prekoracenje brzine-novi radar
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Alma1122
#1 prekoracenje brzine-novi radar
vozila sam 100 km/h tamo gdje je ogranicenje 60 km/h,i radar me uhvatio. Policajci mi prilikom zaustavljanja nisu dali kaznu,samo su me upisali, pa me zanima kada ce doci,i kolika je?
-
ErvinSa
#2 Re: prekoracenje brzine-novi radar
To se i meni desilo sinoc,na Ilidzi,kazu da ce to nest ici preko suda,al minisu dali nikakvu kaznu,znali iko postoji li mogucnost da ta kazna ne dodje nikako????
-
MUNAFIK
#3 Re: prekoracenje brzine-novi radar
kazna moze doci i za mjesec dana, a mislim da je za to prekoracenje kazna oko 100KM + 1 mjesec oduzeta vozacka + 2 kaznena boda!
Policija nije duzna da ti na licu mjesta uruci onaj popunjeni 'formular' (ja mislim da nije) dakle dolazi ti CESTITKA postom...
Postoji i neka mogucnost da su te ti policajci te veceri odlucili 'spasiti' kazne i progledati ti kroz prste a to se rijetko desava...
Meni se desilo 2 puta, jedan put me zapisao i rekao mi 'vidjet cu hocu li ti ovo poslati' ( i nije mi nista stiglo) a drugi put me zapisao, bio pravo bezobrazan prema meni pa smo se posvadjali pa sam mu rekao da cemo to sve na sudu raspraviti i opet mi nije nista doslo... a u druga dva slucaja mi je doslo kad su me zapisali:D
Sretno
Policija nije duzna da ti na licu mjesta uruci onaj popunjeni 'formular' (ja mislim da nije) dakle dolazi ti CESTITKA postom...
Postoji i neka mogucnost da su te ti policajci te veceri odlucili 'spasiti' kazne i progledati ti kroz prste a to se rijetko desava...
Meni se desilo 2 puta, jedan put me zapisao i rekao mi 'vidjet cu hocu li ti ovo poslati' ( i nije mi nista stiglo) a drugi put me zapisao, bio pravo bezobrazan prema meni pa smo se posvadjali pa sam mu rekao da cemo to sve na sudu raspraviti i opet mi nije nista doslo... a u druga dva slucaja mi je doslo kad su me zapisali:D
Sretno
-
ErvinSa
#4 Re: prekoracenje brzine-novi radar
Ok a znas li nesta za ove nove radare,jel istina da oni snimaju sve,i da se to ne moze izbrisati?
- Qler
#5 Re: prekoracenje brzine-novi radar
kad te upuca, snimi se ostane log, i kad bi izbrisao morao bi pravdati sto je brisao, a to je velika komplikacija. takvu sam ja inf dobio iz prve ruke
sto je drzala radar 
u glavnom, ako je te je "upuco" mislim da nema popravnog
u glavnom, ako je te je "upuco" mislim da nema popravnog
-
*mima*
#6 Re: prekoracenje brzine-novi radar
ErvinSa wrote:Ok a znas li nesta za ove nove radare,jel istina da oni snimaju sve,i da se to ne moze izbrisati?
Cuj izbrista? A ko da izbrise? Radari se nabavljaju.....i bit ce ih sve vise u gradu.
-
ErvinSa
#7 Re: prekoracenje brzine-novi radar
Pa stelamima wrote:ErvinSa wrote:Ok a znas li nesta za ove nove radare,jel istina da oni snimaju sve,i da se to ne moze izbrisati?
Cuj izbrista? A ko da izbrise? Radari se nabavljaju.....i bit ce ih sve vise u gradu.
-
SAAdnan
#8 Re: prekoracenje brzine-novi radar
Info od drota....ne moze se brisati...mogu samo da ti ne posalju kaznu ...ali "nazalost" nemaju razlogaErvinSa wrote:Ok a znas li nesta za ove nove radare,jel istina da oni snimaju sve,i da se to ne moze izbrisati?
-
Monsignor
#9 Re: prekoracenje brzine-novi radar
Postoji nacin.
Brisati ne mogu ALI...
mogu da fejkaju ogranicenje koje si prekoracio.
Znaci ako si vozio 100 na ogranicenju 60 oni mogu da fejkaju da su te uhvatili na ogranicenju 80 (naravno uz pravilno ophodjenje sa ogranima i jednu cvaju da to pogura) i onda ide kazna od, mislim 40 KM a ne oduzimanje vozacke sto je morate se sloziti ok solucija....
Eto,
pozdrav.
Brisati ne mogu ALI...
mogu da fejkaju ogranicenje koje si prekoracio.
