Prekid duge veze
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
helena7
#1 Prekid duge veze
U vezi smo bili 5 godina. Prelijepih, punih ljubavi, srece, njeznosti, paznje, razumjevanja, druzenja... Idealno. Bez ikakve vece svadje, ponekad pokoja prepirka. Nikada do sada nismo prekidali...
Sve je funkcionisalo savrseno, planirali smo i razmisljali o braku, razgovarali o buducnosti, djeci itd itd
Zadnjih 4-5 mjeseci decko se pocela polako udaljavati od mene i "cudno se ponasati". Sve manje vremena smo provodili zajedno, manje ljubljenja, grljenja, seksa... U konacnici dodje do prekida veze.
Razlog je taj sto se "ohladio" se i kaze da to vise nije to. Nema vise emocija, ugaseni su, nema osjecaja prema meni i govori mi da mu se to desava nekoliko mjeseci. Bar je iskren i otvoren bio.
Vec tri sedmice razdvojeni, vrlo rijetko se cujemo i vidimo. Nije nasao drugu, mada to nije ni bitno.
1. Kako tek tako mogu nekoga proci osjecaji, ako je sve skladno i funkcionise?
2. Da li postoji mogucnost da je samo privremena kriza ili je zaista sve gotovo za sva vremena?
3. Da li postoji mogucnost da mu se ponovno vrate emocije i osjecaji i da se vrati?
Sve je funkcionisalo savrseno, planirali smo i razmisljali o braku, razgovarali o buducnosti, djeci itd itd
Zadnjih 4-5 mjeseci decko se pocela polako udaljavati od mene i "cudno se ponasati". Sve manje vremena smo provodili zajedno, manje ljubljenja, grljenja, seksa... U konacnici dodje do prekida veze.
Razlog je taj sto se "ohladio" se i kaze da to vise nije to. Nema vise emocija, ugaseni su, nema osjecaja prema meni i govori mi da mu se to desava nekoliko mjeseci. Bar je iskren i otvoren bio.
Vec tri sedmice razdvojeni, vrlo rijetko se cujemo i vidimo. Nije nasao drugu, mada to nije ni bitno.
2. Da li postoji mogucnost da je samo privremena kriza ili je zaista sve gotovo za sva vremena?
3. Da li postoji mogucnost da mu se ponovno vrate emocije i osjecaji i da se vrati?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2 Re: Prekid duge veze
Odgovor na sve tri tačke je da je našao novu za koju ti očigledno ne znaš.
- MorpheusAranea
#4 Re: Prekid duge veze
Ljubav ti je kao droga. Biohemija organizma. U pocetku ti je dobro sa slabom drogom i malom kolicinom, pa zatim trazis vecu dozu te droge, a onda promijenis drogu i povecas dozu. I iznova i iznova mijenjas vrste droge i kolicine samo zarad zadovoljstva, nekog emocionalnog, psihickog a i tjelesnog. Tako ti je i sa ljubavlju. Stvori se u pocetku kad te osoba privuce necim. Onda konzumirate tu ljubav, na sve nacine, ne samo seks, mislim na sve sto zaokruzuje jednu vezu. Na kraju se ta ljubav istrosi i ti hormoni se normalizuju i sve ti bude onako obicno. Fazon da ljubav se produzi sa jednom osobom je kolicina, raznolikost. Medjutim, i tome jednom dodje kraj. Tada vise nema dalje. Onda se mora preci na neku drugu vrstu droge. I tu je kraj veze. Tada se trazi druga osoba. Stvar dugih veza i dozivotnih brakova, nije u ljubavi, vec u drustvenoj normiranosti veze. U osjecaju vezanost, obaveze, navike, potrebe i svega onoga sto ti je drustvo "nametnulo". Osobe u braku se vole jedno vrijeme ali nakon nekoliko godina, sve sto ih zajedno drzi su eventualno djeca, stan, potreba, financije, neka obaveza prema partneru, navika pa bgm i komsiluk. Tako da ideja neke vjecne ljubavi ne pije vodu. Ali, ima osoba kojima se psihicki sklop ne podudara sa sklopom vecine, pa kod njih ovo pravilo ne vazi, kod njih je mozda "ljubav" vjecna. Al' to je rijetkost. Nazalost, svi hocemo da budemo ta neka rijetkost i zelimo da budemo kao oni, ali ne mozemo vec promijenimo drogu.
