Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post Reply
navedeni

#126 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by navedeni »

HAVANA wrote:Fakat,zasto Fabrika i Senad u ovoj prici :?
Ako ima nesto,u sta sumnjam...ok.Ako nema, bezrazlozno ofiranje ljudi koji nesto dobro rade u ovoj jebenoj zemlji. :-)
Otkud Senada? nisi sigurno iz medijskog sektora, veliki maher kriminalac i pijun Nevene Kulenovića kao i Ejup
Paranoid

#128 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Paranoid »

razonoda wrote:
Paranoid wrote::evil: advokat Fahrija Karkin poručuje da mu je office otvoren 24 sata/časa...
hm nece biti posla za njega..
mafijasi se sakupljaju za postizborne radnje, tj podjela plijena. mozda se potuku medjusobom, pa ce i neko prespavat u sipi.
sve se ito nastavlja kao i dosada , mirno spavajte. :)
Veceras, kao i inače spavaću k'o beba, ali žao mi Damira Hadzića jer on sigurno neće...a ne bi me iznenadilo da ga večeras (eventualno) sutra vidimo u društvu djavoljeg advokata..
Banksy

#129 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Banksy »

Crvene_brigade wrote:
Banksy wrote:
Bilal, Duraković, Ćatić, Kukić :metla:
Alfons Kauders

#130 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Alfons Kauders »

Ako stanu na ovih par likova, ako ne krenu kopati po ostalim slicnom aranzmanima (u koje su nerijetko bile ukljucene iste firme i osobe), onda ni od ovog nema nista.

Nekako ce se nagodit, a pare ce nastaviti kapati, vjerovatno kroz neke nove pipe i rupe.

Ne vjerujem da ce imati snage da krenu za ostalim.
VjecitiStudent

#131 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by VjecitiStudent »

Ne kontam odakle vam optimizam da će iko u zatvoru na kraju završiti?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#132 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by JoseMujica »

Paranoid wrote::evil: advokat Fahrija Karkin poručuje da mu je office otvoren 24 sata/časa...

vječiti profiter :lol:
p206

#133 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by p206 »

VjecitiStudent wrote:Ne kontam odakle vam optimizam da će iko u zatvoru na kraju završiti?
i mene to čudi... što je najgore, i ako završe to će značiti samo jedno, da će za ostale lopove ostati više
taj novac koji se krade, krast će neko drugi, neće se potrošiti pošteno to je sigurno
Alfons Kauders

#134 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Alfons Kauders »

VjecitiStudent wrote:Ne kontam odakle vam optimizam da će iko u zatvoru na kraju završiti?
Hoce u pritvoru. U zatvoru mozda za par godina, nakon obaranja presuda, ponovljenog sudjenja itd - a i tad ce dobiti smijesne kazne.

Ko od nas ne bi proveo nekoliko mjeseci u zatvoru nakon sto je klepio milion? Umjesto da radis 20-30 godina do penzije (ili smrti, zavisi sta dodje prije), fino za 6 mjeseci prdekane zbrines sebe, djecu, unuke.

Posten jesam, ali toliko nijesam.

Nasi sudovi, donekle i krivicni zakon, jednostavno nisu dorasli zadaci, cak i kada bi u njima bili sposobni ljudi s najboljim namjerama - a nisu. Specijalna prevencija otpada iz vec opisanog razloga, a sto se tice generalne prevencije. Cak imamo i suprotne efekte, jer umjesto da posljedice zlocina obeshrabre potencijalne pocinitelje, one ih dodatno ohrabre.

Kada se za ovakve stvari bude fasovalo 15 godina, tada se ovakve stvari nece ni desavati. Dok god se mogne godinama klepati, stavise javno, pred svima, nista se nece promijeniti osim igraca. Nece faliti kandidata, jer znaju da nemaju cega da se plase.
Alfons Kauders

#135 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Alfons Kauders »

p206 wrote:
i mene to čudi... što je najgore, i ako završe to će značiti samo jedno, da će za ostale lopove ostati više
taj novac koji se krade, krast će neko drugi, neće se potrošiti pošteno to je sigurno
Zavisi hoce li ih pustiti niz vodu ili ne.

Ako iza njih stanu oni koji su im sve ovo omogucili, a to cemo znati ako se ne krene dalje, na druge ugovore i firme, onda nema nista od zatvora.

Tuzitelji ce namjerno praviti proceduralne greske, vjestaci ce navijati, za sudiju ce staviti nekog degena koji ce praviti propuste, svjedoci nece nista pametno reci, spisi ce nestajati.

