prekomjerno znojenje ispod pazuha

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

samma

#1 prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by samma »

Imam problem sa prekomjernim znojenjem ispod pazuha. Ma to je užas. Sjedim na poslu radim, kad ono osjetiš mokro ispod pazuha, krug je već tu a meni crvenilo u lice. Neprijatno naravno. Koristim lideru kremu, ona samo sprječava neugodan miris ali znojenje je isto. I kristalni kamen isprobala, isto.
Da li znate nešto što me može spasiti i da li još ima neko takav problem?
Da li postoje bar kakvi štitnici za odjeću ili nešto slično?
Pooomoooććć
:sad: :x
immuno

#2 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by immuno »

Koristi antiperspirante,nosi odjecu od prirodnih vlakana,nosi boju/dizajn na kome se nevidi bas upadljivo da je mokro,izbjegavaj jake zacine,gazirane napitke,pij puno najobicnije vode....
Posoji terapija radikalna znaci operativno se znojne zlijezde otklone ili ubrizgavanje botoxa.Sa botoxom se procjenjuje da 6 mjeseci nema tog znojenja :-)
samma

#3 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by samma »

immuno wrote:Koristi antiperspirante,nosi odjecu od prirodnih vlakana,nosi boju/dizajn na kome se nevidi bas upadljivo da je mokro,izbjegavaj jake zacine,gazirane napitke,pij puno najobicnije vode....
Posoji terapija radikalna znaci operativno se znojne zlijezde otklone ili ubrizgavanje botoxa.Sa botoxom se procjenjuje da 6 mjeseci nema tog znojenja :-)
Trudim se sve to izbjegavati što mislim da mi može pogoršati znojenje.. Sve je ok kad sam kući uz djecu ili obavljam kućne poslove-znojenja tad nema. Tako da sam primijetila da samo na poslu mi se to dešava, valjda od stresa, iako se trudim da se što manje nerviram...
Kažu za onaj perspirant vichy sa zelenim čepom da je dobar..ali ga nisam probala jer su mi dosad svi ostavljali bijeli trag na odjećii...
immuno

#4 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by immuno »

Ja se neznojim prekomjerno ali ipak koristim prerspiratn od biotherm-a.Sto se tice bijelih tragova skoro svi ostavljaju medjutim rekose mi da na cistu kozu nansem malo perspiranata i tada neostavlja tragove jer tu veca kolicina neznaci veci/bolji ucinak,znaci samo jednom max dva puta preci preko koze!
Envy

#5 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by Envy »

..
Last edited by Envy on 12/01/2012 09:27, edited 1 time in total.
Pasiflora

#6 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by Pasiflora »

@samma - a da malo provjeris stitnu zlijezdu? I to ne samo hormone, vec sve nalaze za stitnu (ultrazvuk i scintigrafiju). Ponekad samo hormoni nisu realan pokazatelj stanja. A ima veze sa znojenjem, vjeruj mi.
X2000

#7 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by X2000 »

samma wrote:
immuno wrote:Sve je ok kad sam kući uz djecu ili obavljam kućne poslove-znojenja tad nema. Tako da sam primijetila da samo na poslu mi se to dešava, valjda od stresa, iako se trudim da se što manje nerviram...
Imala sam slican problem u pubertetu, ali je meni kristalni kamen - sapun bio i vise nego ucinkovit.
Ako mislis da je znojenje posljedica stresa, probaj sa valerijan kapima :thumbup: - one su na biljnoj osnovi... i pij puno gorkog caja koji smiruje.

Ne znam sta bih ti drugo predlozila, nisam zagovornik ovih radikalnih tretmana - botoks, operacije i slicno...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#8 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by plain vanilla »

samma wrote:Imam problem sa prekomjernim znojenjem ispod pazuha. Ma to je užas. Sjedim na poslu radim, kad ono osjetiš mokro ispod pazuha, krug je već tu a meni crvenilo u lice. Neprijatno naravno. Koristim lideru kremu, ona samo sprječava neugodan miris ali znojenje je isto. I kristalni kamen isprobala, isto.
Pooomoooććć
Probaj se oprati sodom bikarbonom..cula sam da sprjecava znojenje..

Ne znam u kakvim uvjetima radis, ako si u mogucnosti nosi rezervnu majicu na posao, pa kad se oznojis da se mozes presvuci..mislim da ce ti i sama pomisao da imas "rezervu" smanjiti stres i pomoci ti da se opustis

Na kraju krajeva, znoj sam po sebi je prirodan, nemoj se mnogo sekirati oko toga, vazno je da sprijecis neugodan miris
Envy

#9 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by Envy »

.
Last edited by Envy on 12/01/2012 09:27, edited 1 time in total.
samma

#10 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by samma »

hvala svima na savjetima. nadam se da će mi biti od pomoći. sve isprobam postepeno pa javim se....
:zoka:
samma

#11 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by samma »

X2000 wrote:
samma wrote:
immuno wrote:Sve je ok kad sam kući uz djecu ili obavljam kućne poslove-znojenja tad nema. Tako da sam primijetila da samo na poslu mi se to dešava, valjda od stresa, iako se trudim da se što manje nerviram...
Imala sam slican problem u pubertetu, ali je meni kristalni kamen - sapun bio i vise nego ucinkovit.
Ako mislis da je znojenje posljedica stresa, probaj sa valerijan kapima :thumbup: - one su na biljnoj osnovi... i pij puno gorkog caja koji smiruje.