- mushkile chibira
#5 Re: Prekid duge veze
Sve je moguce, osjecaji se mogu izgubiti vremenom ali se plasim da je on stvarno nasao neku novu za koju ti ne znas. Moj savjet je da zivot ide dalje i da moras naci snage da to savladas i definitivno nemoj sebi dozvoliti da se vracas na staro. Mozda u nekom odredjenom zivotnom momentu on skonta da je pogijesio u vezi tebe i pozeli da se vrati nazad i u tom slucaju ti ces biti vise nego glupa ako mu to i dozvolis (nemoj me shvatiti pogresno). Kontam ako ti je ovo napravio nakon 5 godina idealne veze (kako si sama navela) ucinice to opet iz samo njemu znanih razloga. Generalno bolje je da je sada doslo do toga nego da recimo imate jedno ili vise djece a sto sam vidjao kroz zivot da ljudi naprave iz kojekakvih razloga. Glavu gore i hrabro naprijed, jeste da je 5 godina respektabilno vrijeme u kontekstu veze ali tvoj zivot ne treba ni da pocinje ni da se zavrsava zbog gubitka voljene osobe. All the best.......
-
Mayra_2
#6 Re: Prekid duge veze
Slicna situacija i kod mene, samo sto sam ja prekinula svoju vezu..helena7 wrote:U vezi smo bili 5 godina. Prelijepih, punih ljubavi, srece, njeznosti, paznje, razumjevanja, druzenja... Idealno. Bez ikakve vece svadje, ponekad pokoja prepirka. Nikada do sada nismo prekidali...
kod mene je druga osoba u pitanju, dakle nisam fizicki prevarila al u mislima sam pocela stalno mislit na tog drugog, tako da je to doslo do tog da sa svojim momkom mi pocelo bit dosadno,pocela sam nalazit mane , pocela sam mislit da ga i ne volim toliko koliko sam mislila. S ovim drugim momkom sam se dopisivala, izmami mi osmijeh bas kao moj momak na pocetku veze..tako da je doslo do prekida,nisam htjela da varam..Mozda je i kod njega druga djevojka u pitanju, ali saznat ces sve nekad ,pa ce ti se poslozit kockice u glavi zasto je to tako bilo..
Moj savjet ti je sto prije prihvatis prekid i krenes dalje ,bit ce ti lakse .
- Šveđanin
#7 Re: Prekid duge veze
MorpheusAranea wrote:Ljubav ti je kao droga. Biohemija organizma. U pocetku ti je dobro sa slabom drogom i malom kolicinom, pa zatim trazis vecu dozu te droge, a onda promijenis drogu i povecas dozu. I iznova i iznova mijenjas vrste droge i kolicine samo zarad zadovoljstva, nekog emocionalnog, psihickog a i tjelesnog. Tako ti je i sa ljubavlju. Stvori se u pocetku kad te osoba privuce necim. Onda konzumirate tu ljubav, na sve nacine, ne samo seks, mislim na sve sto zaokruzuje jednu vezu. Na kraju se ta ljubav istrosi i ti hormoni se normalizuju i sve ti bude onako obicno. Fazon da ljubav se produzi sa jednom osobom je kolicina, raznolikost. Medjutim, i tome jednom dodje kraj. Tada vise nema dalje. Onda se mora preci na neku drugu vrstu droge. I tu je kraj veze. Tada se trazi druga osoba. Stvar dugih veza i dozivotnih brakova, nije u ljubavi, vec u drustvenoj normiranosti veze. U osjecaju vezanost, obaveze, navike, potrebe i svega onoga sto ti je drustvo "nametnulo". Osobe u braku se vole jedno vrijeme ali nakon nekoliko godina, sve sto ih zajedno drzi su eventualno djeca, stan, potreba, financije, neka obaveza prema partneru, navika pa bgm i komsiluk. Tako da ideja neke vjecne ljubavi ne pije vodu. Ali, ima osoba kojima se psihicki sklop ne podudara sa sklopom vecine, pa kod njih ovo pravilo ne vazi, kod njih je mozda "ljubav" vjecna. Al' to je rijetkost. Nazalost, svi hocemo da budemo ta neka rijetkost i zelimo da budemo kao oni, ali ne mozemo vec promijenimo drogu.
