Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Alhemicarkaa

#526 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by Alhemicarkaa »

U Briselu počeli pregovori o prevazilaženju krize nastale obustavom isporuke gasa
Prvi sastanak na kome učestvuju predsjednik ruskog gasnog giganta Aleksej Miler, predsjednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo, evropski komesar za energetska pitanja Andris Pibalgs, kao i češki ministar energetike Martin Riman, čija zemlja predsjedava Evropskom unijom, počeo je oko 10.30 sati. Na ovom sastanku trebalo je da učestvuje i predsjednik ukrajinske naftne kompanije, ali je trostrani susret, prema izvještajima ruske agencije ITAR TAS, odložen. Predstavnici Evropske unije sastat će se, najverovatnije, odvojeno sa direktorom ukrajinske državne kompanije "Naftogas" Olegom Dubinom. Za sada se, međutim, ne zna da li će kasnije doći do zajedničkog sastanka svih strana. (Onasa)
Cholina_Lokica

#527 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by Cholina_Lokica »

Alhemicarkaa wrote:I na HRTu i na BHT javljaju da se sastanak odrzao, ali odvojeno, a ne da su Rusi otkazali.
Nista mi nije jasno :(
sastanak jedan odrzan nocas, nista nije postignuto, danasnji sastanak otkazan... tako ja skontah :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#528 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by -LIBERO- »

Maloprije sam zvao kotlovnicu u mom naselju,kaze covjek da mazuta ima za 7 dana jos...tako da je 7 dana zagarantovano,barem meni :D

Pouzdam se u pregovore...a vadiona mi je klima uredjaj....skoro da zaplaces,kupio da se hladim i sada se grijem :run:
lelica

#529 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by lelica »

Alhemicarkaa wrote:I na HRTu i na BHT javljaju da se sastanak odrzao, ali odvojeno, a ne da su Rusi otkazali.
evo na sarajevo-x kažu da su pregovori propali a tv nisam gledala radim i smrzavam se........
http://www.sarajevo-x.com/clanak/090108056
jazzer

#530 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by jazzer »

Alhemicarkaa wrote:
U Briselu počeli pregovori o prevazilaženju krize nastale obustavom isporuke gasa
Prvi sastanak na kome učestvuju predsjednik ruskog gasnog giganta Aleksej Miler, predsjednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo, evropski komesar za energetska pitanja Andris Pibalgs, kao i češki ministar energetike Martin Riman, čija zemlja predsjedava Evropskom unijom, počeo je oko 10.30 sati. Na ovom sastanku trebalo je da učestvuje i predsjednik ukrajinske naftne kompanije, ali je trostrani susret, prema izvještajima ruske agencije ITAR TAS, odložen. Predstavnici Evropske unije sastat će se, najverovatnije, odvojeno sa direktorom ukrajinske državne kompanije "Naftogas" Olegom Dubinom. Za sada se, međutim, ne zna da li će kasnije doći do zajedničkog sastanka svih strana. (Onasa)
Pa sta rade do sada??? :x
Banksy

#531 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by Banksy »

-LIBERO- wrote: Maloprije sam zvao kotlovnicu u mom naselju,kaze covjek da mazuta ima za 7 dana jos...tako da je 7 dana zagarantovano,barem meni :D
7 dana je izvrsno, ako je tačno. Daj bože.
homo_sapiens

#532 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by homo_sapiens »

suncica24 wrote:Moram ovo prenjeti, najinventivniji i mudriji prijedlog nacina zagrijavanja u ovim hladnim danima :D :
Usljed novonastale situacije sa prekidom dotoka prirodnog gasa organizujemo izlete na grijanje!
Lokacije:
- Predsjednistvo BiH
- Skupstina BiH
Smjene su u grupama od 10 osoba po 15 minuta (kako ne bismo pretjerano remetili pregalački rad naših dragih i nenadjebivih državnika).
Svi zainteresovani se mogu prijaviti u grupu!
http://www.facebook.com/group.php?gid=39937921596

Prednost imaju pripadnici tri konsitutivna naroda!

ZOVITE SVE PROMRZLE I ONE KOJI SVE TAKO OSJEĆAJU!
Ne bih u "nacionalni tor", pa makar se sav smrznuo
Alhemicarkaa

#533 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by Alhemicarkaa »

Dile wrote:
sastanak jedan odrzan nocas, nista nije postignuto, danasnji sastanak otkazan... tako ja skontah :D
Ne ovo se odnosilo na Brisel, postala sam vijest sa BHT, znaci odrzan odvojeni sastanak, a onaj Duboki se nije pojavio, ne Rusi.
E sad, sta je tacno :?
Kako god nijedan nije dobar.
jazzer

#534 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by jazzer »

evo sta kazu na Indexu:

Kraj krize se ne nazire: Rusko-ukrajinski pregovori propali!

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kraj ... 16282.aspx

Cini se da smo najebali :(
Alhemicarkaa

#535 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by Alhemicarkaa »

Jos nam je dobro dok toplane griju, malo izbjeglistva kod rodbine koja je prikljucena na toplane, ionako smo zakazali u posjetama i druzenjima :oops: :mrgreen: , ali sta kad i tu zavrnu pipu? :( A trafoi pocnu da iskacu... Cini mi se da bih lakse podnjela da mi uzmu struju i internet nego ovo :(
South Blue Mama

#536 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by South Blue Mama »

-LIBERO- wrote:Maloprije sam zvao kotlovnicu u mom naselju,kaze covjek da mazuta ima za 7 dana jos...tako da je 7 dana zagarantovano,barem meni :D

Pouzdam se u pregovore...a vadiona mi je klima uredjaj....skoro da zaplaces,kupio da se hladim i sada se grijem :run:
koje je to naselje?
Como_Sarajevo

#537 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by Como_Sarajevo »

Jel probušena ona rupa za termalnu vodu na Ilidži što treba da snabdjeva pola grada :D
to sam ja

#538 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by to sam ja »

Hollister wrote:Jel probušena ona rupa za termalnu vodu na Ilidži što treba da snabdjeva pola grada :D
joj suti kad skontas koje mi sve mogucnosti imamo da se samostalno grijemo zlo mi je
uvjek dobar gost

#539 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by uvjek dobar gost »

zar VAs dva premija nisu utješila sinoć putem Kantonalne televizije...?