Znaci ako si vozio 100 na ogranicenju 60 oni mogu da fejkaju da su te uhvatili na ogranicenju 80 (naravno uz pravilno ophodjenje sa ogranima i jednu cvaju da to pogura) i onda ide kazna od, mislim 40 KM a ne oduzimanje vozacke sto je morate se sloziti ok solucija....
Eto,
pozdrav.
- MIRZA_460
#10 Re: prekoracenje brzine-novi radar
a kako ste se dogovorili, tebi je lako, djevojka siAlma1122 wrote:vozila sam 100 km/h tamo gdje je ogranicenje 60 km/h,i radar me uhvatio. Policajci mi prilikom zaustavljanja nisu dali kaznu,samo su me upisali, pa me zanima kada ce doci,i kolika je?
-
extrame
#11 Re: prekoracenje brzine-novi radar
Mene je uhvatio radar u Šijama iz pravca Doboja prema Maglaju, ograničenje 60 km/h-moja brzina 93 km/h,(nedelja ujutro u 6h), auto je registrovano na drugoj osobi, postoji li mogućnost da su oni mene uslikali, tj. kontao sam da im dam podatke od treće osobe koja ima vozačku ali ne upravlja vozilom već duže vrijeme?
Koja je kazna za ovo prekoračenje?
pozz
pozz
- corsa
#12 Re: prekoracenje brzine-novi radar
Mozes to uraditi, ne slikaju vozaca, nego samo auto.extrame wrote:Mene je uhvatio radar u Šijama iz pravca Doboja prema Maglaju, ograničenje 60 km/h-moja brzina 93 km/h,(nedelja ujutro u 6h), auto je registrovano na drugoj osobi, postoji li mogućnost da su oni mene uslikali, tj. kontao sam da im dam podatke od treće osobe koja ima vozačku ali ne upravlja vozilom već duže vrijeme?
pozz
- MIRZA_460
#13 Re: prekoracenje brzine-novi radar
pa sta ces doleextrame wrote:Mene je uhvatio radar u Šijama iz pravca Doboja prema Maglaju, ograničenje 60 km/h-moja brzina 93 km/h,(nedelja ujutro u 6h), auto je registrovano na drugoj osobi, postoji li mogućnost da su oni mene uslikali, tj. kontao sam da im dam podatke od treće osobe koja ima vozačku ali ne upravlja vozilom već duže vrijeme?
pozz
a sve sto si naveo se moze uraditi
kazna je 100 KM, dva boda i mjesec vozacka
-
extrame
#14 Re: prekoracenje brzine-novi radar
HVALA,
i ja se nadam da ne slikaju vozača
i ja se nadam da ne slikaju vozača
- Robijasica
#15 Re: prekoracenje brzine-novi radar
extrame wrote:Mene je uhvatio radar u Šijama iz pravca Doboja prema Maglaju, ograničenje 60 km/h-moja brzina 93 km/h,(nedelja ujutro u 6h), auto je registrovano na drugoj osobi, postoji li mogućnost da su oni mene uslikali, tj. kontao sam da im dam podatke od treće osobe koja ima vozačku ali ne upravlja vozilom već duže vrijeme?
pozz
Mozes navesti da je osoba xy tog dana upravljala tvojim vozilom i moras i poslati sve podatke o toj osobi. Policija ce zatim poslati prekrsajni nalog toj osobi. Sto se tice kazne, Mirza ti je sve rekao. Mene su na istom mjestu snimili u decembru, vozila sam 95 km/h i dobila sam 100 KM novcane kazne, 1 kazneni bod i vozacka na mjesec dana. Ja sam ipak poslala na sudsko odlucivanje, jer mi je tako savjetovano. Sretno!
- nineinchnails
#16 Re: prekoracenje brzine-novi radar
Moram vam reci sta su meni uradili. Ziva istina.
2007-me kod Zavidovica, ogranicenje 80kmh, a ja vozio 100kmh.
Zaustavise me i rece mi drot da auto "parkiram" blize njihovom policijskom (onako, naspram njega), te da udjem u njihovo auto.
Ulazim u njihovo auto, a unutra drugi drot zauzet brbljavinom na mobitel (svadja se sa svojom zenom valjda).
Vidim "ekran" radara, na njemu crni BMW i ispod pise brzina 130kmh.
Ovaj drot poce nesta da cacka i izgubi se slika BMW-a i pokaza se slika mog auta (onako parkiranog ispred policijskog) i fino ga USLIKA i sada ispod mog auta stoji brzina 130kmh.
Ja ne mogu da vjerujem. Pocnem da im se smijem i kazem im da nisu normalni ovako ljude navlaciti. Ovaj drot vani sto je stajao poce da se dernja na mene da sam nekulturan i agresivan i da sutim dok me nisu priveli!!!
Dokumente mi nisu htjeli vratiti dok nisam potpisao njihovu prijavu. Kazna je dosla tek nakon "godinu dana" 70KM.
