Desert Wind wrote:htjela ti ili ne - tako je... samo sto umjesto mehanicarskih radnji idu u praonice... kakav bona pijadestal kakvi bakraci... a i fulila si odgovor...because_of_you wrote:Desert Wind wrote:fakat jos uvijek ne kontam sta ce vam fakultet - prvi put sam se zajebav'o a sad ozbiljno pitam?
ima li neko da je svoj fakultet fino unovcio a da je po sposobnosti i potrebi a ne politicko-rodjacko-stranackoj liniji![]()
![]()
eto jebi ga nemamo imena i prezimena pa eto pitam koliko vas ima koji su unovcili faks... a da ste u BIH - za ove dijasporske mufljuzepitanje ne vazi
Isto to možeš da pitaš i za srednju školu, šta će nam?
Al hajd, kad pitaš za fakultet. Šta bi drugo trebali? Djevojke u konobarice, momci u asistente u nekoj automehaničarskoj radnji, i svima dobro, jel?![]()
Po meni, fakultet je logičan slijed događaja nakon završetka srednje škole, i ma koliko u našoj državi ne bili postavljani na pijadestal čim dobijemo diplomu, makar ćemo biti na boljem položaju i sa većim mogućnostima od na početku spomenutih dviju opcija
moje je pitanje bilo nakon pocetne ironije izazvane prema stanju vrijednosti u svijetu a posebno kod nas - ima li ko da je uspio na poslovnom planu da je unovcio svoje zvanje i postao neko i nesto u recimo periodu 2000-naovamo a da nije po stranacko-rodjacko-podobno-poltronskoj liniji - i bezveze se palis k'o zigicalo...
Mislim da je očito ko se ovdje pali i kako.
Ako ti se ne studira i ne vidiš svrhu, ne studiraj. A smatrati da je to pogrešan životni izbor za svakoga, je niđe veze.
Uostalom, prelistaj malo teme "Kako ste našli posao", pa ćeš vidjelti koliko se njih zaposlilo bez štele.
Uostalom, kontradiktoran si, u drugom postu pišeš kako treba pokušati vani studirati. U čemu je razlika studija ovdje, pa otići vani, ili otići vani pa tamo studirati? I kakvog smisla ima kritikovati državu, ako nam treba biti životni cilj bauštela i kafić? Ko će onda biti promjena koju želimo?
No, neću više, ionako si upaljen.
P.S. Ima i onih koji nađu smisao i zadovoljstvo u studiranju