Da li znate nešto što me može spasiti i da li još ima neko takav problem?
Da li postoje bar kakvi štitnici za odjeću ili nešto slično?
Pooomoooććć
Moderator: anex
Trudim se sve to izbjegavati što mislim da mi može pogoršati znojenje.. Sve je ok kad sam kući uz djecu ili obavljam kućne poslove-znojenja tad nema. Tako da sam primijetila da samo na poslu mi se to dešava, valjda od stresa, iako se trudim da se što manje nerviram...immuno wrote:Koristi antiperspirante,nosi odjecu od prirodnih vlakana,nosi boju/dizajn na kome se nevidi bas upadljivo da je mokro,izbjegavaj jake zacine,gazirane napitke,pij puno najobicnije vode....
Posoji terapija radikalna znaci operativno se znojne zlijezde otklone ili ubrizgavanje botoxa.Sa botoxom se procjenjuje da 6 mjeseci nema tog znojenja
Imala sam slican problem u pubertetu, ali je meni kristalni kamen - sapun bio i vise nego ucinkovit.samma wrote:immuno wrote:Sve je ok kad sam kući uz djecu ili obavljam kućne poslove-znojenja tad nema. Tako da sam primijetila da samo na poslu mi se to dešava, valjda od stresa, iako se trudim da se što manje nerviram...
Probaj se oprati sodom bikarbonom..cula sam da sprjecava znojenje..samma wrote:Imam problem sa prekomjernim znojenjem ispod pazuha. Ma to je užas. Sjedim na poslu radim, kad ono osjetiš mokro ispod pazuha, krug je već tu a meni crvenilo u lice. Neprijatno naravno. Koristim lideru kremu, ona samo sprječava neugodan miris ali znojenje je isto. I kristalni kamen isprobala, isto.
Pooomoooććć
![]()
Ni ja nisam baš za te operacije i sl. ali na koji način i koliko dugo si koristila kristalni kamen?X2000 wrote:Imala sam slican problem u pubertetu, ali je meni kristalni kamen - sapun bio i vise nego ucinkovit.samma wrote:immuno wrote:Sve je ok kad sam kući uz djecu ili obavljam kućne poslove-znojenja tad nema. Tako da sam primijetila da samo na poslu mi se to dešava, valjda od stresa, iako se trudim da se što manje nerviram...
Ako mislis da je znojenje posljedica stresa, probaj sa valerijan kapima- one su na biljnoj osnovi... i pij puno gorkog caja koji smiruje.
Ne znam sta bih ti drugo predlozila, nisam zagovornik ovih radikalnih tretmana - botoks, operacije i slicno...
Postoje:samma wrote:Imam problem sa prekomjernim znojenjem ispod pazuha. Ma to je užas. Sjedim na poslu radim, kad ono osjetiš mokro ispod pazuha, krug je već tu a meni crvenilo u lice. Neprijatno naravno. Koristim lideru kremu, ona samo sprječava neugodan miris ali znojenje je isto. I kristalni kamen isprobala, isto.
Da li postoje bar kakvi štitnici za odjeću ili nešto slično?Pooomoooććć
![]()
Odlična idejasamma wrote:Evo me danas stavila dnevne uloške kao štitnike, ljepota, osjetim da je mokro a niko ne skreće pogled na moje "krugove", ništa se ne vidi.
Ljepota
Postoje:Jara wrote:samma wrote:Imam problem sa prekomjernim znojenjem ispod pazuha. Ma to je užas. Sjedim na poslu radim, kad ono osjetiš mokro ispod pazuha, krug je već tu a meni crvenilo u lice. Neprijatno naravno. Koristim lideru kremu, ona samo sprječava neugodan miris ali znojenje je isto. I kristalni kamen isprobala, isto.
Da li postoje bar kakvi štitnici za odjeću ili nešto slično?Pooomoooććć
![]()
imaš u DM baš kupiti znojnice, zakačiš je na odjeću, ima naljepnica za odjeću, i skuplja znoj.samma wrote:Imam problem sa prekomjernim znojenjem ispod pazuha. Ma to je užas. Sjedim na poslu radim, kad ono osjetiš mokro ispod pazuha, krug je već tu a meni crvenilo u lice. Neprijatno naravno. Koristim lideru kremu, ona samo sprječava neugodan miris ali znojenje je isto. I kristalni kamen isprobala, isto.
Pooomoooććć
![]()