Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
-
VjecitiStudent
#451 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Najsramotnija izjava je definitivno stigla od Hece, juce u Federalnom dnevniku, koja je isla otprilike ovako:
"Narod je svakako navikao da se snalazi u ratu, pa im nece ni sada tesko pasti"
-
mostarac
#452 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
zajebali rusi klimu
'mjesto plina salju zimu
'mjesto plina salju zimu
- CiCiban
#453 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
ovako nekako izgleda plan za intervenciju (iz sinocnjeg intervjua)
dnevna potrebna kolicina toplotne energije za sarajevo jednaka je onome sto dnevno proizvedu 2 termoelektrane kakanj
eh sad, plan se sastoji u tome da se obezbijede zamjenski energenti ( mazut, drva, ugalj , madre of mia)..
koji ce se dijeliti domacinstvima ..po slicnom principu kao nekada humanitarna.. mjesne zajednice, liste i takoTo
morala sam nacrtati, da bih povjerovala svojim usima

dnevna potrebna kolicina toplotne energije za sarajevo jednaka je onome sto dnevno proizvedu 2 termoelektrane kakanj
eh sad, plan se sastoji u tome da se obezbijede zamjenski energenti ( mazut, drva, ugalj , madre of mia)..
morala sam nacrtati, da bih povjerovala svojim usima

Last edited by CiCiban on 08/01/2009 10:38, edited 1 time in total.
- vjesticanametli
#454 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
svima po jedne civare drva

- CiCiban
#455 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
mene je vise zanimalo kojim transportnim sistemom oni to misle dovuc', ( da ne pominjemo gdje misle naci te kolicine svega navedenog)
a slika se odnosi na DNEVNE
potrebe
a slika se odnosi na DNEVNE
-
vratnik
#456 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Klasicno mazanje ociju posto su svjesni da ce to EU svakako zavrsiti danas. Onda ce da se pojave na televiziji i nedjad ce reci kako je njegov jucerasnji sastanak urodio plodom.
- pustopoljina
#457 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
stvarno ne volim komentarisati tamo gdje mi nikako nije mjesto,ali ovo stvarno budi moju animalnu prirodu! ja bih ga do pasa u bure sa hladnom vodom na sred platoa skenderije a 5 zlatnih ljiljana (mislim da bi im to bilo draze,nego kad su primili odlikovanja) da ga cuvaju,da ne bi izasao-pa nek' se snadje. u mp3! jedino sto me iz cipela izuva je drskost u oci!VjecitiStudent wrote:Najsramotnija izjava je definitivno stigla od Hece, juce u Federalnom dnevniku, koja je isla otprilike ovako:
- Banksy
#458 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Sad makar znamo koji je cilj ...
Putin o situaciji s plinom
'Evropa će zbog plina pristati na Nord Stream'
Ruski premijer Vladimir Putin izjavio je u srijedu da će kriza s plinom između Rusije i Ukrajine natjerati Evropljane da podrže projekt za plinovod Nord Stream koji treba da direktno poveže Rusiju i Njemačku prolazeći ispod Baltičkog mora.
http://www.sarajevo-x.com/clanak/090107113
Ruski premijer Vladimir Putin izjavio je u srijedu da će kriza s plinom između Rusije i Ukrajine natjerati Evropljane da podrže projekt za plinovod Nord Stream koji treba da direktno poveže Rusiju i Njemačku prolazeći ispod Baltičkog mora.
-
vratnik
#459 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Porucuje vam nedjad da fino uzmete pasos u ruku i odletite negdje toplije.
Sta? nemate vize? nemate sredstava?
Onda nista.
Sta? nemate vize? nemate sredstava?
Onda nista.
-
sarajevo63
#460 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Olimpijski bazen se može grijati još 2-3 dana
Možda dobijemo još jednu ledenu plohu.
