prekopase vilsonovo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Forsaken

#1 prekopase vilsonovo

Post by Forsaken »

Eno gledam raskopa naka firma za kablovski tv kod vrbanje vilsonovo. Po sred trotorara. Ko da gledam da ce samo vratit pjesak na rupu malo utabat i to je to. jebala ih i kablovska i raskopavanje i sve :x
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Ma samo kopaju na Grbavici su raskopali ima dva mjeseca i nikako da zatrpaju... ali svejedno je nama... mi smo postali stoka i svejedno nam je ... imamo viška para za amortizere, krajnice, cipele, račune i šta sve ne jer kradu nas i varaju neki naši.... za to smo se valjda i borili...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#3 Re: prekopase vilsonovo

Post by mIRCerka »

Forsaken wrote:Eno gledam raskopa naka firma za kablovski tv kod vrbanje vilsonovo. Po sred trotorara. Ko da gledam da ce samo vratit pjesak na rupu malo utabat i to je to. jebala ih i kablovska i raskopavanje i sve :x
Kopali su tako kod bristola, kod pjesackog mosta...logosoft...pa dodje ciko iz bh telcoma...kaze MORAM PROVJERIT LINIJE IMAMO PRIJAVE SMETNJI...
Ja nazovem bh.telecom i kazem WHAT THE FUCK vise...Kaze lik: Imamo prijavljenje smetnje pa pokusavamo locirat kvar. Kazem im ja LOL ba kopa tu i tu danima vec...mozda su uboli kablO...kaze lik (za nevjerovat) HVALA GOSPODJO MISLIM DA STE UPRAVO RIJESILI PROBLEM...
Dirty Harry

#4 Re: prekopase vilsonovo

Post by Dirty Harry »

mIRCerka wrote:
Forsaken wrote:Eno gledam raskopa naka firma za kablovski tv kod vrbanje vilsonovo. Po sred trotorara. Ko da gledam da ce samo vratit pjesak na rupu malo utabat i to je to. jebala ih i kablovska i raskopavanje i sve :x
Kopali su tako kod bristola, kod pjesackog mosta...logosoft...pa dodje ciko iz bh telcoma...kaze MORAM PROVJERIT LINIJE IMAMO PRIJAVE SMETNJI...
Ja nazovem bh.telecom i kazem WHAT THE FUCK vise...Kaze lik: Imamo prijavljenje smetnje pa pokusavamo locirat kvar. Kazem im ja LOL ba kopa tu i tu danima vec...mozda su uboli kablO...kaze lik (za nevjerovat) HVALA GOSPODJO MISLIM DA STE UPRAVO RIJESILI PROBLEM...
Svaka cast ... GOSPODJO :D
Umjetnik a

#5 Re: prekopase vilsonovo

Post by Umjetnik a »

mIRCerka wrote:
svaka čast
mIRCerka

#6 Re: prekopase vilsonovo

Post by mIRCerka »

Umjetnik a wrote:
mIRCerka wrote:
svaka čast
ma nidje veze meni svaka cast, vec mi nije jasno kako je bh telecom cojk stigo meni na kucna vrata, a nije skonto radove nedaleko od zgrade...
:roll:
nokia6170

Post by nokia6170 »

Evo sta nas ceka vrlo brzo:

vijest je stara, samo da ne mislite da nije aktualna.

"Opština Novo Sarajevo izdaće dozvolu za gradnju mosta u Vilsonovom šetalištu
26.12.2006.

Čeka zahtjev Zavoda za izgradnju KS

Čim Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo podnose zahtjev Općina Novo Sarajevo će mu izdati građevinsku dozvolu za izgradnju mosta na Vilsonovom šetalištu, najavio je Nedžad Koldžo, općinski načelnik.
Riječ je o mostu koji bi trebao da bude izgrađen na Prvoj transferzali i da povezuje lijevu i desnu obalu Miljacke na Grbavici. Besim Mehmedić, direktor Zavoda za izgradnju KS, podsjetio je da je Zavod projektnu dokumentaciju za izgradnju mosta uradio još u drugoj polovini prošle godine.
"Od Gradske uprave, pošto bi most trebalo da bude izgrađen na lokalitetu dvije općine, zatražili smo građevinsku dozvolu. Nismo je dobili jer se raniji načelnik Željko Komšić protivio njegovoj gradnji", kaže Mehmedić. Koldžo pak, najavljuje izdavanje saglasnosti za gradnju ovog mosta.
"Izgradnjom mosta i Prve transferzale bit će riješen saobraćaj u centralnom dijelu grada. Ovaj projekat predviđen je regulacionim planom prije 30 godina i nije mi jasno kako neko ima pravo da zaustavi društveni razvoj. Činjenica je da je prioritet rješenje saobraćaja na petlji u Velešićima. Zavodu sam ponudio opciju izgradnje i mosta i saobraćajnice u Velešićima istovremeno, ako imaju novaca", objašnjava Koldžo.
Komšić je u ranijem razgovoru istakao kako bi izgradnjom mosta u Vilsonovom bio narušen njegov kulturno-historijski značaj. Koldžo, međutim, tvrdi da to nije tačno.
"Stručnjaci sa Šumarskog fakulteta su kazali kako nije potrebno potpuno uklanjanje lipa, nego da je moguće njihovo izmještanje na drugu lokaciju. Izgradnjom mosta i Prve transferzale bit će uklonjeni privremeni poslovni objekti u Grbavičkoj ulici. Ljudima koji su živjeli od njih pomoći ćemo da nađu zamjensku lokaciju. Nikako nećemo raditi na njihovu štetu", rekao je Koldžo.

