Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post Reply
Alfons Kauders

#1 Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Alfons Kauders »

Dohakase medijski jebachi: :D

http://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilast ... /141022032

Dakle ovako je to islo - sklopili ugovor sa Eronetom, fol da se placa nesto nize od trzisne cijene oglasavanja - medjutim agencija je svakako imala ogromne popuste na televizijama, tako da je i s nizom cijenom ostvarivala strahota dobit. Novac naravno isao preko grane (ovo su i skontali Slovenci a ne nasi duduci), tako da je vecina posla isla preko firme 3 Media registrovane na Gibraltaru.

Sve ovo je poznato vec godinama - organi sad ko fol slave, a u biti trebali su davno reagovati i sprijeciti stetu.

I nije samo Kulenovic (SV-RSA) u igri, ima jos zanimljivih mladih lavova i medijskih faca, ljudi bliskih SDA, SDP i drugim opcijama. Bas ono multi-kulti multi-stranacka pizdarija.

Ljude iz televizija je suvisno i komentarisati, posto bi u svakoj normalnoj drzavi vec davno bili iza resetaka ili u najmanju ruku, dozivotno udaljeni iz struke.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Truba »

samo sam čekao ko će pokrenuti topik :D :thumbup:
Hafis

#3 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Hafis »

Stipe Prlić je svojedobno bio igrač SDP-a.

Ne ide mi još u glavu da su mu dohakali :o
Alfons Kauders

#4 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:Stipe Prlić je svojedobno bio igrač SDP-a.

Ne ide mi još u glavu da su mu dohakali :o
Nije samo SDP-a. Ne bi bio imenovan da ga nisu podrzali iz ZG. SDP ga jeste gurao, ali nije bio jedini.

Pored SDP-a, na spisku ima ljudi bliskih SDA i nekim drugim opcijama. Uostalom ovo nisam zamislio kao ideju za stranacko prepucavanje, vec za podjebavanje najveceg raka naseg drustva - medija.

Ovo je bila otvorena tajna vec godinama. Svi su znali, u medijima, marketinskim agencijama, produkcijama - znali su i organi ali nisu poduzeli nista. Radi mira u kuci nasi novinari (tj jeftine kurve) nisu smjeli pisati o ovim stvarima, mada su svi znali.

Sad kad su pali i kad vise nema nade da ce se ogrebati za marketing - samo gledaj kako ce ih kolege poceti cerupati. :D
The 51st State

#5 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by The 51st State »

slobodna bosna je izofirala ovo ima dvije godine, jbg da su dijelili ne bi sad objelili. :D
omega369

#6 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by omega369 »

Ja mislim da je pozadina nesto sasvim drugo. Treba skloniti ljude iz eroneta koje HDZ godinama nije uspio ukloniti. Cista usluga Radoncica jaranu Covicu :wink: a ne kazem da nije bilo malverzacija. naravno da ih ima kad su marketinske agencije u pitanju i provizije :-) :-) ali ima ih i u BH telecomu, pa i u azrinom avazu i razvojnoj banci, samo sto to zadugo nece doci na red ;-)
Last edited by omega369 on 22/10/2014 11:09, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#7 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Alfons Kauders »

The 51st State wrote:slobodna bosna je izofirala ovo ima dvije godine, jbg da su dijelili ne bi sad objelili. :D
SB jeste pisala o ovome, mozda ima i vise od dvije godine.

Ne radi se o malim ciframa - kako sada stvari stoje dvocifren milionski iznos je u pitanju, vjerovatno 10-15 miliona.
filozofija

#8 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by filozofija »

Meni samo nije jasno otkud Fabrika u ovoj prici. Koliko znam, oni sa Eronetom nikakvih poslova nisu imali.
Alfons Kauders

#9 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Alfons Kauders »

filozofija wrote:Meni samo nije jasno otkud Fabrika u ovoj prici. Koliko znam, oni sa Eronetom nikakvih poslova nisu imali.
Nisu.

