Prekoračenje brzine !

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

bebeSa

#26 Re: Prekoračenje brzine !

Post by bebeSa »

salle_eh1986 wrote:
holowey wrote:
salle_eh1986 wrote: imam i ja jedan slučaj. došla mi čestitka, nisam išao da pogledam sliku jer nisam imao kad. A iskreno ne sjećam se uopšte da se to dogodilo. U navedenoj čestitci stoji da sam prošao kroz crveno i išao 82 km/h, mislim da je prekoračenje bilo 22. Da li da priznam iako se nebi mogao zakleti da je to tačno ili da guram po svom i probam nešto izmajmunisati. Koje me sankcije očekuju (kazna za prekršaj) ? :D
za to 22 iznad ogranicenja ti je 50km i nista vise ali za crveno mislim da ti ide vozacka i da dobijes neki bod...pretpostavljam da te je to kamera uhvatila pa pokusaj da odes do mupa da ti pokazu fotku tvog vozila kako pravi predmetni prekrsaj....ako te je uslikalo s ledja, i ne vidi se tvoja faca, pokusaj da svalis na nekoga iz porodice kome vozacka nije prijeko potrebna (ali prije nego odes tamo prvo dogovori sa osobom na koju treba da svalis krivicu)...na tebi bi onda samo bilo da platis kaznu a clan porodice kome bas nije potrebna svaki dan bi bio bez nje koji mjesec...
Ma ima tu nešto mutno. Kažu da mi se dogodilo to u ulici Kurta Shorka (od Esmeralde na stupskoj do granice sa RS-om na dobrinji) i to u opštini Novi grad. To može biti samo malo poslije aerodoroma, ima kamera za brzinu ali nigdje semafora. Neka je mućka na stolu :)
Mislim, je li moguće da je neka greška ili slično. Haj za brzinu negarantujem i jebaju ga kad skontaš ali još i crveno. E to je onda belaj.
Meni dosla plava koverta slucaj slican: 23 km/h prekoračenje i crveno piše unutra, u istoj ulici... pošaljem starog da meni ne uzmu vozacku, kao on vozio...pokažu mu sliku:"Baš i ne ličite na sebe"! :-) Na slici ja u krupnom planu. :lol: I nije bilo crveno, samo prekoračenje. Stari plati kaznu 50 KM i to je to.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#27 Re: Prekoračenje brzine !

Post by KatarinaKosaca »

uvjek dobar gost wrote:180 KM (ukupno) uz prijetnju oduzimanjem dozvole na tri mjeseca, ukoliko ti je prvi put i posao ti ovisi o dozvoli možeš zamoliti da dobiješ uslov od 6 mjeseci, u protivnom oduzima se dozvola i dobijaju se mislim dvije tačke....
Jest u pravu si. Ja sam bila pod tim uvjetom sest mjeseci. :-) :-)
Jasko78

#28 Re: Prekoračenje brzine !

Post by Jasko78 »

Kod mene slučaj danas slijedeći:

Vozim iz pravca Neđarića prema Stupu i prije Hece na semaforu sa moje desne strane vidim patrolna policijska kola na trotoaru tik do semafora.Vozim negdje 70km/s ,kad na nekih 30 metara od semafora primjećujem blinkanje žutog svjetla.Iz nekog blentavog razloga ni sam ne znam šta da radim,i ipak odlučim malo 'nagazit' da proletim prije crvenog.Pošto sam ja bio u desnoj traci(baksuz) odmah prvi na ziceru drotovima,primjetim u srednoj traci lika koji vozi usporedo sa mnom.I tako mi zajedno proletimo kroz 'debelo žuto' a možda i kroz crveno zadnjim djelom vozila.Kada sam prošao pogledao sam na retrovizor i vidio da se murija ne pomjera i uopšte ne reaguje-ostali su na svom mjestu.

Interesuje me sada od onih koji poznaju ove stvari -da li znate koriste li oni kamere na semaforima i da li su me (nas) trebali zaustaviti?
Također me interesuje-kakva bi se kazna mogla očekivati i za koliko ona od prilike stigne ?

Hvala. :)
jedna tamo

#29 Re: Prekoračenje brzine !

