Grijem se na: toplotna pumpa
- Vozim: Jensen Interceptor
#9 Re: Prekrsajna prijava
Mene je 1.1.2011
uslikala kamera kod aerodroma a cestitka stigla u 4 mjesecu mada je sve relativno i ovisi o broju kazni koje moraju da obrade u tom vremenskom periodu.