Objavljeno u "Nezavisne novine" dana 26.12.2006.godine"

o kojem drustvenom razvoju aktualni nacelnik prica?

1. jel o razvoju unistavanja zemaljskog muzeja od izduvnih gasova,

2. jel o potencijalanim smrtnim slucajevima gazenja djece i biciklista i kucnih ljubimaca od strane divljacki nastrojenih vozaca i motorista.

3. jel o buci koja ce biti neminovna nakon izgradnje mosta?

jel se ikad nacelnik zapitao zasto postoje parkovi u svim metropolama svijeta i zasto se ocuvanje prirode, a ne njeno unistenje, posmatra kao cilj drustvenog razvoja.

volio bi da mi nacelnik kaze sta mi kao drustvo dobijamo sa izgradnjom ovog mosta i unistavanjem jedine preostale zelene oaze u samom sredistu gradu.
karanana

Post by karanana »

Mislim da most treba jer je velika distanca izmedju dva saobracajna mosta na Miljacki, Vrbanje i Bratstva i Jedinstva. Treba nesto i izmedju da malo otcepi saobracaj, posebno u okolini Marin Dvora i Vrbanje mosta.

a muzej se i ovako i onako "unistava" jer je ionako na glavnoj saobracajnici.
ins

#9 Re: prekopase vilsonovo

Post by ins »

Neka firma dovodi struju za buducu US ambasadu...
Citate li vi novine, ikako?
nokia6170

Post by nokia6170 »

kad si ti zadnji put prosao vilsonovim? o kakvoj velikoj distanci ti govoris. ovaj most bi bio udaljen manje od 100 metara od vrbanja mosta.

sta dobivas sa ovim mostom, apsolutno nista pozitivno, osim sto ce neki guzonja da skrati 5 minuta svoj put nazad kuci, jer mu je mrsko preko vrbanja mosta da se malo duze vozi.

unistavamo rijetke zelene povrsine u gradu i ponosimo se sa tim.

ma sjajno;)
karanana

Post by karanana »

nokia6170 wrote:kad si ti zadnji put prosao vilsonovim? o kakvoj velikoj distanci ti govoris. ovaj most bi bio udaljen manje od 100 metara od vrbanja mosta.

sta dobivas sa ovim mostom, apsolutno nista pozitivno, osim sto ce neki guzonja da skrati 5 minuta svoj put nazad kuci, jer mu je mrsko preko vrbanja mosta da se malo duze vozi.

unistavamo rijetke zelene povrsine u gradu i ponosimo se sa tim.

ma sjajno;)
ne govorim o distanci izmedju novog mosta i vrbanja mosta nego o distanci izmedju vrbanje i mosta B&J. Predugacka ja da nema niti jednog saobracajnog mosta izmedju. zato se na vrbanji stvori chep i na onoj raskrsnici izmedju parlamenta i unitica se ne zna ni ko pije ni ko placa. Dodaj tomu jos izgradnju raznoraznih centara i stambeno-poslovnih objekata i tu ce biti katastrofa. A sa ovim mostom se to olaksava kao i sam prolaz od grada, alipasinom ulicom prema vogosci jer je u planu da se gradi alternativna cesta pored stanice, kroz velusice do bara. ustvari sve ti pise u tom tekstu.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

obzirom da sam svojim ocima gledala i skakala na ogradu pjesackog mosta kod bristola jer je bibi isao preko njega, mislim da nema potrebe za jos jednim mostom..
karanana

Post by karanana »

koji je bibi mogao onako uskim mostom da ide? smart ili fico kakav. zar nema onaj stubic na pocetku mosta?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

karanana wrote:koji je bibi mogao onako uskim mostom da ide? smart ili fico kakav. zar nema onaj stubic na pocetku mosta?
nerma stubica, i prodje stara tamno crvena skoda...ona predratna...
jos mi ranom zorom ode mater na pazar jer POBOGU JEBO TI JA MATER STA HODAS PREKO MOSTA .... :shock:
ja kasnila na posao, od soka nisam mogla ni policiju nazvat...
MirzaK