Možda dobijemo još jednu ledenu plohu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#461 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
ovo za HEĆU mi je stvarno dno dna
majko moja gdje ja živim
majko moja gdje ja živim
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#462 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
don vito wrote:Jos jedna emisija presipanja iz supljeg u prazno ("nemocni smo", "nismo odgovorni"...) iznenada je "zivnula" kada je jedna gospoja rekla ono sto svi znamo. "Cega se Brankovic uhvati, to unisti, odnosno kuda prodje najbolji arhitekta, tu trava vise ne raste". Onda je bivsi svaler Sanele Prasovic objasnio da to nije tacno, jer "napravio je tunel u ratu", "Zeljeznice FBiH su najbolje zeljeznicko preduzece u regionu" (vjerovatno misli na region Ustipraca-Visegrad-Bradina-Sanica-Jelah-Kalesija), a Energoinvest je najbolja firma u drzavi (bio je na putu da to postane nakon odlaska Brankovica, ali se Necko vratio na mjesto zlocina, tj. upetljao svoje mutne SDA-ovske prste u proces privatizacije i Energoinvest je ponovo down).LAIBACH KUNST wrote:Jeli neko gled"o Prime Ministar Branković.Ja nisam,a strašno me zanima šta je govorio.
Baho bi rekao "sta reci na kraju"?Sreca imamo jos struje i mozemo vidjeti preko kablovske i satelitske kako se normalne drzave nose sa krizom, kakvi odgovorni i strucni ljudi vode vlade, ministarstva, kroje ekonomsku i energetsku strategiju... i onda Brankovic...
Laprdanje Sadika Bahtica i Amile Alikadic Husovic poreske obveznike kosta 10-tak hiljada maraka njihovih poslanickih pausala i to je sve. Ali da smo svojim glasovima hostapleru poput Brankovica dopustili da upravlja Vladom Federacije
Ovaj narod dobiva zasluzenu kaznu i treba kaznu da odsluzi do kraja, do 2010. godine. Nikakvi prijevremeni izbori ne dolaze u obzir, Necko ostaje do kraja.
- vjesticanametli
#463 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
voditeljica suti nakon komentara a on se javlja da ispravi krivu drinu
pa kaze ja veliki neĐŽad BM sam napravio tunel
nije rekao da je harcio sanelu al to svi znaju 
- homo_sapiens
#464 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Ne mogu, ne smiju ostali koji nisu glasali za "Brankoviće" biti taoci njihovih glasača!pici wrote:Točhno tako....tražili ste eto Nam ga......ni ja koji nisam na predprošle izbore izašo i stavio svoj glas za nekog ko bi bar izašao sada i popljuvo po vlastodršcima od-do il rekao makar neku normalnu riječ,nemam ama nikakvo pravo da se bunim,zašto???? šutio sam i sada pici trpi brankana i ostale lepe,klempave i inje kvazi-naci-demokrate.Nek su se oni dhogovorili oko torova i begeluka,banovina i vojvodstava,to je najbitnije.Vratimo se svi mi u srednji vijek i hajmo ispočetka,što reče forumaš "To smo i zaslužili"don vito wrote: Ovaj narod dobiva zasluzenu kaznu i treba kaznu da odsluzi do kraja, do 2010. godine. Nikakvi prijevremeni izbori ne dolaze u obzir, Necko ostaje do kraja.[/size]
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#465 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Fazon je u tome sto ce i poslije 2010-e sve biti isto u vlasti,narodu vjerovatno i gore,jer ce opet isti pobijediti na izborima.Mi smo proklet narod!pici wrote:don vito wrote:Ali da smo svojim glasovima hostapleru poput Brankovica dopustili da upravlja Vladom FederacijeOvaj narod dobiva zasluzenu kaznu i treba kaznu da odsluzi do kraja, do 2010. godine. Nikakvi prijevremeni izbori ne dolaze u obzir, Necko ostaje do kraja.