Ne znam sta bih ti drugo predlozila, nisam zagovornik ovih radikalnih tretmana - botoks, operacije i slicno...
Ni ja nisam baš za te operacije i sl. ali na koji način i koliko dugo si koristila kristalni kamen?
Jel se on nanosi više puta u toku dana ili kako već?
Doduše ja sam ga tek nekoliko put probala i nije mi se učinio baš djelotvornim pa kontam možda sam negdje pogriješila.
Kroz koji period su se kod tebe pokazali rezultati?
Muka mi je više od toga,vjeruj....
Not My Idea

#12 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by Not My Idea »

Pa ako se znojis samo na poslu da ti nije na psihickoj bazi, tj. da nisi pod velikim pritiskom?
I da, takodjer preporucujem da prekontrolises stitnu, mojoj sestri je to bio razlog nekontrolisanog znojenja.
cigara

#13 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by cigara »

uhvate me godisnje periodi kad se znojim nenormalno, stavi vlazne maramice u padje i rijesen problem
thousands of voices

#14 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by thousands of voices »

Mene spasile tablete žalfije prije par godina. Nazalost, vise ih u nasim apotekama ne mogu naci, mislim da ih je radilo Skoplje. Po potrebi sada pijem jak čaj od žalfije ali ne duže od tri sedmice.
BTW kod mene je znojenje uzrokovano stresom.
Jara

#15 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by Jara »

samma wrote:Imam problem sa prekomjernim znojenjem ispod pazuha. Ma to je užas. Sjedim na poslu radim, kad ono osjetiš mokro ispod pazuha, krug je već tu a meni crvenilo u lice. Neprijatno naravno. Koristim lideru kremu, ona samo sprječava neugodan miris ali znojenje je isto. I kristalni kamen isprobala, isto.
Da li postoje bar kakvi štitnici za odjeću ili nešto slično?Pooomoooććć
Postoje:
http://www.valmont.hr/products/S%252d30 ... 4%87e.html#
Nedavno u tekstu o nagrađenim bh. inovatirima pronađoh da je jedna djevojčica nagrađena za patent štitnika protiv znojenja (ne znam tačno o čemu se radi, ako neko zna, neka napiše).
samma

#16 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by samma »

Evo me danas stavila dnevne uloške kao štitnike, ljepota, osjetim da je mokro a niko ne skreće pogled na moje "krugove", ništa se ne vidi.
Ljepota :-D
Jara

#17 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by Jara »

Domišljato! ;-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#18 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by Truba »

ja to ni ljeti nemam a šuma dlaka ispod :lol: :lol: :lol:
O'zone
Globalni moderator

#19 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by O'zone »

samma wrote:Evo me danas stavila dnevne uloške kao štitnike, ljepota, osjetim da je mokro a niko ne skreće pogled na moje "krugove", ništa se ne vidi.
Ljepota :-D
Odlična ideja :thumbup:

Imam isti problem ali sam navikao da nosim većinom bijele majce i košulje tako da se manje vidi a znojim se na nervnoj bazi i to dlanovi i pazuha
klick

#20 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by klick »

Istraži na google iontoforezu:
http://www.google.ba/search?hl=bs&rlz=1 ... Tra%C5%BEi

Koliko sam primjetio, većini pomaže. Primjenjuje se uglavnom na stopala i dlanove. Kod tebe je malo specifično, ali i to se riješava pomoću vlažnih spužvi kroz koje se pušta struja.
Ovo nije ništa radikalno, ali ima efekta samo dok se primjenjuje. Čim se prestane sa primjenom, znojenje se vraća.
samma

#21 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by samma »

Jara wrote:
Da li postoje bar kakvi štitnici za odjeću ili nešto slično?Pooomoooććć
Postoje:
http://www.valmont.hr/products/S%252d30 ... 4%87e.html#
Nedavno u tekstu o nagrađenim bh. inovatirima pronađoh da je jedna djevojčica nagrađena za patent štitnika protiv znojenja (ne znam tačno o čemu se radi, ako neko zna, neka napiše).[/quo
Mis mekinjas

#22 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by Mis mekinjas »

Pooomoooććć
imaš u DM baš kupiti znojnice, zakačiš je na odjeću, ima naljepnica za odjeću, i skuplja znoj.
Bio je nekad sapun dječiji u apotekama, imena se ne sjećam, ali ga više nema...
LunaLati

#23 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by LunaLati »

Vichy definitivno, ne ostavlja nikakve tragove a zaista pomaže.
alica.k

#24 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by alica.k »

evoovaj ritualsov deo u stiku, nema kapi znoja od njega.
sarajev_o

#25 Re: prekomjerno znojenje ispod pazuha

Post by sarajev_o »

Imas i par sindroma prekomernog znojenja provjeri i to ali ti je vjerovatno od stresa
Post Reply