Mislim da nije ni Mita.

Moguce je da njih terete za nesto sasvim drugo, nevezano za Eronet. Bilo bi jako cudno da krenu hapsiti ljude koji nemaju nista s istragom, mada je s nasim organima sve moguce. :D
karanana

#10 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by karanana »

gdje ste nasli listu firmi koje su u prici?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Truba »

meni je fabrika najludnija u svemu ovome
VjecitiStudent

#12 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by VjecitiStudent »

Alfons Kauders wrote:
filozofija wrote:Meni samo nije jasno otkud Fabrika u ovoj prici. Koliko znam, oni sa Eronetom nikakvih poslova nisu imali.
Nisu.

Mislim da nije ni Mita.

Moguce je da njih terete za nesto sasvim drugo, nevezano za Eronet. Bilo bi jako cudno da krenu hapsiti ljude koji nemaju nista s istragom, mada je s nasim organima sve moguce. :D
Agencija Mito? :D
Sarkazam

#13 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Sarkazam »

Pratim.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#14 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by -LIBERO- »

Sve ce ovo biti farsa, ko i do sada, ako kraci svega na zakace nekoga u politickom vrhu stranaka-zemlje. Jer suludo je i pomisliti da je sve ovo proslo bez amina i organizacije politike.

Sada cemo vidjeti koliko je sudstvo 'nezavisni'. :zzzz: :D
Alfons Kauders

#15 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Alfons Kauders »

-LIBERO- wrote:Sve ce ovo biti farsa, ko i do sada, ako kraci svega na zakace nekoga u politickom vrhu stranaka-zemlje. Jer suludo je i pomisliti da je sve ovo proslo bez amina i organizacije politike.

Sada cemo vidjeti koliko je sudstvo 'nezavisni'. :zzzz: :D
Upravo tako.

Skoro sve marketinske agencije i produkcijske kuce u drzavi su nastale i opstale zahvaljujuci politici. Cast izuzetcima, ali da budemo iskreni - vecina onih koji nisu imali ledja su vec propali, osim par koji su se usmjerili na strana trzista (licno poznajem par ljudi koji rade u takvim).

Te nezavisne firme su sahranili tako sto su probrane imale "povlasteni pristup trzistu" - odnosno dealove sa strankama, javnim preduzecima, televizijama.

Ko je sve umocio? Ostaje da se vidi, ali da se ne lazemo - agencije nisu na lijepe oci mogle dobiti aranzmane sa telekomima i drugim javnim preduzecima.
Gandra_1

#16 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Gandra_1 »

I meni je najvise cudno za Fabriku, jer stavno ljudi imaju najbolje reference u nasoj zemlji sto se tice produkcije i masovno rade izvan BiH zbog kvalitete rada...

Sa druge strane MITA klasicna SDA agencija, kao i njeg vlasnik koji javno na svom FB profilu podrzava i hvali Bakira.I, valjda mu je dobro valjao svih ovih godina u razvoju agencije...

Upravo sto neko napisa u prvom poslu princip je jednostavan, komercijalni cjenovnik npr PINK BH je nevjerovatno skup, onda oni agenciji dadnu popust 70% na cijenu, agencija klijentu 40% i rastale se npr tih 30% od iznosa...
HAVANA

#17 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by HAVANA »

Fakat,zasto Fabrika i Senad u ovoj prici :?
Ako ima nesto,u sta sumnjam...ok.Ako nema, bezrazlozno ofiranje ljudi koji nesto dobro rade u ovoj jebenoj zemlji. :-)
filozofija

#18 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by filozofija »

Gandra_1 wrote:I meni je najvise cudno za Fabriku, jer stavno ljudi imaju najbolje reference u nasoj zemlji sto se tice produkcije i masovno rade izvan BiH zbog kvalitete rada...
Za druge agencije ne znma, ali sve nešto kontam da se ovi iz Fabrike nisu kome zamjerili (nekom od "pobjednika") prije ovih izbora, pa da sada trpe posljedice. Međutim, ipak treba biti strpljiv, jer se ipak radi samo o ispitivanju.
Alfons Kauders

#19 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Alfons Kauders »

Gandra_1 wrote:I meni je najvise cudno za Fabriku, jer stavno ljudi imaju najbolje reference u nasoj zemlji sto se tice produkcije i masovno rade izvan BiH zbog kvalitete rada...