Post by jedna tamo »

holowey wrote:
suljke wrote:Ako je ogranicenje 60 km/h, a ti vozio 85 km/h u naseljenom mjestu, kazna je 50 km + 1 km postarine. Nema kaznenih bodova, niti zabrane upravljanja.
upecala i mene kamera...dosla prijava kuci, prekoracenje 24km/h... mislio sam ode vozacka... otisao do mup-a da mi pokazu sliku, kontam ako se ne vidi moje lice, svalicu sve na zenu, njoj vozacka svakako ne treba previse :D
i drot mi fino objasni, do 30km/h iznad ogranicenja, kazna je 50KM, nema bodova, nema oduzimanja vozacke...a isto mi je tako "otkrio" da se kamera aktivira tek na 20km/h iznad ogranicenja...

:lol: :lol: :lol:
joj i mene hvata strah često prođem kroz žuto....
a jesu li onu kameru sa stupa sklonili?
salle_eh1986

#30 Re: Prekoračenje brzine !

Post by salle_eh1986 »

Jasko78 wrote:Kod mene slučaj danas slijedeći:

Vozim iz pravca Neđarića prema Stupu i prije Hece na semaforu sa moje desne strane vidim patrolna policijska kola na trotoaru tik do semafora.Vozim negdje 70km/s ,kad na nekih 30 metara od semafora primjećujem blinkanje žutog svjetla.Iz nekog blentavog razloga ni sam ne znam šta da radim,i ipak odlučim malo 'nagazit' da proletim prije crvenog.Pošto sam ja bio u desnoj traci(baksuz) odmah prvi na ziceru drotovima,primjetim u srednoj traci lika koji vozi usporedo sa mnom.I tako mi zajedno proletimo kroz 'debelo žuto' a možda i kroz crveno zadnjim djelom vozila.Kada sam prošao pogledao sam na retrovizor i vidio da se murija ne pomjera i uopšte ne reaguje-ostali su na svom mjestu.

Interesuje me sada od onih koji poznaju ove stvari -da li znate koriste li oni kamere na semaforima i da li su me (nas) trebali zaustaviti?
Također me interesuje-kakva bi se kazna mogla očekivati i za koliko ona od prilike stigne ?

Ako si nagazio preko 80 uslikan si i možeš komotno skupljati pare za prekoračenje brzine (mislim da je samo 50 km). Ako si proletio samo kroz žuto onda to nije problem, pa i ako te uhvatilo crveno, to neznači da si prošao kroz njega jer se tek aktivira nakon nekih 2-3 sekunde. Znači ako ti nisi vidio da je bilo crveno onda nebrini.
semmy

#31 Re: Prekoračenje brzine !

Post by semmy »

jedna tamo wrote:
holowey wrote:
suljke wrote:Ako je ogranicenje 60 km/h, a ti vozio 85 km/h u naseljenom mjestu, kazna je 50 km + 1 km postarine. Nema kaznenih bodova, niti zabrane upravljanja.
upecala i mene kamera...dosla prijava kuci, prekoracenje 24km/h... mislio sam ode vozacka... otisao do mup-a da mi pokazu sliku, kontam ako se ne vidi moje lice, svalicu sve na zenu, njoj vozacka svakako ne treba previse :D
i drot mi fino objasni, do 30km/h iznad ogranicenja, kazna je 50KM, nema bodova, nema oduzimanja vozacke...a isto mi je tako "otkrio" da se kamera aktivira tek na 20km/h iznad ogranicenja...

:lol: :lol: :lol:
joj i mene hvata strah često prođem kroz žuto....
a jesu li onu kameru sa stupa sklonili?
nisu je sklonili, aktivirana je...i ona na nova otoci je aktivirana i ima od prije mjesec i kod aerodroma,oba pravca stup - kula..
Jasko78

#32 Re: Prekoračenje brzine !

Post by Jasko78 »

salle_eh1986 wrote:
Jasko78 wrote:Kod mene slučaj danas slijedeći:

Ako si nagazio preko 80 uslikan si i možeš komotno skupljati pare za prekoračenje brzine (mislim da je samo 50 km). Ako si proletio samo kroz žuto onda to nije problem, pa i ako te uhvatilo crveno, to neznači da si prošao kroz njega jer se tek aktivira nakon nekih 2-3 sekunde. Znači ako ti nisi vidio da je bilo crveno onda nebrini.
Nisam ja stvarno uspio viditi crveno,jer sam gledao sve dok polovinom auta nisam došao tik pod semafor.Međutim,mislim da je se tada moralo upaliti po nekoj mojoj procjeni.

Ali ako je tako kao što veliš ,mislim da će biti dobro.

Hvala ,prijatelju olakšao si mi pravo. :thumbup:
Post Reply