Prekrsaj - glasna muzika!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
slavkoimamodilera

#76 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by slavkoimamodilera »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Prva opcija, platiti,
druga opcija 400/50 = 8 dana u Branilaca grada br xx
Od toga nista vec odavno... yebe se njima 'oces ti platit sad ili kasnije, jer dokumente ne daju dok ne platis...
za_sada_bez_dobrog_nicka

#77 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

dimu wrote:imaj na umu da policija dodje na dojavu komsija, a na sudu bi morao svjedocit i taj ko je i zvao, a sa njim bi se mogla dogovorit nesto... sta ja znam skontaj nesto zajebi drzavu hehe
Ako je policija zatekla buku, onda to ne pije vode jer su u ovom slucaju oni podnosioci prekrsajnog naloga a ne onaj koji je zvao policiju.

Ja sam imao slucaj gdje me je komsija danima maltretirao bucnom muzikom. Pokusao sam kucanjem na vrata i djelovalo je do sljedece noci. Nakon nekoliko takvih pokusaja, poceo sam zvati muriju. Murija bi dosla, upozoila, ali po tdasnjem zakonu nisu podizali prijavu, jer sam to mogao jedino ja, sto sam na kraju i ucinio. Od tada sam miran, mada je bilo diguntih noseva.
za_sada_bez_dobrog_nicka

#78 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

slavkoimamodilera wrote:
za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Prva opcija, platiti,
druga opcija 400/50 = 8 dana u Branilaca grada br xx
Od toga nista vec odavno... yebe se njima 'oces ti platit sad ili kasnije, jer dokumente ne daju dok ne platis...

Nisam ynao da nema druge opcije. Dugo nisam imao posla sa prekrsajnim zakonom, a i kad je bilo, bilo je samo zbog saobacaja
Sarayman

#79 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by Sarayman »

400 KM je fakat puno za one koji prvi put naprave ovaj prekrsaj. Sto jest' jest'.

A da se znalo kako odrzati dernek uz glasnu muziku a sigurno proci bez kazne, sve bi bilo drugacije. Zato sljedeci put pamet u glavu i dan ranije (bolje 2 dana ranije) napisati obavijest i okaciti u prizemlju haustora sa podacima kod koga, zasto i otprilike vrijeme trajanja derneka (ovo ne treba zloupotrebljavati pa staviti do 7h ujutro, vec napisi do ponoci ili 01h pa se onda utisajte). Ako je ulaz do tvog isto ugrozen, onda i tamo postaviti isto obavjestenje. Tada neko od stanara fakat mora biti kreten da ti zovne policiju, a i da se desi imas zakonsko pokrice. Obavjestenje je tu a i bruka stanara svjedoka da je sve uredno najavljeno.
U slucaju najave i stanari ce lakse podnijeti buku jer nije isto kad znas sta te ocekuje, u odnosu na "iznenadjenje".
Drvosjeca iz Dejcica

#80 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Nek' se i u ovoj drzavi pocelo udarati po dzepu, steta sto se nije pocelo od glave a ne od sitne buranije. Bolje ista nego nista. :oops:
neprilagodjena

#81 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by neprilagodjena »

Ja sam svom komsiji otisla na vrata zbog buke u sred noci :x :x
Ako hoce da pravi dernek ima vikend a ne kroz sedmicu kad ljudi idu na posao i hoce da odspavaju i opet ne treba da pretjeruje.
jinxjinx

#82 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by jinxjinx »

400 KM je fakat puno. OK mi je da plati svako ko napravi kakv prekrsaj, ali kolika je kazna za prolazak kroz crveno gdje se ugrozavaju ljudski zivoti?! To se ne moze izjednacavati! Vrlo sam iznenadjena.
nikad_izvini

#83 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by nikad_izvini »

ilma333 wrote:
pustopoljina wrote:ma nemojte mi tih duplih mjerila...kafici su kafici-a i oni imaju propise...
smeta u nevrijeme muzika...ti mora da si vrlo mlad/a,pa kontas-kako nekome moze smetati moja kul muzika?
moze.
i nije uopce bitno koji zanr-dara bubamara ili the doors,kad imas bebu,kad imas migrenu,kad imas razvod,kad imas brige,kad meditiras ,kad se seksas,prizivas duhove(ma uopce ti ne treba opravdanje) kakva god TUDJA muzika da je-SMETA.
da je dara bubamara-e onda bi to bio dokaz seljakluka,a posto nije,nego je coldplay-to je kul?! kakav rezon :-)
Sad bi se moglo naci hiljadu razloga... narocito bi se moglo moralisati. Ja nisam trazila niti opravdanje, niti sam trazila komentare. Nisam blesava! Mene zanima da li je neko imao iskustvo sa sudom u ovom pogledu da vidim da li isplati ulaziti u spor. Imam i ja svoje razloge... vrijeme, mjesto, drzavni praznik, procedura itd.