Nisam se htio zaliti niti praviti vecu zbrku oko toga...jer znam da je ovo policijsko-kriminalna drzava i da ce oni uvijek biti u pravu.
Zaustavise me i rece mi drot da auto "parkiram" blize njihovom policijskom (onako, naspram njega), te da udjem u njihovo auto.
Ulazim u njihovo auto, a unutra drugi drot zauzet brbljavinom na mobitel (svadja se sa svojom zenom valjda).
Ovaj drot poce nesta da cacka i izgubi se slika BMW-a i pokaza se slika mog auta (onako parkiranog ispred policijskog) i fino ga USLIKA i sada ispod mog auta stoji brzina 130kmh.
Ja ne mogu da vjerujem. Pocnem da im se smijem i kazem im da nisu normalni ovako ljude navlaciti. Ovaj drot vani sto je stajao poce da se dernja na mene da sam nekulturan i agresivan i da sutim dok me nisu priveli!!!
Dokumente mi nisu htjeli vratiti dok nisam potpisao njihovu prijavu. Kazna je dosla tek nakon "godinu dana" 70KM.
Nisam se htio zaliti niti praviti vecu zbrku oko toga...jer znam da je ovo policijsko-kriminalna drzava i da ce oni uvijek biti u pravu.
- madner
#17 Re: prekoracenje brzine-novi radar
Prica ti je smjesna.
Da je istinita ne bi bilo 70 KM (osim da ti nisu naplatili 100 km/h, 50 +20 sudskih).
Da je istinita ne bi bilo 70 KM (osim da ti nisu naplatili 100 km/h, 50 +20 sudskih).
- nineinchnails
#18 Re: prekoracenje brzine-novi radar
Smij se ti koliko hoces.madner wrote:Prica ti je smjesna.![]()
To datira iz 2007-me i tada su bile drugacije kazne. I da, bilo je 50 KM + 20 KM kazne, ali u rjesenju pise 130kmh da sam vozio.
Kakve su sada kazne, nemam pojma jer inace ne vozim brzo. Sve po zakonu.
- MIRZA_460
#19 Re: prekoracenje brzine-novi radar
LOL pa ti pojma nemasnineinchnails wrote:Moram vam reci sta su meni uradili. Ziva istina.
- madner
#20 Re: prekoracenje brzine-novi radar
Da je bilo iz doba SRFJ opet bi bilo vise i isla bi vozacka.
50 KM je bila kazna za 10 do 30 preko ogranicenja.
50 KM je bila kazna za 10 do 30 preko ogranicenja.
- nineinchnails
#21 Re: prekoracenje brzine-novi radar
Daj mi broj faxa da ti faxiram sudsko rjesenje.
Sve ima crno na bijelo......
Sve ima crno na bijelo......
- madner
#22 Re: prekoracenje brzine-novi radar
Tehnika se zove skeniranje.
- nineinchnails
#23 Re: prekoracenje brzine-novi radar
Tu "Tehniku" nemam
Uostalom, poenta nije u visini kazne nego u policijskom postupku od momenta kada su me zaustavili i fakticki mi "prisili" vecu kaznu.
Uostalom, poenta nije u visini kazne nego u policijskom postupku od momenta kada su me zaustavili i fakticki mi "prisili" vecu kaznu.
Last edited by nineinchnails on 31/03/2009 14:36, edited 1 time in total.
- MIRZA_460
#24 Re: prekoracenje brzine-novi radar
ma hajde ba nek je platio koliko kaze, malo lagi al sta falinineinchnails wrote:Tu "Tehniku" nemam
-
studentina1
#25 Re: prekoracenje brzine-novi radar
Sa njima se nije šaliti.MIRZA_460 wrote:ma hajde ba nek je platio koliko kaze, malo lagi al sta falinineinchnails wrote:Tu "Tehniku" nemam
Neki dan na povratku iz Mostara,posle Konjica drugi tunel,na izlazu stoje i snimaju.
Izlete pred mene ,kao da želi da mi spasi život,i rukom u kut.
Stanem,prilazi i cerekajuči se veli,"brz ti auto"
Rekoh,službeni a ja se zamislio,neznam što me zaustavi.
Kaže 40,jesi li video.
Ako ne verujem ,da uđem u auto i pogledam kod kolege.
Znam da nisam vozio 40,ali..
Kaže On 71 km,žao mi je,evo vidi.
Dobro,dobro,verujem ja vama.
Evo Zakon:100km i dva kaznena poena.
Ne razumem se ja u to,nego evo 20Km,pa ako može da se oprosti.
Opet bi mu se zahvalio,jer čovek je u pravu.Preventivno deluje,a druga je stvar što smo stipse.
Pa dobro je dok ima ovog,kakva je korist puniti buđet??a nama vozačima dobro.