Post by MirzaK »

mIRCerka wrote:
karanana wrote:koji je bibi mogao onako uskim mostom da ide? smart ili fico kakav. zar nema onaj stubic na pocetku mosta?
nerma stubica, i prodje stara tamno crvena skoda...ona predratna...
jos mi ranom zorom ode mater na pazar jer POBOGU JEBO TI JA MATER STA HODAS PREKO MOSTA .... :shock:
ja kasnila na posao, od soka nisam mogla ni policiju nazvat...
Meni jučer slična stvar pred ulazom, Crveni Taxi fino parkirao na sami ulaz i otišao tip negdje, e sad JEST ostavio prostora malo da stanari mogu ući/izaći ali kontam u slučaju da pravo zagradi (kao na tom mostu), ne bi bilo loše takvima malo pregaziti preko haube.... možda neće drugi put... naravno, ovo vrijedi samo za malo krupnije tipove :D :D koji mogu skakati po autima :-) :-)
Eshek

Post by Eshek »

MirzaK wrote:Meni jučer slična stvar pred ulazom, Crveni Taxi fino parkirao na sami ulaz i otišao tip negdje, e sad JEST ostavio prostora malo da stanari mogu ući/izaći ali kontam u slučaju da pravo zagradi (kao na tom mostu), ne bi bilo loše takvima malo pregaziti preko haube.... možda neće drugi put... naravno, ovo vrijedi samo za malo krupnije tipove :D :D koji mogu skakati po autima :-) :-)
Kod mene tu odmah ključ radi :D :D

Image[/img]
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

:shock: opet vils kopaju :shock: ..pa dokle... :lol: :(
Skyfox

Post by Skyfox »

Stvarno... sinoc isao na joging... haos. Pa tamo ce kopat dok sve ne poruse

:x
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

Skyfox wrote:Stvarno... sinoc isao na joging... haos. Pa tamo ce kopat dok sve ne poruse

Kopace dok se drustveno ne razvijemo :oops:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Prpa.ba wrote:
Skyfox wrote:Stvarno... sinoc isao na joging... haos. Pa tamo ce kopat dok sve ne poruse

Kopace dok se drustveno ne razvijemo :oops:
il dok ne nadju...piramidu stariju od visocke...
hajd sto kopaju, super, al sto ne zatrpaju ebem im...
dimu

Post by dimu »

ebo ih most ko da ce most rijesiti neke guzve, pa nek prave cestu prema vogosci pametnije im je.

a most i nije potreban samo neka prosire cestu od m dvora prema vrbanja mostu jer su ogromne guzve zbog jedne trake, kad bi bile po dvije u oba pravca ne bi bilo guzvi uopste
Forsaken

Post by Forsaken »

Eno zavrsili su. Zatrpali, vratili onu zemlju. Komadi asfalta stoje okolo. Sacemo vidjet ocel ih odvest.

Koja smo mi stoka svega mi. To se najbolje vidi po onom jadnom Vilsonovom. Posto tamo zivim imam "prvilegiju" da uzivam u danonocnim zvukovima raznih narkomana, ludjaka, izdrkatora na motorima i autima i sl. al daleko najjace su kad RAD postavi nove klupe. Sutradan su daske u miljacki. Prosle godine su stavili nake saksije i zasadili u njih cemprese il nesta. Elem sutradan su SADNICE bile izvadjene iz saksija i bacene u miljacku a saksije prevrnute.

Nama treba sve zabetonirat svega mi. Fino travu od betona izlit, drva od kamena, i sl. al i to bi sjebali. Stas papak je papak.

A sto se mosta tice, izgradice ga 1000%. Samo sto ce ga gradit jedno 5 godina. tako da ce Vilsonovo biti trajno unisteno. Uzivajte dok mozete
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Forsaken wrote:Eno zavrsili su. Zatrpali, vratili onu zemlju. Komadi asfalta stoje okolo. Sacemo vidjet ocel ih odvest.

Koja smo mi stoka svega mi. To se najbolje vidi po onom jadnom Vilsonovom. Posto tamo zivim imam "prvilegiju" da uzivam u danonocnim zvukovima raznih narkomana, ludjaka, izdrkatora na motorima i autima i sl. al daleko najjace su kad RAD postavi nove klupe. Sutradan su daske u miljacki. Prosle godine su stavili nake saksije i zasadili u njih cemprese il nesta. Elem sutradan su SADNICE bile izvadjene iz saksija i bacene u miljacku a saksije prevrnute.

Nama treba sve zabetonirat svega mi. Fino travu od betona izlit, drva od kamena, i sl. al i to bi sjebali. Stas papak je papak.

A sto se mosta tice, izgradice ga 1000%. Samo sto ce ga gradit jedno 5 godina. tako da ce Vilsonovo biti trajno unisteno. Uzivajte dok mozete
BETON BETON SAMO BETON
BETON NAMA TREBA!
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

Znate šta nama treba? Kamere na svakom koraku i u svakoj ulici ali sa sistemom za prepoznavanje lica. Garantujem vam da bi mnogi problemi nestali! :x
BHG

Post by BHG »

Romeo 80 wrote:Znate šta nama treba? Kamere na svakom koraku i u svakoj ulici ali sa sistemom za prepoznavanje lica. Garantujem vam da bi mnogi problemi nestali! :x
i kao dodatak tome, nekoliko "golih otoka"...stoku i divljake samo tako mozes ukrotit
Post Reply