Točhno tako....tražili ste eto Nam ga......ni ja koji nisam na predprošle izbore izašo i stavio svoj glas za nekog ko bi bar izašao sada i popljuvo po vlastodršcima od-do il rekao makar neku normalnu riječ,nemam ama nikakvo pravo da se bunim,zašto???? šutio sam i sada pici trpi brankana i ostale lepe,klempave i inje kvazi-naci-demokrate.Nek su se oni dhogovorili oko torova i begeluka,banovina i vojvodstava,to je najbitnije.Vratimo se svi mi u srednji vijek i hajmo ispočetka,što reče forumaš "To smo i zaslužili"
-
Abacija
#466 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Znao sam ja to jos u augustu -Banksy wrote:Sad makar znamo koji je cilj ...
Subject: More bit' bidne 100% zajebano
Putin hoce da EU financira taj plinovod na sjeveru Njemacke.Abacija wrote:Schroeder + Putin = ГазпромFair Life wrote: Schroeder je kao njemački kancelar imao dobre odnose s bivšim ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, a sada je predsjednik njemačko-ruskog konzorcija koji gradi veliki plinovod ispod Baltičkog mora.
To jest, Europa riskrira gubitak plina iz Rusije.Fair Life wrote:Schroeder je pozvao Europsku uniju da nastavi pregovore o sporazumu o "strateškom partnerstvu" s Moskvom, upozorivši da Europa, ne bude li surađivala s Kremljom, riskira gubitak utjecaja i jačanje odnosa Rusije i Kine.
P.S. @Fair Life, sljedeci put nadji nesto interesantnije. Kako Schroeder razmislja znaju odavno i vrapci na grani.
- pici
#467 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Tačno je da ne mogu i ne smiju biti ni taoci glasača koji non-stop glasaju samo za naci-čudovišta,al ti glasači šute.....ja prvi,e zato izadjite na izbore i rušite ovo monstruozno vlastodržačko čudovište......ama neda nam europa dalje sa njima od šengenskih viza .....nema teorije,izvadite glavure iz pijeska il betona.homo_sapiens wrote:Ne mogu, ne smiju ostali koji nisu glasali za "Brankoviće" biti taoci njihovih glasača!pici wrote:Točhno tako....tražili ste eto Nam ga......ni ja koji nisam na predprošle izbore izašo i stavio svoj glas za nekog ko bi bar izašao sada i popljuvo po vlastodršcima od-do il rekao makar neku normalnu riječ,nemam ama nikakvo pravo da se bunim,zašto???? šutio sam i sada pici trpi brankana i ostale lepe,klempave i inje kvazi-naci-demokrate.Nek su se oni dhogovorili oko torova i begeluka,banovina i vojvodstava,to je najbitnije.Vratimo se svi mi u srednji vijek i hajmo ispočetka,što reče forumaš "To smo i zaslužili"don vito wrote: Ovaj narod dobiva zasluzenu kaznu i treba kaznu da odsluzi do kraja, do 2010. godine. Nikakvi prijevremeni izbori ne dolaze u obzir, Necko ostaje do kraja.[/size]
- hakazvaka
#468 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
kao sto rece ridjobrki: "nama je super".. da nam ne valja neko bi se bunio, vako....pici wrote:Tačno je da ne mogu i ne smiju biti ni taoci glasača koji non-stop glasaju samo za naci-čudovišta,al ti glasači šute.....ja prvi,e zato izadjite na izbore i rušite ovo monstruozno vlastodržačko čudovište......ama neda nam europa dalje sa njima od šengenskih viza .....nema teorije,izvadite glavure iz pijeska il betona.homo_sapiens wrote:Ne mogu, ne smiju ostali koji nisu glasali za "Brankoviće" biti taoci njihovih glasača!pici wrote:
Točhno tako....tražili ste eto Nam ga......ni ja koji nisam na predprošle izbore izašo i stavio svoj glas za nekog ko bi bar izašao sada i popljuvo po vlastodršcima od-do il rekao makar neku normalnu riječ,nemam ama nikakvo pravo da se bunim,zašto???? šutio sam i sada pici trpi brankana i ostale lepe,klempave i inje kvazi-naci-demokrate.Nek su se oni dhogovorili oko torova i begeluka,banovina i vojvodstava,to je najbitnije.Vratimo se svi mi u srednji vijek i hajmo ispočetka,što reče forumaš "To smo i zaslužili"
-
Abacija
#469 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
A je li ti ikad palo na pamet da Evropi upravo i odgovaraju ovakvi vlastodrsci?pici wrote:
Tačno je da ne mogu i ne smiju biti ni taoci glasača koji non-stop glasaju samo za naci-čudovišta,al ti glasači šute.....ja prvi,e zato izadjite na izbore i rušite ovo monstruozno vlastodržačko čudovište......ama neda nam europa dalje sa njima od šengenskih viza .....nema teorije,izvadite glavure iz pijeska il betona.