Odlično napisano i vrlo vrlo tačno..
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
- ZV Keli
#8 Re: Prekid duge veze
leet wrote:Odgovor na sve tri tačke je da je našao novu za koju ti očigledno ne znaš.
- honky tonk
-
whitelegend07
#10 Re: Prekid duge veze
Još jedna tema koja me privukla jer ima dodirnih tačaka sa mnom.
Koliko li ih je na ovom forumu? 
Uglavnom, da je strašno - jeste, imam osjećaj da mi fali dio mene, da nisam čitav, kompletan, ali valjda ćemo se navići...nekad.
Uglavnom, da je strašno - jeste, imam osjećaj da mi fali dio mene, da nisam čitav, kompletan, ali valjda ćemo se navići...nekad.
- honky tonk
-
helena7
#12 Re: Prekid duge veze
Vrlo vjerovatno da je i ovdje ista situacija. S vremenom su osjecaji zahladili i prosli. I sto whitelegend07 kaze, kao da fali dio tebe. Nevjerovatno mi nedostaje i sve ovo uzasno boli.Mayra_2 wrote:Slicna situacija i kod mene, samo sto sam ja prekinula svoju vezu..helena7 wrote:U vezi smo bili 5 godina. Prelijepih, punih ljubavi, srece, njeznosti, paznje, razumjevanja, druzenja... Idealno. Bez ikakve vece svadje, ponekad pokoja prepirka. Nikada do sada nismo prekidali...
kod mene je druga osoba u pitanju, dakle nisam fizicki prevarila al u mislima sam pocela stalno mislit na tog drugog, tako da je to doslo do tog da sa svojim momkom mi pocelo bit dosadno,pocela sam nalazit mane , pocela sam mislit da ga i ne volim toliko koliko sam mislila. S ovim drugim momkom sam se dopisivala, izmami mi osmijeh bas kao moj momak na pocetku veze..tako da je doslo do prekida,nisam htjela da varam..Mozda je i kod njega druga djevojka u pitanju, ali saznat ces sve nekad ,pa ce ti se poslozit kockice u glavi zasto je to tako bilo..
Moj savjet ti je sto prije prihvatis prekid i krenes dalje ,bit ce ti lakse .
Najgora stvar je sto jos gajim nadu da cemo ponovno biti skupa. Cak sam procitala negdje da u slucaju povratka veza zna biti mnogo bolja i kvalitetnija. Ali vjerujem da se to desava i da se posreci jednom paru od bar 100 prekinutih veza.
- gnjev
#13 Re: Prekid duge veze
Legendo deveras li? Kako ide? Jesil se vratio starim jaranima koje si zapostavio dok si bio sa hanumom kako to obično biva? Ja svaki put kad udjem na forum i pročitam neki post ili temu kao što je ova kažem sebi jebo mater ako jednog dana ne dodjes u situaciju ko forumas koji se ispovjeda na temi ljubav i sex i sve mi nešto hoće bitiwhitelegend07 wrote:Još jedna tema koja me privukla jer ima dodirnih tačaka sa mnom.Koliko li ih je na ovom forumu?
Sent from my ST21i using Tapatalk 4
- rezolutni
#15 Re: Prekid duge veze
Nešto slično. Živio u braku 15 godina. Dvoje djece 15 i 13 godina. Situirani. Našao joj dobar posao u dobroj državnoj firmi. Bio odsutan 10 dana od kuće opravdano. Ostavila pismo i djecu u kući. Rekla ne volim te. Neću da živim s tobom i otišla. Predala zahtjev za razvod braka 10 dana nakon odlaska. Do tada funkcionisalo sve kako treba (bar sam ja tako mislio).