Interesuje me da li je neko imao iskustvo sa ovom vrstom prekrsaja!

Nema potrebe da me razapinjete!

PS

Da, maldja sam.

P.S.

Ne mogu da vjerujem da se svima vama nije desilo ovako nesto... spontani dernek! :? :? :?
Kada ste ste spontano skupili, spontano platite kaznu :D Da je puno, puno je. Ali realno nemaš šanse da se izvučeš. Na sudu je tvoja protiv policijske riječi. Znači, platićeš još i sudske troškove. Naredni puu se spontano okupite u vikendici :wink:
jinxjinx

#84 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by jinxjinx »

To ti je kao u tramvaju kad reva ceka pola sata pored mene da u torbi nadjem kartu, a nekoga ne smije ni da pita za kartu. Tako ja placam zapravo i za tog nekoga i za sebe.

Mislim da si dobila najtezu kaznu, zbog neiskustva. Vjrovatno nisi nudila mito, nisi se pozivala ni na koga isl.
atko

#85 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by atko »

Znas sta ces, kupi neki univerzalni daljinski i pojacaj tim komsijama TV kroz prozor ili kljucaonicu i prijavi ih :D

Red i zakon treba, ponekad treba i sjest uz muziku jbg, treba i sa komsijama imati fine odnose i uzajamno razumjevanje ... i sad se na ovu temu moze gledaiti iz koliko hoces uglova, mozes biti i u pravu i u krivu ... ali svjesna si cinjenica, pokusaj izvuci sto manju kaznu i to je to.

A da su kod nas kazne abnormalne jesu ... da je kazna 50KM pa hajde, nekako covjek i dadne pa onda razmislja drugi put, a ovako ti zavali 400 KM pa to u tebi probudi poriv da na sve nacine preveslas zakon... pa to je realno prosjecna bh plata :shock:
jinxjinx

#86 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by jinxjinx »

atko wrote:Znas sta ces, kupi neki univerzalni daljinski i pojacaj tim komsijama TV kroz prozor ili kljucaonicu i prijavi ih :D

Red i zakon treba, ponekad treba i sjest uz muziku jbg, treba i sa komsijama imati fine odnose i uzajamno razumjevanje ... i sad se na ovu temu moze gledaiti iz koliko hoces uglova, mozes biti i u pravu i u krivu ... ali svjesna si cinjenica, pokusaj izvuci sto manju kaznu i to je to.

A da su kod nas kazne abnormalne jesu ... da je kazna 50KM pa hajde, nekako covjek i dadne pa onda razmislja drugi put, a ovako ti zavali 400 KM pa to u tebi probudi poriv da na sve nacine preveslas zakon... pa to je realno prosjecna bh plata :shock:
:thumbup:
fatality

#87 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by fatality »

SnezanaM wrote:U pravu je ovaj, ja sam ti zaboravila to napisati.
Ne mozes nista prodati, prevesti ili nesto slicno, dok imas neplacenu kaznu ;-)
nije bas istina , izvadio pasos i licnu kartu bez nadoknjadjivanja saobracajnih kazni :-)
dimu

#88 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by dimu »

jinxjinx wrote:400 KM je fakat puno. OK mi je da plati svako ko napravi kakv prekrsaj, ali kolika je kazna za prolazak kroz crveno gdje se ugrozavaju ljudski zivoti?! To se ne moze izjednacavati! Vrlo sam iznenadjena.