Sa druge strane MITA klasicna SDA agencija, kao i njeg vlasnik koji javno na svom FB profilu podrzava i hvali Bakira.I, valjda mu je dobro valjao svih ovih godina u razvoju agencije...

Upravo sto neko napisa u prvom poslu princip je jednostavan, komercijalni cjenovnik npr PINK BH je nevjerovatno skup, onda oni agenciji dadnu popust 70% na cijenu, agencija klijentu 40% i rastale se npr tih 30% od iznosa...
Da, Fabrika je uvijek bila profesionalna kuca s kvalitetnim kadrom. I njima su lesinari otimali posao po politickoj liniji - pitanje je samo da u nekom trenutku nije bilo "ako ih ne mozes pobijediti - pridruzi im se"... Uglavnom cudno je da su navedeni.

Mita je oduvijek bila SDA, te je imala pristup klijentima (javnim preduzecima) pod kontrolom stranke. Za razliku od Fabrike koja je vazda imala vlastitu, kvalitetnu produkciju, Mita je najcesce radila kao klasicni posrednik - klepili bi dobar posao, a onda angazovali neku jeftinu produkciju da sve odradi.

Nisam bas u toku, da li je Fabrika ikad radila takve poslove za Mitu? Mislim, jedino mi to ima smisla, da su radili produkcijski posao za nekog drugog, a u tom slucaju ne vidim zasto bi bili odgovorni.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#20 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by pici »

HAVANA wrote:Fakat,zasto Fabrika i Senad u ovoj prici :?
Ako ima nesto,u sta sumnjam...ok.Ako nema, bezrazlozno ofiranje ljudi koji nesto dobro rade u ovoj jebenoj zemlji. :-)

eeeeeee moje HavanĆe...tolko se je nakotilo korupcije i otimaČine da je skoro ne moguće naći poštHenu firmu il poduzetnika...sve go lopov...ne pravi se djaba državni zatvor u lukavici...davno ispričano na ovom forumu što si bliže CEZARU (EU) to ti je glava bliže na panju...HaJA :oops:
O'zone
Globalni moderator

#21 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by O'zone »

Od jutros traženo zanimanje počinje da bude direktor marketingške agencije :mrgreen:

Morao se Eronet očisitit od SDP kadrova sad HDZ ulazi u igru. Mitu će u SDA poslovima najvjerovatnije da zamjeni FABCAT neofirno :mrgreen: .

Fabrika je uljez neutralni ali opet zajebani radio Sarajevo i Portal po istim imenom svašta pišu a to ne ide na ovom vaktu.
karanana

#22 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by karanana »

ako je ta mita sda, kako su onda udarili na nju?
StupskaBitanga

#23 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by StupskaBitanga »

Kako ce Lajla Torlak finansirati bijeli sport
Gandra_1

#24 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Gandra_1 »

Kod ovih agencija koji su preko stranackih veza dosli do poslova, vrijedi ona, bitno je zaraditi prvi milion :D poslije sve moze legalno da ide...

A kako sam skontao MITA je radila i kamapanju za SDA "U jedinstvu je snaga"
O'zone
Globalni moderator

#25 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by O'zone »

Gandra_1 wrote:Kod ovih agencija koji su preko stranackih veza dosli do poslova, vrijedi ona, bitno je zaraditi prvi milion :D poslije sve moze legalno da ide...

A kako sam skontao MITA je radila i kamapanju za SDA "U jedinstvu je snaga"
Zajebali ih za broj plakata :lol: :lol: :lol:
Post Reply