Prekrsaj - glasna muzika!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
black

#126 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by black »

ilma333 wrote:Ima li iko iskustva sa prekrsajnim nalogom zbog narusavanja javnog reda i mira. Problem je preglasna muzika po noci. Komsije zvale policiju. Policija dosla, zapisala i poslala prekrsajni nalog - kazna 400 KM.
Kakve su opcije???
pa i treba da je platis..
Op3r4t0r

#127 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by Op3r4t0r »

kubaJana wrote:isto tako moze se pretrpiti koji sat glasne muzike, a ako vec ne mozes - zamoli me i ja cu utisati.
Ova mi recenica bode oci, ko si ti da se molis? Pogotovo ko si ti da se molis a ti u krivu? Da te mole za nesto sto im oduzimas bez ikakvog prava i dozvole? Da te mole za mir u nocnim satima, za nesto sto im po zakonu pripada? Da te mole da budes nesto kakva bi ustvari bez moljenja trebala biti?

Stvarno pojedinci uzimaju sebi svasta za pravo :roll:
dimu

#128 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by dimu »

edvin wrote:I sta sad,

zbog svega nabrojanog ti imas pravo da dernecis i smetas svijet okolo. Cisto sumnjam da bi ti murija napisala kaznu da nisi prekardasila, ja ti ne bi ni zvao policiju vec bi ti doso na vrata sam, ali to sam ja. Kao sto neko napisa prije a i ja sam, pravi kucu pa ni tebi niko niti ti nekom smetas. Kupi zemljiste u predgradju pa ces za cijenu stana napraviti pristojnu kucu, ali kao sto napisah ranije raji je ispod casti da zivi u Otesu ili npr. Faleticima, svi bi u Ferhadiju.
a zoves li ti muriju glavonjama sto ti prolijecu ispod prozora 200 na sat na motorima ljeti ? ili bi i njima mozda sam prisao ?

isto pitanje i za te komsije zeljne mira i tisine... ?

gdje su tada kazne za nesto sto nijedna muzika iz stana ne moze nadglasati ?

na to i ti i svi koji kukaju za buku i policija zatvore oci, a kad se treba kur***i nekoj djevojci onda se svi nadjete pametni da saljete policiju

a ko hoce apsolutnu tisinu i mir taj nek pravi kucu van grada... koliko to ljudi zivi u centru sarajeva do kojih, od svih mogucih nacina remecenja javnog reda i mira dopire samo muzika iz komsijinog stana ??? 1% mozda
*mima*

#129 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by *mima* »

Tisinaaaa.......zvat cu vam policiju. :angry:
edvin

#130 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by edvin »

dimu wrote:

zbog svega nabrojanog ti imas pravo da dernecis i smetas svijet okolo. Cisto sumnjam da bi ti murija napisala kaznu da nisi prekardasila, ja ti ne bi ni zvao policiju vec bi ti doso na vrata sam, ali to sam ja. Kao sto neko napisa prije a i ja sam, pravi kucu pa ni tebi niko niti ti nekom smetas. Kupi zemljiste u predgradju pa ces za cijenu stana napraviti pristojnu kucu, ali kao sto napisah ranije raji je ispod casti da zivi u Otesu ili npr. Faleticima, svi bi u Ferhadiju.
a zoves li ti muriju glavonjama sto ti prolijecu ispod prozora 200 na sat na motorima ljeti ? ili bi i njima mozda sam prisao ?

na to i ti i svi koji kukaju za buku i policija zatvore oci, a kad se treba kur***i nekoj djevojci onda se svi nadjete pametni da saljete policiju

a ko hoce apsolutnu tisinu i mir taj nek pravi kucu van grada... koliko to ljudi zivi u centru sarajeva do kojih, od svih mogucih nacina remecenja javnog reda i mira dopire samo muzika iz komsijinog stana ??? 1% mozda
Prijatelju,

ja prilazim svakom ko mi ometa familiju (tjelesna gradja mi to, pored ostalog, omogucava ;-)), a cura vjerovatno nije bila sama vec je u stanu bilo pijanih giliptera tako da konflikti nisu iskljuceni. Ali, ko sto rekoh, svako ima svoje.
edvin