Da hoće i struje nestati....
Alhemicarkaa

#540 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by Alhemicarkaa »

uvjek dobar gost wrote:zar VAs dva premija nisu utješila sinoć putem Kantonalne televizije...?

Od svega bih najvise voljela da Rusima nestane votke, da vide kako je bez osnovnih zivotnih uslova! :x
za_sada_bez_dobrog_nicka

#541 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Lijepo Hare sinoć reče, da mu nisu zlobnici pokvarili deal sa Kazahstancima, sada Bosna ne bi imala problema sa plinom! :roll: :run:

Čovjek naumio uvoziti kazahstanski plin wireless-om iliti pipeless-om :D Joj ko nam sjedi u Predsjedništvu :cry:
uvjek dobar gost

#542 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by uvjek dobar gost »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Lijepo Hare sinoć reče, da mu nisu zlobnici pokvarili deal sa Kazahstancima, sada Bosna ne bi imala problema sa plinom! :roll: :run:

Čovjek naumio uvoziti kazahstanski plin wireless-om iliti pipeless-om :D Joj ko nam sjedi u Predsjedništvu :cry:
Jaka pravo !!
barby02

#543 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by barby02 »

A da struje nestane, opet bi 30% raje otislo, i to onih koji nisu bili u ratu :roll: Sreca da je djeci raspust. . a jedino ako nestane i struje , mi cemo izaci na ulice, jer je toplije . . a vidjecemo kako ce dijeliti drva i ostalo-opet stele, svak-svom itd. . znaci da se nismo ni pedlja svjesnosti pomakli od rata :x
Como_Sarajevo

#544 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by Como_Sarajevo »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Lijepo Hare sinoć reče, da mu nisu zlobnici pokvarili deal sa Kazahstancima, sada Bosna ne bi imala problema sa plinom! :roll: :run:

Nije lepom palo na pamet da se taj plin može dofurati i balonima :D
upravnik

#545 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by upravnik »

suncica24 wrote:Moram ovo prenjeti, najinventivniji i mudriji prijedlog nacina zagrijavanja u ovim hladnim danima :D :
Usljed novonastale situacije sa prekidom dotoka prirodnog gasa organizujemo izlete na grijanje!
Lokacije:
- Predsjednistvo BiH
- Skupstina BiH
Smjene su u grupama od 10 osoba po 15 minuta (kako ne bismo pretjerano remetili pregalački rad naših dragih i nenadjebivih državnika).
Svi zainteresovani se mogu prijaviti u grupu!
http://www.facebook.com/group.php?gid=39937921596

Prednost imaju pripadnici tri konsitutivna naroda!

ZOVITE SVE PROMRZLE I ONE KOJI SVE TAKO OSJEĆAJU!
ima li kakva sansa da se zapale navedene lokacije pa ta energija iskoristi za grijanje domacinstava?
sheilak

#546 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by sheilak »

Alhemicarkaa wrote:
uvjek dobar gost wrote:zar VAs dva premija nisu utješila sinoć putem Kantonalne televizije...?

Od svega bih najvise voljela da Rusima nestane votke, da vide kako je bez osnovnih zivotnih uslova! :x
Mozda zvuci bezobrazno, ali nekada imam osjecaj da Rusima ljudski zivoti nista ne znace. Primjer Kursk, sada i ovo poigravanje sa zivotima, samo da bi ucvrstili svoju poziciju,

@ uvijek dobar gost

Ne, samo su nam naveli razloge zbog cega nesto vazno NE MOZE biti ucinjeno. Inace je to karakteristicno za federalnog premijera - nalazenje izgovora zasto ne moze uraditi svoj posao. Saznali smo, medjutim, da oni, sasvim slucajno, naravno IMAJu grijanje, :x

@ za sada bez dobrog nicka

Pipeless-om? :-D Kako, telepatijom ?
teAMICA

#547 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by teAMICA »

A joj, je li iko zapatio najsmješniju scenu sinoć: Pita ona naše vrle premijere: "I za kraj, vaša poruka građanima..."
A njih dvojica blenuše jedan u drugog i ... .... ne progovaraju, samo bulje. :lol: :lol: :lol: :lol:
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#548 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by grunt »

Spavajte mirno!!!
Premijer Brankovic je rekao da ce vlada u ponedjeljak ukoliko plin do tada ne dodje,proglasiti vandredno stanje :D
burek_in_space

#549 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by burek_in_space »

grunt wrote:Spavajte mirno!!!
Premijer Brankovic je rekao da ce vlada u ponedjeljak ukoliko plin do tada ne dodje,proglasiti vandredno stanje :D
Hoce li ponuditi ostavku?! :roll:
barby02

#550 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Post by barby02 »

sheilak wrote: Saznali smo, medjutim, da oni, sasvim slucajno, naravno IMAJu grijanje, :x
Pa naravno :D a da odemo do njih na kaficu i caj ?
Post Reply