Ako ih zrtvuju, mozda neko i fasuje 2-3 godine, izadje za manje od godinu itd.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#136 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by JoseMujica »

jbte ljudi ponavljaju se suđenja Ziki, onda onom travničkom bombašu...ono gdje sve forenzika

a mogu misli kako će ovo propast gdje se sve suptilno kroz papire odrađuje :roll:

iskreno ne vjerujem da će se ovo išćerat do kraja...osim ako nije u pitanju neki politički obračun
VjecitiStudent

#137 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by VjecitiStudent »

Sve će se na kraju slomiti na Lijanoviću.
VjecitiStudent

#138 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by VjecitiStudent »

JoseMujica wrote:jbte ljudi ponavljaju se suđenja Ziki, onda onom travničkom bombašu...ono gdje sve forenzika

a mogu misli kako će ovo propast gdje se sve suptilno kroz papire odrađuje :roll:

iskreno ne vjerujem da će se ovo išćerat do kraja...osim ako nije u pitanju neki politički obračun
Da neko od tužilaca ili sudija nekad ostane bez posla, možda bi stvari polako i krenule na bolje, međutim ...
Paranoid

#139 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Paranoid »

Gdje nam je Hafis da nam objasni ovu majorizaciju preko eroneta...

Image

SIPPAA!

PS: Hefta II...operacija "Gospa"...
webby-x

#140 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by webby-x »

Ne znaju terorista osuditi, a ne ove SDP tajkune.
Pa SDP je dao najviše tužitelja i sudaca, taman posla da svoje osuđuju.
webby-x

#141 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by webby-x »

Alfons Kauders wrote:Zavisi hoce li ih pustiti niz vodu ili ne.
Ma i to je upitno.
Čak i da nađu sudca koji će ih osuditi, tužiteljstvo je
isto tako nesposobno (negativna selekcija) da bi slučaj
opet pao i bio vraćen na ponovno suđenje ili bi presuda
bila ukinuta.
razonoda

#142 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by razonoda »

Paranoid wrote:Gdje nam je Hafis da nam objasni ovu majorizaciju preko eroneta...

Image

SIPPAA!

PS: Hefta II...operacija "Gospa"...
:novine: a fahro cita li cita.
HAVANA

#143 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by HAVANA »

navedeni wrote:
Ako ima nesto,u sta sumnjam...ok.Ako nema, bezrazlozno ofiranje ljudi koji nesto dobro rade u ovoj jebenoj zemlji. :-)
Otkud Senada? nisi sigurno iz medijskog sektora, veliki maher kriminalac i pijun Nevene Kulenovića kao i Ejup
Cuuuj,pa de nam sta napisi,obrazlozi...da promijenim svoje misljenje o covjeku kojeg znam 35 godina i o kojem imam pozitivno misljenje,pocev od poznanstva,do sporta,raje,ljudi koji rade za njega...
Vidjecemo sta ce biti od ovoga ali ja ne vjerujem da je bas toiko upleten.Mozda je u hodu i cvakno negdje kroz neki posao,ko ne bi,da se ne lazemo...Angazuje te neko,ti odradis i dobro naplatis,sto ne ? Ali ovo organizovano,cisto sumnjam...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#144 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by KatarinaKosaca »

HAVANA wrote:e nam sta napisi,obrazlozi...da promijenim svoje misljenje o covjeku kojeg znam 35 godina i o kojem imam pozitivno misljenje,pocev od poznanstva,do sporta,raje,ljudi koji rade za njega...
Vidjecemo sta ce biti od ovoga ali ja ne vjerujem da je bas toiko upleten.Mozda je u hodu i cvakno negdje kroz neki posao,ko ne bi,da se ne lazemo...Angazuje te neko,ti odradis i dobro naplatis,sto ne ? Ali ovo organizovano,cisto sumnjam...
I ja poznajeem sve aktere sem ovih iz roneta i zamovic mi djelujee najmanje kao ucesnik organiziranog krimnala... al hajd znaj, lova je lova
HAVANA

#145 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by HAVANA »