- tendzera
#16 Re: Prekid duge veze
Ufff,hebeno je to.rezolutni wrote:Nešto slično. Živio u braku 15 godina. Dvoje djece 15 i 13 godina. Situirani. Našao joj dobar posao u dobroj državnoj firmi. Bio odsutan 10 dana od kuće opravdano. Ostavila pismo i djecu u kući. Rekla ne volim te. Neću da živim s tobom i otišla. Predala zahtjev za razvod braka 10 dana nakon odlaska. Do tada funkcionisalo sve kako treba (bar sam ja tako mislio).
- Ramzess Veliki
#17 Re: Prekid duge veze
Edit - naruži me Burek.
OT:
Kad veza trpi potrebno je sjesti i razgovarati. Razgovor je čudno terapijsko sredstvo, svi ga izbjegavaju, a razgovorom se mnogo toga rješava nabolje. Najgore je ćutati i ne pitati, ili tražiti greške u drugome, ili ih prepisivati sebi. Sve kombinacije gdje sami donosimo zaključke bez mišljenja druge strane vode u pogrešnom pravcu - udaljavamo se od te osobe.
Kako zadržati nekoga sa sobom u vezi - ili sebe sa njim?
Jednostavno - potruditi se saznati šta druga strana želi, i to i učiniti. Ne biti egoista pa samo očekivati da druga strana tebi pruža, a ti ćeš hraniti svoj egoizam. Ljubav je međusobno dijeljenje, davanje, iskrenost u ama baš svemu i povjerenje. Obostrano, svakako.
Mi svi želimo takvu osobu, koja će nam pružiti gore nabrojano, i takvu osobu ćemo i voljeti i veličati.
Isto to ta osoba očekuje od nas, pa zašto da joj to i ne pružimo?
OT:
Kad veza trpi potrebno je sjesti i razgovarati. Razgovor je čudno terapijsko sredstvo, svi ga izbjegavaju, a razgovorom se mnogo toga rješava nabolje. Najgore je ćutati i ne pitati, ili tražiti greške u drugome, ili ih prepisivati sebi. Sve kombinacije gdje sami donosimo zaključke bez mišljenja druge strane vode u pogrešnom pravcu - udaljavamo se od te osobe.
Kako zadržati nekoga sa sobom u vezi - ili sebe sa njim?
Jednostavno - potruditi se saznati šta druga strana želi, i to i učiniti. Ne biti egoista pa samo očekivati da druga strana tebi pruža, a ti ćeš hraniti svoj egoizam. Ljubav je međusobno dijeljenje, davanje, iskrenost u ama baš svemu i povjerenje. Obostrano, svakako.
Mi svi želimo takvu osobu, koja će nam pružiti gore nabrojano, i takvu osobu ćemo i voljeti i veličati.
Isto to ta osoba očekuje od nas, pa zašto da joj to i ne pružimo?
Last edited by Ramzess Veliki on 30/08/2013 11:01, edited 1 time in total.
- burek_in_space
#18 Re: Prekid duge veze
Malo je reci da si postao dosadan i sa analnim i oralnim seksom, pa ovo smatraj posljednjim upozorenjem pred ban zbog ovih stvari.Ramzess Veliki wrote: Nisi mu dala analno garant.
A i zachatavanje foruma, takodje, nece biti tolerisano.
- Ramzess Veliki
#19 Re: Prekid duge veze
Uz gore navedeno, ako smo od sebe pružili ono najbolje, a ipak se veza raspadne, treba raskid dočekati sa osmijehom i onim saznanjem unutar sebe da ipak nije do nas. Trudila si se a on je otišao? Neka je ... i bolje je tako. Biće neko drugi, neko ko će cijeniti naše napore, a mi ćemo mu pružiti i više nego bivšem. 