stvarno smijesno

za crveno je kazna 100 KM, 2 boda i mjesec vozacke, s tim sto na sudu mozes izvuci uslovno oduzimanje vozacke

a malo glasnije pojacas muziku platis 400 KM

hahah i kad mi ovi ovdje pocnu pametovati i radovati se sto su ovoj curi pisali kaznu, jeste mi pametni svaka vam cast, a kad vam neko zamalo pregazi dijete onda kukajte sto ce platiti samo 100 KM :lol:

fatality wrote: nije bas istina , izvadio pasos i licnu kartu bez nadoknjadjivanja saobracajnih kazni :-)
pa saobracajne kazne su vezane za vadjenje vozacke dozvole, registrovanja i prodaje odnosno prevoda auta

pasos se moze izvaditi bez obzira kakvih kazni imas jer ne upada u taj CIPS sistem, a mislim da ovi nesaobracajni prekrsaji zadrzavaju vadjenje licne karte

u biti je najgore ako je auto na tebi, moras ga registrovat pa moras i platit kazne... a recimo licna vazi 10 godina, a zastara je mozda 5 god tako da se ne isplati placati te kazne... :D
Last edited by dimu on 07/03/2009 13:01, edited 1 time in total.
ilma333

#89 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by ilma333 »

atko wrote:Znas sta ces, kupi neki univerzalni daljinski i pojacaj tim komsijama TV kroz prozor ili kljucaonicu i prijavi ih :D

:lol: dobra ideja :lol:
Fakat, da je 50 KM pa hajde. Ali 400!

Ovdje su me neki potpuno pogresno shvatili, da bjeszim od odgovornosti da sam spremna na podmicivanje i ko zna sta vec, mrsko mi se osvrtati na te cista zloba komentare. Ja samo smatram da je kazna previsoka i pitam se imam li sanse u fer sudskom postupku istu spustiti. Sta tu ima nezakonito, lose, zlobno ....
Mojo

#90 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by Mojo »

Jedan001 wrote:
Mojo wrote:Vidim da je tebi muka, ali mislim da na ovom forumu nećeš naći konstruktivno rješenje :(
Ovdje se raja uglavnom zezaju, poneko provocira, baš kao u stvarnom životu. Nikakvog hajra od njih.
Ja nisam ima sličnih iskustava, bar kad je kazneni nalog u pitanju. Uvijek sam to rješavao "muntanjem" murije.
Ipak, lično mislim da je problem ozbiljan, a da je posljedica sredine i društva u kojem živimo. SARAJEVO JE SELO, pa je normalno da kokoške idu spavati sa prvim mrakom. Još je seljacima ostala navika iz prošlog mjesta prebivališta - muža krava u cik zore.
Naravno, uzimam u obzir isključivo VIKEND. Drugim danima - druga nafaka.
A što se tiče buke meni često smeta konj koji juri gradom u gluho doba sa probušenim auspuhom, nadrogirani kreten koji urla od srkleta i viška života u sebi, pijane budale na povratku iz kafane, hajvan koji puca zbog aferima, a da ne govorim o pjevaljkama koje trešte gradom iz većine "ugostiteljskih objekata", pa i o hodži koji mi zavija sa svih strana (centar) i crkvenim zvonima koja udaraju ko sumanuta drito u mali mozak!
Ej, Gašiju nikako da nešto konkretno smjeste, a ti bi kao trebala po kratkom postupku u tvorza ako ne iskišeš toliko i toliko???
KATASTROFA

Držim ti palčeve, bar da ti se javi neko stručan i pomogne savjetom, ali nisam optimista!
Eto ti si ocito jedan od onih dembela koji je po citave noci vani a dane prespava. I otkud ti znas da ako neko hoce tisinu da mora odmah spavati. Mozda nece to da sranje da slusa mozda cita knjigu, gleda film, mozda nece da ga bass zivcira. U svakom normalnom svijetu postoji red, ako vec slusas glasnu muziku kod kuce kupis brate slusalice nisu skupe natakaris ih na usi i odvrnes do kraja, tebi dobro svima dobro. Ili ako ti je po volji odes u disko gdje je vec glasna muzika i uzivas. Dzebalebarusi ubilo se ovo vrijeme za njih i njihovo izivljavanje. :skoljka:
"Malo" si fulio. Radim dva posla, ustajem svako jutro ko zombi u 6 i jedva čekam da dodje ta jedna subota u mjesecu kad pokušavam da ohanem.
Problem je što nema mjesta u gradu gdje će mi odgovarati muzička koncepcija pa sam često osuđen na kućnu zabavu. Ako negdje i zalomim, u neka doba noći me obično stignu hadid i halidi ili jednako bolni joksim i joksimovići. Vjerujem da tebe mogu zadovoljiti ovdašnje "diskoteke", ali ima nas i nakaradnih...
A slušalice su prilično asocijalna varijanta ili da nas 5-6 sjedimo u jednoj prostoriji i komuniciramo pogledima???
Žalim i tebe i sve ostale koji se nikad neće priviknuti na život u gradu, ali još više sebe što živim sa vama!
ilma333

#91 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by ilma333 »

dimu wrote: stvarno smijesno

za crveno je kazna 100 KM, 2 boda i mjesec vozacke, s tim sto na sudu mozes izvuci uslovno oduzimanje vozacke

a malo glasnije pojacas muziku platis 400 KM

hahah i kad mi ovi ovdje pocnu pametovati i radovati se sto su ovoj curi pisali kaznu, jeste mi pametni svaka vam cast, a kad vam neko zamalo pregazi dijete onda kukajte sto ce platiti samo 100 KM :lol:
Eto, jesi vidjela/o, ja jos ispadoh najgora :roll:
ProS

#92 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by ProS »

ne placaj nista,deri sve sto dodje na adresu,dok pravila ne vrijede za sve
Alfons Kauders

#93 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by Alfons Kauders »

ilma333 wrote:Ima li iko iskustva sa prekrsajnim nalogom zbog narusavanja javnog reda i mira. Problem je preglasna muzika po noci. Komsije zvale policiju. Policija dosla, zapisala i poslala prekrsajni nalog - kazna 400 KM.
Kakve su opcije???
meni su idioti jednom napisali prijavu kad sam se u 6 vracao kuci radi preglasne muzike... :D a ja slusao jebene vijesti, samo glasno, da ne zaspim... :D
Troll_Happens

#94 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by Troll_Happens »

Mojo wrote:
Jedan001 wrote:
Mojo wrote:Vidim da je tebi muka, ali mislim da na ovom forumu nećeš naći konstruktivno rješenje :(
Ovdje se raja uglavnom zezaju, poneko provocira, baš kao u stvarnom životu. Nikakvog hajra od njih.
Ja nisam ima sličnih iskustava, bar kad je kazneni nalog u pitanju. Uvijek sam to rješavao "muntanjem" murije.
Ipak, lično mislim da je problem ozbiljan, a da je posljedica sredine i društva u kojem živimo. SARAJEVO JE SELO, pa je normalno da kokoške idu spavati sa prvim mrakom. Još je seljacima ostala navika iz prošlog mjesta prebivališta - muža krava u cik zore.
Naravno, uzimam u obzir isključivo VIKEND. Drugim danima - druga nafaka.
A što se tiče buke meni često smeta konj koji juri gradom u gluho doba sa probušenim auspuhom, nadrogirani kreten koji urla od srkleta i viška života u sebi, pijane budale na povratku iz kafane, hajvan koji puca zbog aferima, a da ne govorim o pjevaljkama koje trešte gradom iz većine "ugostiteljskih objekata", pa i o hodži koji mi zavija sa svih strana (centar) i crkvenim zvonima koja udaraju ko sumanuta drito u mali mozak!
Ej, Gašiju nikako da nešto konkretno smjeste, a ti bi kao trebala po kratkom postupku u tvorza ako ne iskišeš toliko i toliko???
KATASTROFA