KatarinaKosaca wrote:
HAVANA wrote:e nam sta napisi,obrazlozi...da promijenim svoje misljenje o covjeku kojeg znam 35 godina i o kojem imam pozitivno misljenje,pocev od poznanstva,do sporta,raje,ljudi koji rade za njega...
I ja poznajeem sve aktere sem ovih iz roneta i zamovic mi djelujee najmanje kao ucesnik organiziranog krimnala... al hajd znaj, lova je lova
Ma svi mi volimo pare.Ko god radi u ovoj ludoj zemlji sa vlastitom firmom, zna da nekad upadas u kontakte i poslove sa ljudima koji te navedu na neke stvari koje i nisu bas regularne,ako nista poguraces nekog za neki dobijeni posao,poguraces nekog da ti ubrza neku dozvolu...sve je to u svom ovom ludilu normalno,inace te nema...ali da se bavio ovim organizovanim stvarima , aktivno i svjesno ucestvovao u njima,cisto sumnjam.Nit je taj tip,nit mu to treba,nit je kurcevit,interesovanja i nacin zivota mu se apsolutno ne uklapaju ove profile ljudi...Ne znam,vidjecemo.Meni jako drag lik,pozitiva,prijatelji koji rade sa njim i za njega nikad ruzne rijeci nisu rekli...
Mislim da je alfons bio najblizi sa opisom njegovog ucesca u svemu ovome...
Last edited by HAVANA on 22/10/2014 20:50, edited 1 time in total.
Clamence

#146 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Clamence »

HAVANA wrote: Ma svi mi volimo pare.Ko god radi u ovoj ludoj zemlji sa vlastitom firmom, zna da nekad upadas u kontakte i poslove sa ljudima koji te navedu na neke stvari koje i nisu bas regularne,ako nista poguraces nekog za neki dobijeni posao,poguraces nekog da ti ubrza neku dozvolu...sve je to u svom ovom ludilu normalno,inace te nema...ali da se bavio ovim organizovanim stvarima , aktivno i svjesno ucestvovao u njima,cisto sumnjam.Nit je taj tip,nit mu to treba,nit je kurcevit,interesovanja i nacin zivota mu se apsolutno ne uklapaju ove profile ljudi...Ne znam,vidjecemo.Meni jako drag lik,pozitiva,prijatelji koji rade sa njim i za njega nikad ruzne rijeci nisu rekli...
Opcija je naravno i da zna jako dobro glumit.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#147 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by KatarinaKosaca »

Jedan od duhovvtijih ljudi kojee sam upoznala. Ja radim privatno, ne guram nista, ne radim nereguoarno9 nista, zato mi kazu da sam luda bliznji. Ipak, mirno spavati sa mojjom petobom... neprocjenljivo
bach

#148 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by bach »

HAVANA wrote:
navedeni wrote:
Cuuuj,pa de nam sta napisi,obrazlozi...da promijenim svoje misljenje o covjeku kojeg znam 35 godina i o kojem imam pozitivno misljenje,pocev od poznanstva,do sporta,raje,ljudi koji rade za njega...
http://www.ekapija.ba/bs/Vijest/Vijesti ... nija/45029

UJEDINJENI MEDIJI d.o.o. Sarajevo

KULENOVIĆ NEVEN

direktor i osnivač

SENAD ZAIMOVIĆ

Osnivač

EJUB KUČUK

Osnivač
HAVANA

#149 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by HAVANA »

Ja necu ni napadati ni braniti.Imam svoje misljenje o njemu kao covjeku,jako pozitivno. :thumbup:
Nek ispita onaj kome je to posao.

Nesto ima oko ujedinjenih medija i vlasnicke strukture , al opet njega nema tu,haj znaj... :roll:

Ubrzo nakon toga novac sa fantomske firme prebačen je na privatne račune: Adis Kadrić iz Sarajeva primio je 25.000 eura, Nijaz Gracić iz Sarajeva je primio ukupno 51.900 eura, Stipe Prlić, direktor Eroneta primio je 169.500 eura, Branko Kotarac poduzetnik iz Zagreba prmio je ukupno 1,015.200 eura, Darko Aleksić, direktor Mreže plus je primio 214.000 eura, Neven Kulenović, direktor SV-RSA primio je ukupnio 541.597 eura, Edin Nuhić primio je ukupno 213.000 eura, Rusmir Nefić iz UFA Media 45.050 eura, Sanjin Kulenović 278.080 eura, Zoran Bakula iz Posušja primio je 225.390 eura, navodi FTV.
Last edited by HAVANA on 22/10/2014 21:09, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#150 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

HAVANA wrote:Ja necu ni napadati ni braniti.Imam svoje misljenje o njemu kao covjeku,jako pozitivno. :thumbup:
Nek ispita onaj kome je to posao.
Ja vjerujem da je on raja, brižan otac, dobar prijatelj, divan suprug. To isto su govorili i za mnoge druge teže kriminalce, zločince i ubice. No imaš pravo, čovjek je nevin dok mu se ne dokaže krivica. Ali brate ogromne su to cifre koje su se vrtile po računima uz obrazloženje da su putni troškovi. :roll:
Post Reply