- ptičica
#20 Re: Prekid duge veze
Potpis za boldiranoRamzess Veliki wrote:Uz gore navedeno, ako smo od sebe pružili ono najbolje, a ipak se veza raspadne, treba raskid dočekati sa osmijehom i onim saznanjem unutar sebe da ipak nije do nas. Trudila si se a on je otišao? Neka je ... i bolje je tako. Biće neko drugi, neko ko će cijeniti naše napore, a mi ćemo mu pružiti i više nego bivšem.
- MorpheusAranea
#21 Re: Prekid duge veze
Hvala mr. Šveđanin.Šveđanin wrote:MorpheusAranea wrote:Ljubav ti je kao droga. Biohemija organizma. U pocetku ti je dobro sa slabom drogom i malom kolicinom, pa zatim trazis vecu dozu te droge, a onda promijenis drogu i povecas dozu. I iznova i iznova mijenjas vrste droge i kolicine samo zarad zadovoljstva, nekog emocionalnog, psihickog a i tjelesnog. Tako ti je i sa ljubavlju. Stvori se u pocetku kad te osoba privuce necim. Onda konzumirate tu ljubav, na sve nacine, ne samo seks, mislim na sve sto zaokruzuje jednu vezu. Na kraju se ta ljubav istrosi i ti hormoni se normalizuju i sve ti bude onako obicno. Fazon da ljubav se produzi sa jednom osobom je kolicina, raznolikost. Medjutim, i tome jednom dodje kraj. Tada vise nema dalje. Onda se mora preci na neku drugu vrstu droge. I tu je kraj veze. Tada se trazi druga osoba. Stvar dugih veza i dozivotnih brakova, nije u ljubavi, vec u drustvenoj normiranosti veze. U osjecaju vezanost, obaveze, navike, potrebe i svega onoga sto ti je drustvo "nametnulo". Osobe u braku se vole jedno vrijeme ali nakon nekoliko godina, sve sto ih zajedno drzi su eventualno djeca, stan, potreba, financije, neka obaveza prema partneru, navika pa bgm i komsiluk. Tako da ideja neke vjecne ljubavi ne pije vodu. Ali, ima osoba kojima se psihicki sklop ne podudara sa sklopom vecine, pa kod njih ovo pravilo ne vazi, kod njih je mozda "ljubav" vjecna. Al' to je rijetkost. Nazalost, svi hocemo da budemo ta neka rijetkost i zelimo da budemo kao oni, ali ne mozemo vec promijenimo drogu.
Odlično napisano i vrlo vrlo tačno..
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
- Ramzess Veliki
#22 Re: Prekid duge veze
I ja sam iskreno oduševljen ovim tekstom. Svaka čast.MorpheusAranea wrote:Ljubav ti je kao droga. Biohemija organizma. U pocetku ti je dobro sa slabom drogom i malom kolicinom, pa zatim trazis vecu dozu te droge, a onda promijenis drogu i povecas dozu. I iznova i iznova mijenjas vrste droge i kolicine samo zarad zadovoljstva, nekog emocionalnog, psihickog a i tjelesnog. Tako ti je i sa ljubavlju. Stvori se u pocetku kad te osoba privuce necim. Onda konzumirate tu ljubav, na sve nacine, ne samo seks, mislim na sve sto zaokruzuje jednu vezu. Na kraju se ta ljubav istrosi i ti hormoni se normalizuju i sve ti bude onako obicno. Fazon da ljubav se produzi sa jednom osobom je kolicina, raznolikost. Medjutim, i tome jednom dodje kraj. Tada vise nema dalje. Onda se mora preci na neku drugu vrstu droge. I tu je kraj veze. Tada se trazi druga osoba. Stvar dugih veza i dozivotnih brakova, nije u ljubavi, vec u drustvenoj normiranosti veze. U osjecaju vezanost, obaveze, navike, potrebe i svega onoga sto ti je drustvo "nametnulo". Osobe u braku se vole jedno vrijeme ali nakon nekoliko godina, sve sto ih zajedno drzi su eventualno djeca, stan, potreba, financije, neka obaveza prema partneru, navika pa bgm i komsiluk. Tako da ideja neke vjecne ljubavi ne pije vodu. Ali, ima osoba kojima se psihicki sklop ne podudara sa sklopom vecine, pa kod njih ovo pravilo ne vazi, kod njih je mozda "ljubav" vjecna. Al' to je rijetkost. Nazalost, svi hocemo da budemo ta neka rijetkost i zelimo da budemo kao oni, ali ne mozemo vec promijenimo drogu.