- pici
#470 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
devedesetih DA,radi komunizma al sada to ti ga dodje ko CIA i Bin Laden......jer kad pogledaš okolne zemlje ipak se nešto obrce,dok BiH je najtvrda zbog rata i žrtava,tako da je ovdje još uvjek najjači nacionalizam koliko god mi upirali prst prema Beogradu i Zagrebu....na žalost.Abacija wrote:A je li ti ikad palo na pamet da Evropi upravo i odgovaraju ovakvi vlastodrsci?pici wrote:
Tačno je da ne mogu i ne smiju biti ni taoci glasača koji non-stop glasaju samo za naci-čudovišta,al ti glasači šute.....ja prvi,e zato izadjite na izbore i rušite ovo monstruozno vlastodržačko čudovište......ama neda nam europa dalje sa njima od šengenskih viza .....nema teorije,izvadite glavure iz pijeska il betona.
- karanana
#471 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
ima li kakvih vijesti iz moskve?
- terapija
#472 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
ljudi hocu MUSTULUK
PUSTEN PLIN
Najozbiljnije, s tim da ce potrajati i do 24h dok se postigne dovoljan pritisak i "stigne do nas"
PUSTEN PLIN
Najozbiljnije, s tim da ce potrajati i do 24h dok se postigne dovoljan pritisak i "stigne do nas"
- homo_sapiens
#473 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Selimo se na pdf politika na ovu temu: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 6#p2376186pici wrote:devedesetih DA,radi komunizma al sada to ti ga dodje ko CIA i Bin Laden......jer kad pogledaš okolne zemlje ipak se nešto obrce,dok BiH je najtvrda zbog rata i žrtava,tako da je ovdje još uvjek najjači nacionalizam koliko god mi upirali prst prema Beogradu i Zagrebu....na žalost.Abacija wrote:A je li ti ikad palo na pamet da Evropi upravo i odgovaraju ovakvi vlastodrsci?pici wrote:
- shalla
#474 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Izvor?terapija wrote:ljudi hocu MUSTULUK
PUSTEN PLIN
-
Abacija
#475 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Kolumbo (za one koji ne zailaze na pdf-Politika i ne znaju; to je nadimak Miroslava Lajcaka) sve lafo izjavljuje kako narod treba smijeniti ove politicare a sve radi da se to ne desi. Cista demagogija.pici wrote:devedesetih DA,radi komunizma al sada to ti ga dodje ko CIA i Bin Laden......jer kad pogledaš okolne zemlje ipak se nešto obrce,dok BiH je najtvrda zbog rata i žrtava,tako da je ovdje još uvjek najjači nacionalizam koliko god mi upirali prst prema Beogradu i Zagrebu....na žalost.Abacija wrote:A je li ti ikad palo na pamet da Evropi upravo i odgovaraju ovakvi vlastodrsci?pici wrote: