Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
- van Basten
#251 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
lijepo se pokazalo kako prođe onaj ko u bilo čemu zavisi od rusa i ukrajinaca. Evropa odavno razmišlja o gasovodu preko Turske čiji jedan krak bi išao preko Balkana, to bi nam bio spas dugoročno (što se plina tiče), međutim ta Evropa je od realizacije toga 15ak godina daleko, a koliko smo onda tek mi...
Mi smo krivi što smo dopustili toliku ovisnost u ruskom plinu, što smo valjda uz Makedoniju jedina država bez kubika rezerve, što nam 80% grijanja u Sarajevu zavisi od plina, što prodajemo ublehu godinama umjesto da konkretno radimo, što...
btw, apsolutno se slažem sa opaskom @Vječitistudent.
Mi smo krivi što smo dopustili toliku ovisnost u ruskom plinu, što smo valjda uz Makedoniju jedina država bez kubika rezerve, što nam 80% grijanja u Sarajevu zavisi od plina, što prodajemo ublehu godinama umjesto da konkretno radimo, što...
btw, apsolutno se slažem sa opaskom @Vječitistudent.
- frakson
#252 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Niko do sada nije Ruse smatrao za ozbiljno, i tako im je dodijalo pa sada treniraju strogocu ... odmah je skocila cjena nafte i dolara, nista nije slucajno ...
A sitna raja jedino moze da pise haiku poeziju, mozda se tako ugrije ...
A sitna raja jedino moze da pise haiku poeziju, mozda se tako ugrije ...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#253 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Izgleda da su danas iz EU-a hitno otisli u Rusiju i prema nekim infomacijama moguce da bi plin mogao vec doci u vecernjim satima.
- shiljak
#254 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
evo jutros bilo grijalica u pennyu na stupu (nisu valjda radili juce)
One sto lice na radijator samo elektricne...
Last edited by shiljak on 07/01/2009 11:26, edited 1 time in total.
- pojedinac
- spreca
#256 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
besana wrote:spreca wrote:Sve one koje intersuje(a ima vas puno) kakva je situacija oko Ukr.Rus odnosa povodom plina mozete naci na sajtu RIA NOVOSTI
http://www.rian.ru
'bo te ovo... ko normalan zna ruski?
POgledaj u gornjem lijevom uglu imas na nekoliko jezika cak ina arapskom :Dznam ja
- terapija
#257 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Nemoj nas loziti, gdje ce ti dusa bolanhrasno38 wrote:Izgleda da su danas iz EU-a hitno otisli u Rusiju i prema nekim infomacijama moguce da bi plin mogao vec doci u vecernjim satima.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#258 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
evo i ovde da okacim...kad najave pustanje plina, ne zaboravite prozraciti sve i nemojte se zajebavat sa gorionicima...
- smurf
#259 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Ja na poslu upalio klimu na optimalnih +32˙C i nije lose samo nekako smrznuta atmosfera pa djaba sve to. Sreca je pa svi imamo citave parkete i cipela, samo jos da nafatamo kakvih komsija koji znaju sklepati one peci sanduklije 
- CiCiban
#260 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
zna li neko koja je bila kaloricna vrijednost ovog zavrnutog gasa?
kod nas se znao raspadati kombi-bojler, a radijatori svejedno___ mlaki 
obicno ce the odgovorni optuzit lose instalacije (nije tacno nase su ok), nepostojecu izolaciju (izolacija postoji), jacinu bojlera( i to je ok)..i sl...stvar je u tome da Nije Stvar u temperaturi prostora, vec u mlakim radijatorima
obicno ce the odgovorni optuzit lose instalacije (nije tacno nase su ok), nepostojecu izolaciju (izolacija postoji), jacinu bojlera( i to je ok)..i sl...stvar je u tome da Nije Stvar u temperaturi prostora, vec u mlakim radijatorima
- A_I_
#261 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
ocito da grijanje imaju jedino oni koje griju velike kotlovnice poput one na alipasinom i na dobrinji 3 dok je ostatak dobrinje jutros bez grijanja 
uz kotlovnice koje se nalaze oko trolejbuske okretaljke i u dobrinji 1 prije rata postojali su spremnici mazuta, kojih vise nema... a zasto pitam se
uz kotlovnice koje se nalaze oko trolejbuske okretaljke i u dobrinji 1 prije rata postojali su spremnici mazuta, kojih vise nema... a zasto pitam se
Last edited by A_I_ on 07/01/2009 12:38, edited 1 time in total.
-
teAMICA
#262 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
još da nam se i "guma što gori" ugasi... 
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#263 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
ionako je to komunjarska zaostavstina, sta ce namteAMICA wrote:još da nam se i "guma što gori" ugasi...
- CiCiban
#264 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
zar se moze klima koristit kada je vani ispod 0°smurf wrote:Ja na poslu upalio klimu na optimalnih +32˙C i nije lose samo nekako smrznuta atmosfera pa djaba sve to. Sreca je pa svi imamo citave parkete i cipela, samo jos da nafatamo kakvih komsija koji znaju sklepati one peci sanduklije
-
teAMICA
#265 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
jes' doduše, bolje se smrznut... pih, pihmIRCerka wrote:ionako je to komunjarska zaostavstina, sta ce namteAMICA wrote:još da nam se i "guma što gori" ugasi...
- Alhemicarkaa
#266 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Zbog svađe oko plina
Bugarska prijeti pokretanjem nuklearke
http://www.sarajevo-x.com/clanak/090107041
Pocelo je

Pocelo je
- slavkoimamodilera
#267 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Moze, samo ne radi u punom kapacitetu...CiCiban wrote:zar se moze klima koristit kada je vani ispod 0°smurf wrote:Ja na poslu upalio klimu na optimalnih +32˙C i nije lose samo nekako smrznuta atmosfera pa djaba sve to. Sreca je pa svi imamo citave parkete i cipela, samo jos da nafatamo kakvih komsija koji znaju sklepati one peci sanduklije
-
teAMICA
#268 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Alhemicarkaa wrote:Zbog svađe oko plina
Pocelo je![]()
a naši apeluju na građane da "racionalno troše el.energiju"
- sheilak
#269 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Na Mojmilu, Olimpijska, nema grijanja. Zar se zgrade u Olimpijskoj ne griju preko kotlovnive na Alipasinom? Ili kako to funkcionira tamo, zna li neko?
Last edited by sheilak on 07/01/2009 12:48, edited 1 time in total.
- CiCiban
#270 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
koliko to pije vode, bas me interesovaloslavkoimamodilera wrote: Moze, samo ne radi u punom kapacitetu...
- slavkoimamodilera
#271 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Pa ne pije vodeCiCiban wrote:koliko to pije vode, bas me interesovaloslavkoimamodilera wrote: Moze, samo ne radi u punom kapacitetu...?
- Doda37
#272 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Navodno inverteri radi do -20, kod mene je obicna klima i radila je ovih dana a vani -5, doduse malo slabije nego inaceCiCiban wrote:zar se moze klima koristit kada je vani ispod 0°smurf wrote:Ja na poslu upalio klimu na optimalnih +32˙C i nije lose samo nekako smrznuta atmosfera pa djaba sve to. Sreca je pa svi imamo citave parkete i cipela, samo jos da nafatamo kakvih komsija koji znaju sklepati one peci sanduklije
- CiCiban
#273 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
teAMICA wrote: a naši apeluju na građane da "racionalno troše el.energiju"
- smurf
#274 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Pa jesu nam pricali price iz tehnicke sluzbe, ali ja jutros krehnuh i evo do sada radi. Do kada ce to sljakati i kakve ce biti posljedice...... ma samo nek nije zima i sve ce biti puuuno lakse i mojim poslodavcima i meni, ali ako se ja smrznem GRRRRRRCiCiban wrote:zar se moze klima koristit kada je vani ispod 0°smurf wrote:Ja na poslu upalio klimu na optimalnih +32˙C i nije lose samo nekako smrznuta atmosfera pa djaba sve to. Sreca je pa svi imamo citave parkete i cipela, samo jos da nafatamo kakvih komsija koji znaju sklepati one peci sanduklije
Zato ljudi daljince u ruke i nalozite klime pa da barem surfamo ko ljudi
- pun_mjesec
#275 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
ne znam moze li po prospektu ali i kod mene na poslu grije ko ludaCiCiban wrote:zar se moze klima koristit kada je vani ispod 0°smurf wrote:Ja na poslu upalio klimu na optimalnih +32˙C i nije lose samo nekako smrznuta atmosfera pa djaba sve to. Sreca je pa svi imamo citave parkete i cipela, samo jos da nafatamo kakvih komsija koji znaju sklepati one peci sanduklije