- Ramzess Veliki
#23 Re: Prekid duge veze
Burek ... U prvoj rečenici me vrijeđaš ali i okaljavaš svoju obavezu moderatora, koji upravo suprotno od ovoga ne smije da ulazi u slična prepucavanja sa korisnicima foruma. Daću ti savjet kao još uvijek aktivni administrator na nešto starijem forumu od ovoga, kad poželiš nekom forumašu koji ti odjednom počne ići na živce skrenuti pažnju da je izašao iz okvira lijepog ponašanja, makar to bilo samo tvoje mišljenje, prvo mu privatnom porukom skreneš pažnju na greške i zamoliš ga da ih ne ponavlja, jer nisu u skladu sa temom ili pravilima foruma. Tako se to radi na kulturan način, i tako sam ja uvijek radio.burek_in_space wrote:Malo je reci da si postao dosadan i sa analnim i oralnim seksom, pa ovo smatraj posljednjim upozorenjem pred ban zbog ovih stvari.Ramzess Veliki wrote: Nisi mu dala analno garant.
A i zachatavanje foruma, takodje, nece biti tolerisano.
Kontaš?
- Prolaznik
#24 Re: Prekid duge veze
Savršeno jednostavno objašnjena komplikovana filozofija veze da postaje bolno čitati ovu surovu realnost.MorpheusAranea wrote:Ljubav ti je kao droga. Biohemija organizma. U pocetku ti je dobro sa slabom drogom i malom kolicinom, pa zatim trazis vecu dozu te droge, a onda promijenis drogu i povecas dozu. I iznova i iznova mijenjas vrste droge i kolicine samo zarad zadovoljstva, nekog emocionalnog, psihickog a i tjelesnog. Tako ti je i sa ljubavlju. Stvori se u pocetku kad te osoba privuce necim. Onda konzumirate tu ljubav, na sve nacine, ne samo seks, mislim na sve sto zaokruzuje jednu vezu. Na kraju se ta ljubav istrosi i ti hormoni se normalizuju i sve ti bude onako obicno. Fazon da ljubav se produzi sa jednom osobom je kolicina, raznolikost. Medjutim, i tome jednom dodje kraj. Tada vise nema dalje. Onda se mora preci na neku drugu vrstu droge. I tu je kraj veze. Tada se trazi druga osoba. Stvar dugih veza i dozivotnih brakova, nije u ljubavi, vec u drustvenoj normiranosti veze. U osjecaju vezanost, obaveze, navike, potrebe i svega onoga sto ti je drustvo "nametnulo". Osobe u braku se vole jedno vrijeme ali nakon nekoliko godina, sve sto ih zajedno drzi su eventualno djeca, stan, potreba, financije, neka obaveza prema partneru, navika pa bgm i komsiluk. Tako da ideja neke vjecne ljubavi ne pije vodu. Ali, ima osoba kojima se psihicki sklop ne podudara sa sklopom vecine, pa kod njih ovo pravilo ne vazi, kod njih je mozda "ljubav" vjecna. Al' to je rijetkost. Nazalost, svi hocemo da budemo ta neka rijetkost i zelimo da budemo kao oni, ali ne mozemo vec promijenimo drogu.
Svaka čast na postu!
- burek_in_space
#25 Re: Prekid duge veze
30 aug 2013, 12:22 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “Zabranjeno komentarisati rad moderatora”
» Ramzess Veliki
7 dana
Hvala na savjetu.
» Ramzess Veliki
7 dana
Hvala na savjetu.