#131 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by edvin »

[
HaHaHa2

#132 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by HaHaHa2 »

kubaJana wrote: ista stvar mi se desila ljetos, nas 4-5 malo glasnije slusali muziku, vikend je bio i nije bio neki loodi dernek,
sjedili, pili i smijali se, oko 1 iza ponoci policajac i bez ikakve opomene kazna 400 km :shock: :shock: :shock:

prema savjetu prijatelja pravnika, na nalogu sam odbila da platim i isla na varijantu suda.
po njemu - moguce da mi poziv nikada nece ni doci, a i da dodje i da odemo na sud, garantovano ce kazna biti manja,
mada cemo se boriti da je ne platim nikako.

samo da je bar neka opomena bila prvo, pa utisati, nego je ovo bilo iz neba pa u rebra, hebenih 400 km.
:x
hebem ti naopaku drzavu
Cuj ti bi opomenu u u 01h!?I nije naopaka drzava vec ti 8-)
neprilagodjena

#133 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by neprilagodjena »

HaHaHa2 wrote:
kubaJana wrote: ista stvar mi se desila ljetos, nas 4-5 malo glasnije slusali muziku, vikend je bio i nije bio neki loodi dernek,
sjedili, pili i smijali se, oko 1 iza ponoci policajac i bez ikakve opomene kazna 400 km :shock: :shock: :shock:

prema savjetu prijatelja pravnika, na nalogu sam odbila da platim i isla na varijantu suda.
po njemu - moguce da mi poziv nikada nece ni doci, a i da dodje i da odemo na sud, garantovano ce kazna biti manja,
mada cemo se boriti da je ne platim nikako.

samo da je bar neka opomena bila prvo, pa utisati, nego je ovo bilo iz neba pa u rebra, hebenih 400 km.
:x
hebem ti naopaku drzavu
Cuj ti bi opomenu u u 01h!?I nije naopaka drzava vec ti 8-)

Opomena u 1:00 :roll: :roll: pa trebale su komsije jos tebi da se izvinu :lol: :lol:
Op3r4t0r

#134 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by Op3r4t0r »

Ja ne kontam jednu stvar, vise vas je ovdje navelo kako ste prekrsaj napravili za vikend, vikend navodite jer smatrate da bi to trebala biti olaksavajuca stvar kod prekrsaja, eh sad ne znam da li niste dovoljno informisani ili je nesto trece ali za sve vas koji to mislite reci cu vam pouzdano da je to sto ste prekrsaj napravili za vikend na sudu otezavajuca stvar.

Zakon mir radnim danima nalaze od 22 ili 23 sata zavisno da li je zimski ili ljetni period pa do jutarnjih sati, a vikendom mir nalaze punih 24 sata dnevno.
sheilak

#135 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by sheilak »

Shvatam da nekom smeta glasna muzika, galama, vika, etc., ali zbog cega odmah zvati policiju? Zar se ne moze prvo razgovarati s komsijama kad ti nesto smeta? Pogotovo kada su u pitanju mladi ljudi. Ne znam da li su spomenutu djevojku komsije prije poziva policiji opominjale - mislim da su je prvo trebali pozvati i reci da stisa muziku.

Srecom, imam super komsije. Nikom od nas ne smeta kada neko pusta glasnu muziku, kada se svadja, kada se tusira po noci, itd. Shvatamo da smo svi samo ljudi i da imamo razlicite potrebe i da se zelimo osjecati slobodno u svojim domovima. Naravno, niko ne pretjeruje, imamo obzira prema drugima i ako nam i nesto smeta, rascistimo to jednim mirnim razgovorom. Koliko se puta desilo da neko u nasoj zgradi slavi nesto, pri tom su muzika i smijeh vrlo glasni, ali nikom ne pada na pamet da zove policiju.