Držim ti palčeve, bar da ti se javi neko stručan i pomogne savjetom, ali nisam optimista!
Eto ti si ocito jedan od onih dembela koji je po citave noci vani a dane prespava. I otkud ti znas da ako neko hoce tisinu da mora odmah spavati. Mozda nece to da sranje da slusa mozda cita knjigu, gleda film, mozda nece da ga bass zivcira. U svakom normalnom svijetu postoji red, ako vec slusas glasnu muziku kod kuce kupis brate slusalice nisu skupe natakaris ih na usi i odvrnes do kraja, tebi dobro svima dobro. Ili ako ti je po volji odes u disko gdje je vec glasna muzika i uzivas. Dzebalebarusi ubilo se ovo vrijeme za njih i njihovo izivljavanje. :skoljka:
"Malo" si fulio. Radim dva posla, ustajem svako jutro ko zombi u 6 i jedva čekam da dodje ta jedna subota u mjesecu kad pokušavam da ohanem.
Problem je što nema mjesta u gradu gdje će mi odgovarati muzička koncepcija pa sam često osuđen na kućnu zabavu. Ako negdje i zalomim, u neka doba noći me obično stignu hadid i halidi ili jednako bolni joksim i joksimovići. Vjerujem da tebe mogu zadovoljiti ovdašnje "diskoteke", ali ima nas i nakaradnih...
A slušalice su prilično asocijalna varijanta ili da nas 5-6 sjedimo u jednoj prostoriji i komuniciramo pogledima???
Žalim i tebe i sve ostale koji se nikad neće priviknuti na život u gradu, ali još više sebe što živim sa vama!
Pa dobro ne znam ali mi se ucinilo kada si onako napisao. Jer neko ko ustaje u 6h i radi citav dan da ne pricam 2 posla navece dodje sigurno umoran, ne kazem da ne treba izaci i leci odmah spavat ali opet treba imat mjeru i ne divljati. I sta sad znaci ako u gradu nema nista i ako muzika ne valja ajmo u stanu napraviti diskoteku ko jebe komsiluk, razumice i oni su bili mladi.... Ko ti je rekao da me zadovoljavaju ja pravim sebi stimung kako se meni svidja. Al naravno u mjeri pazeci da druge ne remetim u kucnom redu. Ko je zivio u gradu i zivi naucio je osnovne manire. Ali poredjenje ljudi sa kokosima zato sto lijezu ranije je debilizam idiotizam kretenizam ne znam kako bi nazvao. Ne smeta ti sto je vec neko rekao bacanje smeca sa prozora nazovi "gradjana". Sviranje papaka po gradu i divljanje automobilima, pa to onda sa muzikom, to je cisto ispoljavanje sile eto samo da se pokaze ko mi sta moze. Da nisam za tu asocijalnu varijantu a isto tako mozes normalan razgovor voditi sa osobom pri glasnoj muzici.... mozes al u k.... isto bi komunicirao pogledom i osmjehom. Tako nemoj supljaka. Pa eto zali se sto zivis sa nama gradjanima bolje ti je sa seljacima da zivis oni znaju da cjene to sto ti trazis zato grad i dobija sve vise oblike seljacke zadruge a ne metropole. :run:
upravnik

#95 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by upravnik »

emigriraj na novi zeland i za*ebi državu...
vrati se tek kad sve zastari...
ili kad rockeri uzjašu na vlast...
sjeti se emigracije što se vraćala '90-'91 :D
amrica

#96 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by amrica »

upravnik wrote:emigriraj na novi zeland i za*ebi državu...
vrati se tek kad sve zastari...
ili kad rockeri uzjašu na vlast...
sjeti se emigracije što se vraćala '90-'91 :D

Novi zeland :lol: :lol: :lol:
Ako uneses naradzu ili jabuku ili slicno platis 200$, zamisli koliko bi tek spontani dernek tisuca $ kostao... :D
Maybach

#97 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by Maybach »

Koliko ja znam policija prvo da opomenu za muziku pa tek onda kaznu.Al eto ako si vec pravila dernek u nevrijeme i znala da ce nekome smetati,uvijek treba imati u vidu da mozda ima neka beba ili neko bolestan u blizini,jebiga plati,kod nas covjek ne moze nista naucit dok ga se ne udari po dzepu.a ako si se vec pokajala sto si maltretirala susjedstvo i nemas dovoljno novca ili jos bolje ako si student,ulozi zalbu ako nije prosao rok,ali u njoj nemoj pisati gluposti da su komsije lagale ili jel ko mjerio decibele,to je idiotski,nego napisi da ti je zao sto si napravila taj prekrsaj i smetala komsijama,da si se malo zanijela(navedi obavezno neki dobar razlog),navedi ako si student i da nemas odakle da platis i da molis sudiju da ti izadje u susret i umanji kaznu koliko god moze.eto to ti jedino moze pomoci i hoce pomoci.pa sretno!
hadzofield

#98 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by hadzofield »

nevalja ti komsiluk

ja imam band sviramo svaki drugi dan od 18-20h i nikad niko se nije bunio a kamoli zvao policiju :)
neprilagodjena

#99 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by neprilagodjena »

Ma ja sve je do komsiluka :roll: :roll:
Alhemicarkaa

#100 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by Alhemicarkaa »

Nego gdje ti je sad ta raja sto je lijepo uzivala kod tebe do neka doba noci? Bilo im lijepo kod tebe, do neka doba noci, i onda se isparili, a ti sad i sredi stan i plati kaznu :-)

Nego, kad se prijavljuje narusavanje je li se zna ko te prijavi ili postoji mogucnost anonimne prijave?
Post Reply