Doduse, neznam sve detalje tog incidenta :-D , ali , ako uzmemo u obzir samo pustanje muzike, ne smatram da je to slucaj za policiju, naravno , ako komsije ne ignoriraju prethodno upucene molbe, zahtjeve ili sta vec, za stisavanjem muzike.
dimu

#136 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by dimu »

edvin wrote: Prijatelju,

ja prilazim svakom ko mi ometa familiju (tjelesna gradja mi to, pored ostalog, omogucava ;-)), a cura vjerovatno nije bila sama vec je u stanu bilo pijanih giliptera tako da konflikti nisu iskljuceni. Ali, ko sto rekoh, svako ima svoje.
vidi poenta je bila da je meni smijesno sto se ovdje 90% ljudi zadovoljilo kaznom od 400 KM nekoj djevojci

a izgleda da im je svejedno sto ista ta policija nije ni 1% efikasna kad su u pitanju motori i auta i slicni stvaraoci jos vece buke koja dolazi sa ulice

a eto i kad neko plati tih 400 KM iduci put ce pazit, dok ce ti motoristi svako ljeto u 2-3 ujutro prolijetati ispod prozora...

ja recimo nikad ne bi zvao policiju zbog toga nego bi tome nekome skrenuo paznju da malo smanji muziku pogotovo ako je izoliran slucaj jer eto tom kaznom ces sebi "obezbjediti" 2-3 takva slucaja npr u narednih godinu, a ignorisanjem buke sa ulice neces mirno spavat sve ostale dane

nema logike nikakve al eto bitno je da se zakon provodi :lol:
andrija2007

#137 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by andrija2007 »

Da li da zovem policiju jer mi mali od ranog jutra ispod kuce razvlaci harmoniku , da zovem policiju jer mi prodavac ispod prozora se dere do 24 , a poslije toga pocne kucat cekicem i zatvarat stand , sve to do dva u noci . Sve se to dogada u sred grada ispred Svjetlosti .
Gledam auta koji Titovom u kasnije sate prolaze 120 na sat , a policiji ni traga . Sjecam se 80 - tih godina i oko 23 sata u noci pitanja "imas licnu " ? Policije je bilo na svakom koraku , sad im nigdje traga .
S obzirom na sve sto se dogada u gradu , po meni , ova kazna je apsurdna !!!!!!!!
kubaJana

#138 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by kubaJana »

hm, taman kontam jesu li ovi ovdje sto se javljaju - danasnji mladi ljudi? :(
hebote, pa vi nemate kucnih derneka, zabava, tuluma, partija?? :?

drago mi je da sam naisla na par odgovora po kojima vidim da ima jos ljudi koji
dernek ne vide kao povod za kaznu :)

meni licno ne smeta to sto imam neku kafanu preko ceste, nema ni 20 kvadrata, ali cesto svirka - ako se to moze tako nzvati -
harmonika i glas otprilike :D :lol: :lol:
to bolje sad da ne opisujem :skoljka:

ubise, al' bolje mi i to nego -

npr, najstrasnije mi je kad me za bilo koji praznik probudi masovna pucnjava kalibrima svih velicina i vrsta :x

sto se takvi postupci ne kaznjavaju /ako je vec rijec o narusavanju reda i mira/, ako vec kao kaznjavas
tj. drzava samo gleda da od obicnog naroda uzima pare,jos za tako banalne stvari,
dok neke prestrasne vijesti samo prolaze, a kazne nula poena..

moja ekipa cesto zasjeda :D i naravno da je sve u granicama, stari se :zzzz:
svakako u stanovima uvijek vise pazimo nekad kad smo u kuci.
kuca je zakon. ja je jos nemam, ali joj se nadam nekad :-)
znalo se desiti da nas upozori neko od komsija, i stisamo se, smanjimo dozivljaj...
kod mene je najrjedje zasjedanje /upravo jer je stan/, a kazna mi je napisana bez prethodne opomene
- sto je olaksavajuca okolnost ako dodje do sudjenja ;-)
kubaJana

#139 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by kubaJana »

andrija2007 wrote:Da li da zovem policiju jer mi mali od ranog jutra ispod kuce razvlaci harmoniku , da zovem policiju jer mi prodavac ispod prozora se dere do 24 , a poslije toga pocne kucat cekicem i zatvarat stand , sve to do dva u noci . Sve se to dogada u sred grada ispred Svjetlosti .
Gledam auta koji Titovom u kasnije sate prolaze 120 na sat , a policiji ni traga . Sjecam se 80 - tih godina i oko 23 sata u noci pitanja "imas licnu " ? Policije je bilo na svakom koraku , sad im nigdje traga .
S obzirom na sve sto se dogada u gradu , po meni , ova kazna je apsurdna !!!!!!!!

:lol: :lol:
drot samo udje u kafanu, prozove nekog, udari ga koji put
'PA NISTA NISAM URADIO!'
'TO TI JE DA NISTA I NE URADIS!'
:lol: :lol:
amrica

#140 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by amrica »

dimu wrote:

A kako mislis zvati policiju tim sto prolete 200 na sat? Zapises tablice? :-) Marku motora, opises kacigu?

I to se uopce ne moze uporedjivati, motor proleti za djelic sekunde, i cao, nema vise, i ti nastavis spavati ili raditi to sto vec radis, a ako ti muzika lupa satima u mali mozak, pa jos galama i dreka, a tebi nesto lose u zivotu i nisi raspolozen, umoran, mala beba, neko ti bolestan,..., bez obzira koliko god nekad radio slicne stvari, to vec ne mozes ignorirati.
Prije se mozda nisu placale kazne, ali kad ti murija udje u kucu, kuku i majci i ocu, i svim prisutnim. I probaj nastaviti sa dernekom kad oni odu, tek tad nastaje igranka, ali u stanici. :D
Op3r4t0r

#141 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by Op3r4t0r »

kubaJana wrote:kazna mi je napisana bez prethodne opomene
Djabe namigujes jer nisi upravu, da ti je policija pokucala na vrata 20-30 minuta nakon sto zakon kaze da je vrijeme za mir, dobila bi opomenu, odnosno ako ti nebi dali opomenu mogla bi se zaliti i imala bi sansu da ti se zalba uvazi, a ocekivati opomenu u 1 sat iza ponoci, i jos smatrati da je ne dobijanje opomene u to doba olaksavajuca okolnost je suludo
dimu

#142 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by dimu »

amrica wrote: A kako mislis zvati policiju tim sto prolete 200 na sat? Zapises tablice? :-) Marku motora, opises kacigu?

I to se uopce ne moze uporedjivati, motor proleti za djelic sekunde, i cao, nema vise, i ti nastavis spavati ili raditi to sto vec radis, a ako ti muzika lupa satima u mali mozak, pa jos galama i dreka, a tebi nesto lose u zivotu i nisi raspolozen, umoran, mala beba, neko ti bolestan,..., bez obzira koliko god nekad radio slicne stvari, to vec ne mozes ignorirati.
Prije se mozda nisu placale kazne, ali kad ti murija udje u kucu, kuku i majci i ocu, i svim prisutnim. I probaj nastaviti sa dernekom kad oni odu, tek tad nastaje igranka, ali u stanici. :D
e upravo o tome i pricam, motor proleti i ode nekom drugom pod prozore i tako u krug ali bitno je da tebi ne smeta :)

e to je to, bolje napisati kaznu nekome ko PRVI PUT ometa sat vremena nego nekome ko maltretira pola grada citavo ljeto, jer eto on proleti za sekundu i ode...

znaci pricamo o izoliranom slucaju a ne o dernecima svaku noc...

to je ta nasa logika i to je zaista smijesno :D i ne govorim o tebi konkretno nego opcenito da ne bude zabune heh

a sto se tice motorista pa zasto nemaju tablice ? zato sto policija ne radi svoj posao... a zasto ih policija ne kaznjava ? pa valjda zato sto tako brzo prolete da ne mogu nikome bitnije zasmetati (iako prolijecu svakih par minuta) pa se niko i ne zali na njih pa i policija tolerise valjda :D
ne kazem ja da ti moras imenovati motoristu to policija treba da radi, dovoljno je ovo precutno odobravanje njihovog divljanja... ako zivis uz glavnu ulicu svaka ti cast ako te ne remete puno hehe ne zivim ni ja ali znam odlicno kako to izgleda ljeti do 2-3-4 ujutro...

znaci poenta je u tome da je smijesno kao hvaliti policiju sto efikasno pise naloge za muziku a apsolutno ne kaznjavaju divljanje po ulicama koje izaziva mnogo vecu i ruzniju buku od muzike...
HaHaHa2

#143 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by HaHaHa2 »

Op3r4t0r wrote:
kubaJana wrote:kazna mi je napisana bez prethodne opomene
Djabe namigujes jer nisi upravu, da ti je policija pokucala na vrata 20-30 minuta nakon sto zakon kaze da je vrijeme za mir, dobila bi opomenu, odnosno ako ti nebi dali opomenu mogla bi se zaliti i imala bi sansu da ti se zalba uvazi, a ocekivati opomenu u 1 sat iza ponoci, i jos smatrati da je ne dobijanje opomene u to doba olaksavajuca okolnost je suludo
:thumbup:
Bosniarasta

#144 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by Bosniarasta »

ilma333 wrote:Ima li iko iskustva sa prekrsajnim nalogom zbog narusavanja javnog reda i mira. Problem je preglasna muzika po noci. Komsije zvale policiju. Policija dosla, zapisala i poslala prekrsajni nalog - kazna 400 KM.
Kakve su opcije???
Policijska patrola koja ti je dosla na vrata je cula tu glasnu muziku i oni su svjedoci prekrsaju. Zato ti je napisana takva kazna.
Na sudu bi bila tvoja rijec protiv njihove. Izgubio bi parnicu i platio bi sudske troskove plus kazna.
Nadam se da ce i ubuduce policijske patrole kojima je prijavljen takav slucaj isto postupiti, i apsolutno se slazem sa kaznom.
Ateista

#145 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by Ateista »

Ne mogu da vjerujem kakvih komentara ima na ovoj temi, pa sta je vama?

Naravno, treba postovati kucni red, ali isto tako je red da komsije prvo upozore pa onda zovu policiju, meni komsije kad sam preglasan lupe u radijator i ja stisam, a odmah zvati policiju je bezobrazno.

Drugo, opet isti problem - ljudi vole da se moralisu i osudjuju druge kako bi sebe oprali od svojih gluposti jer se stalno za nesto osjecaju krivi, ne mogu da vjerujeem da sam vidio komentare u stilu "to si zasluzila" ili jos gore "ti umjesto da prihvatis posljedice hoces da bjezis zakonu" ?????????? Pa koji je vas problem? Zar i vi nikad niste glasno pustali muziku, svako se nekad zanese, zar je to razlog za kaznu od 400KM, pa to je necija plata?

pomislite i na to kome te pare idu - drzvi koja nas svakako krade i u takvoj drzavi treba neke zakone zaobilaziti i nalaziti rupe, dosta je sto nas kradu politicari, GRAS i slicni, sad jos treba i da im placamo glupe kazne, razmislite malo sta pisete i koji je stvarni razlog osudjivanja drugih.

@ilma333
Jesam za to da se postuje kucni red, ali razumijem da neko pravi dernek i da se malo zanese i IMAS POTPUNU PODRSKU OD MENE da na sve nacine izbjegnes placanje bespotrebne kazne koja ce ici u dzep korumpiranim politicarima i guzonjama. Volio bih da ti mogu dati kakav konstruktivan savjet, ali na zalost ne mogu jer ne znam puno o tome, ali nisam mogao da ne prokomentarisem ove iskompleksirane osudjujuce komentare koje vecina daje kako bi sebe oprali zbog svoje krivice.

Tek da znas pravi razlog tih gluposti, nemas razlog da se sekiras zbog nekh iskompleksiranih forumasa, i zelim ti puno srece da se izvuces iz tih gluposti.
fixer

#146 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by fixer »

ma bjezi, ti si anarhista:)
Erzsebet

#147 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by Erzsebet »

Pokušaj to razvući što je moguće više.

Meni su jednom u jakni našli bokser. Nažalost, ta jakna nije bila moja, nego sam je zamijenio u Borsalinu prije toga, a policajci nisu htjeli da čuju da idemo to dokazati. Prilikom ulaza u Skenderiju, legitimisali su me i dobio sam 600 KM kazne. Međutim, na sudu sam tvrdio da jakna nije moja, i naveo sam dva svjedoka iz različitih gradova, jedan iz Bugojna, jedan iz Orašja. Dok su njih ispitali, sve je zastarilo. Apsolutna zastara je dvije godine i nisam nikad ništa platio.

Provjeri ide li to u CIPS i treba li ti pasoš u te dvije godine. Ako treba, bojim se da ćeš morati onda to što prije riješiti. U svakom slučaju, tužakaj se sa sudom, tvrdi da muzika nije glasnija od ostalih zvukova. I ja živim kod Tržnice i znam vrlo dobro kako to ide. Sretno, javi kako je bilo.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#148 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by UnscarD »

Dobro si prosla....moj jaran je pravio dernek i dosli su mu sa kaznom od 400 KM...nakon toga posto ih je bilo 20 u stanu, dogovore se da svi ulete po 20 KM i da nastave sa dernekom...sat kasnije dolazi opet policija, sada je kazna 1200 KM i plus hoce da hapse jarana ciji je stan. Jedva su ih odgovorili. Kazna od 1200 KM je naravno ostala. Bila je subota.

Sto se mene licno tice, dernek subotom je meni ok, naravno ako nije bas svake subote...radnim danima kada ustajem ujutro ne dolazi u obzir. Imam dovoljno zajeban posao i kada ustanem ispavan da bih se patio jos zbog nekoga ko nema osjecaja za druge.
Evo bas prije neki dan, u rasponu od 7 dana 2 derneka oba radnim danom. Prvi sam iskulirao iako nisam oka sklopio do 4h, ali kada sam cuo drugi iz istog stana (i to iz zgrade prekoputa) opet radnim danom...pa halo momci ima neki red, rade ljudi. Po prvi put u zivotu sam ja htjeo da zovem policiju ali me neko preduhitrio jer je muzika utihnula oko pola 1 (dernek prije su bili pijani na prozorima u 4 ujutru).

Znaci do maximalno 00h tolerisem radnim danom, iza toga ne. Subotom radite sta hocete i do kada hocete.
Lucie

#149 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by Lucie »

potpisujem u zadnju tacku.

gle nije u pitanju samo dernek. muzika i party ce vas nazivcirati ok, zelite mira i ako kod komsije satima place beba, sta sada? hocete takodje zvati policiu? ili to je svatlivo?

I smo kod toga '"Ko ste vi da sudite sta je prifatlivo i sta nije"?

Znaci smeta vam galama plac djeteta i bogami zna biti dugo i naporno, je ok ?
lajanje psa? to sigurno vec nije?
i dernek katastrofa???

pa dajte tolerancia je tolerancia ako vam krivo idite pitati mozeteli se pridruziti derneku i bice vam spontalno i divno :-)

BARVO ATEISTA slazem se potpuno
*mima*

#150 Re: Prekrsaj - glasna muzika!

Post by *mima* »

Koja tolerancija? Djeca se napiju...napuse...povracaju kroz prozore........pojacaju muziku da se zidovi tresu............i naravno sutra spavaju cijeli dan a narod u jutro ide na posao. KOJA TOLERANCIJA????????????????
Post Reply